Olajár
Részvény / Deviza / Áru Nyugodtan várja a forint a megmérettetést, fontos határt lépett át a réz 
Eidenpenz József | 2024. április 26. 12:28
A részvénypiacok felélénkültek a kedvező amerikai gyorsjelentések hatására, ma nagy fontosságú inflációs adat érkezik. A BUX-ot az OTP húzza, a forint alig mozdul egy péntek esti bejelentés előtt. Újra megindult az arany, a réz pedig átlépett egy több éve nem látott határt.
Részvény / Deviza / Áru Eltitkol valamit a Netflix, kamatcsökkentés helyett kamatemelés jöhet 
Eidenpenz József | 2024. április 19. 12:18
Rossz a hangulat a tőzsdéken az izraeli válaszcsapás után, de volt rosszabb is a hajnali órákban. A frissebb hírek nyomán megnyugodott többek között a kőolaj, az arany, a bitcoin és az euró/forint árfolyam is, de békéről még nincsen szó. A Netflix azért esett, mert titkosítani kívánja az előfizetők számát, Kína pedig visszavág az USA-nak.
Részvény / Deviza / Áru Visszalökték az erősödő devizánkat, vészesen emelkedik egy kulcsfontosságú fém ára 
Eidenpenz József | 2024. április 18. 12:12
A tőzsdéken enyhe optimizmus látható, a Netflix gyorsjelentésére várnak. Kivéve Budapesten, ahol főleg az OTP a visszahúzó erő. Az amerikaiak lépései nyomán tovább drágult a réz, a gyengülő dollár is segít a nyersanyagoknak és a forintnak. A bitcoin 60 ezer dollár is volt, de visszapattant onnét.
Részvény / Deviza / Áru 395 felett az euró, csúnya idők jönnek az energiaárakra 
Eidenpenz József | 2024. április 16. 12:19
Amerika után Európában is nagy esések vannak a tőzsdéken, a forint is tovább gyengül. Emelkedett viszont az arany ára, és nagyot ugrott a földgáz. Ha Izrael visszacsap, az a földgáz és kőolaj piacára is fatális következményekkel járhat. Ráadásul ez a hét egyébként is eléggé sűrűnek ígérkezik a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Óriási baj lehet abból, ha az olajár elszáll 
Eidenpenz József | 2024. április 15. 18:45
Az árupiacokon az élénkülés jelei látszanak, ami azonban nagy veszélyeket hordoz. Ha nagyon megdrágulnának az energiahordozók és az ipari fémek, az az infláció visszatérését és a gazdaságok lassulását okozhatja, végső soron pedig általános válsághoz vezethet. Különösen a kőolaj kényes kérdés, az ugyanis a többi nyersanyag árfolyamát is erősen befolyásolja.
Részvény / Deviza / Áru Visszamászott 390 forint fölé az euró, nagy dolgok következnek még a héten 
Eidenpenz József | 2024. április 8. 12:41
A részvénypiacok enyhén emelkednek egy rossz hét után, de több fontos adat és esemény érkezik a napokban, ami nagyobb mozgást okozhat. Az euró árfolyama ismét 390 forint felett van, de nem nagyon, itt is egy adatra várnak a kereskedők. Az arany megint csúcsot döntött, az olaj drágulása megállt, megint lendületben a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Forintbefolyásoló tényező lehet egy poszt is, miért cammognak az aranybányák? 
Eidenpenz József | 2024. április 5. 12:29
A részvénypiacok rosszul reagáltak arra a felvetésre, hogy teljesen elmaradhat idén az amerikai kamatcsökkentés. Délután fontos adat érkezik, és újabb mozgások következhetnek. A forint nagyot erősödött, tudni vélik, mitől. Az arany száguld, a bányák vánszorognak, ez hogy lehet?
Részvény / Deviza / Áru Nem sok jót hozott a nyúl a forintnak, degeszre keresik magukat a fegyvergyártók 
Eidenpenz József | 2024. április 2. 12:20
Gyengült a forint az ünnepek alatt, amit elsősorban a dollár erejével magyaráznak. Magyarországon is és az USA-ban és fontos makroadatok jönnek a héten. Az erős dollár ellenére is új és új csúcsokra tör az arany, szakadnak viszont a kriptovaluták. Újabb megrendelést kapott a német fegyvergyár.
Részvény / Deviza / Áru Megemberelte magát a forint, sok Tesla készülhet Európában 
Eidenpenz József | 2024. március 14. 12:18
A tőzsdék fel-le mozgása tovább tart, ma az optimisták vannak túlsúlyban. Az euró/forint eltávolodott a 400-as határtól, az olaj pedig viszonylag drága. A Richter a biotechnológia felé fordul, a Mol komoly osztalékokat fizethet. Szárnyalnak a magyar kötvényalapok, sikeres volt az Ethereum újabb reformja.
Makro / Külgazdaság Érzékeny pontot ért az újabb ukrán dróntámadás, amit Putyin sem hagyhatott szó nélkül 
Privátbankár.hu | 2024. március 14. 07:03
Ukrán drónok több olajfinomítót támadtak Oroszországban és felgyújtották a Rosznyeft legnagyobb finomítóját Rjazanyban. Vladimir Putin az orosz elnökválasztás megzavarására tett kísérletről beszélt.
Részvény / Deviza / Áru Bespájzol Amerika, mit reagál az olajár? 
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 08:22
Már eddig is a legnagyobb készleten ültek, most tovább növelik.
Részvény / Deviza / Áru Négyhónapos mélyponton a forint, kényes helyzetben az olaj 
Eidenpenz József | 2024. január 29. 12:26
A német tőzsdeindexet vállalati hírek húzzák vissza, a BUX is jókorát esik, a forint pedig rég nem látott határra érkezett. Záporoznak a gyorsjelentések és makrogazdasági adatokban, kamatdöntésekben is bővelkedünk majd a héten. Valaki megtalálni véli a bolygó legjobb kontrariánus befektetését, két jó és egy rossz hír jött a kriptókról.
Részvény / Deviza / Áru Tombol a luxus Párizsban, megvan, ki rángatja a forintot 
Eidenpenz József | 2024. január 26. 12:13
Párizsban nő leginkább a tőzsdeindex a luxusszektor jó eredményei miatt. Megint gyengül a forint. Újabb extraprofit-adót kapott a Richter, 82 dollár felett az olaj, mától technológiai részvény is forog a BÉT-en. Nyakunkon az Ethereum blokklánc újabb reformja.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetést okozhat a hazai infláció, eljött a bitcoin tíz éve várt napja 
Eidenpenz József | 2024. január 11. 12:05
Óvatosan optimisták a tőzsdék, a BUX is kissé tovább emelkedik a kulcsfontosságú inflációs adatok előtt. Itthon akár hat százalék alatt is lehet a pénzromlás, de most jön a neheze, a további mérséklődés akadályokba ütközhet. Sok év után végre engedélyezték a bitcoin ETF-et, erre inkább az ether ára ment fel.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit emeltek a Telekom célárán, robbant a BUX, mindjárt 375 forint lesz az euró? 
Eidenpenz József | 2024. január 10. 12:14
A magyar tőzsdeindex kirobbanó formában van, új történelmi csúcson, lekörözve európai társait. Kissé a forint is javít. Az OTP-nek és a Telekomnak a céláruk meredek emelése segíthetett. Nemsokára 375 forint lesz az euró? Történelmi kitörés előtt a japán index? Ismét az USA lesz a vezető olajtermelő?
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas szinten a Mol, a forint, jön a nagy Bitcoin-döntés 
Eidenpenz József | 2024. január 8. 12:10
A részvénypiacok többsége esik hétfőn, kivéve Németországban, ahol a Boeing problémáiból az Airbus húz hasznot. A forint a kezdeti gyengülésből erősödésre váltott, nagyot süllyed a földgáz és az olaj. Kína szenved, szerdán jöhet a Bitcoin ETF, Elon Musk drogfogyasztásáról cikkeznek a lapok.
Részvény / Deviza / Áru Nem az orosz medve leselkedik a gázárra 2025-ben 
Eidenpenz József | 2024. január 4. 05:41
A világ földgázpiaca amerikai szakértők szerint egy darabig még egyensúlyban lehet, de 2024 végétől komoly pótlólagos kínálat jelentkezik. Így 2025-ben komolyabb áresés, hosszabb medvepiac is jöhet. Emellett vannak, akik a nemesfémek újabb csúcsainak elérésében bíznak, mások inkább lassú lecsorgást várnak az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Őrült éven túl van az olaj, de legalább a 100 dolláros szint megnyugtató távolságba került 
Király Béla | 2023. december 28. 05:43
Az orosz olajra kivetett tavaly decemberi embargót követően a magyar propagandamédia földindulást jósolt, az árak azonban összességében nagyot estek 2023-ban. Igaz, év közben voltak komoly hullámok, de összességében a lélektaninak tartott 100 dolláros szinttől eltávolodott a Brent, és a szakértők 2024-ben sem számítanak arra, hogy tartósan sikerülne ezen szint fölé kerülnie.
Részvény / Deviza / Áru Olcsóbb lehet a tankolás, felére értékeltek le egy devizát 
Eidenpenz József | 2023. december 13. 12:21
A részvénypiac óvatosan optimista a Fed ülése előtt. Nagy vihart áll egész jól a forint. Az új kormány 50 százalékkal értékelte le az argentin valutát. Pumpálják a fekete aranyat rendesen, esik is az ár, mint a kő. Súlyos ütést mérnének a kriptókra egy új törvénnyel.
Részvény / Deviza / Áru Olcsóbb földgáz támogatja a forintot, ennyivel nő jövőre a tőzsdeindex 
Eidenpenz József | 2023. november 27. 12:25
Kivárással indul a tőzsdehét az amerikai hosszú hétvége után, az indexek kissé lefelé csorognak. De számos esemény várható a héten, ami nagyobb mozgást okozhat. A forint erősödött, amire az energiaárak és a dollár oldaláról is volt oka. Reménykedhetnek az aranybefektetők, és emelkedést jósolnak az S&P 500 indexre.
Makro / Külgazdaság Oroszországnak meg sem kottyant az olaj-ársapka 
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 15:49
Oroszországnak sikerült szinte teljes olaját eladnia a Nyugat által meghatározott 60 dolláros hordónkénti árplafon felett – állítja egy orosz kormánytisztviselő.
Részvény / Deviza / Áru Brüsszel erősíti a forintot, kriptózhatunk a Raiffeisennél? 
Eidenpenz József | 2023. november 23. 12:17
A forint szépen beerősödött az uniós forrásokról érkező hírek miatt, az olaj még olcsóbb lett. A részvénypiacok kivárnak az amerikai szünnapon, de meglepő módon emelkednek a kriptók. Veszteséget jelentett a Rába, fontos pert vesztett a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru 7 dologra is figyelni kell a héten, halál vár egy devizára 
Eidenpenz József | 2023. november 20. 12:07
A tőzsdéken vihar előtti csend, miközben rengeteg esemény várható a héten. Gyengül a forint, az OTP és a Richter esését a Mol emelkedése ellensúlyozza. Győzött a láncfűrészes Argentínában, felnyomhatják az olaj árát a főbb kitermelők. Nem sokáig volt állás nélkül a mesterségesintelligencia-guru.
Részvény / Deviza / Áru Miért erősödik a forint? Mennyit ér az Opus? 
Eidenpenz József | 2023. október 27. 12:15
A tőzsdék hangulata végre javult, amiben az Amazonnak és az amerikai GDP-nek fontos szerepe lehetett. A BUX-ot a Richter húzza, a forintot egy jegybanki nyilatkozat nyugtathatta meg. Az olaj lehet, hogy nem sokáig lesz nyugton, több tényező változatlanul az emelkedés felé mutat. Kiszámolták, mennyit ér az Opus.
Makro / Külgazdaság Platóról nyomják le a gazdasági növekedést a jegybankok 
Rácz Gergő | 2023. október 21. 15:17
A kamatemeléseknek vége, de egyhamar nem is fognak lejönni arról a bitang magas szintről, ahol jelenleg vannak. A világgazdaság fontosabb jegybankjai a kivárásra álltak be, amit a magyar központi bank is követ. A magas kamatszint egyben korlátja a gazdasági növekedésnek, amire politikai elköteleződéstől függetlenül mindegyik állam kormányának szüksége van.
Részvény / Deviza / Áru Araszol a forint, megkerülhet az elveszett kriptók 90 százaléka 
Eidenpenz József | 2023. október 18. 12:00
A tőzsdék hangulata nyomott, jó és rossz hírek ütik egymást. A BUX-ot a Mol húzza le, de kevesebbet esik, mint a keddi ugrása. Az euró/forint lassan lefelé csorog, de jövő héten követ dobhatnak az állóvízbe. Az egyik nagy tavalyi kriptovaluta-csődben elveszett értékek 90 százaléka is visszakerülhet tulajdonosaihoz.
Részvény / Deviza / Áru Bírja a forint a viharokat, aggasztó az olaj makacs drágasága 
Eidenpenz József | 2023. október 16. 13:13
A feszült nemzetközi politikai helyzetben a forint még erősödni is tud, ellentétben a lengyel zlotyval. A lengyel részvényeket viszont nagyon veszik a választás után. Esik a gáz, stagnál az olaj, de aggasztóan magas szinten. Kína chiphiánnyal nézhet szembe, megugrott a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Több kozmetikum, kevesebb alkohol – az ősz legjobban várt időszaka kezdődik 
Eidenpenz József | 2023. október 11. 12:24
Megnyugodtak a tőzsdék a hét eleji turbulenciák után, az indexek nagy része ma is felfelé tart. A dollár alig változik, a forint lassacskán erősödik. Enyhén csökken az új mumus, az olajár is, annál kicsit jobban a földgázé. Elindult az amerikai gyors jelentési szezon, amely sok izgalmat tartogathat a következő hetekben, miközben gazdasági adatok is bőven érkeznek, leginkább az inflációról.
Részvény / Deviza / Áru A forint köszöni, jól van, de aggasztó a gázfront 
Eidenpenz József | 2023. október 9. 12:29
Az Izrael elleni nagyszabású támadás nyomán felbolydultak a tőkepiacok, erősödött a dollár és az arany, többnyire gyengülnek a részvények, de nem nagyok a változások. A forint egész szépen tartja magát, a BUX pedig pluszban is járt már ma. Mit hozott a kínai Aranyhét? Csoda történik az FTX-károsultakkal?
Részvény / Deviza / Áru Vételen a Magyar Telekom, végre olcsóbb lehet az üzemanyagunk 
Eidenpenz József | 2023. október 5. 12:11
Az európai részvénypiacok még keresik az irányt, de Budapesten inkább lejtmenet van. A forint kissé gyengül, miközben az olaj még többet veszített értékéből. Mindenki azt találgatja, meddig emelkednek még az amerikai kötvényhozamok, ami egyértelműen rossz hatással van a kockázatosabb eszközökre. Alaposan megemelték a Telekom célárát.
Részvény / Deviza / Áru Fegyverként használhatják az olajat, két forinttal olcsóbb az euró 
Eidenpenz József | 2023. október 2. 12:16
Jó hangulat várható az amerikai tőzsdéken, amihez hozzájárulhatott az amerikai költségvetési törvény elfogadása. Két forinttal olcsóbb lett az euró, az OTP tartja a BUX-ot. Folyton a három számjegyű olajárakról beszélnek, de pezsgés van az elektromosautó-gyártóknál is. Alig emelkedett a bitcoin szeptemberben, csakhogy ebben a hónapban esni szokott.
Részvény / Deviza / Áru Nemsokára 120 dollár lesz az olaj, jócskán visszapattant a forint 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 29. 12:02
Tegnap nem sok hiányzott a 395-ös euróhoz, ma pedig a 391-hez közelít az árfolyam. A részvénypiacok szépen emelkednek, a hazai tőzsde ezt egyelőre nem követi. A száz dolláros vagy még drágább olaj sokáig velünk maradhat, ugyanazért, mint egyes korábbi években. Nem lehet eurót kiutalni a Binance kriptotőzsdéről.
Részvény / Deviza / Áru A közgazdászok beszélték le a forintot és az OTP-részvényt 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 22. 12:02
A több mint fél tucatnyi eheti kamatdöntés sokkját próbálja kiheverni a tőkepiac, amik egy része rosszul, azaz kamatemeléssel végződött. Ma már látunk emelkedő indexet is de azért nem túl jó a hangulat. A BUX plusza elsősorban a Richternek köszönhető, a forint csak egy részét korrigálja a tegnapi esésnek. Miért nem esik még jobban a Bitcoin?
Állampapír / Kötvény Nem mindig az az állampapír a legjobb, ami annak látszik 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 15:51
A nagy kamattöbblet miatt azt az állampapírt érdemesebb választani, amely nagyon hosszú futamidejű ugyan, de idő előtt is el lehet adni. A száz dollárhoz közelítő olaj keresleti oldala megélénkülhet, a kínálat viszont hagyományosan rugalmatlan, így könnyen bekövetkezhet egy komolyabb árrobbanás rövid vagy középtávon. Ezekről a témákról beszélt Eidenpenz József főmunkatárs a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Keresztútnál a forint, magas üzemanyagárak fenyegetnek 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 18. 11:58
A BUX és a forint jól állja a sarat, miközben a nyugat-európai tőzsdéken az esések dominálnak. Az olaj tíz hónapos csúcson van, és még sokkal többet is mehet fel egyes prognózisok szerint, sőt dízelhiány várható. Bűncselekményektől volt hangos a kriptós sajtó.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg fordulat jött a forintnál, súlyosbodik a dízelhiány 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 12. 12:55
Két jobb nap után mínuszba fordultak az európai tőzsdék, a Molnak köszönhetően a BUX egyelőre nullában van. Az olaj egyre feljebb kapaszkodik, de a dízelhiány még nagyobb probléma. Nagyot esett a Wizz Air, 58 százalékos árfolyamzuhanás volt egy biotech-cégnél, a 25 ezer dollárt is súrolta a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Ezért esett akkorát a forint, új konkurenst kap a Tesla 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 6. 12:54
Borongós a hangulat a tőzsdéken, de az OTP emelkedése úgy-ahogy stabilizálja a hazai indexet.  A kormány részéről a reptérre adott vételi ajánlat negatív üzenet a forint szempontjából, ezért esett kedden akkorát a devizánk egy brókercég szerint. A Tesla modelljének konkurense érkezik Európába novemberben, magyarít a Binance, egyre optimistábbak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson a BUX, idén az olajcsapot zárhatják el az oroszok 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 23. 12:57
Jó a hangulat a tőzsdéken, a BUX is új rekordok felé halad, a forint szűk sávban mozog. Az olajfegyver bevetése az oroszoknak nem kerülne olyan sokba, Joe Biden székébe viszont igen. Egy hónapig még lehet kiutalni a világ legnagyobb kriptotőzsdéjéről.
Részvény / Deviza / Áru Hétvégi üzemmódban a piacok, kicsit gyengült a forint 
Király Béla | 2023. július 14. 13:39
Július második teljes hetének első négy napján komoly emelkedést láthattunk a nagy tőzsdéken éppen úgy, mint a magyar piacon. Pénteken sem illant el az optimizmus, ám úgy tűnik, kicsit megpihentek a befektetők. A forint 375 körül mozog az euróval szemben.
Makro / Külgazdaság Itt a bejelentés: Putyinék visszább veszik az ütemet 
Privátbankár.hu | 2023. július 3. 13:22
Csökkenti az olajtermelését Oroszország.
Részvény / Deviza / Áru Már megint a rossz híreknek örülnek, elfogyott a forint ereje 
Király Béla | 2023. június 30. 13:18
Az Egyesült Államokban a jegybank elnöke hűtötte le a kedélyeket, a nagy európai tőzsdéken viszont emelkedést láthatunk, amit a rossz kínai adatok generáltak. A magyar eszközök gyengültek, a forint 371 felett mozog az euróval szemben.
Részvény / Deviza / Áru Sikeresen átvészelték a piacok az orosz puccsot 
Király Béla | 2023. június 26. 13:53
Ha csak a befektetési eszközök szemszögéből nézzük, akkor az oroszországi puccs nem hozott döntő fordulatot a tőzsdéken, a hétfői mozgásokra ugyanis csak korlátozott hatása van a döbbenetes eseményeknek.
Részvény / Deviza / Áru Eljött a nagy nap, újra 371 felett az euró 
Eidenpenz József | 2023. június 14. 13:14
A tőzsdék egész optimisták a nagy fontosságú Fed-ülés előtt, ráadásul a kínaiak is élénkítenek. A BUX főleg a Richter miatt emelkedik, felfelé araszol viszont az euró/forint. Nagy bejelentések várhatók a Volkswagennél, sok pénzt oszt ki a Shell. Túl sok az optimista, nem lesz ebből baj?
Részvény / Deviza / Áru Sorsdöntő pillanat jön a forint életében, vérengzés az üldözött kriptóknál 
Eidenpenz József | 2023. június 12. 13:19
Ezen a héten külföldön, jövő héten itthon jönnek fontos kamatdöntések, de a részvénypiacok már most optimisták. A BUX-ot az OTP húzza, amelynek célárát két amerikai bankóriás is megemelte, a forint is jól áll. A kriptovaluták többsége viharos hétvégén van túl. Mit okozna a a Huxit?
Részvény / Deviza / Áru Csalódást keltett az Apple, jó hírt kaphat a forint a héten 
Eidenpenz József | 2023. június 6. 12:11
A részvénypiacok nyugodtak, a forint alig változik, de nemsokára fontos inflációs adatok érkeznek, amik sok mindent megváltoztathatnak. Keveset fogyasztanak a magyarok, de ez erősítheti a forintot a külkereskedelmi mérlegen keresztül. Az Apple új szemüvege lehet, hogy szép, de nagyon nem olcsó, 1,2 millió forint körül lesz az ára. Szorongatják a Binance-t.
Részvény / Deviza / Áru Nagy fellélegzés a tőzsdéken, pesszimista az OTP 
Eidenpenz József | 2023. június 2. 11:46
A tőzsdeindexek egy százalék körüli emelkedését főleg az amerikai adósságplafon-probléma megoldása okozhatta, de ma még jön egy fontos makrogazdasági adat. Az EKB is visszafoghatja a kamatemeléseket. A BUX is húz, az OTP-vel az élen, a forint pedig kissé esik. További megszorítások jöhetnek Magyarországon.
Részvény / Deviza / Áru Unikornis született, újabb fontos ország tart a válság felé 
Eidenpenz József | 2023. május 31. 12:32
A kínai növekedési kilátások romlása és az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos viták miatt esnek elsősorban az indexek. A BUX még tartja magát, a Mol és az OTP mozgása kioltja egymást. A forint tovább ostromolja a 370-et. Egy cég átlépte az egybillió dolláros méretet, egy gazdaságilag óriás állam termelése pedig nagy csalódást okozott.
Részvény / Deviza / Áru Nem gyengítette el a forintot a siralmas GDP-adat, az OTP viszont keresi önmagát 
Csabai Károly | 2023. május 16. 10:59
Annak ellenére, hogy ma kiderült, immár harmadik negyedéve van a magyar gazdaság recesszióban, a forint nem mozdult, az euróval szemben továbbra is a 370-es szint alatt tanyázik. A hazai blue chipek vegyesen kezdtek, az OTP és a Richter mínuszban, a Mol és a Magyar Telekom pluszban. Az olajárak emelkednek, a gázárak viszont most éppen lefelé tartanak. A nemesfémek, valamint a kriptoeszközök közül a Bitcoin és az Ethereum gyengül.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG