<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsön számos olyan jellemzővel bír, ami miatt kedvezőbb egy hagyományos személyi kölcsönnél, a Nemzeti Bank korábbi közlése alapján az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik minősített volt. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel lehet hagyományos, illetve fogyasztóbarát hitelhez jutni júliusban, és jobban megéri-e az új konstrukció.

Július elsejétől életbe lépett a Minősített Fogyasztóbarát (MF) személyi hiteleknél egy új szabály, miszerint a bankoknak minden leendő ügyfél számára biztosítani kell, hogy az MF személyi kölcsönüket teljeskörűen tudják online intézni.

Ezen felül a fogyasztóbarát személyi hiteleknek a Magyar Nemzeti Bank kritériumrendszere alapján a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • a folyósítás legyen meg három napon belül,
  • a futamideje maximum 7 év lehet,
  • legyen szabad felhasználású,
  • egyenlő havi törlesztőrészletekkel rendelkezzen,
  • legyenek fixek a kamatai
  • a kamatfelár 500 ezer forint hitelösszeg alatt max 10 százalék, felette maximum 15 százalék lehet,
  • a folyósítási díj online hitelfelvétel esetén ingyenes, személyesen legfeljebb 0,75 százalék,
  • az előtörlesztési díj maximum 0,5 százalék, ha a futamidőből 1 évnél kevesebb van hátra, akkor ingyenes.

A felsorolás alapján sok feltételnek megfelel ezek közül egy jobb hagyományos személyi hitel is; a fogyasztóbarát kölcsönök két legvonzóbb tulajdonsága lehet az ügyfelek számára a teljes mértékű online ügyintézés és a gyors folyósítás.

Egy nagyobb példaösszegre, 3 millió forint esetére vizsgálták meg a Bank360 elemzői a hitelfelvételi feltételeket a hagyományos és az MF személyi hiteleknél, 60 és 72 hónapos futamidővel. Számításukban úgy vették, hogy a hiteligénylő a hitelfelvétel helyére utalja a jövedelmét, aminek összegét a legutóbbi, kedvezmények nélkül számított nettó átlagbérben, 282 900 forintban határozták meg.

 

A Bank360 kalkulátorában hárommillió forintos fogyasztóbarát kölcsönajánlat 60 hónapra a Cofidis és az Erste Bank kínálatában érhető el.

A Cofidis ajánlatának 61 631 forint a havi törlesztőrészlete és 3 697 8860 forint a visszafizetendője, 8,90 százalékos THM mellett. Az Erste Bank MF személyi kölcsöne 10,60 százalékos THM mellett kínál 63 432 forintos törlesztőrészletet és 3 828 420 forintos visszafizetendő összeget.

60 hónapos futamidővel a THM szerint sorba rendezett hagyományos személyi hitel ajánlatok első három találata mindhárom esetben kedvezőbb feltételeket kínál a fogyasztóbarát kölcsönnél, ami az jelenti, hogy THM, törlesztőrészlet és visszafizetendő összeg tekintetében is kedvezőbb a hagyományos személyi kölcsön, mint a minősített.

 

Hatéves futamidőre a fogyasztóbarát kölcsönök közül már 8,90 százalékos THM mellett találunk hitelajánlatot, a Cofidis MF személyi kölcsönét, aminek a havi törlesztőrészlete 53 424 forint, a teljes visszafizetendője pedig 3 846 528 forint. Az Erste Bank és az OTP Bank ajánlatának visszafizetendő összegei már 4 millió forint felett vannak, mégha az Erste ajánlata csak 1220 forinttal is.

A hagyományos személyi kölcsönöknél a Budapest Bank ajánlata 7,81 százalékos THM-mel érhető el, a törlesztője 52 330 forint, míg a teljes visszafizetendője 3 767 760 forint.

Összehasonlítva a THM szerint sorba rendezett ajánlatok közül kategóriánként a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel rendelkező konstrukciókat, továbbra is a nem minősített termék feltételei a kedvezőbbek. Az eredmény szoros, a két ajánlat teljes visszafizetendője között mindössze 78 768 forint a különbség.

Ahogy eddig, továbbra is jobban megéri a teljes visszafizetendő összeg szempontjából a hagyományos kölcsönöket választani, amennyiben tudjuk teljesíteni ezen hitelek feltételeit. A minimum jövedelmen felül a bankok sok egyéb követelményt határozhatnak meg a kedvező hitelekhez, mint például azt, hogy csak új ügyfelek vehetik igénybe, vagy hogy rendelkezzen az igénylő minimum egy éves folyamatos munkaviszonnyal. A Bank360 kalkulátorában ezek az információk is megtalálhatóak ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk hitelfelvétel előtt. Nagyobb hitelösszegeknél pedig azt sem szabad kizárni, hogy nem személyi kölcsön, hanem más típusú hitel lehet a megfelelő válasz az adott pénzügyi igényre. Ennek eldöntéséhez a Bank360 általános hitelkalkulátorát érdemes felkeresni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Hiába a borsos kamatok, nem csökken a hitelfelvételi kedv
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 10:24
Átlagosan 1,8 millió forint személyi kölcsönt vesznek fel felújításra vagy autóra a K&H ügyfelei.
Személyes pénzügyek Magyar Közlöny: a csok büntetőkamata nem lehet több 5 százaléknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:32
Legfeljebb 5 százalék lehet a büntetőkamat azoknak, akik nem teljesítik a csok felvételekor vállalt feltételeket. Az új rendeletre a jegybanki alapkamat drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A büntetőkamat akár 65 százalékra is rúghatott volna.
Személyes pénzügyek Iszonyatos összegeket vesztünk az inflációval - tévút a készpénzes megtakarítás
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:57
Ezermilliárd forint olvadhat semmivé, de van jobb megoldás.
Személyes pénzügyek Megint érdemes gyorsan elmenni tankolni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:27
Péntektől ugyanis újra emelkedik a benzin és a dízelolaj ára is.
Személyes pénzügyek Már a spórolós németek sem spórolnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 13:15
A lakosság nagy része nem tud már pénzt félretenni a rendkívüli áremelkedés, például a megnövekedett rezsi miatt Németországban. A BVR bankszövetség becslése szerint a megtakarítási ráta 2014 óta először egyszámjegyűre csökkenhet az idén.
Személyes pénzügyek Rengeteg állás betöltetlen Ausztriában, augusztusban is rekord született
Eidenpenz József | 2022. szeptember 26. 05:14
Új rekord született augusztusban is, 115 622 magyar állampolgárságú munkavállaló dolgozott Ausztriában. Egy év és egy hónap alatt is a magyarok száma nőtt legjobban. Lassan utolérjük a csúcstartó németeket. Az ukránok rohama valamiért leült. A szomszédunkban még mindig rengeteg álláshely betöltetlen.
Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Pénteken változás jön az üzemanyagáraknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 11:38
Változik a gázolaj ára azoknak, akik nem tankolhatnak 480-ért.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Személyes pénzügyek Magas fizetése van annak, aki most lakáshitelt vesz fel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 12:31
Csökkent a tervezett lakásvásárlásukat részben hitelből finanszírozók átlagos életkora az idén. Az átlagos fizetésük pedig 16 százalékkal 563 ezer forintra emelkedett éves összevetésben - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása, a Hitelintéző adataiból.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG