állampapír
Állampapír / Kötvény Nem mindig az az állampapír a legjobb, ami annak látszik 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 15:51
A nagy kamattöbblet miatt azt az állampapírt érdemesebb választani, amely nagyon hosszú futamidejű ugyan, de idő előtt is el lehet adni. A száz dollárhoz közelítő olaj keresleti oldala megélénkülhet, a kínálat viszont hagyományosan rugalmatlan, így könnyen bekövetkezhet egy komolyabb árrobbanás rövid vagy középtávon. Ezekről a témákról beszélt Eidenpenz József főmunkatárs a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Állampapír / Kötvény 3 gyakori tévhit az állampapírokkal kapcsolatban 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 13. 19:05
PMÁP kontra BMÁP – melyik a jobb állampapír? Újabb módszerrel terelik finoman a lakosságot az alacsonyabb kamat felé, amellyel jelenleg a BMÁP kecsegtet. Nem kell félni attól, hogy lejárat előtt eladjunk egy állampapírt, erről maga az állam biztosít bennünket. Miért vennék el, ha el is inflálhatják?
Személyes pénzügyek Az állam zsebébe vándorolnak a magyar bankbetétek 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 8. 09:53
Közel az egyenlítés: sikeresen csatornázta át a kormány a megtakarításokat, de a szocho nem vált be annyira, mint talán remélték.
Pénzügyi szektor Itt a fordulat? Csak feleannyi állampapírt tudtak eladni, mint remélték 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 30. 12:24
Eddig vitték, mint a cukrot, de megtörni látszik a lendület.
Részvény / Deviza / Áru Valuták, részvények, kötvények rejtélyes kriptovalutává alakulása 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 19:16
A kriptovalutaként forgó amerikai kincstárjegyek kapitalizációja az idén rohamosan növekedett, és nemrég átlépte a 600 millió dollárt. Igazán nagy jövőt azonban a részvények kriptósításának jósolnak. Ez csak a kezdet? A blokkláncra költözhetnek a befektetéseink?
Részvény / Deviza / Áru Sokkal olcsóbban lehetne kijönni a nyugdíjból külföldön 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 16:06
Egy álom a gyümölcs és a zöldség a piacon az egyik feltörekvő országban, nagyon olcsó az élelmiszer, mégsem vonzó az európaiak számára. Négy százalék feletti dollárkamatot is lehet kapni a blokkláncon.
Makro / Külgazdaság Nyakra-főre veszik az állampapírokat, a kormány mégsem elégedett 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 23. 13:35
A kormány négy elemből álló intézkedéscsomagot vezet be, amelynek hatására csökkennek az állam kamatkiadásai és javul az önfinanszírozási képessége, miközben a lakosság megtakarításai is megőrzik reálértéküket – jelentette meg közleményét a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a kormány oldalán.
Állampapír / Kötvény Öt alternatívája tuti van a Prémium állampapíroknak 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 21. 05:47
Csökkenő, stagnáló és újra emelkedő infláció mellett mit várhatunk az új PMÁP-tól? Eddig melyik évben érte utol a PMÁP az inflációt, és melyikben nem? Lutrivá váltak ezek a papírok, de ettől még jók, csak időben el kell adni, ha romlik a helyzet.
Részvény / Deviza / Áru Álomkamatok Németországban, hol lesz télen a gázárcsúcs? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 18. 12:38
Csúcsot döntött a BUX, de ma már esik, olcsók-e a magyar részvények? Kivándorlók kérték, emelkednek a banki kamatok Európában, versenyképes-e még egyáltalán a magyar eurókötvény? Mitől zuhant be a bitcoin, miért erősödik a rubel?
Részvény / Deviza / Áru Mindig mások tehetnek a gyenge devizánkról, komoly céláremelés Richterre 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 14. 13:16
Az európai tőzsdék kis pluszban állnak, a BUX viszont süllyed, főleg az OTP miatt. Nem áll túl jól a forint sem, egy híres alapkezelő szerint tesztelik az állampapírokat vásárló kisbefektetőket. Elég rosszul néz ki az orosz rubel.
Személyes pénzügyek Kiszívja a pénzünket a kormány a bankokból 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 12:09
Százezresével nyitják az értékpapírszámlát a kisbefektetők, ismét tarol a tbsz, és lassan több pénze van a lakosságnak állampapírban, mint bankbetétben. A spekulánsok kedvence pedig továbbra is az OTP-részvény.
Pénzügyi szektor Csökken a hozam, de 10 milliárd forintért vettek állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 12:45
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Tragédia, ha már csak az új államkötvényeket tudod megvenni? 
Privátbankár.hu | 2023. július 31. 13:16
A régi állampapír-sorozatok már csak ma délutánig kaphatók, de vajon nagy baj-e ez, mennyire rosszak az újak? Ha már láttad Machu Picchu-t, akkor is érdemes Peruba menni. (Hangfelvétel.)
Állampapír / Kötvény Ma még elrohanhat régifajta államkötvényt venni 
Eidenpenz József | 2023. július 31. 05:31
Már csak ma kaphatók a régi feltételekkel a PMÁP államkötvények, augusztus 1-től rosszabb paraméterekkel lehet hozzájuk jutni. Áttekintjük a különbségeket a régi és az új között, hogy mikor lesznek kedvezőek, és azt is, hogy milyen stratégiát érdemes követni, ha majd fordulat jön az inflációban.
Pénzügyi szektor Érthetetlen, de még mindig vesz valaki állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. július 26. 12:18
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Megvan, melyik állampapír vásárlói jártak jobban 
Eidenpenz József | 2023. július 26. 05:48
Másfél hónap alatt mintegy négy százalékponttal estek a rövid futamidejű állampapírok hozamai, így aki korábban diszkont kincstárjegyet vett, és meg kell újítsa, az most csak rosszabb feltételekkel tudja. Az inflációkövető kötvények változatlanul a legnépszerűbb papírok, joggal, ezt is veszik leginkább a magyarok.
Állampapír / Kötvény Ráharaptak a magyarok az ingyenes értékpapírszámlára  
Privátbankár.hu | 2023. július 25. 14:19
Tavaly rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma, idén júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását – közölte a Magyar Államkincstár.
Pénzügyi szektor Sokaknak nagyon megéri milliárdokkal finanszírozni az Orbán-rendszert 
Privátbankár.hu | 2023. július 19. 12:28
Hozamemelkedés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Makro / Külgazdaság Fontos levél érkezik a bankoktól 
Privátbankár.hu | 2023. július 17. 11:23
A bankoknak kötelező tájékoztatást adniuk a megtakarítási lehetőségekről. 
Pénzügyi szektor Érthetetlen, de bizonyos körökben nagyon népszerű a magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2023. július 13. 12:41
A meghirdetett mennyiségnél 26 milliárd forinttal nagyobb összegben, 61 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Részvény / Deviza / Áru Bezuhan a Bónusz Állampapír kamata, váltania kell a befektetőknek 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 11:26
Kiderült, mennyit kamatozik a BMÁP július végétől - drasztikus a változás.
Részvény / Deviza / Áru Rossz hír az állampapírt kedvelőknek 
Privátbankár.hu | 2023. június 28. 12:54
Csökkent a 6 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még mindig sokan jó vételnek tartották az állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. június 22. 12:05
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 25 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
Befektetési alapok Ezek most a legnépszerűbb befektetési alapok 
Eidenpenz József | 2023. június 21. 05:51
Milyen alapokat vesznek most a kisbefektetők, érdemes-e devizában takarékoskodni, keresik-e még az ESG-termékeket? Mitől maradt magas az ingatlanalapok hozama válság idején? Kiknek kedvez a magas kamat? Interjú Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru A kötvényalap vagy az államkötvény lesz jobb? 
Privátbankár.hu | 2023. június 19. 13:55
A következő pár évben vajon kötvényalapokkal, fix kamatozású államkötvényekkel vagy inflációkövető PMÁP-okkal lehet magasabb hozamot elérni? Van-e olyan valuta, amelynek inflációja negatív, és miért pont az ether az? Miért süllyed két hónapja a kriptovaluták árfolyama?
Pénzügyi szektor Tényleg hihetetlen, hogy mennyien vesznek még mindig állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. június 14. 12:15
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektetnék a pénzt most a profik? 
Eidenpenz József | 2023. június 13. 13:41
Az elmúlt tíz évben részvényeken és ingatlanokon jól lehetett keresni, kötvényeken pedig alig. A következő évtizedben ez megváltozhat, magasabb hozamok következhetnek, de a magasabb infláció miatt ez lehet, hogy nem teszi majd túl boldoggá a befektetőket. A magyar részvények és kötvények kilátásai viszont kedvezőek – mondja Kiss Péter, az Amundi befektetési igazgatója.
Állampapír / Kötvény Mennyit fizet majd a PMÁP? – égszakadás, földindulás az állampapírpiacon 
Eidenpenz József | 2023. június 12. 05:42
A jegybanki kamatcsökkentés, az alacsonyabb infláció és a tűrhető tőkepiaci hangulat nyomán a fix kamatú hazai állampapírok hozama hatalmasat esett az utóbbi hetekben. A PMÁP-é is valamivel alacsonyabb lehet, mint ahogy eddig várhattuk. De ez nem feltétlenül rossz, amit elveszítünk a réven, megnyerhetjük a vámon.
Pénzügyi szektor Nagy Mártonékhoz fordult a BAMOSZ 
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 15:37
2023. május 31-én több olyan kormányrendelet jelent meg, mely lényeges kihatással lehet a magyar megtakarítási piacra, s annak részeként a hazai befektetési alapok működésére. A BAMOSZ-nak volt mit hozzáfűznie. .
Állampapír / Kötvény 9 dolog, amit (nem) tennék most a megtakarításommal 
Eidenpenz József | 2023. június 2. 05:36
Kiterjesztették a szociális hozzájárulási adó körét, ami főleg a bankbetétek és a befektetési alapok ellen irányul. Érdemes emiatt változtatni a befektetési szokásainkon? Ha igen, hogyan? Vagy inkább költsünk? Mert “ma minden olcsóbb, mint holnap”. Jegyzet
Részvény / Deviza / Áru Nagyon kell a kormánynak a pénzünk: új adót vetettek ki a megtakarításainkra 
Gáspár András | 2023. június 1. 06:34
A kamatadó mellé szochót is kell fizetni júliustól több megtakarításra - az állampapírra ez nem vonatkozik, sőt: még ingyenreklámra is kötelezik a bankokat.
Személyes pénzügyek Ha van még egy ingatlanja, olcsóbbá teheti a lakáshitelét is! 
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 10:45
Bár a lakáshitel-felvételnél jellemzően kötelező 20 százalék saját erővel rendelkezni, abban az esetben erre nem feltétlenül van szükség, ha egy másik ingatlant pótfedezetként von be az igénylő, és az egyébként meglévő önrészt pedig magas, két számjegyű hozamot nyújtó állampapírba fekteti. Egy ilyen megoldással jelentősen csökkenthető a lakáshitel összköltsége. 
Pénzügyi szektor Örülhet az Orbán-rendszer, megint sokan vettek állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 12:17
Hozamcsökkenés mellett értékesített 6 hónapos diszkont kincstárjegyet szerdai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Állampapírokra hirdetett akciót az OTP Bank 
Eidenpenz József | 2023. május 17. 14:44
A banki ügyfelek 80 százalékának továbbra sincs legalább 500 ezer forint megtakarítása, ami nagyon rossz érték, ennek javítása fontos cél kéne legyen Magyarországon. Az OTP ügyfelei sokkal több értékpapír-megbízást adnak, mint korábban, főleg alacsony kockázatú befektetési alapokra. A bank akciót kínál az állampapírokkal kapcsolatos díjakra is.
Pénzügyi szektor Rejtély, hogy miért, de még mindig megveszi valaki a magyar állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. május 16. 12:53
Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Jövőre visszanyerheti, amit a 2022-es infláción elbukott 
Eidenpenz József | 2023. május 15. 05:47
Bár csökkent az infláció Magyarországon, csak eléggé lassan, így az éves átlagos mérték még magas lehet. Ami rossz a zsebünknek, de egyben magasabb állampapír-kamatokat is jelenthet. Ha a PMÁP-tulajdonosoknak szerencséjük van, jövőre egész sokat nyerhetnek.
Részvény / Deviza / Áru A magyar részvények lemaradtak az inflációtól, mint a borravaló 
Eidenpenz József | 2023. május 2. 05:49
Hosszú távon a BUX index szépen felülteljesítette úgy az inflációt, mint az állampapír-indexet. Ám az utóbbi két év kifejezetten kedvezőtlen volt, a stagnálása reálértékben csúnya zuhanással egyenértékű. Elvesztette vele az értékének közel harmadát. Az intézményi állampapírok teljesítménye is pocsék volt.
Pénzügyi szektor Nincs rá magyarázat, de mégis nagyon népszerű a magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2023. április 27. 12:10
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő folyamatok zajlanak a kriptovaluták piacán 
Eidenpenz József | 2023. április 24. 16:25
Milyen állampapír tűnik most a legkedvezőbbnek? Milyen folyamatok zajlanak a kriptovaluta-piacon, mi volt az év meglepetése? (Hanggal.)
Állampapír / Kötvény Baljós árnyak a magyar állampapírok felett? 
Eidenpenz József | 2023. április 24. 05:47
A múlt héten alaposan felkavarta a hazai pénzpiacot az MNB egyik nyilatkozata, de míg a forint nagyot gyengült, az állampapírok erősödtek, azaz hozamuk csökkent. Az inflációról viszont mostanában nem érkezett jó hír, így az inflációkövető államkötvények előnye a többi megtakarításhoz képest még nőhet is.
Részvény / Deviza / Áru Újabb amerikai retorzió közeleg a magyarokkal szemben 
Privátbankár.hu | 2023. április 19. 07:27
Jövőre már a jelenleginél mintegy háromszor nagyobb adót kell majd fizetniük a hazai befektetőknek az amerikai értékpapírokból származó osztalék vagy kamat után.
Pénzügyi szektor Érthetetlen, de még mindig kell valakinek a magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 11:46
A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 23,8 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 15,0 milliárd forintot fogadott el.
Részvény / Deviza / Áru Rengeteg lakossági pénz áramlik az állampapírokba 
Privátbankár.hu | 2023. április 12. 08:52
Havonta 500 milliárd forint körüli friss megtakarítás áramlik az idén a háztartásoktól állampapírokba, ezzel nagyon közel került az állomány ahhoz a 11 ezer milliárdos értékhez, amelyet 2019-ben kitűzött a kormány - írja a Bank360.hu. A többi értékpapírt is veszik a kisbefektetők, akik meg akarják védeni a pénzüket a magas inflációtól.
Pénzügyi szektor Érthetetlen, de valamiért nagyon népszerű a magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2023. április 11. 13:21
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Megéri ilyen árfolyamnál eurós állampapírt venni? A hét videója 
Eidenpenz József - Izsó Márton Artúr | 2023. április 7. 18:15
A forint most viszonylag erős, azaz olcsó az euró. Vajon érdemes-e euróban takarékoskodni? Számításaink szerint ennek nagyon kicsi a valószínűsége.
Állampapír / Kötvény A régi dilemma – euróban vagy forintban érdemes? 
Eidenpenz József | 2023. április 5. 05:49
Mire jó a magas magyar kamat? Olyan óriási forintgyengülésre lenne szükség ahhoz, hogy euróban legyen érdemes megtakarítani, aminek eléggé kicsi a valószínűsége. Kiszámoltuk, grafikont rajzoltunk belőle, és magunk is meglepődtünk. Közben a forinthozamok még mindig képesek emelkedni.
Részvény / Deviza / Áru Államkötvényt vagy részvényt vegyünk? Tiltsuk be a mesterséges intelligenciát? 
Eidenpenz József | 2023. március 31. 11:42
Egyelőre pluszban vannak a tőzsdék, de határozott lehűlés tapasztalható az utóbbi napokhoz képest. A BUX tegnap alulteljesítő volt, ma viszont bőven átlag felett emelkedik. Jól tartja magát a forint, de ma is 380 felett áll az euró. Újabb és újabb akkumulátorgyárakról születik döntés. Államkötvényt vagy részvényt vegyünk?
Benchmark Bod Péter Ákos: kezelhetetlen gondok lehetnek az uniós pénzek további csúszásából 
Bod Péter Ákos | 2023. március 30. 05:47
A korábbi jegybankelnök azt a kérdést járja körbe heti elemzésében, hogy mi történhet a magyar gazdasággal az uniós források tartós kimaradása esetén?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG