4p

A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.

Mik azok a termékek és/vagy szolgáltatások, amelyek kifejezetten a Private Banking ügyfeleknek szólnak?

Ilyen például a maga nemében piacvezető MKB MasterCard World Elite kártya, amely akár metálkivitelben is elérhető, vagy az MKB treasury-szolgáltatása, amely a hazai piacon szintén meghatározó. De meg kell emíteni az egyre hangsúlyosabbá váló ESG (Environment Social Governance) befektetéseket, amelyek kiemelten környezettudatos, társadalmilag hasznos, etikus lehetőségek. 

A 100 millió forintos belépési limittől elérhető szolgáltatás- és termékcsomag ajánlatunk egyedi, a személyes körülményeiket alapul vevő lehetőségeket biztosít ügyfeleink számára.

Mennyire igénylik az ügyfeleik, hogy a privátbankárok személyesen foglalkozzanak velük?

A privátbankár legyen igényes a munkájában, értsen jobban a szakmájához, mint bárki más, legyen kiemelkedő termék- és piacismerete, valamint a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki az ügyfeleit. Akik természetes igénye, hogy amikor a pénzüket – ráadásul sokan nem is keveset – rábízzák valakire, meg akarják ismerni a privátbankár személyiségét is. Felméréseink időről-időre azt tükrözik, hogy az MKB Private Banking hagyományai és szakmai értékrendje mellett ügyfeleink a nálunk alapvetőnek számító szoros, személyes, bizalmi kapcsolatot értékelik nagyra. 

A privátbankár legyen igényes a munkájában - véli Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Fotó: MKB
A privátbankár legyen igényes a munkájában - véli Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Fotó: MKB

Mi sem mutatja jobban azt, hogy a bizalom és a vagyon mennyire szorosan összekapcsolódó fogalmak, mint hogy már Magyarországon is működik a bizalmi vagyonkezelés. Mennyire más ez a „műfaj”, mint a private banking, vannak-e és ha igen, milyen kapcsolódási pontok?

Tisztázni kell, hogy a privátbankok sokkal szűkebb tevékenységgel foglalkoznak, mint a bizalmi vagyonkezelők. Mi csak likvid vagyonok, pénzpiaci eszközök, értékpapírok sorsát „igazgatjuk”, míg a bizalmi vagyonkezelők ezen kívül gyakorlatilag bármilyen más eszközt, például ingatlant, céges részesedést, műtárgyat is menedzselnek. A vagyonkezelési szolgáltatásoknál nemcsak a hozam elérése a cél, hanem olyan vagyon kialakítása, ami jogilag védett, adózás szempontjából optimális és esetleg már az öröklésről is rendelkezik. 

A privátbankok és a bizalmi vagyonkezelők két különböző, ugyanakkor mégis összefüggő szolgáltatás-csoporttal foglalkoznak. Nem versenytársként, hanem együttműködő partnerként tekintünk egymásra. Mindkettőnk célja az, hogy az ügyfeleink az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat kapják.

Gondolom, ez az együttműködés, a lehető legjobb szolgáltatások nyújtására való törekvés a generációváltásra készülő családok vagyontervezésénél is tetten érhető.

Kétségtelen tény, tapasztalat, hogy az utóbbi években egyre többet foglalkozunk a céges utódlással, a generációváltással.  Bevallom, hogy én nem szeretem ezt a kifejezést, hiszen azt a képzetet kelti, mintha a mostani cégvezetők ideje lejárt volna és át kellene adniuk a helyüket. Hála Istennek, a hetvenes éveikben járó cégvezetők között is szép számmal vannak erejük teljében lévők. Ez jól is van így. 

Az MKB Private Banking módszere és célja az, hogy a családok felnőtt generációit is bevonjuk a családi vagyontervezésbe. Hisszük, hogy hosszú távon az biztosítja a kiegyensúlyozott családi vagyongazdálkodást, ha a különböző generációk a privátbankárok és a bizalmi vagyonkezelők szakértő közreműködésével, közösen gondoskodnak a családi vagyon növeléséről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
Személyes pénzügyek Nagyon sok hitelt kellett felvenniük a magyar családoknak, a bankok is megmozdultak
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:38
Történelmi magasságokban járt januárban a személyi kölcsönökben felvett összeg, lassan azért ezen a piacon is csökkennek a kamatok, de nem minden pénzintézetnél.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG