TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A vírusjárvánnyal kapcsolatos félelmek enyhültek, a gyorsjelentések mozgatják ma az árfolyamok jelentős részét. Az összkép kedvező, az amerikai, nyugat-európai indexek felfelé tartanak. A BUX kissé esett, mindegyik vezető papírunk hasonló mértékben gyengült. Nem képes magához térni a forint.

Nem kiugróan nagy, de általános emelkedést mutatnak ma az amerikai és az európai tőzsdeindexek. A korona-vírussal kapcsolatos félelmek enyhültek. Legalábbis kevésbé gyorsan terjed a vírus, mint korábban, és jobban bíznak sokan a járvány mielőbbi megfékezésében. A terepet pedig az amerikai és európai gyorsjelentési szezon uralja, de a Fed is ma este nyilatkozik a monetáris politikájáról.

Az európai és európai indexek átlagosan mintegy 0,4-0,5 százalékos emelkedést mutatnak. A kevés kivétel egyike a hazai BUX, 0,6 százalékos eséssel, mind a négy vezető részvényünk hasonló, fél százalék körüli szerény süllyedést mutatott. Több nap után kinyitott Hongkong, és bepótolt több napos esést, Kína viszont még mindig zárva az Újév miatt. Esett még Prága és Athén is.

A forint gyenge, megint járt 338 felett az euró, 338,40-el megközelítette a 338,80-as csúcsot. Az esti árfolyama pedig 337,60. (A forintgyengülés és a részvényárfolyamok kapcsolatáról még ma este publikálunk egy cikket.) Az olaj esése végre megállt, az arany és az ezüst stabil.

Az Apple-től a Facebook-ig

Ez lesz talán a legkeményebb nap a szezonban, amikor annyi gyorsjelentés záporozik a piacra, hogy a befektetők, elemzők csak kapkodják a fejüket. A tegnap este nagy eseménye az Apple jelentése volt, ami nagyon kellemes meglepetést okozott. Az egy részvényre jutó nyereség 4,99 dollár lett a várt 4,56 dollárral szemben.

A papír már tegnap is 2,5 százalékkal emelkedett, ma pedig újabb 2,9 százalékot tesz hozzá. Most 327 dollár, de kicsit korábban 327,80-on új történelmi rekordot állított be. Zárás után jelent majd a Facebook, úgy látszik, ettől is pozitív meglepetést várnak, mert a részvény szintén 2,5 százalékos pluszban van. Ma este esedékes még többek között a Microsoft és a Tesla kimutatása is.

Robbant a GE

Az AMD is tegnap jelentett, a profitja nagyot ugrott. Az árfolyam mégis zuhan a romló jövőbeli kilátások miatt. Az eBay, a McDonald’s, a Mastercard és a Starbucks inkább vegyes vagy enyhén pozitív hírekkel szolgált.

A sokat szenvedett, sokak által leírt General Electric (GE) ma tíz százalék körüli ugrást produkál a jelentése nyomán. A cég magasabb készpénz-bevételeket prognosztizált. A Boeing viszont, amelynek a GE is szállít hajtóműveket, csak másfél százalékos pluszban van. A cég eredményei rosszak a 737 Max modell miatt, de a piac is ezt várta.

Európában tegnap az SAP, ma pedig a Wizzair került sorra. Csak a jelentések egy kis részéről tudtunk beszámolni, de az árfolyamokból ítélve az összkép kedvező.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
Részvény / Deviza / Áru A hétfői vérfürdő után is gyengélkedik az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 22. 11:40
Hétfőn jelentősen gyengült a forint, és kedden délelőtt sem mutatott erőt. A magyar fizetőeszköz szempontjából nagy kérdés, miként dönt kora délután az MNB, ez ugyanis befolyásolhatja a forint mozgását. A tőzsdék a hétfői zuhanás után kedden délelőtt korrigáltak, ugyanakkor az OTP csak minimálisan tudott emelkedni a beszakadás után.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdekrach oka 200 ezer halott Amerikában, 400 ezer fertőzés Magyarországon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 18:55
Csúnya, két-három hónapja nem látott mélyrepülést mutatnak a tőzsdék, részben a járvány rohamos terjedése, részben az amerikai stimulus hiánya, részben pedig a bankszektor problémái miatt. A német index különösen nagyot esett, de a BUX sem sokkal maradt el tőle. A forint is gyengült, a dollár viszont erősödött, ami az árupiacokat is a mélybe lökte. Amerikában ráadásul még politikai komplikációk is felmerültek.
Részvény / Deviza / Áru Túlzás volt a reggeli OTP-zuhanás? Megvan a TikTok-megoldás
Eidenpenz József | 2020. szeptember 21. 11:31
A koronavírus súlyosbodó második hullámával és szigorodó biztonsági intézkedésekkel, valamint a bankszektor teljesítményével magyarázzák, hogy ma is nagyon rossz a tőzsdék hangulata. A tőzsdeindexek esése a két-három százalékot is eléri, közéjük tartozik a hazai BUX-index is. Az OTP különösen nagyot esett, ennek magyar és európai okai is vannak. A forint gyengül, a dollár erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, megvan, miért emelkedik a Telekom
Eidenpenz József | 2020. szeptember 18. 18:49
Rossz hangulatban telik a hét utolsó napja a tőzsdéken, Európában főleg a magas fertőzésszámok okoznak aggodalmakat. A BUX index az európai átlaghoz hasonlóan esett, üde színfolt volt a Magyar Telekom, amely egy tenderrel kapcsolatban kapaszkodott feljebb. Az euró/forint makacsul 360 felett tartózkodott, az olaj drágulása viszont leállni látszik.
Részvény / Deviza / Áru Tik-tak, tik-tak: ma dönt Trump a TikTokról, holnap a kormány a hitelmoratóriumról
Csabai Károly | 2020. szeptember 18. 11:26
Úgy tűnik, a világgazdaság mielőbbi kilábalásával kapcsolatos aggodalmak az amerikai és az európai piacokat jobban megfektették, mint az ázsiaiakat, ez a nemesfémek malmára hajtották a vizet. Az olaj erős hetet zárt, ami baljós előjel a számunkra, vége szakadhat ugyanis a hazai üzemanyagárak csökkenésének. Az OTP és a forint árfolyamát a hiteltörlesztési moratóriumról holnap belengetett döntés bizonytalan kimenetele tarthatja nyomás alatt. Az USA-ban pedig a vigyázó szemek Trumpra vetődnek atekintetben, hogyan dönthet az amerikai elnök a TikTokról.
Részvény / Deviza / Áru Ezután jön csak a járvány neheze? A Tesla 3+1 ütőkártyája
Eidenpenz József | 2020. szeptember 17. 19:10
Európában kicsit, Amerikában nagyon rossz – így foglalhatnánk össze a mai tőzsdei hangulatot. Budapesten pedig valahol a kettő között. A befektetőknek a jelek szerint nem sok okuk van a vásárlásra, a legtöbb gazdasági adat inkább felemás, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pedig tegnap este csalódást okozott. Lehet, hogy télen újabb válságra számíthatunk?
Részvény / Deviza / Áru Több mint kínos, ami kiderült a tőzsde sztárjáról
Király Béla | 2020. szeptember 17. 18:48
Az idei első félévben a Nasdaq legjobban teljesítő részvénye a Nikola elektromos teherautó-gyártóé volt. Igaz a gyártót akár idézőjelbe is tehetnénk, hiszen a vállalatról kiderült, hogy ettől továbbra is nagyon messze van.
Részvény / Deviza / Áru Augusztusban megint beomlott az európai autóipar, retikülökkel folyik az adok-kapok
Eidenpenz József | 2020. szeptember 17. 11:47
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed egyesek szerint csalódást okozott a piacoknak, mások szerint kellemes meglepetést. A tegnap esti amerikai esés mindenesetre folytatódik Ázsiában és Európában egyaránt. Kontinensünkön szenvednek a bankok és az autóipar. A BUX hozza az európai átlagot, főleg az OTP húzza le. Az új jelszó a “Hópehely” a technológiai részvények piacán, folytatódik a luxusóriások harca.
Friss
hírlevél