<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A prémium ügyfelek bő fele havonta több mint 50 ezer forintot tesz félre, jó részük pedig úgy számol, jövőre tovább híznak megtakarításai.

Nyugdíjra gyűjtenek a prémium ügyfelek

A K&H  felmérést készített a prémium ügyfelek körében. A megkérdezett befektetők elmondása alapján az elmúlt másfél évben gyakorlatilag nem változott a havonta megtakarításra félretett összeg nagysága, több mint felük 50 000 forintnál többet takarít meg rendszeres jelleggel. A befektetési célok között továbbra is a nyugdíjas évek biztonsága és a váratlan helyzetekre félretett megtakarítás a legfontosabb, a megkérdezett befektetők több mint fele (59%) emiatt tartalékol.

Egyre inkább van kedvük kockáztatni

A megkérdezett befektetők körében elsősorban a lekötött betétek és a megtakarításokkal kombinált életbiztosítás állománya csökkent. Emellett azonban emelkedett a nyíltvégű alapok súlya, illetve az állampapír állomány is, míg a tőke- és hozamvédett alapok aránya a megtakarításokon belül gyakorlatilag nem változott.

Az alacsony kamatkörnyezet kimozdította a befektetőket, és a magasabb hozam felé indultak el. Ezt mutatja az is, hogy a befektetési eszközök közötti döntési szempontok között a likviditás fontossága hátrébb került a sorrendben, miközben az extra hozam fontosabbá vált. Közvetlenül a tőke- és hozamvédelem után ez a legfontosabb választási szempont – idézi a bank közleménye Zobor Zsuzsannát, a K&H Alapkezelő vezérigazgatóját.

Még többet tudnak majd félretenni

A befektetők egyértelműen optimisták, hiszen mindössze 6%-uk feltételezi, hogy a következő egy évben csökkenni fognak megtakarításai, míg közel háromnegyedük (71%) kifejezetten növekedésre számít.

Így a fentiek és az alacsony kamatkörnyezet folytatódása miatt jövőre is izgalmas évnek nézünk elébe a befektetési alap piacon, ahol az idei növekedésnél még erőteljesebb növekedésre számítunk – véli Zobor Zsuzsanna.

Mitől prémium az ügyfél?

A K&H aktuális Prémium banki hirdetménye szerint a K&H Prémium banki tagság létesítéséhez/fenntartásához a következő feltételek egyikének teljesítése szükséges:

- legalább 5 millió forint, illetve azzal megegyező értékű devizaösszeg vagy értékpapír Banknál történő elhelyezése

- az elmúlt 6 hónapban 4 alkalommal legalább 300 000 forint értékű jóváírás az ügyfél számlájára bankon kívülről, illetve a K&H banknál vezetett, nem saját számláról

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Egyre biztosabb, hogy jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum
MTI | 2021. október 21. 17:27
Erről Nagy Márton, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadója beszélt.
Személyes pénzügyek Nem várt pénzügyi helyzetekre készíti fel a fiatalokat a K&H
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 10:21
A koronavírus-járvány az addig megszokott életet teljesen felborította világszerte, így Magyarországon is újraírta a mindennapokat. Kézzelfoghatóbbá vált a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a pandémiához köthető kedvezőtlen tényezők miatt ugyanakkor felértékelődött a biztonság - közölte a K&H.
Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek?
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos