<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Mennyi pénzt szánnak ajándékokra a 19-29 évesek?

A K&H fiatalok jóléti indexéből kiderült: a 19-29 éves magyar fiatalok 90 százaléka ajándékokkal is készül az ünnepekre, a legtöbben a szülőket, partnerüket vagy házastársukat, és a többi családtagjukat ajándékozzák meg. 10-ből 3 fiatal pedig a barátokat is meglepi év végén.

A felmérésből az is jó kirajzolódik, a nőknek fontosabb az ajándékozás: 73 százalékuk ad valamit a párjának, míg a férfiaknak csak az 52 százaléka teszi meg ugyanezt.  Olyanok is vannak azonban, akik egyáltalán nem költenek ilyenkor meglepetésekre: a férfiak 15 százaléka, míg a nők 4 százaléka teljesen kihagyja a karácsonyi ajándékozást.

Első a család

Az ajándékozók legnagyobb része, 81 százaléka, a szüleit lepi meg, de sokan kedveskednek partnerüknek vagy házastársuknak, illetve más családtagjuknak is. A barátoknak 10-ből 3 fiatal, főleg a budapestiek vásárolnak karácsonykor. A megkérdezetteknek átlagosan 7 ember karácsonyi meglepetéséről kell gondoskodniuk, a nőknek ennél kicsit többeknek, 8 embernek kell ajándékot beszerezniük, míg a férfiak 6 főnek vásárolnak.

Rohanás az üzletekbe

Nem túl népszerűek a saját készítésű ajándékok, a fiatalok több mint fele egyáltalán nem tervez barkácsolni az ünnepekre. Az aktív dolgozók – akik már vásároltak interneten is – többsége még mindig leginkább az üzleteket preferálja: 63 százalékuk az összes vagy a legtöbb ajándékot személyesen az üzletekben vásárolja meg. A válaszadók mindössze 22 százaléka mondta azt, hogy az internetről szerzi be az ajándékok többségét, de45 százalékuk néhány ajándékot biztosan a neten vesz meg.

A felmérésből az is kiderül, hogy azoktöbbsége, akik tervezik, hogy néhány dolgot a neten szerezzenek be, nem vásárolnak többet az interneten keresztül a karácsonyi időszakban, mint az év többi részében.

Marad a decemberi roham

A megkérdezett fiatalok kisebb része intézi el viszonylag korán a vásárlásokat: mindössze 24 százalékuk kezdi el november második felében a készülődést, de a legtöbben – 42 százalék – csak decemberben látnak neki, 19 százalék pedig az utolsó pillanatokra hagyja.

A fiatalok többsége, 54 százalék, ugyanannyit tervez költeni idén is, mint a tavalyi karácsonyi szezonban. Átlagosan 24 ezer forintból intézik el az ajándékvásárlásokat, a budapesti fiatalok azonban átlagosan sokkal többet szánnak az ajándékokra: míg a fővárosban 35 ezer forinttal kalkulálnak az ajándékok beszerzésére, vidéken ezt 21 ezer forintból oldják meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek A zsebpénzben is visszaköszönhet az infláció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 10:25
Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg. A gyerekek kiadásai is emelkednek, ezért a szülőknek - ha megtehetik - magasabb zsebpénz-kiadással érdemes számolniuk az idei tanévben.
Személyes pénzügyek Pénteken változás jön az üzemanyagáraknál
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 11:38
Változik a gázolaj ára azoknak, akik nem tankolhatnak 480-ért.
Személyes pénzügyek Hiteleiknél a bankok azonnal érvényesítik az MNB-kamatemelést, nem úgy a betéteiknél
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 08:43
Ez derül ki a Bank360 legfrissebb körképéből.
Személyes pénzügyek Magas fizetése van annak, aki most lakáshitelt vesz fel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 18. 12:31
Csökkent a tervezett lakásvásárlásukat részben hitelből finanszírozók átlagos életkora az idén. Az átlagos fizetésük pedig 16 százalékkal 563 ezer forintra emelkedett éves összevetésben - derül ki az ingatlan.com és a money.hu közös szolgáltatása, a Hitelintéző adataiból.
Személyes pénzügyek Meghal a bankkártya, megoldjuk okosba' a fizetést
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 08:46
Tarolnak a különböző új digitális eszközök.
Személyes pénzügyek Készüljünk fel: egyre többen válnak fizetésképtelenné
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 10:44
A közeljövőben a nem teljesítők száma elkerülhetetlenül növekedni fog, mind az élő hiteleknél és szolgáltatásoknál, mind pedig a lejárt követelések között – véli Bódizs Kornél, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) elnöke.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2022 ősz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 15:07
Regisztráció az október 6-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek A szép mosoly ára - nagyot drágultak a fogászati kezelések, és még nincs vége
Elek Lenke | 2022. szeptember 10. 15:34
Sok mindentől függnek egy-egy rendelő árai, de a dráguló nyersanyagok, eszközök és az energia árát előbb-utóbb mindenhol a páciensek fogják megfizetni.
Személyes pénzügyek Még sokkal drágább lesz autózni jövőre: az autópályamatricák is durván drágulnak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 10. 08:37
Az áremelés mértéke az inflációhoz van kötve, így igen jelentős lesz.
Személyes pénzügyek Kevesebb esetben, de nagyobb károkat okoztak a nyári viharok
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 9. 08:46
Az idei május-augusztusi viharszezonban viszonylag kevés kárbejelentéshez a korábbi éveknél jóval magasabb átlagos kifizetések társultak, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adataiból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG