TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ezzel a címmel foglalja össze a kisbefektetők védelmére szakosodott német internetes oldal a leggyakoribb formáit annak, amikor különböző trükkökkel csalók szabadítják meg a befektetőket pénzüktől. A nem létező olajtól a tenger fenekén fekvő kincsekig, a felfoghatatlanul bonyolult matematikai formuláktól a filléres részvényekre adott ajánlásokig terjed a skála.

A németek köztudottan spórolósak, vannak megtakarításaik, nem csoda, hogy igen sokrétűek és kifinomultak azok a módszerek is, amelyekkel ezektől a csalók meg szeretnék őket szabadítani. A Graumarktinfo.de című, befektető-védelemre szakosodott portál írásában ezekre irányítja rá a figyelmet.

Kis halak és nagy halak kifogása

Először is, vessük ki a csalit! – írják. Egy színes, fényes papírra nyomott, lehetőleg nagyon drágának kinéző prospektus, amely tele van tűzdelve merészebbnél merészebb hozamígéretekkel, a kishalak és a nagy bálnák körében egyaránt nagyon kedvelt. Ha az áldozatnak már nem marad pénze, a cápa elúszhat a déltengeri szigetekre és nyugalomba vonulhat.

Mindegy, hogy Ön ügyvéd, orvos, pszichológus vagy pap, a lényeg, hogy olyan foglalkozása legyen, amiben megbíznak az emberek. Használja ki szemérmetlenül ezt a bizalmat, és adjon el nekik valamilyen Ön által választott csendestársi részesedést. Mindegy, hogy nem létező olajról vagy hangyákból készült afrodiziákumokról van szó, bármely üzleti modell megengedett. Ha az ügyfélkör nem eléggé pénzes, barátokra és rokonokra is kiterjesztheti tevékenységét.

A lényeg az, hogy ne értse senki

A matematikusok is jó helyzetben vannak, csak ki kell találniuk egy borzasztóan bonyolult befektetési formulát, kilométeres képletekkel és számításokkal tarkítva, amiket senki sem ért, de amelyek horribilis nyereséget hoznak ki eredményül. Mindezt csomagoljuk be rengeteg idegen szóba – az sem baj, ha némelyiket magunk találjuk ki -, és a siker garantált.

Pilótáknak ajánlja a cikk azt a módszert, hogy először vásároljanak be bármely cég valamilyen filléres részvényeiből. Ezután egy tőzsdei hírlevélben magasztalják az egekig a társaságot, dicsérjék internetes fórumokon, amíg az árfolyam fel nem megy. Ekkor adják el az összes részvényüket jó haszonnal. Ha összeomlik az árfolyam, érdemes elrepülni, mielőtt kellemetlenségünk támadna.

Sármos déltengeri búvárok kincsei

Bukkanjon fel valahol teljesen ismeretlenül, legyen Ön az egzotikus, sármos világutazó. Ígérjen a tenger mélyére süllyedt kincseket, és ezek kiemeléséhez gyűjtsön össze sok-sok tőkét a befektetőktől. Ezzel a tőkével azután merüljön alá és tegye át lakhelyét egy egzotikus offshore-szigetre.

A geológusoknak is jól megy dolga, csak fel kell magukat vértezniük néhány szép térképpel, amelyen frissen felfedezett ásványkincsek vannak bejelölve. A jobb meggyőzéshez nagyon hasznos, ha doktori, professzori vagy nemesi címünk is van, nem baj, ha úgy vásároltuk azt a feketepiacon. Ezeket kombinálhatjuk is, és ha nem vagyunk geológusok, szükség esetén mindjárt diplomát is vehetünk hozzájuk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Novembertől már az Erste sem értékesít lakástakarék-szerződést
Privátbankár.hu | 2020. október 14. 14:39
Mindezt a honlapján tette közzé a hitelintézet. A lépés szinte napra pontosan egy évvel azután következik be, hogy az OTP Bank is a piacról való - egyelőre átmeneti - kivonulásról döntött. MIndezek következtében október 31. után már csak a Fundamenta-Lakáskasszánál lehet új lakástakarék-szerződést kötni.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek Sok lakáshiteles törlesztője megemelkedhet, amint lejár a moratórium
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 08:19
A moratórium miatt nem, de a bankok közötti referencia kamatok emelkedése miatt pont a legnehezebb időszakban nőhet a változó kamatozású hitelek törlesztőrészlete. Sokakat érhet kellemetlen meglepetés, mikor a moratórium lejárta után újfent fizetniük kell a törlesztőrészleteket.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Csőtörésnél bánja igazán a magyar, hogy nincs lakásbiztosítása
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 11:18
A legtöbben csak beázásnál vagy csőtörésnél eszmélnek. 100-ból 25 megkérdezettet ért már olyan káresemény, amikor jól jött volna a meglévőnél kiterjedtebb körű lakásbiztosítás. Bár a magyarok nagy része gondoskodik otthona biztosítási védelméről, sokan nem kezelik tudatosan szerződésüket, és nem követik figyelemmel, hogy pontosan mire is terjed ki a meglévő biztosítási csomagjuk – derül ki egy friss kutatásából.
Személyes pénzügyek Sötét nyugdíjas évek várnak a katásokra?
Privátbankár.hu | 2020. október 6. 13:42
2021-től várhatóan jelentősen szigorodnak a kata-adózás feltételei, ezért manapság sokat hallani erről az adónemről. De hogyan hat mindez az így dolgozók nyugdíjára?  
Személyes pénzügyek Dízelesek, még péntek előtt tankoljatok!
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 30. 10:49
Aznap ugyanis megdrágul a gázolaj. A benzin nem.
Személyes pénzügyek 20 százalékkal emelik az ápolók, szakdolgozók fizetését novemberben
MTI | 2020. szeptember 29. 14:53
Mondta Rétvári Bence.
hírlevél