<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Még néhány napig jelentkezhetnek a gimnazisták a Privátbankár.hu által idén is megszervezett diákversenyre, amelynek fókuszában a pénzügyi tudatosság áll. A hasznos tudás mellett értékes nyereményekért folyik a verseny - nem csak a győztest díjazzuk!

Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni? Hol és hogyan kamatozik a spórolt pénzem? Mi az a kriptodeviza?

Ha valaki tudja ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudja, akkor pedig azért jelentkezzen a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Országos Diákversenyére 2022. március 28-án 12:00-ig a diakforum.hu oldalon!

Jelentkezés itt >>

Kik vehetnek részt a versenyen?

A versenyen a gimnáziumoknak a verseny időpontjában (2022. március) is beiratkozott tanulói vehetnek részt (amennyiben gimnáziumi képzésben vesznek részt). Egy iskolából vagy akár egy osztályból is több csapat jelentkezhet - a legtöbb csapatot felkészítő pedagógusok értékes díjakat kapnak!

A verseny első két fordulója az online térben zajlik, az országos döntőt személyes részvétellel tervezzük megrendezni. Eddigi versenyeinken négyfős csapatokba rendeződve több mint 7 ezer diák vett részt és szerezhetett gyakorlatias, a valódi életben is használható ismereteket a pénzügyi tudatosságról játékos keretek között, de komoly szakmai felügyelet mellett.

Hogyan lehet felkészülni?

Valós élethelyzetek alapján, a diákok nyelvén íródott tudásbázist kap tőlünk minden jelentkező. A felkészülést segítő anyagainkat folyamatosan felülvizsgáljuk, megújítjuk, aktualizáljuk és fejlesztjük - a legújabb frissítéssel hamarosan elkészülünk, addig is ajánljuk figyelmetekbe a legutóbbi versenyünkhöz összeállított segédanyagunkat, amely az alábbi linken érhető el >>

Mit lehet nyerni?

  • A döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre a döntő időpontjához képest 1 éven belül kerül sor.
  • A Fundamenta Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Magyar Államkincstár 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt ajánlott fel a döntőbe bejutott csapatok felkészítő pedagógusainak.
  • A verseny fővédnöke, Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár jóvoltából az első öt helyezett csapat csapatonként 60 ezer forint értékben választhat műszaki cikkeket.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értékes nyereményeket ajánlott fel a csapatoknak és a felkészítő tanároknak.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Pénziránytű Alapítvány az első 3 helyezett csapat tagjainak 15 hordozható Bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Támogatóink jóvoltából további nyereményeket is kapnak a csapatok és a felkészítő pedagógusok, a lista folyamatosan bővül!

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! korábbi versenyeinek dobogós csapatai a bécsi tanulmányúton - a legjobbakat idén is elvisszük Ausztriába!A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! korábbi versenyeinek dobogós csapatai a bécsi tanulmányúton - a legjobbakat idén is elvisszük Ausztriába!

Mikor lesz a verseny?

A verseny első két fordulója online zajlik, az országos döntőt személyes részvétellel tervezzük megrendezni Budapesten.

Az első, online forduló időpontja: 2022. március 29. (50 kérdés 50 perc alatt, nap közben)

A második, online megyei forduló időpontjai: 2022. április 5. és 21. között

A harmadik forduló, azaz az országos döntő időpontja: 2022. április 27.

Mi a célunk ezzel?

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával megvalósuló kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatalt megismertessünk azokkal az alapvető, gyakorlati pénzügyi ismeretekkel, amelyek elengedhetetlenek a későbbi életük során. Abban is bízunk, hogy a diákok segítségével a családok életébe is "becsempészhetünk" olyan pénzügyi alapismereteket, amelyek egyébként jellemzően nem szerepelnek napirenden.

A verseny fővédnöke: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. 

További információ:

diakforum.hu

diakforum@diakforum.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Pénteken roham lesz a magyar boltokban? Lejár egy határidő
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 07:33
Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban: ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.
Személyes pénzügyek Több százezres pluszköltségre számíthat, aki marad a moratóriumban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:25
Ezért nem ajánlja ezt az MNB.  
Személyes pénzügyek Kiderült, mibe menekítjük a pénzünket a háború miatt
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:07
Megtakarítási szokásaik átalakításával reagáltak a magyar háztartások a háborús bizonytalanságra és a megugró inflációra az első negyedévben.
Személyes pénzügyek A durva infláció ellenére meglepően optimisták a fiatalok
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 08:37
Derűlátóak a nettó fizetésük alakulását tekintve a dolgozó fiatalok - derül ki a K&H ifjúsági indexhez készült felmérésből. A 19-29 évesek 19 százaléka az inflációt meghaladó, 56 százalékuk pedig attól elmaradó béremelkedésre számít. Közel 23 százalékuk nem vár változást. Mindössze 2 százalékuk tudja elképzelni, hogy kevesebbet kap a jövőben, hasonlóan alacsony arányra évek óta nem volt példa. 
Személyes pénzügyek Az ellátás zavartalanságáért szigorított a Mol
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 11:47
A limitet pedig az átlagos tankolás fölé lőtték be.
Személyes pénzügyek Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma – de megérkeztek az ukránok
Eidenpenz József | 2022. június 24. 05:46
Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas, de alaposan megugrott az ukránok száma és az ázsiai menekülteké is. Elárasztják-e a munkaerőpiacot a menekültek? Miért nem helyezkednek el még többen?
Személyes pénzügyek Miért ne a teljes visszafizetés alapján válasszunk lakáshitelt?
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 15:14
A teljes visszafizetendő összeg azt mutatja meg, hogy a futamidő alatt összességében mennyit kell a kölcsön után rendeznünk a bank felé. Logikusnak tűnhet ez alapján kiválasztani a hitelt, ez a hozzáállás azonban nagyon is tévútra vezethet bennünket.
Személyes pénzügyek Ismert társkereső téveszthette meg a felhasználókat
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 14:31
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkereső üzemeltetőjével szemben, amiért valószínűleg megtéveszti ügyfeleit a szolgáltatás lényeges jellemzőiről. A cég ugyanis többek között elhallgathatja, hogy a regisztrált felhasználók sem tudnak ingyenesen társat keresni az oldalon.
Személyes pénzügyek Megvan a nyilatkozat, amit be kell adni a törlesztési moratórium folytatásához
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 07:13
Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek A kormány megint azokon a lakáshiteleseken segített, akik nem voltak óvatosak
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:16
Aki drágább, de hosszabb távon fix kamatozású hitelt választott, az most szívhatja a fogát: a kormány megint megmentette azokat, akik az olcsóbb, de kockázatosabb hitel mellett döntöttek. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG