<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pénzügyi tudatosság
Személyes pénzügyek Már csak négy hely kiadó a pénzügyi diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 16:13
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny, amelyet a Privátbankár.hu idén ősszel a szakképző iskolák és technikumok diákjainak szervezett.
Személyes pénzügyek Erős mezőnyben alakul a diákverseny döntőseinek névsora
Privátbankár.hu | 2022. november 14. 11:47
A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján veszprémi, somogyi, baranyai és Fejér megyei szakképző iskolások és technikumi tanulók mutatták be pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Amelynek tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még november 22-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.
Személyes pénzügyek Pénzügyi diákverseny: megvannak az első országos döntős csapatok!
Privátbankár.hu | 2022. november 13. 13:01
Egy csornai, egy zalaegerszegi, egy szombathelyi, és egy tatabányai csapat már lefoglalta helyét a Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny december 8-i országos döntőjébe.
Makro / Külgazdaság „Ezt a tudást nem eszi meg az infláció” - ismét indul a Privátbankár diákversenye
Kormos Olga | 2022. október 5. 15:38
Október 14-én éjfélig jelentkezhetnek a technikumokban és szakképző iskolákban tanuló diákok a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a Privátbankár.hu által rendezett mai sajtótájékoztatón. Már most többszáznál jár a regisztrálók csapatok száma. A négyfős team-ek három fordulóban mérettetnek meg, és nem csak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke ezúttal is Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke.
Személyes pénzügyek Gimnazisták, figyelem: még be lehet szállni az értékes nyereményekért vívott versenybe!
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 16:51
Még néhány napig jelentkezhetnek a gimnazisták a Privátbankár.hu által idén is megszervezett diákversenyre, amelynek fókuszában a pénzügyi tudatosság áll. A hasznos tudás mellett értékes nyereményekért folyik a verseny - nem csak a győztest díjazzuk!
Személyes pénzügyek Mennyire tudunk takarékoskodni? Ez a pénzügyi személyiségteszt elárulja
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 11:31
Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit.
Személyes pénzügyek Április 19-ig jelentkezhetnek a gimnazisták a legújabb diákversenyre
Privátbankár.hu | 2021. március 31. 14:07
Április 19-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Meddig húznád ki munka nélkül? A fiatalok majdnem felének semmilyen megtakarítása nincsen
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 30. 11:28
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga. Ám csak az 55 százalékuk tud megtakarítani. Csak gyenge közepesre vizsgáztak a magyarok pénzügyi ismeretekből.
Makro / Külgazdaság Új matekoktatás jön ősztől, tényleg indul a pénzügyi tudatosságra nevelés
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 08:11
Hangulatosabb foglalkozásokat ígér az új tanterv, kevesebb definíció-magolással, és több gyakorlati problémamegoldással.
Vásárló Így neveld pénzügyi tudatosságra a gyereked
Privátbankár.hu | 2020. február 5. 17:53
Mindannyian a fogyasztói társadalom részei vagyunk, szokásaink mégis generációról generációra változnak: a mai tizenévesek már jóval hamarabb belépnek a pénz labirintusszerű világába. Ez a korai kezdés komoly gondokat generálhat, akár a családi kasszában is. De ki tehet erről?
Makro / Külgazdaság Ha tényleg a készpénzt szerették volna csökkenteni, akkor bukás a MÁP+
Privátbankár.hu | 2019. december 11. 16:30
Töretlenül növekedett tovább a készpénzállomány, derült ki az MNB által közzétett statisztikai mérlegből. Ugyan a trend az előző hónapokban is ezt mutatta, felmerül ugyanakkor, hogy a MÁP+-ba vándorolt 2500 milliárd forintnak mi lehetett a forrása?
Személyes pénzügyek Még a válság sem tudott javítani a magyarok pénzügyi tudatosságán
Privátbankár.hu | 2019. november 27. 16:48
Nincsenek jó véleménnyel a szakemberek a magyarok pénzügyi tudatosságáról: úgy gondolják, kevés megtakarítási terméket ismerünk, és lényeges lenne már az oktatásban megalapozni ilyen irányú ismereteinket. Egy friss felmérés eredményei szerint a szuperállampapír és a tartós befektetési számla ösztönzi leginkább a lakosságot távlatos gondolkodásra, a tőzsdei részvényvásárlást pedig a cégek eredménye, valamint állami ösztönzők segítenék leginkább.
Személyes pénzügyek Folytatódik a Pénzügyi Tudatosság Diákfórum programsorozat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 12:16
A Privátbankár.hu és több hazai egyetem közreműködésével megvalósult Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól. Szeptemberben és októberben újabb négy városban kerül terítékre a téma.
Személyes pénzügyek Pénzt adnak az iskolások pénzügyi tudatosságának fejlesztésére
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 17. 09:52
Ez már a második ilyen pályázati lehetőség.
Személyes pénzügyek A Pénzügyminisztériumnak elege lett abból, hogy a magyarok nem értenek a pénzhez
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 11:24
Ezért indítottak egy honlapot az alapvető pénzügyi ismeretekről, minden korosztálynak.
Személyes pénzügyek Tanuld meg, hogy kell tanulni, és a pénzedre vigyázni
Eidenpenz József | 2019. január 31. 17:45
Hogyan érdemes tanulni? Hogyan vigyázzunk pénzünkre, hogyan kerüljük el a csalárd befektetési ajánlatokat? Miért botorság nem felvenni a Diákhitelt, és miért éri meg feltétlenül továbbtanulni? – erről volt szó a Privátbankár Diákfórumán.
Személyes pénzügyek Sosem volt még ilyen fontos, hogy eligazodjunk a pénzügyekben
Privátbankár.hu | 2019. január 24. 13:32
A Privátbankár.hu és több hazai egyetem közreműködésével megvalósult Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól.
Személyes pénzügyek Tizenegy apró lépés, amivel pénzügyileg sikeresebb lesz az éved
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 15:00
Kevesebb mint három órát kell ráfordítanod ezekre a lépésekre ahhoz, hogy anyagilag jól süljön el 2019. Ha csak párat csinálsz meg a felsoroltakból, már jobban járhat a pénztárcád tavalyhoz képest!
Makro / Külgazdaság Inkább beszélünk arról, hogy rákban szenvedünk, mint hogy mennyi pénzünk van
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 07:59
A legkényesebb magánéleti problémáinkról – így a környezetünkben előforduló súlyos betegségekről, függőségekről és kapcsolati válságokról – is inkább beszélgetünk, mint arról, hogy teszünk-e félre nyugdíjas éveinkre. Az NN Biztosító reprezentatív kutatásának eredményei szerint szinte tabutémaként kezeljük a megtakarításokat.
Személyes pénzügyek Ezért fontos a pénzügyi tudatosság fejlesztése
Privátbankár.hu | 2018. november 27. 15:54
Jövőre is megrendezik a Pénz7 programsorozatot - jelentett be Balogh László.
Személyes pénzügyek Hogyan tanuljunk olyan szakmákat, amelyek még nem is léteznek?
Privátbankár.hu | 2018. november 27. 15:01
A pénzügyi fogyasztóvédelem legmagasabb foka az önvédelem. Modernizálják a tananyagot, igyekeznek a gazdaság igényeinek megfelelő szakembereket képezni, de számos olyan szakma keletkezhet, amelyek ma még nem is léteznek. Az alkalmazkodási készség lehet a leghasznosabb tudás a jövőben. Itt az okostankönyv, a Pénzügyi Hősképző játék.
Személyes pénzügyek Mobilra költözött az MNB – rengeteg dologra jó az új alkalmazás
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 11. 10:06
A mindennapi pénzügyi döntéseket, vagy épp a hosszú távú pénzügyi tervezést segítve indították el a Pénzügyi Navigátor elnevezésű okostelefon-alkalmazást.
Személyes pénzügyek A zsebpénztől a sikeres startupig: tervezz, irányítsd te az életed!
Privátbankár.hu | 2018. május 23. 12:02
Te tudod, hogyan kellene beosztani a pénzedet, hogyan fizethetsz a mobiloddal, hogyan indíthatsz sikeres vállalkozást?
Személyes pénzügyek A zsebpénztől a sikeres startupig: tervezz, irányítsd te az életed!
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 11:47
Te tudod, hogyan kellene beosztani a pénzedet, hogyan fizethetsz a mobiloddal, hogyan indíthatsz sikeres vállalkozást?
Személyes pénzügyek Zsebpénzkérdés: mennyit és hogyan adjuk a gyereknek?
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 16:34
Ma minden harmadik magyar családban divat zsebpénzt osztani, amelynek összege életkoronként változik. Az egész kicsiknek nyilván kevés pénz dukál, míg a nagyobbak nem csak az iskolai büfére, de házimunkáért és ajándékba is kaphatnak pénzt. De jó ötlet-e ez, és hogyan taníthatjuk meg a gyereket a pénz kezelésére? A K&H válaszol.
Makro / Külgazdaság Különleges pályázatot hirdet az MNB
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 11:23
Immár hét egyetemmel közösen írja ki pályázatát a jegybank, ami a fiatal generációt is bevonná a pénzügyi tudatosság kérdésébe.
Személyes pénzügyek Megvan a végeredmény: nem csak a zsebpénzükkel bánnak jól a diákok
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 16:44
Befejeződött az Intrum Justitia pénzügyi vetélkedője.
Személyes pénzügyek A kölcsön nem ördögtől való, őrültség nem felvenni a Diákhitelt
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 14:42
A nulla kamatú változattal és a gyermekszülésre járó kedvezménnyel ma már a Diákhitel olyan olcsó, hogy szinte nem éri meg nem felvenni. Őrült gyors a technikai fejlődés, minden a mobil körül forog, naponta 150 alkalommal nézzük meg átlagosan a mobiltelefonunkat, az új technológiák és folyamatok átalakítják a biztosítási üzletágat is.
Személyes pénzügyek Bankok helyett jön a bankolás – nagyon érdemes a pénzügyekről tanulni
Eidenpenz József | 2017. november 22. 20:33
A tudatos pénzügyi döntések segítségével javul az életminőségünk, csúnya csapdákat, veszteségeket kerülhetünk el, és még az ország gazdasága is javulhat tőle. Az állam komoly lépéseket tesz abba az irányba, hogy javítsa pénzügyi tudatosságunkat. Főleg az iskolákra koncentrálnak, a tanárokra és a jövő nemzedékeire. Eközben egy forradalommal, a digitalizációval is lépést kell tartani.
Személyes pénzügyek Üres a malacpersely: nagy bajban van a magyar fiatalok fele
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 13:05
Észrevehetően van még mit fejlődni a pénzügyi tudatosság terén, legfőképp a felnövekvő generációnak. Egy friss felmérés szerint ugyanis a magyar pályakezdők megtakarítási szokásai jóval elmaradnak az optimumtól, még ha 2017 második negyedévében a megtakarítások aránya rekordot is döntött.
Pénzügyi szektor Beelőzzük Európát: nagy tervei vannak a kormánynak a bankokkal
Balkó Rita | 2017. október 26. 18:06
Hamarosan startol az új uniós direktíva, így a többi uniós tagállam mellett a magyar kormány is gőzerővel dolgozik a PSD2 életbe léptetésén, és az ehhez szükséges feltételek megteremtésén. Ahogy azonban az lenni szokott, most sem akarják megvárni a januári határidőt, így akár hamarabb is életbe léphet az új banktörvény. A Privátbankár konferenciáján kiderült, pontosan mikor.
Személyes pénzügyek Különleges pénzügyi vetélkedő indul középiskolásoknak
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 13:23
Pénzügyi tudatosságról szóló verseny indul középiskolásoknak.
Személyes pénzügyek Csak a mának élnek a magyarok – mihez kezdünk egy váratlan helyzetben?
Privátbankár.hu | 2017. október 7. 18:10
Egy friss felmérés szerint a lakosság felének nincs semmilyen megtakarítása, aki pedig félre tud tenni valamennyit, az vagy lakásra és nyugdíj-kiegészítésre gyűjt, vagy a váratlan helyzetektől tart leginkább. A kutatásban résztvevők több mint 90 százaléka életszínvonal csökkenést jósol a nyugdíjas éveire, amennyiben nem lesz addig elegendő félretett vagyona.
Makro / Külgazdaság Nem értünk eléggé a pénzhez – besegít a kormány
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 12:34
Átfogó, a pénzügyi tudatosság erősítését szolgáló stratégiát készített az NGM.
Személyes pénzügyek Új bankszámlacsomagot akar a kormány
Privátbankár.hu | 2017. július 3. 07:53
A Bankszövetséggel tárgyalnak ennek részleteiről.
Karrier Ennek már nagyon itt volt az ideje: új tantárgy jön a szakgimnáziumokban
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 14:14
Szeptembertől, egyelőre csak a 10. évfolyamosoknak.
Személyes pénzügyek Nem csak a bankok érdeke: rajtunk is múlik a felelős hitelezés - Szirmák Botond
Privátbankár.hu | 2017. április 15. 15:45
Nem csak az ügyfelek számára fontos, hogy képben legyenek a saját képességeikkel és korlátaikkal, amikor hitelt vesznek fel. A rossz hitelesek ugyanis a pénzintézetekről is bizonyítványt adnak. Mit tehet az ügyfél? Hogyan vezethetik rá a hitelintézetek az ügyfeleket a pénzügyi tudatosságra? Mennyit ártott a brókerbotrány a szektornak? A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját, Szirmák Botondot kérdeztük.
Személyes pénzügyek Nem lehet elég korán kezdeni: hogyan tanítsam pénzügyi tudatosságra a gyerekem?
Privátbankár.hu | 2017. április 14. 16:00
Kitől és milyen módon fogják a magyar fiatalok megtanulni azokat az alapvető pénzügyi és gazdasági ismereteket, amelyekkel életük pénzügyi szempontból sikeres, tudatos, jól tervezett lehet? Milyen elvek alapján fogják a háztartásuk pénzügyeit kézben tartani? Honnan fogják tudni, hogyan kezeljék a befektetéseiket? A Provident Családi Kasszasikerek Program ilyen és ehhez hasonló ismereteket nyújt a fiatalok számára.
Személyes pénzügyek Hitelből akarsz vásárolni? Nagy újítás jön a boltokban
Valkai Nikoletta | 2017. március 31. 12:42
A magyar vásárlók pénzügyi tudatosságának fejlesztésére fogott össze a Magyar Nemzeti Bank és öt áruházlánc. A jegybank együttműködése a kereskedelmi láncokkal nemcsak a pénzügyi kultúra fejlesztésére, de a felelős hitelfelvételre is irányul. A 800 hazai üzletben elérhető tájékoztató anyagokkal mintegy 4-5 millió vásárlót próbálnak megszólítani. A 4 részes kampány az év végéig tart.
Személyes pénzügyek Beköltözik a jegybank az Auchanba
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 10:59
10 áruházban tartanak kampányt a pénzügyi tudatosságért.
Karrier Apró brókerek hada – iskolásoknak indít játékot a BÉT
Privátbankár.hu | 2017. március 15. 08:35
A középiskolások online tőzsdejátékon mérhetik össze a tudásukat, komoly pénzjutalomért versenyezhetnek.
Karrier Van egy jó ötleted? Most így válthatod pénzre a jegybanknál
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 14:51
A pénzügyi kultúra fejlesztéséről írt ki kreatív pályázatot egyetemistáknak a Magyar Nemzeti Bank.
Személyes pénzügyek Magas hozamot keresel? Ezeknek az ajánlatoknak ne ülj fel!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 11:56
Ha egy szolgáltató irreálisan magas hozamot vagy kamatot ígér, az jó eséllyel jogosulatlanul működik a jegybank szerint.
Személyes pénzügyek Ha már magadtól nem megy: a bankok tanítanak meg a pénzügyeid rendezésére?
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 08:31
Ha a közoktatásba nem fér bele, akkor majd a versenyszféra kitanítja az embereket a helyes pénzügyi döntések meghozatalára - legalábbis jelenleg valami ilyesmi a helyzet Magyarországon, ha pénzügyi tudatosságról beszélünk. Ebbe a sorba állnak be lassanként a bankok is, amelyeknek szintén érdeke a jól felkészült ügyfél. Bartha Ákos, az MKB retail ügyvezető igazgatója szerint együtt kell dolgozni az ügyféllel a siker érdekében. Interjú.
Személyes pénzügyek Valós segítség tanároknak: képzéssel segítik enyhíteni az egyik sokakat érintő társadalmi problémát
Privátbankár.hu | 2016. december 12. 13:01
Komoly oktatási törekvések indultak azért, hogy Magyarországon ne ismétlődhessenek meg a közelmúlt pénzügyi botrányai, de ezeken túl is érdemes a pénzügyi tudatosság témájával foglalkozni. A Pénziránytű Alapítvány nem kisebb célt tűzött ki, mint azt, hogy felkészíti a vállalkozó szellemű pedagógusokat arra, hogy átadhassák diákjaiknak a pénzügyi kultúra alapjait. De hogyan néz ki egy ilyen képzés? Interjú.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG