<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.

Mik azok a termékek és/vagy szolgáltatások, amelyek kifejezetten a Private Banking ügyfeleknek szólnak?

Ilyen például a maga nemében piacvezető MKB MasterCard World Elite kártya, amely akár metálkivitelben is elérhető, vagy az MKB treasury-szolgáltatása, amely a hazai piacon szintén meghatározó. De meg kell emíteni az egyre hangsúlyosabbá váló ESG (Environment Social Governance) befektetéseket, amelyek kiemelten környezettudatos, társadalmilag hasznos, etikus lehetőségek. 

A 100 millió forintos belépési limittől elérhető szolgáltatás- és termékcsomag ajánlatunk egyedi, a személyes körülményeiket alapul vevő lehetőségeket biztosít ügyfeleink számára.

Mennyire igénylik az ügyfeleik, hogy a privátbankárok személyesen foglalkozzanak velük?

A privátbankár legyen igényes a munkájában, értsen jobban a szakmájához, mint bárki más, legyen kiemelkedő termék- és piacismerete, valamint a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki az ügyfeleit. Akik természetes igénye, hogy amikor a pénzüket – ráadásul sokan nem is keveset – rábízzák valakire, meg akarják ismerni a privátbankár személyiségét is. Felméréseink időről-időre azt tükrözik, hogy az MKB Private Banking hagyományai és szakmai értékrendje mellett ügyfeleink a nálunk alapvetőnek számító szoros, személyes, bizalmi kapcsolatot értékelik nagyra. 

A privátbankár legyen igényes a munkájában - véli Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Fotó: MKBA privátbankár legyen igényes a munkájában - véli Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Fotó: MKB

Mi sem mutatja jobban azt, hogy a bizalom és a vagyon mennyire szorosan összekapcsolódó fogalmak, mint hogy már Magyarországon is működik a bizalmi vagyonkezelés. Mennyire más ez a „műfaj”, mint a private banking, vannak-e és ha igen, milyen kapcsolódási pontok?

Tisztázni kell, hogy a privátbankok sokkal szűkebb tevékenységgel foglalkoznak, mint a bizalmi vagyonkezelők. Mi csak likvid vagyonok, pénzpiaci eszközök, értékpapírok sorsát „igazgatjuk”, míg a bizalmi vagyonkezelők ezen kívül gyakorlatilag bármilyen más eszközt, például ingatlant, céges részesedést, műtárgyat is menedzselnek. A vagyonkezelési szolgáltatásoknál nemcsak a hozam elérése a cél, hanem olyan vagyon kialakítása, ami jogilag védett, adózás szempontjából optimális és esetleg már az öröklésről is rendelkezik. 

A privátbankok és a bizalmi vagyonkezelők két különböző, ugyanakkor mégis összefüggő szolgáltatás-csoporttal foglalkoznak. Nem versenytársként, hanem együttműködő partnerként tekintünk egymásra. Mindkettőnk célja az, hogy az ügyfeleink az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat kapják.

Gondolom, ez az együttműködés, a lehető legjobb szolgáltatások nyújtására való törekvés a generációváltásra készülő családok vagyontervezésénél is tetten érhető.

Kétségtelen tény, tapasztalat, hogy az utóbbi években egyre többet foglalkozunk a céges utódlással, a generációváltással.  Bevallom, hogy én nem szeretem ezt a kifejezést, hiszen azt a képzetet kelti, mintha a mostani cégvezetők ideje lejárt volna és át kellene adniuk a helyüket. Hála Istennek, a hetvenes éveikben járó cégvezetők között is szép számmal vannak erejük teljében lévők. Ez jól is van így. 

Az MKB Private Banking módszere és célja az, hogy a családok felnőtt generációit is bevonjuk a családi vagyontervezésbe. Hisszük, hogy hosszú távon az biztosítja a kiegyensúlyozott családi vagyongazdálkodást, ha a különböző generációk a privátbankárok és a bizalmi vagyonkezelők szakértő közreműködésével, közösen gondoskodnak a családi vagyon növeléséről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Személyes pénzügyek A mobil mindent elbír: a biztosítások jövője már a zsebünkben van
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 13:33
A digitális offenzívában megjelenő újabb és újabb megoldások népszerűek és egyre inkább beépülnek a hétköznapjainkba, hiszen a mesterséges- és emberi intelligencia szoros együttműködésében van a jövő. A cél, hogy ahol lehetséges, ott teljesen képesek legyünk automatizálni a folyamatokat – derül ki a K&H előrejelzései alapján.  
Személyes pénzügyek Megtetszettek a magyaroknak a készpénzmentes megoldások
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 12:16
Vevő a lakosság az új, elektronikus - egyben készpénzmentes digitális megoldásokra - közölte Árva András a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője, egy csütörtöki, üzleti eseményen.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak a nyugdíjasok: nagyobb kiegészítésről döntött az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2021. október 7. 07:48
A kormány jócskán nagyobb mértékű kiegészítő nyugdíjemelésről döntött, mint amire a törvényi előírások alapján számítani lehetett. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
Személyes pénzügyek Akár 2 százaléknál olcsóbban is hozzá lehet jutni ehhez a hitelhez (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 11:11
Október 4-től, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Mennyi a törlesztőrészlete az őszi szezonban egy 10 millió forintos lakáshitelnek?
Privátbankár.hu | 2021. október 2. 19:52
Egy lakáshitel havi törlesztőrészletét nagyban meghatározza, hogy mekkora jövedelemmel és milyen távú kamatperiódus mellett veszik fel. A Bank 360 elemzői azt vizsgálták, hogy hogyan alakul a törlesztője egy 10 millió forintos lakáshitelnek két különböző fizetés és kamatperiódus mellett.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Így segít az MNB az online csalókkal szemben
MTI | 2021. szeptember 27. 10:41
Egy év alatt mintegy 1,3 millió alkalommal jelentek meg a legnépszerűbb internetes keresőprogramon az MNB figyelmeztetései a jogosulatlan befektetési szolgáltatókkal kapcsolatban.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2021 - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 22:18
Regisztráció az október 20-i online találkozóra.
hírlevél
depositphotos