<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az idén világszerte 28 százalékkal nőtt a vegetáriánusok száma, egyes felmérések szerint több mint félmillió ember szeretné megváltoztatni étrendjét és csökkenteni a húsfogyasztását, legyen szó veganizmusról vagy vegetarianizmusról.

Hány étterem közül választhatnak a vegetáriánusok és milyen árakon étkezhetnek? Milyen minőségű a kínálat minősége, a választék? Milyen a nyitvatartás és az elérhetőség? Egyebek mellett e szempontok alapján próbálták megítélni az USwitch szakértői, melyek a legjobb európai fővárosok a vegetáriánus étkezési mód hívei számára. 

Az USwitch Limited egy brit székhelyű honlap, 2000-ben alakult. A webhely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy összehasonlítsák az árakat, a kereskedelmi, energia, pénzügyi, biztosítási és távközlési szolgáltatások terén.

A vegetarianizmus, mint szemlélet, mint kulináris szokás, és mint szolgáltatás, csak pár éve indult el komolyabban Magyarországon, ám Budapest így is a vegetáriánusok 13. legjobb fővárosává vált, átlagosan 8.57/10-es értékeléssel.

A mi vega éttermeink közel 2 százalékkal magasabb eredményt értek el, olyan régi, patinás vendéglátásban kiemelkedő fővárosokhoz képest, mint például Róma (8.41/10).

A listán Belgrád (Szerbia) lett az első, 8.85/10-es eredménnyel. Ráadásul e kelet-európai fővárosban egy átlagos ebéd ára mindössze 15,98 euró, 32 százalékkal olcsóbb, mint Málta fővárosában, Vallettában, amely a második helyen áll.  Belgrádban összesen 381 étterem közül választhat a vendég, itt szinte elkényeztetik a növényi alapú táplálkozás híveit.

Fontos szempont a kínálat minősége és a választék. Fotó: depositphotosFontos szempont a kínálat minősége és a választék. Fotó: depositphotos

264 efféle kulináris gyakorlatot alkalmazó étteremmel a horvát főváros, Zágráb a harmadik helyen áll, átlagosan 8,78-as értékeléssel a 10-ből, jóllehet, egy étkezés átlagos ára a hetedik legdrágább Európában, 32,48 euró. 

Albánia fővárosa, Tirana a negyedik helyen végzett, átlagosan 8.76/10-es értékeléssel. Ez a város nemcsak a kontinens talán legjobb vegetáriánus éttermeit kínálja, hanem Európa legmagasabb besorolású lelőhelye is, már ami a villásreggelit felszolgáló éttermeket illeti, itt is kiemelkedő pontszámot szereztek

Érdekes, hogy bár Finnországban a lakosság 11 százaléka vegetáriánus, a negyedik legtöbb vegetáriánus él itt Európában az ország népességéhez viszonyítva, a Helsinkiben található éttermek nem szerepelnek az első 15-ben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Nem sok idejük maradt a diákoknak, hogy Európa legkedvezőbb hiteléhez jussanak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 10:50
Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
Személyes pénzügyek Negyed év alatt 692 milliárddal nőtt a magyar háztartások vagyona - de az infláció hatása már érezhető
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 11:55
Még mindig iszonyatos összegek parkolnak készpénzben a magyar háztartásoknál, de látszik, hogy sokan kezdenek észbe kapni.
Személyes pénzügyek Több ezer kilométert utaznak bankkártyás adataink
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 08:53
Egy egyszerű csippantás a boltban nagyon komoly rendszereket hoz működésbe.
Személyes pénzügyek Durván drágultak a hitelek, legutóbb a személyi kölcsönök
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 09:12
Minden nagybank szigorított és emelte a hitelek kamatait.  
Személyes pénzügyek K&H: növekedésben maradtak a személyi kölcsönök
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 08:17
Leginkább lakáscélra, autóvásárlásra és hitelkiváltásra fordítják a felvett pénzt.
Személyes pénzügyek Száz százalékos árrobbanás is lehet a tűzifapiacon
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 05:41
Tűzifamánia látszik kibontakozni Magyarországon, az emberek megrohamozták a tüzépeket és az erdészeti vállalatokat. Sok helyen kifogyott a készlet, és duplájára emelkedett az ár. A kínálat egy jogszabály-módosítás miatt is veszélyben van. A KSH valamit nagyon nem mér jól.
Személyes pénzügyek Mindenki Ausztriába menne dolgozni? Mutatjuk az új számokat
Eidenpenz József | 2022. augusztus 9. 05:26
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött.
Személyes pénzügyek Furcsa dolog történik a lakáshitelek kamataival - érdemes résen lenni
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:59
Annyira kellenek az ügyfelek a bankoknak, hogy az emelkedő jegybanki kamatok mellett is csökkentek a banki kamatszintek.
Személyes pénzügyek Jó hír a piaci áron tankolóknak, nagyot esnek szerdán az üzemanyagárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 10:31
Egyre többeket érint a piaci ár változása, érdemes két napot várni a tankolással.
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG