2p
A magyar munkavállalók fele nagy kedvvel vetné bele magát a külföldi munkába. Vonzó tényezőnek számít a magas fizetés, a nyelvtudás és a kapcsolatépítés, bár a hazaszeretet ezt mind együttvéve tudja überelni, ugyanis a legtöbben pár éven belül visszatérnének.

Vonzó tényezők sokasága a határokon túl

 

A magyar munkavállalók kétharmada nyitott a külföldi munkavállalásra, elsősorban a magasabb fizetés reménye miatt (83%), de nem elhanyagolható szempont a nyelvtudás megszerzése (60%), illetve a nemzetközi kapcsolatok kiépítése is fontos helyen szerepel (47%). Az utóbbi két pont birtokában, pedig hazaérve csak úgy kapkodnának utánunk az álláspiacon - adta közre a Profession.hu

Hazaérve sokkal kapósabbak lehetünk a munkaerőpiacon

A multinacionális és a kisebb cégek is szívesen lecsapnak egy külföldi tapasztalattal rendelkező jelentkezőre, bízva a nagyobb munkabírásban és az innovatív hozzáállásban – mondta Sámson Dorottya, a Profession.hu munkaerőpiaci szakértője. Ennek oka a frissebb és sokszor az itthon nem megszerezhető szakmai tudás megléte. Emellett az ún. soft skill tulajdonságok is vonzóak, amelyek birtokában az illető rövid időn belül kerülhet vezető pozícióba.

Kérdés: milyen hosszú időt töltene külföldön?
Forrás: Profession.hu


Az alapdiplomások számára a nyelvtudás vonzó

Minden harmadik alapdiplomával rendelkező fiatal 23 százaléka a nyelvtudás javítása érdekében vállalkozna a külföldi munkavégzésre. Lelkesedésben az őket a középfokú végzettséggel rendelkezők követik, akiknél 27 százalék a nyelvtanulás miatt hagyná el az országot. Azonban az egyetemi végzettséggel rendelkezők 17 százaléka egyenértékűnek tartja a nyelvtudás fejlesztését a tapasztalatszerzéssel és az új kultúrák megismerésével.

Alapdiploma

Hiába a magasabb itthoni fizetés

A külföldről hazatért munkavállalók lényegesen magasabb fizetést kapnak, de ez a bevétel még így is lényegesen alacsonyabb, mint amit külföldön kerestek. A hazatérést emellett nehezíti a az újbóli beilleszkedés is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Néhány banánhéj, amin elcsúszhatnak a városi CSOK-ot igénylők
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 12:46
Akik igénybe akarják venni a Babaváró hitelt még az idei feltételekkel vagy a városi CSOK-ot, azoknak már csak egy hónapjuk maradt, hogy benyújtsák az igényléshez szükséges dokumentációt és szerződést kössenek.
Személyes pénzügyek Jó hír a kölcsönt felvevőknek: januártól csökken a hitelek maximális díja
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 11:46
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
Személyes pénzügyek 6 dolog, amit nem tudnak a bankbetétek
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:11
Sok ember számára a bankbetétek hosszú ideig az egyik legbiztonságosabb befektetést jelentették a pénz tárolására. Azonban a bankbetétek korlátai manapság egyre inkább jelentkeznek, amelyeket érdemes figyelembe vennie annak, aki hosszú távú, biztos befektetési lehetőséget keres. A csökkenésnek indult kamatok és a kormányzati intézkedések hatására azonban egyre nehezebb hosszú távra pénzügyi célokat elérni a bankbetétekkel. Mi hát a megoldás?
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: teljes a döntő mezőnye!
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 17:11
Megvan a 20 legjobb csapat: kiderült, kik vehetnek részt a Privátbankár.hu által szervezett pénzügyi tudatossági diákverseny döntőjében.
Személyes pénzügyek Havi tízezrekkel tehető most olcsóbbá a meglévő lakáshitel
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 10:58
Érdemes számolgatni és utánajárni azoknak, akik a kamatplafon előtt vettek fel hitelt, elképzelhető, hogy sokkal kisebb törlesztőket is fizethetnének.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: ezek a csapatok jutottak a döntőbe
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 11:55
Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny 2. fordulója.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló - NagyÁgyúk
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:01
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a NagyÁgyúk csapatnak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2023 ősz, 2. forduló 5. nap
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés vármegyei és budapesti csapatoknak!
Személyes pénzügyek CSOK Plusz: nagyon nem lesz mindegy, melyik bankhoz megyünk
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 11:43
Akár százezres tételt jelentő különbségek is lehetnek a különböző ajánlatok között
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis: a döntős csapatok fele már megvan
Privátbankár.hu | 2023. november 17. 16:11
Tolna, Nógrád, Pest és Heves vármegyei diákok mérhették össze tudásukat a verseny második körének harmadik versenynapján.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG