3p

Több mint ötezren izgulhatták végig a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny első fordulóját. A továbbjutók már készülnek a folytatásra, ahol izgalmas feladatok és értékes nyeremények is várják a résztvevőket.

Hajszál híján 1200 csapat jelentkezett a Privátbankár.hu által hetedszerre megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági versenyre. Ezzel megdőlt a korábbi rekord: felkészítő tanáraikkal együtt több mint 5 ezren izgulhatták végig az október 19-én rendezett első, online fordulót.

A Privátbankár.hu a versenyt évente két alkalommal rendezi meg: tavasszal a gimnazisták, ősszel a technikumi és szakképzői iskolai tanulók mérhetik össze a tudásukat négyfős csapatokban. A három fordulós verseny első két körét online rendezik meg, ebből az elsőben az érvényes nevezést leadó csapatok egy 50 kérdésből álló kvízzel birkózhattak meg.

Kivel érdemes konzultálni vállalkozás alapítása előtt? A családi személyi jövedelemadó-kedvezményt kik vehetik igénybe? Hogyan lehetett online fizetni az Azahriah-koncertjegyért?

Ilyen és ehhez hasonló, gyakorlatias megközelítésű kérdésekre adtak választ a diákok, akik közül vármegyénként és a fővárosból is 10-10 csapat jutott tovább a második fordulóba. A továbbjutó csapatok listáját a diakforum.hu-n lehet megtalálni.

A második, szintén online fordulóban már nem csak kvízkérdések, hanem szóbeli forduló is vár a továbbjutott 200 csapatra: az összesen 5 versenynapon villámkérdések és kifejtős kérdés megválaszolásával és szakmai zsűri által történő elbírálásával alakul ki a december 7-i, Budapesten rendezett országos döntő 20 csapatból álló mezőnye.

A versenyre szakértők által összeállított és felügyelt, a középiskolás korosztálynak szóló oktatási anyagokkal lehet felkészülni, amely a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n érhető el. Valós élethelyzetek alapján, a diákok nyelvén íródott tudásbázist kap minden jelentkező, ami mindig fontos, de a mostani, nehezebb gazdasági helyzetben és borúsabb kilátások mellett mondhatni elengedhetetlen a boldoguláshoz.

A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatallal ismertessék meg azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során. A szervezők abban is bíznak, hogy a diákok segítségével a családok életébe is "becsempészhetünk" olyan pénzügyi alapismereteket, amelyek egyébként jellemzően nem szerepelnek napirenden.

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára; a zsűri elnöke és a szakmai testület vezetője Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem professzora, korábbi jegybankelnök.

A verseny támogatói jóvoltából a csapatok számos értékes nyereményben részesülnek – és nem csak a győztes csapatok tagjai. Díjazzuk a felkészítő csapatok munkáját, valamint a legnagyobb fejlődést elérő diákokat is.

A verseny támogatói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Ezek után mi lesz a forinttal?
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 10:19
A hazai fizetőeszköz némi libikóka után két egységgel erősebben zártaz az euróval szemben a hetet annál, mint ahol azt nyitotta. Kérdés, mit hoz a jövő.
Személyes pénzügyek Néhány banánhéj, amin elcsúszhatnak a városi CSOK-ot igénylők
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 12:46
Akik igénybe akarják venni a Babaváró hitelt még az idei feltételekkel vagy a városi CSOK-ot, azoknak már csak egy hónapjuk maradt, hogy benyújtsák az igényléshez szükséges dokumentációt és szerződést kössenek.
Személyes pénzügyek Jó hír a kölcsönt felvevőknek: januártól csökken a hitelek maximális díja
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:46
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
Személyes pénzügyek 6 dolog, amit nem tudnak a bankbetétek
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:11
Sok ember számára a bankbetétek hosszú ideig az egyik legbiztonságosabb befektetést jelentették a pénz tárolására. Azonban a bankbetétek korlátai manapság egyre inkább jelentkeznek, amelyeket érdemes figyelembe vennie annak, aki hosszú távú, biztos befektetési lehetőséget keres. A csökkenésnek indult kamatok és a kormányzati intézkedések hatására azonban egyre nehezebb hosszú távra pénzügyi célokat elérni a bankbetétekkel. Mi hát a megoldás?
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: teljes a döntő mezőnye!
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 17:11
Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.
Személyes pénzügyek Havi tízezrekkel tehető most olcsóbbá a meglévő lakáshitel
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 10:58
Érdemes számolgatni és utánajárni azoknak, akik a kamatplafon előtt vettek fel hitelt, elképzelhető, hogy sokkal kisebb törlesztőket is fizethetnének.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ezek a csapatok jutottak a döntőbe
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 11:55
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló - NagyÁgyúk
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:01
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a NagyÁgyúk csapatnak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló 5. nap
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés vármegyei és budapesti csapatoknak!
Személyes pénzügyek CSOK Plusz: nagyon nem lesz mindegy, melyik bankhoz megyünk
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 11:43
Akár százezres tételt jelentő különbségek is lehetnek a különböző ajánlatok között
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG