<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az év utolsó hónapja nemcsak teendőkkel, hanem veszélyekkel is zsúfolt. Gondot okozhatnak a fűtési szezon előtt nem ellenőrzött kazánok, a szétfagyó kerti csapok, a nyaralókban pedig a le nem kapcsolt gáz- és villanyhálózat. Karácsonykor a fenyőtüzek és a betörések hozhatnak kellemetlen pillanatokat.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint december az év legveszélyesebb hónapja – hívja fel a figyelmet Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem életbiztosítás- és működésfejlesztési üzletágának vezetője. Sokan megfeledkeznek a fűtőberendezések – kályhák, kazánok – ellenőrzéséről, ami akár lakástüzekhez, robbanáshoz, szén-monoxid mérgezéshez is vezethet - közölte a Privátbankárral a biztosító.

A kertben szintén akad teendő, hiszen az első mínuszok előtt fagymentesíteni kellett a kinti vízcsapokat, és érdemes beburkolni az aknában lévő vízórát is. A nyaralók megkésett téliesítése – például a le nem kapcsolt gáz- és villanyhálózat – is több tízmillió forintnyi kárt okoz évente.

Baj lehet a rohanásból

A karácsony előtti rohanásban olykor elkerülhetetlenül figyelmetlenebbé válunk. Márpedig a véletlenül nyitva hagyott ajtók, ablakok csalogatják a betörőket, tolvajokat, akik közül sokan egyébként is egész évben erre az időszakra várnak. Egy bekapcsolva felejtett sütő, le nem zárt kályha pedig lakástüzet okozhat.

Bár a szakemberek évről évre elmondják, mire kell odafigyelni, ennek ellenére karácsonykor minden évben jó néhány család lakásában, házában keletkezik jelentős kár a csillagszórók, gyertyák, zárlatos égők okozta tüzek miatt. A kisebb gyerekek könnyen leboríthatják a karácsonyfát, ráadásul a kiszáradt fenyő extrém gyorsan lángra kap, és a tűz rövid idő alatt átterjed a szoba berendezésére.

Fontos a felkészülés

Kaszab Attila szerint érdemes felkészülten várni a veszélyeket. Ha még nem történt meg, a fűtőberendezéseket mielőbb ellenőriztetni kell szakemberrel. Az ünnepek alatt semmiképpen ne hagyjunk égő gyertyát, csillagszórót könnyen lángra kapó anyagok és berendezési tárgyak közelében.

A karácsonyfát lehetőleg rögzítsük, és tartsunk a közelében tűzoltásra alkalmas eszközt, például pokrócot. Fontos tudni, hogy már a karácsonyi ajándékokra szánt összeg töredékéből köthetünk lakásbiztosítást. Ez az év többi hónapjában is biztonságot nyújt értékeinknek – hívja fel a figyelmet Kaszab Attila.

Személyes pénzügyek Van egy jó hírünk, ha önkéntes nyugdíjkasszában van a pénze
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 13:04
Javultak a hozamok, ez segítette az emelkedést.
Személyes pénzügyek Az euróváltásra készülők legszebb álmai valósulnak meg
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 07:24
Az euró továbbra is a 370-es szint alatt cserél gazdát a hazai bankközi devizapiacon.
Személyes pénzügyek Végre van egy mutató, amiben rávertünk a régióra!
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 14:47
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni.
Személyes pénzügyek OTP: inkább a fiatalok kérnek szakmai segítségek lakáshitelük igénylése során
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 10:33
A hazai lakosság túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy tudatosan tervezi meg a hitelfelvételt, amikor lakásvásárlásra vagy otthona felújítására készül, de nem elhanyagolható azoknak az aránya sem, akik bizonytalankodnak, és nehezen hozzák meg a döntéseket. Az OTP Bank és otpotthon.hu megbízásából készült országos reprezentatív kutatás eredménye azt mutatja, hogy a finanszírozási lehetőségek önálló feltérképezése mellett sokakat a hitelezéssel foglalkozó ügynökök, banki szakemberek segítettek át a nehézségeken. A tapasztalatok birtokában, utólag azt is sokan beismerik, hogy ha újra belevágnának, néhány dologra jobban odafigyelnének.
Személyes pénzügyek A budapestieknek jóval drágább lesz az autózás - vidéken most jobban járnak az autósok
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 09:53
Nyílik az olló a budapesti és a vidéki KGFB-díjak között, de mindenhol érezhető a személyautósok számára a drágulás.
Személyes pénzügyek Nem akarja látni, mennyit kérnek egy lángosért egy budapesti strandon
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 09:22
Tavalyhoz képest is megdöbbentő a drágulás.
Személyes pénzügyek Ha van még egy ingatlanja, olcsóbbá teheti a lakáshitelét is!
Privátbankár.hu | 2023. május 28. 10:45
Bár a lakáshitel-felvételnél jellemzően kötelező 20 százalék saját erővel rendelkezni, abban az esetben erre nem feltétlenül van szükség, ha egy másik ingatlant pótfedezetként von be az igénylő, és az egyébként meglévő önrészt pedig magas, két számjegyű hozamot nyújtó állampapírba fekteti. Egy ilyen megoldással jelentősen csökkenthető a lakáshitel összköltsége. 
Személyes pénzügyek Otthonteremtési támogatást igényelne? A szakértő szerint kérjen segítséget a szakértőktől
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 11:21
Az otthonteremtési támogatások - Babaváró hitel, csok és falusi csok - igénylésének feltételei idén változtak, érdemes szakértő segítségét kérni a lehetőségek maximális kihasználása érdekében - hívta fel a figyelmet a Duna House ingatlanközvetítő az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében.
Személyes pénzügyek Mégsem kedd éjfél az adóbevallás határideje - újabb közleményt adott ki a NAV
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 16:31
A hétfői határidőt először keddig tolták ki, de most még egy napot kaptak az adófizetők.
Személyes pénzügyek Babavárót szeretne? Itt vannak a bankok akciói!
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 08:04
Akár több mint négyhavi törlesztőrészletnek megfelelő összeget is adnak pluszban a bankok a babaváró hitelt igénylő ügyfeleknek, de így sincs tolongás a kamatmentes kölcsönért. A program indulása óta megtöbbszörözték az ajándékpénzt. Van, ahol már 200 ezer forintot ér egy hitelszerződés.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG