<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Még néhány napig jelentkezhetnek a gimnazisták a Privátbankár.hu által idén is megszervezett diákversenyre, amelynek fókuszában a pénzügyi tudatosság áll. A hasznos tudás mellett értékes nyereményekért folyik a verseny - nem csak a győztest díjazzuk!

Mire jó a családi költségvetés? Miből tegyek félre, ha alig jövök ki a pénzemből? Megéri továbbtanulni? Hogyan fizethetek a telefonommal? Miből lesz lakásom? Hogyan kerüljem el a pénzügyi csalókat? Miért foglalkozzak most a nyugdíjammal? Miért és hogyan kell adót fizetni? Hol és hogyan kamatozik a spórolt pénzem? Mi az a kriptodeviza?

Ha valaki tudja ezekre a kérdésekre a választ, akkor azért, ha nem tudja, akkor pedig azért jelentkezzen a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Országos Diákversenyére 2022. március 28-án 12:00-ig a diakforum.hu oldalon!

Jelentkezés itt >>

Kik vehetnek részt a versenyen?

A versenyen a gimnáziumoknak a verseny időpontjában (2022. március) is beiratkozott tanulói vehetnek részt (amennyiben gimnáziumi képzésben vesznek részt). Egy iskolából vagy akár egy osztályból is több csapat jelentkezhet - a legtöbb csapatot felkészítő pedagógusok értékes díjakat kapnak!

A verseny első két fordulója az online térben zajlik, az országos döntőt személyes részvétellel tervezzük megrendezni. Eddigi versenyeinken négyfős csapatokba rendeződve több mint 7 ezer diák vett részt és szerezhetett gyakorlatias, a valódi életben is használható ismereteket a pénzügyi tudatosságról játékos keretek között, de komoly szakmai felügyelet mellett.

Hogyan lehet felkészülni?

Valós élethelyzetek alapján, a diákok nyelvén íródott tudásbázist kap tőlünk minden jelentkező. A felkészülést segítő anyagainkat folyamatosan felülvizsgáljuk, megújítjuk, aktualizáljuk és fejlesztjük - a legújabb frissítéssel hamarosan elkészülünk, addig is ajánljuk figyelmetekbe a legutóbbi versenyünkhöz összeállított segédanyagunkat, amely az alábbi linken érhető el >>

Mit lehet nyerni?

  • A döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára bécsi egynapos tanulmányutat szervezünk az Erste Bank támogatásával, amelyre a döntő időpontjához képest 1 éven belül kerül sor.
  • A Fundamenta Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Magyar Államkincstár 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt ajánlott fel a döntőbe bejutott csapatok felkészítő pedagógusainak.
  • A verseny fővédnöke, Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár jóvoltából az első öt helyezett csapat csapatonként 60 ezer forint értékben választhat műszaki cikkeket.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal értékes nyereményeket ajánlott fel a csapatoknak és a felkészítő tanároknak.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.
  • A Pénziránytű Alapítvány az első 3 helyezett csapat tagjainak 15 hordozható Bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Támogatóink jóvoltából további nyereményeket is kapnak a csapatok és a felkészítő pedagógusok, a lista folyamatosan bővül!

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! korábbi versenyeinek dobogós csapatai a bécsi tanulmányúton - a legjobbakat idén is elvisszük Ausztriába!
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! korábbi versenyeinek dobogós csapatai a bécsi tanulmányúton - a legjobbakat idén is elvisszük Ausztriába!

Mikor lesz a verseny?

A verseny első két fordulója online zajlik, az országos döntőt személyes részvétellel tervezzük megrendezni Budapesten.

Az első, online forduló időpontja: 2022. március 29. (50 kérdés 50 perc alatt, nap közben)

A második, online megyei forduló időpontjai: 2022. április 5. és 21. között

A harmadik forduló, azaz az országos döntő időpontja: 2022. április 27.

Mi a célunk ezzel?

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával megvalósuló kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatalt megismertessünk azokkal az alapvető, gyakorlati pénzügyi ismeretekkel, amelyek elengedhetetlenek a későbbi életük során. Abban is bízunk, hogy a diákok segítségével a családok életébe is "becsempészhetünk" olyan pénzügyi alapismereteket, amelyek egyébként jellemzően nem szerepelnek napirenden.

A verseny fővédnöke: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. 

További információ:

diakforum.hu

diakforum@diakforum.hu

Személyes pénzügyek Biztos, hogy mindent tudsz a bankszámládról?
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 12:49
Több szempontból is fókuszba kerülnek a mindennapi bankoláshoz köthető kiadások január végén. A jövőben olcsóbb lehet az úgynevezett alapbankszámla.
Személyes pénzügyek "Hónapról hónapra, napról napra élek" - így látják az inflációt az emberek
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. január 28. 14:38
Tejterméket egyre kevesebbet vesznek, százezreket hagynak ott nagybevásárlásnál, kezdik felélni tartalékaikat az emberek. Van, aki kapott béremelést, de mindenki tud említeni több olyan terméket is, amelynek az új ára nagyon érzékenyen érinti. Hogy melyek ezek, és hogyan reagálnak az emberek az inflációra, kiderül a videóból.
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 15:43
Regisztráció a február 22-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek Immár tény: az infláció csúnyán megette a gáláns béremeléseket
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 08:30
Bár a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete novemberben mintegy tíz százalékkal volt magasabb, mint októberben, az infláció miatt havi szinten már csökkent a reálkereset.
Személyes pénzügyek Még mindig hullámvasúton ül a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 19:13
A forint az előző heti erősödését követően gyengüléssel indította a hetet  a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
Személyes pénzügyek Szegényebb vármegyékben nehezebb hitelhez jutni
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:16
A Bank360 elemzése a KSH kereseti adatait vetette össze a hitelbírálat módszertanával.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Sikeres jelentkezés!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:23
A jelentkezésedet sikeresen megerősítetted, regisztrációd sikeres!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Jelentkezés megerősítése szükséges!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:09
Köszönjük, hogy jelentkeztél a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre! FONTOS: kérjük, erősítsd meg jelentkezésedet!
Személyes pénzügyek Matolcsy György előírta, hány helyen vehetünk fel készpénzt
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 09:26
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének friss rendelete meghatározza, hogy egy banknak – attól függően, hogy hány betéti és hitelkártyát bocsátott ki – hány ATM-et kell működtetnie egy fővárosi kerületben, egy vármegyeszékhelyen és a további településeken, ezeken belül a városokban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG