<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az év végére - hacsak nem tényleg készpénzt akarunk felvenni - minden bankkártyás tranzakció vásárlásnak minősül majd a Magyar Postán. A csekkbefizetésnél azért nem várta meg a szolgáltató az egész rendszer kiépülését, hogy minél hamarabb találkozhassanak a fogyasztók a pénztárcabarát tranzakciókkal - mondta el Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója.

A postai bankkártyás készpénzfelvételi tranzakciók számából a Magyar Posta becslései szerint évi 2-3 millió kapcsolódhatott csekkbefizetéshez – mondta el Szarka Zsolt, a társaság vezérigazgatója, a Privátbankár.hu-nak. Ez a szám az évi 220 millió darabos csekkbefizetésekhez képest csekély (a felnőtt lakosság 85 százaléka továbbra is rendszeresen fizet be csekkeket), ám a vezérigazgató szerint vélhetően sokakat a bankkártyás készpénzfelvétel magas költsége tartott vissza attól, hogy készpénz helyett kártyával egyenlítsék ki a csekk ellenértékét.

Még többen választhatják

Az ügyfelek a kártyával járó csekkbefizetés után a Magyar Posta becslései szerint nagyjából évi másfél milliárd forintot fizettek ki a bankoknak készpénzfelvételi díjként, ebből a posta is pár százmilliós bevételre tett szert. A vezérigazgató szerint a most elinduló szolgáltatás révén még többen választhatják ezt a kényelmesebb és gyorsabb fizetési módot.

Ügyfélbarát bevezetés

Az ingyenes csekkbefizetés kapcsán Németh László, a Miniszterelnökség államtitkára a pénzügyi rezsicsökkentés részleteiről is nyilatkozott a Privátbankárnak. Részletek >>>

A bevezetésről szólva Szarka Zsolt egyértelműen ügyfélbarátnak mondta, hogy a posta nem várt addig, amíg az összes POS-készülékét le tudja cserélni modernebbre, amelyen már a csekkbefizetési tranzakciók vásárlási tranzakcióként kerülnek lekönyvelésre, hanem akkor, amikor elérték a bevezetéshez szükséges elégséges méretet, léptek. A most 1697 posta 3542 POS terminálján elérhető ingyenes csekkbefizetés a vezérigazgató szerint a csekkbefizetési forgalom 80 százalékát lefedi, a többi egységbe pedig a nyár végéig lezajlik a telepítés.

További fejlesztések zajlanak, ezért tudja csak az év végére ígérni a Magyar Posta, hogy a tényleges készpénzfelvételen kívül (amely szolgáltatás fenntartására főleg a vidéki, ATM-mel nem megfelelően ellátott helyek miatt van szükség) a jövőben minden postai szolgáltatás bankkártyás kifizetése vásárlásnak minősül majd.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
Személyes pénzügyek Áron alul kelt el a világ legnagyobb fehér gyémántja
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 10:29
Potom 6,8 milliárd forintért kótyavetyélték el, pedig rekorddöntést vártak tőle.
Személyes pénzügyek A KSH visszaszólt a GKI-nak: nem is olyan magas az az infláció
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:58
A KSH szerint az nem mérvadó, hogy mit érzékel a lakosság, a hivatalos statisztika adja a teljes képet.
Személyes pénzügyek Megindultak az infláció után a betéti kamatok, érdemes odafigyelni a lekötésekre
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:33
Az infláció kilőtt, de már a bankbetétek kamatai is megmozdultak felfelé. A legtöbb pénz viszont még mindig kamat nélkül értéktelenedik el a számlákon.
Személyes pénzügyek Megvannak az idei Revolut-fejlesztések – az ország ötödik legnagyobb bankja lehetne
Eidenpenz József | 2022. május 1. 15:01
Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.
Személyes pénzügyek Mennyit romlik a spórolt pénzünk?
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 11:09
A márciusban 8,5 százalékra megugró infláció, az ukrán-orosz konfliktus, valamint a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai lezárták a korábbi - alacsony kamatkörnyezet és jegybanki pénzbőség jellemezte -  korszakot.
Személyes pénzügyek Megjött a magyarok kedve az okoseszközös fizetésekhez
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 11:03
A bankkártyás forgalom drasztikus bővülése mellett az okoseszközös fizetések még látványosabb karrierbe kezdtek - közölte a K&H.
Személyes pénzügyek Csak a magyarok harmada él kényelmesen a fizetéséből
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 10:20
A magyarok többsége szerint úgy is lehet közös kasszán egy pár, ha a bankszámlájuk nem közös – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából, amely ezúttal a családi pénzügyeket vizsgálta.
Személyes pénzügyek Objektivitást kér a pénzügyi összehasonlító oldalaktól az MNB
Privátbankár.hu | 2022. április 25. 10:00
Az MNB vezetői körlevélben szólította fel a pénzügyi intézményeket és a pénzügyi termékeket összehasonlító oldalakat működtető pénzpiaci közvetítőket, hogy az ott elérhető információk transzparensek, megalapozottak és közérthetőek legyenek.
Személyes pénzügyek Jó befektetést dobtak félre a Chanel táskáikat szétvagdosó dühös oroszok
Kollár Dóra | 2022. április 24. 17:29
Bár meglehetősen alternatív befektetési formának tűnik, a befektetési célú luxusdivat-cikk vásárlás egy létező koncepció.
hírlevél
Ingatlantájoló