<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Ezzel a címmel foglalja össze a kisbefektetők védelmére szakosodott német internetes oldal a leggyakoribb formáit annak, amikor különböző trükkökkel csalók szabadítják meg a befektetőket pénzüktől. A nem létező olajtól a tenger fenekén fekvő kincsekig, a felfoghatatlanul bonyolult matematikai formuláktól a filléres részvényekre adott ajánlásokig terjed a skála.

A németek köztudottan spórolósak, vannak megtakarításaik, nem csoda, hogy igen sokrétűek és kifinomultak azok a módszerek is, amelyekkel ezektől a csalók meg szeretnék őket szabadítani. A Graumarktinfo.de című, befektető-védelemre szakosodott portál írásában ezekre irányítja rá a figyelmet.

Kis halak és nagy halak kifogása

Először is, vessük ki a csalit! – írják. Egy színes, fényes papírra nyomott, lehetőleg nagyon drágának kinéző prospektus, amely tele van tűzdelve merészebbnél merészebb hozamígéretekkel, a kishalak és a nagy bálnák körében egyaránt nagyon kedvelt. Ha az áldozatnak már nem marad pénze, a cápa elúszhat a déltengeri szigetekre és nyugalomba vonulhat.

Mindegy, hogy Ön ügyvéd, orvos, pszichológus vagy pap, a lényeg, hogy olyan foglalkozása legyen, amiben megbíznak az emberek. Használja ki szemérmetlenül ezt a bizalmat, és adjon el nekik valamilyen Ön által választott csendestársi részesedést. Mindegy, hogy nem létező olajról vagy hangyákból készült afrodiziákumokról van szó, bármely üzleti modell megengedett. Ha az ügyfélkör nem eléggé pénzes, barátokra és rokonokra is kiterjesztheti tevékenységét.

A lényeg az, hogy ne értse senki

A matematikusok is jó helyzetben vannak, csak ki kell találniuk egy borzasztóan bonyolult befektetési formulát, kilométeres képletekkel és számításokkal tarkítva, amiket senki sem ért, de amelyek horribilis nyereséget hoznak ki eredményül. Mindezt csomagoljuk be rengeteg idegen szóba – az sem baj, ha némelyiket magunk találjuk ki -, és a siker garantált.

Pilótáknak ajánlja a cikk azt a módszert, hogy először vásároljanak be bármely cég valamilyen filléres részvényeiből. Ezután egy tőzsdei hírlevélben magasztalják az egekig a társaságot, dicsérjék internetes fórumokon, amíg az árfolyam fel nem megy. Ekkor adják el az összes részvényüket jó haszonnal. Ha összeomlik az árfolyam, érdemes elrepülni, mielőtt kellemetlenségünk támadna.

Sármos déltengeri búvárok kincsei

Bukkanjon fel valahol teljesen ismeretlenül, legyen Ön az egzotikus, sármos világutazó. Ígérjen a tenger mélyére süllyedt kincseket, és ezek kiemeléséhez gyűjtsön össze sok-sok tőkét a befektetőktől. Ezzel a tőkével azután merüljön alá és tegye át lakhelyét egy egzotikus offshore-szigetre.

A geológusoknak is jól megy dolga, csak fel kell magukat vértezniük néhány szép térképpel, amelyen frissen felfedezett ásványkincsek vannak bejelölve. A jobb meggyőzéshez nagyon hasznos, ha doktori, professzori vagy nemesi címünk is van, nem baj, ha úgy vásároltuk azt a feketepiacon. Ezeket kombinálhatjuk is, és ha nem vagyunk geológusok, szükség esetén mindjárt diplomát is vehetünk hozzájuk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Brutálisan megnőhetnek egyes lakáshitelek törlesztőrészletei
Privátbankár.hu | 2021. november 26. 15:46
Pórul járnak, akik a hitelfelvételkor a változó kamatozást választották: akár 17 százalékkal is magasabb lehet a decemberi törlesztőrészletük.
Személyes pénzügyek Jövőre többet fizetnek a lógósok
Privátbankár.hu | 2021. november 23. 17:15
Átlag hét százalékkal kell többet fizetnie azoknak jövő évtől, akikről kiderül, hogy érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés nélkül vesznek részt a közúti forgalomban. 
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2021 ősz - 2. forduló, 5. nap
Privátbankár.hu | 2021. november 22. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyei, valamint budapesti csapatok számára!
Személyes pénzügyek Jönnek az ünnepek? Ne vásárolj semmit!
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 18:26
A „Ne vásárolj semmit” mozgalom és más hasonló csoportok egyre népszerűbbek Nyugaton, legalább kétmillió új tagot szereztek az utóbbi időben. Segítenek az áremelkedések egy részének kivédésében és a környezet védelmében, bár a korlátaik miatt hatásuk nehezen kiszámítható. Magyarországon hol lehet ajándékokat szerezni – ingyen? Mutatjuk.
Személyes pénzügyek Sok háztartás helyzete romlott vagy stagnál Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. november 18. 18:45
Az előző negyedévhez képest enyhén csökkent, éves összehasonlításban azonban továbbra is javul a lakosság fizetőképessége az Intrum és a GKI indexe alapján. A lakossági fogyasztás szintje idén már eléri a járvány előtti mértéket, de az élesedő jövedelemkülönbségek miatt nem minden háztartás érzékeli a gazdasági növekedést.
Személyes pénzügyek A nap kérdése: fizet-e a biztosító Covidra?
Privátbankár.hu | 2021. november 18. 09:08
A koronavírus nem szerepel az életbiztosítások kizárásai között, ezért, ha valakinek van ilyen szerződése, akkor számíthat juttatásra.
Személyes pénzügyek Orbán Viktor jövő nyárig bebetonozta az áram árát
Privátbankár.hu | 2021. november 16. 07:48
Jövő tavasszal meg választás lesz.
Személyes pénzügyek Orbán Viktor bejelentette: 200 ezer lesz a minimálbér jövőre
Privátbankár.hu | 2021. november 15. 17:11
A kormányfő Facebookra feltöltött videójában beszélt erről.
Személyes pénzügyek Sosem voltak ilyen drágák a forintra váltott devizahitelek
Privátbankár.hu | 2021. november 15. 09:59
A változó kamatozású kölcsönök a leginkább érzékenyek a pénzpiaci hozamok mozgására, hiszen azok kamata a BUBOR értékétől közvetlenül függ. Ezek jó részét a régi devizahitelek adják, melyeket a forintosítás során a 3 havi BUBOR-hoz kötött kamatozású kölcsönné alakították át. A 2020. év eleje óta tartó hozamemelkedés most azonban elért egy újabb szintet, a devizahitelek ugyanis még sosem voltak ilyen drágák forintra váltásuk óta.
Személyes pénzügyek Mennyit számít az új minimálbér egy kölcsön felvételénél?
Privátbankár.hu | 2021. november 14. 17:20
Megszületett a megállapodás: 2022. januártól a minimálbért bruttó 200 ezer forintra, míg a garantált bérminimumot bruttó 260 ezer forintra emelik. A béremelés nemcsak a bevásárlásban vagy a rezsifizetésben jelenthet segítséget, hanem magasabb hitelösszeg felvételének a lehetőségét is jelentheti. A Bank360 pénzügyi szakértői megvizsgálták, hogy mennyi személyi kölcsönt, illetve lakáshitelt lehet felvenni a 2022-es minimálbért és bérminimumot keresve.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló