<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A Minősített Fogyasztóbarát személyi kölcsön számos olyan jellemzővel bír, ami miatt kedvezőbb egy hagyományos személyi kölcsönnél, a Nemzeti Bank korábbi közlése alapján az idei év első négy hónapjában felvett személyi kölcsönök közül minden ötödik minősített volt. A Bank360 elemzői annak jártak utána, hogy milyen feltételekkel lehet hagyományos, illetve fogyasztóbarát hitelhez jutni júliusban, és jobban megéri-e az új konstrukció.

Július elsejétől életbe lépett a Minősített Fogyasztóbarát (MF) személyi hiteleknél egy új szabály, miszerint a bankoknak minden leendő ügyfél számára biztosítani kell, hogy az MF személyi kölcsönüket teljeskörűen tudják online intézni.

Ezen felül a fogyasztóbarát személyi hiteleknek a Magyar Nemzeti Bank kritériumrendszere alapján a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • a folyósítás legyen meg három napon belül,
  • a futamideje maximum 7 év lehet,
  • legyen szabad felhasználású,
  • egyenlő havi törlesztőrészletekkel rendelkezzen,
  • legyenek fixek a kamatai
  • a kamatfelár 500 ezer forint hitelösszeg alatt max 10 százalék, felette maximum 15 százalék lehet,
  • a folyósítási díj online hitelfelvétel esetén ingyenes, személyesen legfeljebb 0,75 százalék,
  • az előtörlesztési díj maximum 0,5 százalék, ha a futamidőből 1 évnél kevesebb van hátra, akkor ingyenes.

A felsorolás alapján sok feltételnek megfelel ezek közül egy jobb hagyományos személyi hitel is; a fogyasztóbarát kölcsönök két legvonzóbb tulajdonsága lehet az ügyfelek számára a teljes mértékű online ügyintézés és a gyors folyósítás.

Egy nagyobb példaösszegre, 3 millió forint esetére vizsgálták meg a Bank360 elemzői a hitelfelvételi feltételeket a hagyományos és az MF személyi hiteleknél, 60 és 72 hónapos futamidővel. Számításukban úgy vették, hogy a hiteligénylő a hitelfelvétel helyére utalja a jövedelmét, aminek összegét a legutóbbi, kedvezmények nélkül számított nettó átlagbérben, 282 900 forintban határozták meg.

 

A Bank360 kalkulátorában hárommillió forintos fogyasztóbarát kölcsönajánlat 60 hónapra a Cofidis és az Erste Bank kínálatában érhető el.

A Cofidis ajánlatának 61 631 forint a havi törlesztőrészlete és 3 697 8860 forint a visszafizetendője, 8,90 százalékos THM mellett. Az Erste Bank MF személyi kölcsöne 10,60 százalékos THM mellett kínál 63 432 forintos törlesztőrészletet és 3 828 420 forintos visszafizetendő összeget.

60 hónapos futamidővel a THM szerint sorba rendezett hagyományos személyi hitel ajánlatok első három találata mindhárom esetben kedvezőbb feltételeket kínál a fogyasztóbarát kölcsönnél, ami az jelenti, hogy THM, törlesztőrészlet és visszafizetendő összeg tekintetében is kedvezőbb a hagyományos személyi kölcsön, mint a minősített.

 

Hatéves futamidőre a fogyasztóbarát kölcsönök közül már 8,90 százalékos THM mellett találunk hitelajánlatot, a Cofidis MF személyi kölcsönét, aminek a havi törlesztőrészlete 53 424 forint, a teljes visszafizetendője pedig 3 846 528 forint. Az Erste Bank és az OTP Bank ajánlatának visszafizetendő összegei már 4 millió forint felett vannak, mégha az Erste ajánlata csak 1220 forinttal is.

A hagyományos személyi kölcsönöknél a Budapest Bank ajánlata 7,81 százalékos THM-mel érhető el, a törlesztője 52 330 forint, míg a teljes visszafizetendője 3 767 760 forint.

Összehasonlítva a THM szerint sorba rendezett ajánlatok közül kategóriánként a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel rendelkező konstrukciókat, továbbra is a nem minősített termék feltételei a kedvezőbbek. Az eredmény szoros, a két ajánlat teljes visszafizetendője között mindössze 78 768 forint a különbség.

Ahogy eddig, továbbra is jobban megéri a teljes visszafizetendő összeg szempontjából a hagyományos kölcsönöket választani, amennyiben tudjuk teljesíteni ezen hitelek feltételeit. A minimum jövedelmen felül a bankok sok egyéb követelményt határozhatnak meg a kedvező hitelekhez, mint például azt, hogy csak új ügyfelek vehetik igénybe, vagy hogy rendelkezzen az igénylő minimum egy éves folyamatos munkaviszonnyal. A Bank360 kalkulátorában ezek az információk is megtalálhatóak ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk hitelfelvétel előtt. Nagyobb hitelösszegeknél pedig azt sem szabad kizárni, hogy nem személyi kölcsön, hanem más típusú hitel lehet a megfelelő válasz az adott pénzügyi igényre. Ennek eldöntéséhez a Bank360 általános hitelkalkulátorát érdemes felkeresni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek A szoros bizalmi légkör az egyik titka az MKB Private Banking és ügyfelei kapcsolatának
PR | 2021. szeptember 22. 10:47
A privátbankárok minden esetben bankjuk legjobb szolgáltatásait és termékeit biztosítják ügyfeleik számára, annak érdekében, hogy a vagyoni helyzetükhöz és egyedi igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat élvezhessék – mondja Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója. Az egyre inkább elfogadottá váló családi vagyontervezés során nemcsak az öröklésre és az előbb-utóbb elkerülhetetlenné váló generációváltásra koncentrálnak, hanem a család valamennyi tagjának bevonására is törekszenek.
Személyes pénzügyek A verseny lenyomja a jegybanki kamatemelést a személyi kölcsönöknél
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 14:47
Miközben ma délután 15 bázisponttal megugrott a jegybanki alapkamat, a money.hu összegzése szerint a nyár és az ősz eleje inkább akciókkal, semmint érdemi kamatemelésekkel telt és telik a személyi hitelek piacán.
Személyes pénzügyek Milyen utazásról álmodozhatunk ősszel?
Draskóczy Dániel | 2021. szeptember 20. 18:46
Az elmúlt másfél évben az életünk ezerféleképpen változott meg, többek között a külföldi utazásokra egy ideig nem lehetett menni. Az utóbbi hónapokban ugyan az oltásoknak köszönhetően több állam is könnyített a beutazási szabályokon, ám sok országban jelenleg is hétről-hétre változnak az előírások. Éppen ezért nagy kérdés, hogy az ősz során a járvány újabb hulláma miatt bezárulnak a kapuk, vagy az oltások valóban kellő védelmet nyújtanak, és szabadon utazhatunk majd?
Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Személyes pénzügyek Rárepültek a magyarok a kormány havi 5 ezer forintos nászajándékára
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 19. 09:15
Soha nem vették még igénybe olyan sokan az első házasoknak járó adókedvezményt, mint ahányan tavaly. Az szja-bevallások adatai alapján 2020-ban a 105 ezer első házas összességében 4,2 milliárd forintot spórolt.
Személyes pénzügyek Több külföldi nyaralás, több utasbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 14:39
A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.
Személyes pénzügyek Lankadatlan az utazási kedv az ősz kezdetén is
MTI | 2021. szeptember 16. 16:37
A főszezon lezárultával az év hátralévő részében sem csökkent a magyarok utazási kedve, a lakosság közel harmada tervez belföldre, szűk tizede pedig külföldre utazni az őszi-téli időszakban, ami megközelíti az év eddigi részében utazók arányát - derül ki a Reacty Digital Kft. legfrissebb reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek Átírta a moratórium szabályait a kormány: pénzt adnak vissza a bankok
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 08:46
Nem csak a hitelmoratórium meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda éjszakai Magyar Közlönyben: mivel a hitelmoratórium a drágább hitelekkel rendelkezők tartozását nagyon megdobná, a hitelkártyások és folyószámlahitelesek moratórium alatt felhalmozódott tartozását alacsonyabb kamattal újraszámoltatja a bankokkal a kormány, a különbözetet pedig visszafizetteti.
Személyes pénzügyek Hasznos bankszámla-tippek katás vállalkozásoknak
Gergely Péter | 2021. szeptember 15. 19:29
Nem biztos, hogy minden vállalkozó tisztában van vele, a jó drága pénzforgalmi bankszámla megnyitása csak azok számára kötelező, akik az áfakörbe tartoznak. Azok a vállalkozók, akik alanyi vagy tárgyi áfamentesek - köztük a jelentős, több mint 400 ezresre duzzadt katás kör - valójában választhatják a lakossági számlákat is a vállalkozásuk pénzügyeinek intézésére. Itt pedig sokkal előnyösebb konstrukciókat találni.
Személyes pénzügyek Toplista a magánegészségügyben: hová fordulnak a leggyakrabban a magyarok?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 15:39
Egyes orvosi szakterületeken szinte megkerülhetetlen, máshol alig vesszük igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat – az NN Biztosító kutatásából pontosan kirajzolódik a magyarok magánellátási TOP-listája.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos