MKB Bank
Pénzügyi szektor Okozhat gondot az OTP-nek, hogy vezérhelyettese a leendő legnagyobb konkurenshez igazolt?
Csabai Károly | 2020. szeptember 4. 06:07
Barna Zsolt július 20-án távozott a legnagyobb hazai hitelintézettől, s kevesebb mint másfél hónap múlva, szeptember 1-jén a Budapest Bank, MKB és Takarékbank már bejelentett egyesülését előkészítő gazdasági társaság alelnöke lett. E helycsere azért érdekes, mert a három bank fúziójával létrejövő hitelintézet mérlegfőösszege alapján az OTP után a második legnagyobb lesz, kvázi annak első számú versenytársa. Márpedig nemcsak a bankvilág, hanem a gazdaság egyéb területein tevékenykedő cégek is versenytilalmi megállapodásokkal akadályozzák meg, hogy a tőlük távozó vezetőjük rövid időn belül a konkurensüknél kamatoztathassa a náluk (is) megszerzett tudást.
Vállalat Támogatott hitelek az MKB Banknál
PR | 2020. augusztus 17. 12:12
„Minden támogatott hitel és pénzügyi eszköz egy helyen, professzionális tanácsadással.” A vállalati ügyfelek kiszolgálásában jelentős hagyományokkal és eredményekkel rendelkező MKB Bank ezt kínálja ügyfeleinek.
Vállalat Matolcsy György megbírságolta Mészáros Lőrinc nyugdíjpénztárát
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 10:01
Informatikai és kiszervezési hiányosságokat talált az MKB Nyugdíjpénztárnál a Magyar Nemzeti Bank, 9,5 millió forint lett a büntetés.
Makro / Külgazdaság Készülnek szeptemberre az óriásbankot formázó pénzintézetek
Privátbankár.hu | 2020. július 16. 10:14
Az azonnali fizetési rendszer (afr) országos bevezetését követő négy hónapban több mint 14 millió azonnali átutalást kezeltek sikeresen a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három, az egyesülési szándékukat már bejelentett nagybank (Takarékbank, MKB, Budapest Bank) részére kiépített rendszerek, ez az összes hazai afr-tranzakció csaknem 40 százaléka. Az azonnali fizetési rendszer népszerű az ügyfelek körében, az utalások 34 százaléka a banki üzemidőn kívül, délután 5 és reggel 8 óra között történik, átlagos összegük eléri a 169 ezer forintot.
Vállalat Letarolhatja a biztosítási piacot Mészáros Lőrinc
Csabai Károly | 2020. július 10. 06:07
A CIG Pannónia Nyrt. irányításának megszerzése lehet az eszköz a hazai biztosítói piacon való nyomuláshoz, ha ez megvan, akkor elindulhat a Takarékbank, az MKB és a Budapest Bank ügyfeleinek becserkészése. Közel 1,9 millió potenciális ügyfélről van szó. Az ő megközelítésükkel meg sem kell várni, amíg lezárul a három bank egyesülése.
Pénzügyi szektor Bejegyezték az ellen-OTP-t előkészítő társaságot
Privátbankár.hu | 2020. június 29. 17:38
A Magyar Bankárholding Zrt. a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülésének hivatott megágyazni. 
Részvény / Deviza / Áru Új vezérigazgatója lesz Mészáros Lőrinc Opusának
Privátbankár.hu | 2020. június 19. 13:59
Az a Gál Miklós távozik június 30-ával, aki a nemzet gázszerelőjével baráti viszonyban lévő Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója bizalmi emberének számít. Utódja az ugyancsak Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank-csoporttól érkezik, amelynek vezetője, Balog Ádám pedig az Opus igazgatóságában feljebb lép, a testület alelnöke lesz.
Pénzügyi szektor Az MNB előtt a szuperbankot előkészítő holding alapítási kérelme
Privátbankár.hu | 2020. június 15. 14:36
Arról azonban Balog Ádámnak, a három érintett bank - Budapest Bank, Takarékbank, MKB - közül az utóbbi vezetőjének nincs tudomása, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már meg is adta volna az engedélyt. Mindenesetre azt valószínűsítette, hogy ez nem fog sok időbe telni.
Pénzügyi szektor Tetemes profittal zárta első negyedévét az MKB
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 10:24
A Budapesti Értéktőzsdén közzétett gyorsjelentése szerint 7,9 milliárd forintos adózás utáni profitot ért el, ami több mint a háromszorosa az előző év azonos időszakáénak. Bruttó bevétele pedig a másfélszerese lett a Budapest Bankkal és a Takarék Csoporttal egyesülni készülő Mészáros Lőrinc-érdekeltségnek.
Pénzügyi szektor Hivatalos: egyesül egymással a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank
Privátbankár.hu | 2020. május 26. 17:36
Alig tizenegy nappal azt követően, hogy az MKB és a Takarékbank kinyilvánította egyesülési szándékát, most a Budapest Bank kürtölte világgá, hogy ő is csatlakozik, így a szükséges engedélyek megszerzését követően a három hitelintézet egyfajta szuperbankot alkotva lehet a bankrendszer második legnagyobb szereplője, egyúttal a kihívója az OTP-nek. 
Pénzügyi szektor Nagyon komoly költséghatása lesz a koronavírus-járványnak a magyar bankokra
Privátbankár.hu | 2020. április 29. 15:46
Informatikai területük kiszervezésére kényszerülhet ugyanis a hazai hitelintézetek jelentős része.
Pénzügyi szektor Egyelőre MKB-osztalék nélkül marad Mészáros Lőrinc
Csabai Károly | 2020. április 17. 14:22
Noha a bank tavaly rekordnyereséget ért el. A lépés összhangban van a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elvárásával. Szeptember 30-a után azonban az igazgatóság megváltoztathatja a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt meghozott döntését.
Részvény / Deviza / Áru Az előző évinél magasabb nyereséggel zárt az MKB 2019-ben
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 09:51
A Mészáros Lőrinc többségi befolyása alatt álló bankcsoport tavaly kiemelkedő, 37,4 milliárd forint korrigált adózás utáni eredményt ért el, ami az előző évhez viszonyítva 5,6 százalékos emelkedést jelent.
Személyes pénzügyek Nem is sejted, milyen extrákat rejt a bankkártyád
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 15:27
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a tárcákban lapuló kis plasztikokkal csak fizethetünk vagy legfeljebb készpénzt vehetünk fel. Pedig rengeteg bank kínál a kártyák mellé kedvezményprogramokat, amivel súlyos ezreseket spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz a forinttal?
Csabai Károly | 2019. augusztus 29. 11:30
Kétségtelenül ez a nap kérdése. Legalábbis minket, magyarokat az izgat a leginkább, hogy az euróval szembeni 330,8-as történelmi mélypontjához érkezett hazai fizetőeszköz gyengülhet-e tovább, s ha igen, mennyire. Kis hazánkon kívül azonban továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háború és a Brexit a slágertéma.
Részvény / Deviza / Áru Ahogy megszoktuk: ismét egy ismeretlen hátterű magántőkealap lett MKB-tulajdonos
Csabai Károly | 2019. augusztus 16. 19:08
Egy szolnoki magánszemély által igazgatott kft-t tulajdonló magántőkealap vásárolta meg Szíjj Lászlótól a BanKonzult Finance Zrt.-t, amely az MKB 32,9 százalékos részvényese.
Makro / Külgazdaság Egyre kevesebb a bankfiókok száma, de az alkalmazottakat már nem küldik el
Csabai Károly | 2019. augusztus 6. 06:04
Az Mfor.hu és a Privátbankár több forráson alapuló felméréséből ugyanis kiderül, miközben már 2 ezernél is kevesebb bankfiók létezik Magyarországon, a hitelintézetben dolgozók létszáma az utóbbi évek emelkedései eredményeként közelíti a 40 ezret.
Részvény / Deviza / Áru Akár már lehetne adni-venni az MKB-t is a tőzsdén
Csabai Károly | 2019. június 17. 11:45
Egy ünnepélyes csengetéssel ugyanis Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója hétfő reggel elindította a bankpapírok tőzsdei kereskedését. Az első órában azonban még nem született ügylet, amihez az szükségeltetik, hogy legyen eladási szándék.
Pénzügyi szektor Hét nagybank kell Magyarországra vagy csak egy?
Tiszai Balázs | 2019. április 18. 15:53
A bankszektor egyik slágerkérdése is terítékre került a Privátbankár és az Mfor szerdai, Fókuszban a digitalizáció című konferenciáján megtartott banki kerekasztal-beszélgetésen. Szóba került az is, hogy valóban drágán működnek-e a magyarországi bankok, meddig bővülhet még a hitelezés, barát vagy ellenség-e a fintech, és hogy mely bankok érdeklődnek a Budapest Bank iránt.
Pénzügyi szektor Épp, hogy MKB-tulajdonos lett, máris kapott egy NAV-végrehajtást
Privátbankár.hu | 2019. február 21. 15:43
Lehet, hogy ezt hagyta örökül a Mészáros Lőrinc üzleti partnerének számító Szíjj Lászlónak Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás, akinek két másik cégével szemben is eljár az adóhatóság.
Pénzügyi szektor 5 millió forintra büntették az MKB Bankot
Privátbankár.hu | 2019. február 14. 07:54
A pénzforgalmi szabálysértést őszig kell kijavítaniuk.
Pénzügyi szektor Egyesülhet a BB, az MKB és a Takarékbank?
Privátbankár.hu | 2019. január 23. 15:06
Továbbra is napirenden lehet az MKB Bankból, a Budapest Bankból (BB) és a Takarékbankból létrehozandó szuperbank ötlete.
Vállalat Felcsúti cég növelte részesedését az MKB Bankban
Privátbankár.hu | 2018. október 2. 15:08
Az MKB Bank bejelentette, hogy az RKOFIN Kft megvásárolta az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet részvényeinek nem kis részét.
Pénzügyi szektor Az MKB 15 fiókját zárja be
Privátbankár.hu | 2018. október 2. 10:25
Az MKB Bank Zrt. a pénzintézet költséghatékonyságának javítása valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében áttekintette országos fiókhálózatának működési tapasztalatait és döntést hozott annak optimalizálásáról
Személyes pénzügyek Trükkös csalók támadnak - ugye ennek nem fogsz bedőlni?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 10:44
Leklónozták az MKB banki belépési oldalát.
Pénzügyi szektor Megbírságolták az MKB Bankot – pórul jártak az ügyfelek
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 7. 13:31
Több hiányosságot is talált az MNB, 24 millió forint büntetés lett a vége.
Pénzügyi szektor Eladta tulajdonrészét az MKB Bank vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 12:19
Balog Ádám tulajdonrésze Szemerey Tamás cégéhez került.
Pénzügyi szektor Ennél a banknál van számlád? Teljes leállás jön
Privátbankár.hu | 2018. június 25. 11:41
Karbantartási és fejlesztési munkák lesznek az MKB Banknál.
Személyes pénzügyek Te is itt bankolsz? Készülj fel, óriási leállás jön!
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 12:44
Nagy informatikai átállás lesz az MKB Banknál.
Részvény / Deviza / Áru Török gyerek megvágta – ők húzták a mélybe a forintot is?
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 08:20
A négynapos héten nem csoda, hogy az elmúlt heti eredményektől elmaradt a BUX és a tőzsde forgalma. A vezető részvényindexek csökkentek, az elemzők a negatív hangulatot a török kamatemeléshez és az amerikai-koreai konfliktus okozhatta. Új célárat kapott az OTP, hamarosan új taggal bővül a BÉT kínálata – ez történt Budapesten az elmúlt héten.
Pénzügyi szektor Jövőre újabb magyar bank lép a piacra
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 11:27
A tervek szerint tőzsdére viszi részvényeinek 20-30 százalékos pakettjét az MKB.
Befalap Ekkora tranzakció még nem volt a magyar piacon
Eidenpenz József | 2017. november 15. 14:43
Az MKB és a CIG Pannónia vagyonkezelői üzletágainak frigyéből új alapkezelő született, amely az ötödik legnagyobb a piacon, de arra törekszik, hogy hamarosan a harmadik, esetleg a második legyen. A 730 milliárd forintos kezelt vagyon nagy része vegyes és kötvényalapokban van, amiben erősíteni szeretnének, az az abszolút hozamú alapok kategóriája.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengült a forint, erősödött a BUX
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,67 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 37 923,24 ponton zárt szerdán.
Pénzügyi szektor Megbüntették az MKB Bankot
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 16. 17:40
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint bírság kiszabásával zárta utóvizsgálatát az MKB bankcsoportnál, nagyrészt a szavatolótőke, tőkemegfelelés számítása terén meglévő hiányosságok miatt.
Személyes pénzügyek Egyre nagyobb az esélye, hogy olcsó hitelt kapunk: újabb versenyző
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 13:18
Újabb nagybank kapta meg lakáshitelére az MNB plecsnijét.
Pénzügyi szektor Óriási fejcserék az MKB-nál – de kik ezek az emberek?
Privátbankár.hu | 2017. április 27. 10:16
Szemerey Tamás és Balog Ádám is most vett részesedést az állami bankban – de miért pont most?
Pénzügyi szektor Változik az MKB Bank tulajdonosi szerkezete
Privátbankár.hu | 2017. április 26. 16:49
Szemerey Tamás és Balog Ádám cége is tulajdont szerzett.
Pénzügyi szektor Összefog egy bank és egy biztosító: egymás termékeit árulják
Privátbankár.hu | 2017. április 11. 12:07
Az MKB és a CIG Pannónia stratégiai megállapodást kötöttek.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás?
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
Személyes pénzügyek Mindenki kapaszkodjon – egy új világ jön a bankrendszerben
Eidenpenz József | 2016. november 24. 16:05
A jövőben mindent pár kattintással, sőt hangüzenettel akarnak majd intézni az emberek, bankba senki sem akar menni. A pénzügyi innovációk nagyon gyorsan jönnek, nem évekig fejlesztgetik az új szolgáltatásokat. Az átlagember nem törődik a gazdasági hírekkel, pedig a saját zsebére mennek.
Pénzügyi szektor Vége az aranykornak: még két-három jó éve van a magyar bankoknak
Veres Patrik | 2016. október 6. 15:11
Bankcsődtől nem tartanak, de vége az aranykornak - vélik a hazai nagybankok vezetői. Túl sokan vannak egy kicsi piacon, úgyhogy valaki hamarosan bukni fog.
Makro / Külgazdaság Felminősítettek egy seregnyi magyar bankot – de minket mikor fognak?
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 07:31
Összesen négy bank írhatott be magának pirospontot, emellett a gazdaság makroprofil-megítélésén is javított a Moody’s.
Pénzügyi szektor Leszállították az MKB tőkéjét
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 07:14
A közgyűlés rendkívüli ülésen határozott a döntésről, pusztán technikai lépésről van szó.
Pénzügyi szektor Így is lehet hűséges a dolgozó: adj neki egy szeletet a bankból
Privátbankár.hu | 2016. július 20. 12:16
Munkavállalói résztulajdonosi programot indít az MKB.
Pénzügyi szektor Átrendeződhet a bankszektor – összeolvadhat két állami bank?
Privátbankár.hu | 2016. július 14. 10:23
Jó eséllyel a Budapest Bank privatizációját is Matolcsy egyik bizalmasa fogja lebonyolítani.
Pénzügyi szektor Pirospontot kaptunk az egyik hitelminősítőtől
Privátbankár.hu | 2016. július 13. 15:16
Eredményesnek minősítette az MKB Bank szanálását a Moody's, igaz, ettől még nem minősítik fel hamarabb az országot.
Pénzügyi szektor Rengeteget hibázott az MKB – jött is a büntetés
Privátbankár.hu | 2016. május 26. 10:41
Több területen is talált a jegybank hiányosságokat az MKB Banknál a szanálás során.
Pénzügyi szektor Így teljesített az állam bankja – örülhetnek az új vevők?
Privátbankár.hu | 2016. április 6. 13:23
Az újraszervezés hatásaitól megtisztítva közel nullszaldóra kijött az MKB Bank előző éve.
Friss
hírlevél