Pénzügyi tudatosság
Személyes pénzügyek Ha valamit, akkor ezt tényleg forintban mérhetően is tudja hasznosítani az ember - A hét videója 
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 18:13
A budakeszi gimnazisták legalábbis így látják - érdemes rászánni az időt és az energiát a pénzügyi ismeretek elsajátítására. Véget ért a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!, a Privátbankár által szervezett pénzügyi tudatossági verseny 2024 tavaszi fordulója, amelyen ezúttal gimnazisták mérhették össze tudásukat. A hét videójában a győztes Veni, Vidi, Vici csapat tagjait és felkészítő tanárukat kérdeztük, és a verseny szakmai partnerei is üzentek a diákoknak.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - véget ért a verseny, megvannak a győztesek! 
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:39
Izgalmas és magas színvonalú döntő után a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi vetélkedőt. A több mint 1 millió forint összdíjazású verseny szervezésében a Privátbankárt szakmai partnerként számos nagy pénzügyi vállalat, szakmai és állami szervezet is segítette.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye 
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - véget ért a verseny, megvan a győztes! 
Privátbankár.hu | 2023. december 8. 15:04
December 7-én tartották meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjét, amelyen 20 csapat mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: teljes a döntő mezőnye! 
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 17:11
Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ezek a csapatok jutottak a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 11:55
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: a döntős csapatok fele már megvan 
Privátbankár.hu | 2023. november 17. 16:11
Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat a verseny második körének harmadik versenynapján.
Személyes pénzügyek Újabb csapatok kerültek döntőbe a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen 
Privátbankár.hu | 2023. november 15. 12:50
Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya legjobban teljesítő csapatai is csatlakoztak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjének mezőnyéhez.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ők jutottak be elsőként a döntőbe 
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 13:28
Az első versenynapon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Komárom-Esztergom vármegye diákjai mérték össze tudásukat a rekordszámú versenyzővel megrendezett 2023 őszi Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójában.
Személyes pénzügyek Rekord a diákversenyen: elindult a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 10:35
Több mint ötezren izgulhatták végig a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első fordulóját. A továbbjutók már készülnek a folytatásra, ahol izgalmas feladatok és értékes nyeremények is várják a résztvevőket.
Személyes pénzügyek Hogyan adjunk zsebpénzt, és hogyan ne? 
Privátbankár.hu | 2023. június 13. 11:07
Nem mindegy, mennyit, mikor, hogyan és milyen feltételekkel adunk. Itt vannak a legfontosabb szabályok.
Személyes pénzügyek Újabb elődöntővel folytatódott a pénzügyi diákverseny 
Privátbankár.hu | 2023. április 5. 15:55
Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Heves megye gimnazistái mellett a budapesti tanulók is összemérték tudásukat a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyben.
Személyes pénzügyek Elkezdődtek a pénzügyi diákverseny megyei döntői 
Privátbankár.hu | 2023. április 3. 09:38
Baranya, Tolna, Vas, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyék gimnazistáival kezdődött el március 28-án a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! tavaszi versenysorozata.
Személyes pénzügyek Már csak négy hely kiadó a pénzügyi diákverseny döntőjében 
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 16:13
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny, amelyet a Privátbankár.hu idén ősszel a szakképző iskolák és technikumok diákjainak szervezett.
Személyes pénzügyek Erős mezőnyben alakul a diákverseny döntőseinek névsora 
Privátbankár.hu | 2022. november 14. 11:47
A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján veszprémi, somogyi, baranyai és Fejér megyei szakképző iskolások és technikumi tanulók mutatták be pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Amelynek tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még november 22-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.
Személyes pénzügyek Pénzügyi diákverseny: megvannak az első országos döntős csapatok! 
Privátbankár.hu | 2022. november 13. 13:01
Egy csornai, egy zalaegerszegi, egy szombathelyi, és egy tatabányai csapat már lefoglalta helyét a Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny december 8-i országos döntőjébe.
Makro / Külgazdaság „Ezt a tudást nem eszi meg az infláció” - ismét indul a Privátbankár diákversenye 
Kormos Olga | 2022. október 5. 15:38
Október 14-én éjfélig jelentkezhetnek a technikumokban és szakképző iskolákban tanuló diákok a III. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a Privátbankár.hu által rendezett mai sajtótájékoztatón. Már most többszáznál jár a regisztrálók csapatok száma. A négyfős team-ek három fordulóban mérettetnek meg, és nem csak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke ezúttal is Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke.
Személyes pénzügyek Gimnazisták, figyelem: még be lehet szállni az értékes nyereményekért vívott versenybe! 
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 16:51
Még néhány napig jelentkezhetnek a gimnazisták a Privátbankár.hu által idén is megszervezett diákversenyre, amelynek fókuszában a pénzügyi tudatosság áll. A hasznos tudás mellett értékes nyereményekért folyik a verseny - nem csak a győztest díjazzuk!
Személyes pénzügyek Mennyire tudunk takarékoskodni? Ez a pénzügyi személyiségteszt elárulja  
Privátbankár.hu | 2021. október 27. 11:31
Eddig több mint 35 ezren töltötték ki a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi személyiségtesztjeit.
Személyes pénzügyek Április 19-ig jelentkezhetnek a gimnazisták a legújabb diákversenyre 
Privátbankár.hu | 2021. március 31. 14:07
Április 19-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.
Személyes pénzügyek Már csak öt hely kiadó a diákverseny döntőjében 
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 20:04
Az eddig bejutott kilenc megyei győztes után ugyanis a csütörtöki elődöntőkben egy zalaegerszegi, egy egri, egy kazincbarcikai, egy fehérgyarmati és egy nyíregyházi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében. A még szabad öt helyért október 20-án, kedden kerül sor az utolsó elődöntőkre, amelyekben négy megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok), valamint Budapest csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek További öt hely kelt el a diákverseny döntőjében 
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 13:15
A múlt héten bejutott győri, szombathelyi, tatai és pápai csapat után az október 13-ai megyei elődöntőkben egy székesfehérvári, egy siófoki, egy villányi, egy szekszárdi és egy budaörsi team diadalmaskodott, így ők vehetnek részt az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny november 4-ei országos döntőjében.
Személyes pénzügyek Négy hely már biztos a diákverseny döntőjében 
Privátbankár.hu | 2020. október 11. 12:09
Egy győri, egy szombathelyi, egy tatai és egy pápai csapat nyerte az első alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny október 8-ai megyei elődöntőit, így ők már készülhetnek a november 4-ei országos döntőre. Október 13-án, kedden újabb elődöntőkre kerül sor, ezúttal öt megye csapatai csapnak össze.
Személyes pénzügyek Meddig húznád ki munka nélkül? A fiatalok majdnem felének semmilyen megtakarítása nincsen 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 30. 11:28
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga. Ám csak az 55 százalékuk tud megtakarítani. Csak gyenge közepesre vizsgáztak a magyarok pénzügyi ismeretekből.
Makro / Külgazdaság Új matekoktatás jön ősztől, tényleg indul a pénzügyi tudatosságra nevelés 
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 08:11
Hangulatosabb foglalkozásokat ígér az új tanterv, kevesebb definíció-magolással, és több gyakorlati problémamegoldással.
Vásárló Így neveld pénzügyi tudatosságra a gyereked 
Privátbankár.hu | 2020. február 5. 17:53
Mindannyian a fogyasztói társadalom részei vagyunk, szokásaink mégis generációról generációra változnak: a mai tizenévesek már jóval hamarabb belépnek a pénz labirintusszerű világába. Ez a korai kezdés komoly gondokat generálhat, akár a családi kasszában is. De ki tehet erről?
Makro / Külgazdaság Ha tényleg a készpénzt szerették volna csökkenteni, akkor bukás a MÁP+ 
Privátbankár.hu | 2019. december 11. 16:30
Töretlenül növekedett tovább a készpénzállomány, derült ki az MNB által közzétett statisztikai mérlegből. Ugyan a trend az előző hónapokban is ezt mutatta, felmerül ugyanakkor, hogy a MÁP+-ba vándorolt 2500 milliárd forintnak mi lehetett a forrása?
Személyes pénzügyek Még a válság sem tudott javítani a magyarok pénzügyi tudatosságán 
Privátbankár.hu | 2019. november 27. 16:48
Nincsenek jó véleménnyel a szakemberek a magyarok pénzügyi tudatosságáról: úgy gondolják, kevés megtakarítási terméket ismerünk, és lényeges lenne már az oktatásban megalapozni ilyen irányú ismereteinket. Egy friss felmérés eredményei szerint a szuperállampapír és a tartós befektetési számla ösztönzi leginkább a lakosságot távlatos gondolkodásra, a tőzsdei részvényvásárlást pedig a cégek eredménye, valamint állami ösztönzők segítenék leginkább.
Személyes pénzügyek Folytatódik a Pénzügyi Tudatosság Diákfórum programsorozat 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 12:16
A Privátbankár.hu és több hazai egyetem közreműködésével megvalósult Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól. Szeptemberben és októberben újabb négy városban kerül terítékre a téma.
Személyes pénzügyek Pénzt adnak az iskolások pénzügyi tudatosságának fejlesztésére 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 17. 09:52
Ez már a második ilyen pályázati lehetőség.
Személyes pénzügyek A Pénzügyminisztériumnak elege lett abból, hogy a magyarok nem értenek a pénzhez 
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 11:24
Ezért indítottak egy honlapot az alapvető pénzügyi ismeretekről, minden korosztálynak.
Személyes pénzügyek Tanuld meg, hogy kell tanulni, és a pénzedre vigyázni 
Eidenpenz József | 2019. január 31. 17:45
Hogyan érdemes tanulni? Hogyan vigyázzunk pénzünkre, hogyan kerüljük el a csalárd befektetési ajánlatokat? Miért botorság nem felvenni a Diákhitelt, és miért éri meg feltétlenül továbbtanulni? – erről volt szó a Privátbankár Diákfórumán.
Személyes pénzügyek Sosem volt még ilyen fontos, hogy eligazodjunk a pénzügyekben 
Privátbankár.hu | 2019. január 24. 13:32
A Privátbankár.hu és több hazai egyetem közreműködésével megvalósult Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól.
Személyes pénzügyek Tizenegy apró lépés, amivel pénzügyileg sikeresebb lesz az éved 
Privátbankár.hu | 2019. január 15. 15:00
Kevesebb mint három órát kell ráfordítanod ezekre a lépésekre ahhoz, hogy anyagilag jól süljön el 2019. Ha csak párat csinálsz meg a felsoroltakból, már jobban járhat a pénztárcád tavalyhoz képest!
Makro / Külgazdaság Inkább beszélünk arról, hogy rákban szenvedünk, mint hogy mennyi pénzünk van 
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 07:59
A legkényesebb magánéleti problémáinkról – így a környezetünkben előforduló súlyos betegségekről, függőségekről és kapcsolati válságokról – is inkább beszélgetünk, mint arról, hogy teszünk-e félre nyugdíjas éveinkre. Az NN Biztosító reprezentatív kutatásának eredményei szerint szinte tabutémaként kezeljük a megtakarításokat.
Személyes pénzügyek Ezért fontos a pénzügyi tudatosság fejlesztése  
Privátbankár.hu | 2018. november 27. 15:54
Jövőre is megrendezik a Pénz7 programsorozatot - jelentett be Balogh László.
Személyes pénzügyek Hogyan tanuljunk olyan szakmákat, amelyek még nem is léteznek? 
Privátbankár.hu | 2018. november 27. 15:01
A pénzügyi fogyasztóvédelem legmagasabb foka az önvédelem. Modernizálják a tananyagot, igyekeznek a gazdaság igényeinek megfelelő szakembereket képezni, de számos olyan szakma keletkezhet, amelyek ma még nem is léteznek. Az alkalmazkodási készség lehet a leghasznosabb tudás a jövőben. Itt az okostankönyv, a Pénzügyi Hősképző játék.
Személyes pénzügyek Mobilra költözött az MNB – rengeteg dologra jó az új alkalmazás  
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 11. 10:06
A mindennapi pénzügyi döntéseket, vagy épp a hosszú távú pénzügyi tervezést segítve indították el a Pénzügyi Navigátor elnevezésű okostelefon-alkalmazást.
Személyes pénzügyek A zsebpénztől a sikeres startupig: tervezz, irányítsd te az életed! 
Privátbankár.hu | 2018. május 23. 12:02
Te tudod, hogyan kellene beosztani a pénzedet, hogyan fizethetsz a mobiloddal, hogyan indíthatsz sikeres vállalkozást?
Személyes pénzügyek A zsebpénztől a sikeres startupig: tervezz, irányítsd te az életed! 
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 11:47
Te tudod, hogyan kellene beosztani a pénzedet, hogyan fizethetsz a mobiloddal, hogyan indíthatsz sikeres vállalkozást?
Személyes pénzügyek Zsebpénzkérdés: mennyit és hogyan adjuk a gyereknek? 
Privátbankár.hu | 2018. április 11. 16:34
Ma minden harmadik magyar családban divat zsebpénzt osztani, amelynek összege életkoronként változik. Az egész kicsiknek nyilván kevés pénz dukál, míg a nagyobbak nem csak az iskolai büfére, de házimunkáért és ajándékba is kaphatnak pénzt. De jó ötlet-e ez, és hogyan taníthatjuk meg a gyereket a pénz kezelésére? A K&H válaszol.
Makro / Külgazdaság Különleges pályázatot hirdet az MNB 
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 11:23
Immár hét egyetemmel közösen írja ki pályázatát a jegybank, ami a fiatal generációt is bevonná a pénzügyi tudatosság kérdésébe.
Személyes pénzügyek Megvan a végeredmény: nem csak a zsebpénzükkel bánnak jól a diákok 
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 16:44
Befejeződött az Intrum Justitia pénzügyi vetélkedője.
Személyes pénzügyek A kölcsön nem ördögtől való, őrültség nem felvenni a Diákhitelt 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 14:42
A nulla kamatú változattal és a gyermekszülésre járó kedvezménnyel ma már a Diákhitel olyan olcsó, hogy szinte nem éri meg nem felvenni. Őrült gyors a technikai fejlődés, minden a mobil körül forog, naponta 150 alkalommal nézzük meg átlagosan a mobiltelefonunkat, az új technológiák és folyamatok átalakítják a biztosítási üzletágat is.
Személyes pénzügyek Bankok helyett jön a bankolás – nagyon érdemes a pénzügyekről tanulni 
Eidenpenz József | 2017. november 22. 20:33
A tudatos pénzügyi döntések segítségével javul az életminőségünk, csúnya csapdákat, veszteségeket kerülhetünk el, és még az ország gazdasága is javulhat tőle. Az állam komoly lépéseket tesz abba az irányba, hogy javítsa pénzügyi tudatosságunkat. Főleg az iskolákra koncentrálnak, a tanárokra és a jövő nemzedékeire. Eközben egy forradalommal, a digitalizációval is lépést kell tartani.
Személyes pénzügyek Üres a malacpersely: nagy bajban van a magyar fiatalok fele 
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 13:05
Észrevehetően van még mit fejlődni a pénzügyi tudatosság terén, legfőképp a felnövekvő generációnak. Egy friss felmérés szerint ugyanis a magyar pályakezdők megtakarítási szokásai jóval elmaradnak az optimumtól, még ha 2017 második negyedévében a megtakarítások aránya rekordot is döntött.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG