<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a tárcákban lapuló kis plasztikokkal csak fizethetünk vagy legfeljebb készpénzt vehetünk fel. Pedig rengeteg bank kínál a kártyák mellé kedvezményprogramokat, amivel súlyos ezreseket spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.

Kincset rejt egy-egy bankkártya - legalábbis ez derül ki a Bank360 Privátbankár számára készített összesítéséből, amely során azt járta körbe a pénzügyi szakportál, hogy milyen extrákat használhatunk ki a lapkákkal.

Az talán már sokak számára nem újdonság, hogy egyes prémium kártyák mellé ingyenes az utasbiztosítás, vagy például a hitelkártyákkal pontokat gyűjthetünk és néhány százalékos pénzvisszatérítést szerezhetünk.

Ám az már kevésbé ismert, hogy ezeken túl is kínálnak a bankok kedvezményeket. Sőt, nem csak a bankok, hanem a kártyatársaságok is.

A leggyakoribb kártyatípust, Mastercardot használók például automatikusan részt vehetnek a Mastercard Priceless Specials programjában. Nincs más dolgunk, mint a program oldalán regisztrálni a kártyánkat, vásárolni vele és ezzel pontokat gyűjteni, majd a pontokból különböző, időszakosan változó kuponokat vásárolni. A kuponok változatos szolgáltatásokra, más és más mértékben adnak díjkedvezményt. Találhatunk például orvosi szűréshez, könyvvásárláshoz, bútorvásárláshoz kedvezményeket, vagy akár éttermekbe, szabadulószobába is kedvezménnyel mehetünk. A kuponok mellett különböző azonnali kedvezményeket is igénybe vehetünk, amelyekhez mindössze csak a Mastercard logóval ellátott kártyát kell felmutatnunk.

A fentiek minden regisztrált kártyahasználó számára elérhetők, de a magasabb éves díjú prémium kártyával rendelkezők további előnyökre tehetnek szert:

● a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

  • kedvezményes áron vagy díjmentesen léphetünk be a Mastercard Airport Lounge exkluzív repülőtéri váróba,
  • díjmentesen használhatjuk a gyorsítósávot,

● a Bécsi Nemzetközi Reptéren szintén díjmentesen használhatjuk a VIP várókat,

● exkluzív lounge és gyors sáv a Papp László Sportarénában,

● és további kuponokat használhatunk fel prémium kategóriás termékekre és szolgáltatásokra, mint például élményvezetés vagy szépségápolás.

●Időszakosan elérhetők Prémium Shopping napok is, amikor bizonyos üzletekben 20-30 százalék kedvezményért vásárolhatunk és ha elég nagy összegű volt a költésünk, például egy 5 hónapra szóló ingyenes VIP parkolókártyát kapunk egy belvárosi plázában.

Ezek tehát azok a szolgáltatások, amelyeket banktól függetlenül megkaphatunk, ha Mastercard sima vagy prémium kártyát használunk lakossági ügyfélként.

Ám ezen felül a pénzintézeteknél is találhatunk ezt-azt a Bank360 szerint.

Budapest Bank: a pénzintézet Aegon co-branded hitelkártyájával a biztosító termékeit vehetjük igénybe kedvezménnyel. Míg a Budapest Classic-kal 10 százalék kedvezményt és 10 000 forintos ajándékkártyát kapunk a Media Markt üzleteiben.

OTP Bank: a díjmentes OTP Kedvezményprogram nagyon hasonlít egy hitelkártya programhoz. Ha ügyfélként aktiváljuk, az OTP-s kártyát használva a bank közel partnerénél kapunk kedvezményt, amelyet a bank ír jóvá a folyószámlánkon. A kedvezmények mértéke változó, 1-3 százaléktól akár 10-20 százalékos kedvezményt is kaphatunk. Rengeteg szolgáltatás és termék érhető el itt is, így érdemes aktiválni minden OTP-s ügyfélnek, akinek folyószámlája is van a pénzintézetnél.

UniCredit Bank: 20 százalékos kedvezmény jár a Budget autókölcsönző listaáraiból a Magyarországon bérelt és UniCredit bankkártyával fizetett autók esetén.

Erste Bank: Erste World Club partneri ajánlatok az erstés Gold és Platinum hitelkártyákkal érhetők el. A kedvezményeket és/vagy ajándékokat adó partnerek az alábbi kategóriákban találhatók:

●     utazás és szálloda

●     éttermek

●     divat és dizájn

●     kultúra

●     életmód

●     karitatív

Raiffeisen Bank: a bank OneCard hitelkártyáit választva a hagyományos pénzvisszatérítésen felül további azonnali kedvezményekre vagyunk jogosultak a partnereknél. A kedvezmény 3-20 százalék a kijelölt partnerüzletekben (Líra, Optic World, Telekom, Uniqa, Vista),

A prémium ügyfelek a fentieken felül további kedvezményeket vehetnek igénybe további 15 szolgáltatótól, például szállás, utazás, divat és lakberendezés témakörben.

MKB Bank: MKB Gold státuszú kártyával egészségügyi szolgáltatásokra kaphatunk kedvezményt, lehetőségünk van például életkorhoz kötődő szűrési csomagok és életmód-tanácsadás, foglalkozás-egészségügy, menedzserszűrések és nőgyógyászati szűrések 10-20 százalékkal kedvezőbb áron történő igénybevételére.

Az MKB-nál a VISA-sokat sem hanyagolják el. Három szolgáltatónál 5-20 százalék közötti kedvezménnyel vehetünk igénybe egészségügyi és szépészeti szolgáltatásokat.

Gránit Bank: Platinum kártyával igen sok ajánlat közül válogathatunk, mint például Avis autókölcsönzésnél használható kedvezmények, de akár programszervezést is kérhetünk: különféle kóstolók, pókerest, driftelés vagy éppen lóverseny is megtalálható a szolgáltatások között.

Jók a kedvezmények, de ne ez legyen a fő szempont

Bár sokat spórolhatunk egy-egy jól kifogott kedvezménnyel, nem biztos, hogy jobban járunk. Ha ehhez egy drága bankszámlát kellett nyitnunk, amihez még a kártya sem olcsó éves szinten, lehet, hogy ráfizetünk, főleg akkor, ha egyébként kihasználatlanul maradnak a szolgáltatások. Hasonlítsuk össze a bankszámlákat vagy hitelkártyákat a Bank360 kalkulátorával és mérjük fel, a mi bankolási szokásaink mellett melyik lehet a legkedvezőbb ajánlat!

Ne ragadjunk le hosszú évekig ugyanannál a pénzintézetnél, hanem vizsgáljuk meg rendszeresen, hol tudunk faragni a költségeken vagy hol kaphatunk jobb szolgáltatást. Ha emellé még kedvezmények is járnak, az csak hab a tortán.

Személyes pénzügyek "Hónapról hónapra, napról napra élek" - így látják az inflációt az emberek
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. január 28. 14:38
Tejterméket egyre kevesebbet vesznek, százezreket hagynak ott nagybevásárlásnál, kezdik felélni tartalékaikat az emberek. Van, aki kapott béremelést, de mindenki tud említeni több olyan terméket is, amelynek az új ára nagyon érzékenyen érinti. Hogy melyek ezek, és hogyan reagálnak az emberek az inflációra, kiderül a videóból.
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 15:43
Regisztráció a február 22-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek Immár tény: az infláció csúnyán megette a gáláns béremeléseket
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 08:30
Bár a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete novemberben mintegy tíz százalékkal volt magasabb, mint októberben, az infláció miatt havi szinten már csökkent a reálkereset.
Személyes pénzügyek Még mindig hullámvasúton ül a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 19:13
A forint az előző heti erősödését követően gyengüléssel indította a hetet  a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
Személyes pénzügyek Szegényebb vármegyékben nehezebb hitelhez jutni
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:16
A Bank360 elemzése a KSH kereseti adatait vetette össze a hitelbírálat módszertanával.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Sikeres jelentkezés!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:23
A jelentkezésedet sikeresen megerősítetted, regisztrációd sikeres!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Jelentkezés megerősítése szükséges!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:09
Köszönjük, hogy jelentkeztél a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre! FONTOS: kérjük, erősítsd meg jelentkezésedet!
Személyes pénzügyek Matolcsy György előírta, hány helyen vehetünk fel készpénzt
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 09:26
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének friss rendelete meghatározza, hogy egy banknak – attól függően, hogy hány betéti és hitelkártyát bocsátott ki – hány ATM-et kell működtetnie egy fővárosi kerületben, egy vármegyeszékhelyen és a további településeken, ezeken belül a városokban.
Személyes pénzügyek Bal lábbal kelt a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 07:16
A hazai fizetőeszköz gyengébben kezdte a mai napot annál, mint ahol az előzőt befejezte.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG