BUX
35 826.05
-0.30%
-106.00
OTP
10 830.00
-0.82%
-90.00
MOL
1 868.00
+0.11%
+2.00
RICHTER
6 670.00
-0.37%
-25.00
MTELEKOM
384.00
+0.79%
+3.00
 
2018. november 26. 19:37

Ma nagyon jó volt a hangulat a tőkepiacokon, részben az amerikai-kínai kereskedelmi vita enyhülésére utaló jelek, részben az olasz költségvetés körüli enyhülés miatt. A BUX átlag alatti mértében emelkedett, az egyik brókercég szerint a kifulladás jeleit mutatja. Az olaj kritikus szinteken lehet.

A BÉT születésnapi rendezvénye, 2012. június 21.

Valószínűleg az amerikai-kínai kereskedelmi vita fogja ezen a héten a szálakat mozgatni a tőzsdéken, mivel Donald Trump amerikai és Xi Jinping kínai elnök a G20 találkozón tárgyalni fognak. Ma a Fekete Pénteki leárazások után a cyber-hétfő (Cyber Monday) online bevásárlóakciókra figyelnek az USA-ban. Azt várják, hogy 18 százalékkal növekednek majd az eladások, eddig soha nem látott szintre.

Európában az olasz kormány engedékenységre utaló jeleket adott a költségvetéssel kapcsolatos huzavonában, emiatt az olasz tőzsde indexe 2,8 százalékkal ment fel. De a többi európai piacon is kitört az optimizmus, egy-másfél százalékos pluszban voltak a főbb indexek.

Az USA-ban egy százalékos pluszban van az S&P 500 és a Dow Jones, 1,4 százalékkal emelkedik a Nasdaq indexe.

Körúton a Konzum és az Opus

Itthon a BUX kicsit az európai átlag alatt, 0,6 százalékkal emelkedett, az OTP 0,6 százalékkal 11 450-re, a Mol 0,8 százalékkal 3172-re ment fel. A Richter kissé esett, a Telekom lényegében stagnált.

Befektetői körútra indult a Konzum-Opus csoport, a Goldman Sachs szervezésében, öt európai városban mutatják be a leendő egyesült céget. A Konzum majdnem hat, az Opus közel hét százalékkal drágult.

Stabilan stabilon

A forint árfolyama gyengült, 323,50 volt az euró este, 1,1 forinttal feljebb a péntekinél. “Stabilan stabilon a Moody’s-nál” írta az Erste hírlevele a magyar államadósság besorolásáról.

További árfolyamok itt láthatók

“A másik két nagy hitelminősítővel szemben pénteken nem rakták pozitív kilátásúra Magyarország Baa3-as, éppen a befektetésre ajánlott kategóriába eső adósbesorolását. E mögött a fő ok a váratlan szabályozói lépések és a transzparencia hiánya lehettek, hiába csökken az államadósság és nagy a növekedés az országban.” A hírre a brókercég szerint a forint nem reagált érdemben.

Kilőtt az olaj

Az olaj a múlt heti hatalmas zuhanás után ma szépen emelkedik, 2,5-3,0 százalékos pluszban van. Az olajárak az október eleji csúcspontról ezzel együtt is mintegy 30 százalékkal estek.

Fontos szintekhez ért az olajárfolyam a KBC Equitas szerint, technikailag egyre inkább elképzelhető egy fordulat. “A következő napokban több fontos eseményre lehet számítani az olajpiaccal kapcsolatban, a hétvégén tartják a G20 csúcstalálkozót, majd következő héten üléseznek az OPEC tagországok. A kitermelés csökkentésére van kilátás, így rövid távon újra emelkedhet a fekete arany ára” – írták hírlevélben.

Kifárad a BUX?

Fáradófélben a magyar piac az Erste technikai elemzése szerint, fogytán a BUX lendülete. “Az elmúlt napokban már csak mérsékelt emelkedésre volt képes a BUX index, ráadásul az MACD is fordulni látszik, így leginkább már csak oldalazásra lehet számítani a BUX indextől, főként, hogy az OTP, mint egyik legnagyobb komponens is a kifáradás átmeneti jeleit mutatja” – írják.

Található egy rés, ellenállás 39 821 pontnál, támaszt pedig a 38 593 pont jelent. A brókercég szerint a Mol “megállíthatatlanul száguld”, az OTP-nél “zajlik a konszolidáció”, a Richter “letört a háromszögből”.

General fel, General le

A hétvégén ismét nagyot zuhant a bitcoin és a többi kriptodeviza, az utóbbi időben elveszítve értékének mintegy 30-40 százalékát. Ma a vezető kriptodeviza értéke 3800 dollár, kevéssel a hétvégi 3500 körüli mélypont felett.

Az Overstock, amely pénteken még húsz százalék feletti mértékben szárnyalt a kiskereskedelmi egységének eladása hírére, ma 17 százalékkal esik. A General Motors nagy költségcsökkentéseket határozott el, a dolgozói 15 százalékától szeretne megválni a jövőben, hat százalékkal drágul. A General Electric vesszőfutása viszont folytatódik, három százalékkal esik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Az utazási irodák 85 százaléka csődtől fél, nagyot ugrott az OTP
Eidenpenz József | 2020. július 6. 18:50
Kiváló a hangulat a világ fontosabb tőzsdén ma is, aminek részben a Kínához, a kínai gazdasághoz fűzött remény, részben egy jó amerikai szolgáltatóipari adat lehet az oka. Egy német kutatóintézet szerint a cégek 21 százaléka csődtől tart, de a turizmusban ez az arány inkább 60-90 százalék közötti. A BUX is emelkedett, főleg az OTP négy százalékos ugrása vitte fel. A forint stabil, megindultak viszont a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Piros shortban sírdogálhatnak a Tesla-shortosok, kapkodnak a kínai részvények után
Eidenpenz József | 2020. július 6. 11:20
Remekül indult ez a hét is az európai tőzsdéken, de az igazi ugrás Ázsiában volt. Szépséghiba, hogy a nagy emelkedést egy kínai kormányközeli lap kincstári optimizmusa indíthatta el. A BUX is emelkedik, de elmarad úgy Lengyelországtól, mint Nyugat Európa nagy részétől. Elon Musk már megint kitalált valami csodásat hívei és ellenségei szórakoztatására.
Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Friss
hírlevél