3p

A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.

Milyen a környezetbarát fizetési mód? Ki határozza meg Magyarországon az irányadó kamatot? Mely befektetések különösen magas kockázatúak? Egyebek mellett ilyen kérdések is terítékre kerültek a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi pénzügyi tudatossági verseny második fordulójában. Ez már a negyedik alkalom, hogy a Privátbankár.hu a gimnazista tanulók körében hirdeti meg a versenyt – a technikumok és a szakképző iskolák diákjai ősszel mérhetik majd össze tudásukat.

A második forduló első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt a reggeli online kvízen, majd kapcsolódhattak be a szóbeli fordulóba egy online konferenciabeszélgetés keretein belül. Itt villámkérdéseket követően egy-egy kifejtős kérdés megválaszolásával gyűjthettek pontokat a négyfős csapatok – hogy mennyit, arról egy szakmai zsűri hozott döntést, amelynek a szervezőkön kívül tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár vagy épp a Magyar Biztosítók Szövetségének egy-egy képviselője, valamint Bod Péter Ákos, a zsűri elnöke is. A legjobban teljesítő csapatok bejutottak az országos döntőbe.

Az első versenynap három versenyén az alábbi eredmények születtek:

Veszprém és Tolna vármegyéből az országos döntőbe jutott a Pánzmágusok és a no name csapata!

Pánzmágusok
Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Szücs Dorina
Felkészítő tanár: Szecsődi-Aller Zsuzsanna

no name
Iskola: Szekszárdi Garay János Gimnázium
Csapatkapitány: Pegler Réka
Felkészítő tanár: Tóthné Gulácsi Beáta 

Vas és Fejér vármegyéből az országos döntőbe jutott a Men From The Sparrow's Night és a CRVENA ZVEZDA csapata!

Men From The Sparrow's Night
Iskola: Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium
Csapatkapitány: Páli Ádám
Felkészítő tanár: Kiss Zoltán

CRVENA ZVEZDA
Iskola: Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium
Csapatkapitány: Tass Máté
Felkészítő tanár: Kovács Andrea Éva

Pest vármegyéből az országos döntőbe jutott a Veni, vidi, vici és a Bank Árok csapata:

Veni, vidi, vici
Iskola: Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
Csapatkapitány: Kállay Dániel
Felkészítő tanár:  Balogh Andrea

Bank Árok
Iskola: Gödöllői Református Líceum Gimnázium
Csapatkapitány: Halász Olivér
Felkészítő tanár:  Dr. Kőrösiné Dr. Molnár Andrea

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett kétnapos tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd az április 23-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

A verseny a tavaszi szünet után, április 9-én folytatódik Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyék csapatai között.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése megrendítette a bizalmat
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 10:39
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint a jelenlegi nyugdíjmegtakarítási lehetőségek nem elég ösztönzőek az emberek számára. A fiatalok nem nagyon használják az öngondoskodás elemeit, az idősebb generációknak pedig csökken a részvételi hajlandósága. Laptársunk, szintén a Klasszis Média csoporthoz tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
Személyes pénzügyek Fiatalok vs. idősek – így gondolkodnak a napi pénzügyekről
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 15:36
Az otthonról hozott példát még meghatározónak tartja, ám kevésbé adná azt tovább saját gyermekeinek az Y és a Z generáció. A baby boomerek mértékletesek, a fiatalok azonban már másképp gondolkodnak a pénzről: többet engednek meg maguknak, nyitottabbak az értéktálló befektetési formákra, és kevésbé szkeptikusak a hitelekkel.
Személyes pénzügyek Külföldön tőzsdézik, kriptózik? Figyeljen, mert a NAV is figyel
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 12:29
Sok országból kap adatokat az adóhatóság, a kriptügyletekre pedig kiemelt figyelmet fordítanak - nagy bajba kerülhet, aki nem vallja be minden jövedelmét.
Személyes pénzügyek Hogy nézne ki, ha az eredeti könyvből kitépnének egy lapot és azt árvereznék el?
Kenessei András | 2024. május 14. 17:34
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Hoppá! Most mélyen a valódi értéke alatt lehet hozzájutni egy múzeumi ritkasághoz
Kenessei András | 2024. május 12. 17:31
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén, most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra.
Személyes pénzügyek Óriási roham indult: most mindenki ezt a kölcsönt akarja
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 12:03
Közel másfélszeresére nőtt az első negyedévben a babaváró kölcsön új szerződéseinek száma.
Személyes pénzügyek Az OTP-nél már él a kötelező, automatikus napi átutalási limit
Privátbankár.hu | 2024. május 10. 11:08
Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be az átutalásokra, amit azonban a számlatulajdonosok bármikor módosíthatnak.
Személyes pénzügyek Döbbenetes számok: minden tizedik magyar felnőttet már sikerült átverni
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 09:48
A hazai felnőtt lakosság többsége, 56 százaléka került már olyan helyzetbe, hogy interneten keresztül vagy bankok nevével visszaélve megpróbálták megkárosítani. Minden tizedik felnőttet sikerült is átverni.
Személyes pénzügyek Van valami, ami komoly előnyt jelenthet lakásvásárláskor, és nem kerül semmibe
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:18
Akár a készpénzes vevőket is be lehet így előzni.
Személyes pénzügyek Határtalan veszélyeket lát az MNB
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 11:04
Oda kell figyelni nyaralás közben is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG