BUX
34 407.20
-0.62%
-213.00
OTP
10 200.00
-0.58%
-60.00
MOL
1 707.00
-0.87%
-15.00
RICHTER
6 770.00
-0.95%
-65.00
MTELEKOM
370.00
+0.68%
+2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. október 29. 15:27

Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a tárcákban lapuló kis plasztikokkal csak fizethetünk vagy legfeljebb készpénzt vehetünk fel. Pedig rengeteg bank kínál a kártyák mellé kedvezményprogramokat, amivel súlyos ezreseket spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.

Kincset rejt egy-egy bankkártya - legalábbis ez derül ki a Bank360 Privátbankár számára készített összesítéséből, amely során azt járta körbe a pénzügyi szakportál, hogy milyen extrákat használhatunk ki a lapkákkal.

Az talán már sokak számára nem újdonság, hogy egyes prémium kártyák mellé ingyenes az utasbiztosítás, vagy például a hitelkártyákkal pontokat gyűjthetünk és néhány százalékos pénzvisszatérítést szerezhetünk.

Ám az már kevésbé ismert, hogy ezeken túl is kínálnak a bankok kedvezményeket. Sőt, nem csak a bankok, hanem a kártyatársaságok is.

A leggyakoribb kártyatípust, Mastercardot használók például automatikusan részt vehetnek a Mastercard Priceless Specials programjában. Nincs más dolgunk, mint a program oldalán regisztrálni a kártyánkat, vásárolni vele és ezzel pontokat gyűjteni, majd a pontokból különböző, időszakosan változó kuponokat vásárolni. A kuponok változatos szolgáltatásokra, más és más mértékben adnak díjkedvezményt. Találhatunk például orvosi szűréshez, könyvvásárláshoz, bútorvásárláshoz kedvezményeket, vagy akár éttermekbe, szabadulószobába is kedvezménnyel mehetünk. A kuponok mellett különböző azonnali kedvezményeket is igénybe vehetünk, amelyekhez mindössze csak a Mastercard logóval ellátott kártyát kell felmutatnunk.

A fentiek minden regisztrált kártyahasználó számára elérhetők, de a magasabb éves díjú prémium kártyával rendelkezők további előnyökre tehetnek szert:

● a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

  • kedvezményes áron vagy díjmentesen léphetünk be a Mastercard Airport Lounge exkluzív repülőtéri váróba,
  • díjmentesen használhatjuk a gyorsítósávot,

● a Bécsi Nemzetközi Reptéren szintén díjmentesen használhatjuk a VIP várókat,

● exkluzív lounge és gyors sáv a Papp László Sportarénában,

● és további kuponokat használhatunk fel prémium kategóriás termékekre és szolgáltatásokra, mint például élményvezetés vagy szépségápolás.

●Időszakosan elérhetők Prémium Shopping napok is, amikor bizonyos üzletekben 20-30 százalék kedvezményért vásárolhatunk és ha elég nagy összegű volt a költésünk, például egy 5 hónapra szóló ingyenes VIP parkolókártyát kapunk egy belvárosi plázában.

Ezek tehát azok a szolgáltatások, amelyeket banktól függetlenül megkaphatunk, ha Mastercard sima vagy prémium kártyát használunk lakossági ügyfélként.

Ám ezen felül a pénzintézeteknél is találhatunk ezt-azt a Bank360 szerint.

Budapest Bank: a pénzintézet Aegon co-branded hitelkártyájával a biztosító termékeit vehetjük igénybe kedvezménnyel. Míg a Budapest Classic-kal 10 százalék kedvezményt és 10 000 forintos ajándékkártyát kapunk a Media Markt üzleteiben.

OTP Bank: a díjmentes OTP Kedvezményprogram nagyon hasonlít egy hitelkártya programhoz. Ha ügyfélként aktiváljuk, az OTP-s kártyát használva a bank közel partnerénél kapunk kedvezményt, amelyet a bank ír jóvá a folyószámlánkon. A kedvezmények mértéke változó, 1-3 százaléktól akár 10-20 százalékos kedvezményt is kaphatunk. Rengeteg szolgáltatás és termék érhető el itt is, így érdemes aktiválni minden OTP-s ügyfélnek, akinek folyószámlája is van a pénzintézetnél.

UniCredit Bank: 20 százalékos kedvezmény jár a Budget autókölcsönző listaáraiból a Magyarországon bérelt és UniCredit bankkártyával fizetett autók esetén.

Erste Bank: Erste World Club partneri ajánlatok az erstés Gold és Platinum hitelkártyákkal érhetők el. A kedvezményeket és/vagy ajándékokat adó partnerek az alábbi kategóriákban találhatók:

●     utazás és szálloda

●     éttermek

●     divat és dizájn

●     kultúra

●     életmód

●     karitatív

Raiffeisen Bank: a bank OneCard hitelkártyáit választva a hagyományos pénzvisszatérítésen felül további azonnali kedvezményekre vagyunk jogosultak a partnereknél. A kedvezmény 3-20 százalék a kijelölt partnerüzletekben (Líra, Optic World, Telekom, Uniqa, Vista),

A prémium ügyfelek a fentieken felül további kedvezményeket vehetnek igénybe további 15 szolgáltatótól, például szállás, utazás, divat és lakberendezés témakörben.

MKB Bank: MKB Gold státuszú kártyával egészségügyi szolgáltatásokra kaphatunk kedvezményt, lehetőségünk van például életkorhoz kötődő szűrési csomagok és életmód-tanácsadás, foglalkozás-egészségügy, menedzserszűrések és nőgyógyászati szűrések 10-20 százalékkal kedvezőbb áron történő igénybevételére.

Az MKB-nál a VISA-sokat sem hanyagolják el. Három szolgáltatónál 5-20 százalék közötti kedvezménnyel vehetünk igénybe egészségügyi és szépészeti szolgáltatásokat.

Gránit Bank: Platinum kártyával igen sok ajánlat közül válogathatunk, mint például Avis autókölcsönzésnél használható kedvezmények, de akár programszervezést is kérhetünk: különféle kóstolók, pókerest, driftelés vagy éppen lóverseny is megtalálható a szolgáltatások között.

Jók a kedvezmények, de ne ez legyen a fő szempont

Bár sokat spórolhatunk egy-egy jól kifogott kedvezménnyel, nem biztos, hogy jobban járunk. Ha ehhez egy drága bankszámlát kellett nyitnunk, amihez még a kártya sem olcsó éves szinten, lehet, hogy ráfizetünk, főleg akkor, ha egyébként kihasználatlanul maradnak a szolgáltatások. Hasonlítsuk össze a bankszámlákat vagy hitelkártyákat a Bank360 kalkulátorával és mérjük fel, a mi bankolási szokásaink mellett melyik lehet a legkedvezőbb ajánlat!

Ne ragadjunk le hosszú évekig ugyanannál a pénzintézetnél, hanem vizsgáljuk meg rendszeresen, hol tudunk faragni a költségeken vagy hol kaphatunk jobb szolgáltatást. Ha emellé még kedvezmények is járnak, az csak hab a tortán.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Személyes pénzügyek A vírus hatására nem szórjuk annyira a pénzt
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 17:53
Kevesebb hús és rövidebb utazások, több helyi termék a bevásárlókosárban, a legújabb termékcsodák helyett a régiek megőrzése és megjavíttatása. A tömegfogyasztást egy egészség- és környezettudatosságot előtérbe állító posztmodern forma váltja fel, amelynek kulcsszereplője az aktivista fogyasztó – ez az egyik legfontosabb megállapítása a Cetelem Körkép 2020 nemzetközi felmérésnek, melyet a Cetelem Bank saját ügyfélkörében végzett júniusi felmérése is megerősített.
Személyes pénzügyek Van egy jó és egy rossz hírünk nyugdíjügyben
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 10:51
Borúsak ugyanis a kilátások egy olyan szintű nyugdíjra, amelyből gondtalanná tehetők az idős éveink, ám akik még aktív korukban félretesznek idős éveikre, azoknak a pénze hosszú távon szépen gyarapszik. 
Személyes pénzügyek Átformálta a fiatalok szokásait a koronavírus
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 4. 08:47
A fiatalok 18 százaléka többet költött a járványhelyzetben, 36 százalékuknál viszont csökkentek a kiadások - áll a K&H ifjúsági indexében, amely szerint jelentős eltérések láthatóak a 19-29 évesek költéseiben, például míg a nők 25 százaléka nagyobb kiadásokkal szembesült, a férfiaknak csak a 12 százaléka költött többet a járvány miatt.
Személyes pénzügyek Szerdáig várj a tankolással, ha tudsz!
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 3. 09:46
A benzin és a dízel is olcsóbb lesz.
Személyes pénzügyek Megnyugodhatnak a nyugdíjas éveikre takarékoskodók
Csabai Károly | 2020. augusztus 3. 06:07
Az önkéntes pénztárak ugyanis kevés kivétellel mára nemhogy ledolgozták a koronavírus miatti veszteségeiket, hanem szép számmal akadnak olyan portfoliók, amelyek már szép hozamot is termeltek.
Személyes pénzügyek Egy év alatt átlagosan egymillió forinttal lettek olcsóbbak a budapesti garzonok
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 09:17
Más magyar nagyvárosokban is olcsóbbak lettek az egyszobás lakások.
Személyes pénzügyek Újabb bank ügyfelei örülhetnek
Privátbankár.hu | 2020. július 27. 16:03
Ezúttal a CIB vállalati bankszámláinak tulajdonosai számára vált lehetővé, hogy Visa üzleti bankkártyájukat az okostelefonjaikba, -óráikba applikálva rendezzék a számláikat. 
Személyes pénzügyek Az autópálya-matricák értékesítésén is meglátszik a koronavírus
MTI | 2020. július 24. 12:34
Erősödik a kereslet a megyei matricák iránt, ez alapján a lakosság idén tényleg inkább belföldön nyaral.
Személyes pénzügyek Koronavírus-hatás: sokan félnek a pénzügyi problémák felmerülésétől és az állásuk elvesztésétől is
Privátbankár.hu | 2020. július 23. 17:44
Pozitívum, hogy a válsághelyzet hatására a pénzügyekben is sokan tudatosabbak lettek, és nagyobb hangsúlyt terveznek fektetni a megtakarításra. Ez is kiderül a CIB Bank kutatásából.
Személyes pénzügyek Megéri Üzbegisztánban nyaralni, és ott elkapni a koronát: 3 ezer dollárt fizet az állam
Privátbankár.hu | 2020. július 23. 10:44
Ennyibe kerül ott a COVID-19 kezelése. Ha szükség van rá, állják.
Friss
hírlevél