<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fiatalok
Személyes pénzügyek Megvannak az idei Revolut-fejlesztések – az ország ötödik legnagyobb bankja lehetne
Eidenpenz József | 2022. május 1. 15:01
Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.
Személyes pénzügyek Nem várt pénzügyi helyzetekre készíti fel a fiatalokat a K&H
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 10:21
A koronavírus-járvány az addig megszokott életet teljesen felborította világszerte, így Magyarországon is újraírta a mindennapokat. Kézzelfoghatóbbá vált a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a pandémiához köthető kedvezőtlen tényezők miatt ugyanakkor felértékelődött a biztonság - közölte a K&H.
Karrier Optimisták és fizetésemelésre számítanak a dolgozó fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. május 17. 09:10
A járvány ellenére is nagyon optimista a munkavállalással kapcsolatban a 19-29 éves korosztály. 
Személyes pénzügyek Lakás? Autó? Havi 126 ezer forint egy fiatal átlagos személyes jövedelme
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 11:54
A K&H ifjúsági indexe szerint a 19-29 éves korosztály több mint negyede egyáltalán nem tesz félre, igaz, a megkérdezettek több mint felének egyáltalán nincs megtakarítása és jövedelem nélkül a fiatalok 41 százaléka maximum egy hónapig tudna megélni.
Személyes pénzügyek Meddig húznád ki munka nélkül? A fiatalok majdnem felének semmilyen megtakarítása nincsen
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 30. 11:28
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga. Ám csak az 55 százalékuk tud megtakarítani. Csak gyenge közepesre vizsgáztak a magyarok pénzügyi ismeretekből.
Részvény / Deviza / Áru A fiatalok vagy az idősek fogyasztanak többet? – csendes forradalom zajlik
Privátbankár.hu | 2019. december 2. 16:43
Az amerikai fogyasztás a világgazdaság és a tőzsdék egyik húzóereje, eközben csendes forradalmon megy keresztül. Egyre inkább élményeket keresnek az emberek, és kevésbé tárgyakat. Ez az ifjú generációk hatása, de az idősebbek is átvették. Eidenpenz József, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szakújságírója a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában a forintárfolyamra történő spekuláció eszközeiről is beszélt.
Személyes pénzügyek A nap grafikonja: A boldogság U alakú?
Privátbankár.hu | 2019. december 1. 07:20
Mitől függ a boldogság? Nagyon sok mindentől, és egyénileg is változó, de nagy átlagban az életkortól is. Az azonban nem biztos, hogy minél fiatalabb valaki, annál boldogabb. A mélypont is másutt van, nem a szépkorúaknál.
Személyes pénzügyek A belépőjegyen kívül napi 10 ezer forintot költenek el a fiatalok a fesztiválokon
Privátbankár.hu | 2019. július 28. 12:16
Egy felmérés szerint a nyári fesztiválozók jellemzően 1-2 napot maradnak és átlagosan naponta 10 ezer forintos költéssel számolnak, amiből a legtöbbet az italok és az étkezés visz el.
Karrier Orbán hazacsábítaná a fiatalokat
Privátbankár.hu | 2019. március 12. 12:51
A miniszterelnök szerint aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét.
Makro / Külgazdaság 11 éves mélypont: egyre csak nő a korai iskolaelhagyók aránya
Székely Sarolta | 2019. január 18. 13:00
2017-ben tovább emelkedett azon fiatalok aránya, akik felhagytak a tanulmányaikkal, így, ha csak egy hajszállal is, de ismét távolabb kerültünk az Európa 2020 stratégiában rögzített céltól a korai iskolaelhagyók arányát tekintve.
Karrier Az idősebbek tényleg kevésbé tudnak jól dolgozni?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 12:40
Két német kutatóintézet szerint az idősebbek munkateljesítménye a nyugdíjkorhatár felé közeledve nem romlik, inkább átalakul. A szakmai és élettapasztalat alkalmasabbá teszi őket csoportmunkára és bonyolultabb feladatok megoldására, míg a fiatalok gyorsaságban tarolnak. Senkit sem kellene leírni, csak oda kell figyelni, kinek milyen munkát érdemes végeznie.
Vásárló 4 dolog, amint nem gondoltál volna a 35 év alattiakról
Privátbankár.hu | 2018. június 10. 09:29
Részletesen foglalkozik a 18-35 éves korosztály helyzetével és megítélésével egy most megjelent, 17 európai országra kiterjedő kutatás. Az annyira nem meglepő, inkább riasztó, mennyire lesújtó véleménnyel vannak a 35 év felettiek az Y-generációról: a jellemzésükre használt jelzők 88 százaléka negatív.
Ingatlan Nem jókedvükben maradnak a fiatalok a mamahotelben
Privátbankár.hu | 2018. június 9. 13:15
Van olyan kerület a fővárosban, ahol csak egy év alatt több mint 30 százalékkal növekedtek az ingatlanárak. A lakásvásárlás előtt a fiatalok 62 százaléka szerint az anyagi körülmények jelentik a legnagyobb akadályt. A válaszadók 40 százalékának semmilyen lakáscélú megtakarítása sincs.
Vásárló Valami történt: nagyon megváltoztak a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 16:40
Ég és föld az idősebb generációk és fiatalok vélekedése az Y-generációról, ugyanakkor a magyar helyzet biztatóbb, mint korábban várták. A Cetelem Körkép szerint ráadásul a fogyasztási és megtakarítási hajlandóság egyaránt nő az európai fogyasztók körében: az összes megkérdezett 47 százaléka úgy látja, hogy több pénzt fog költeni az előttünk álló egy évben.
Személyes pénzügyek Hogy bankolnak azok, akik már iPhone-on nézték az esti mesét?
Eidenpenz József | 2018. május 17. 14:40
A fiatalokat nagyon nehéz rávenni arra, hogy bankba menjenek, de a mobilos megoldásokat szeretik – derült ki a Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Diákfórumán. A Diákhitelnél kedvezőbb konstrukciót nehéz elképzelni. Meg lehetett tudni, hogyan lehet elkerülni a pénzügyi csalókat. Akik egyre bonyolultabb termékeket kínálnak az ügyfeleknek, mint devizaügyletek, bináris opciók, kriptodeviza-kereskedés.
Személyes pénzügyek Senki sem tudja, miből fognak élni a jövő nyugdíjasai
Privátbankár.hu | 2018. május 15. 18:20
Az állami nyugdíj szinte kizárólagos szerepe a most nyugdíjba vonulók körében ma még megkérdőjelezhetetlen, az idősebb generáció biztosan kalkulálhat ezzel a bevétellel. De vajon hogyan képzeli el nyugdíjas éveit a fiatalabb korosztály, miből lesz pénzük a jövő nyugdíjasainak? Egyebek mellett erre kereste a választ a Groupama Biztosító felmérése.
Makro / Külgazdaság Elkeserítő, ami Magyarországon megy: semmi sem állítja meg a fiatalokat?
Privátbankár.hu | 2018. május 14. 08:19
Az Eurostat adatai szerint még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok az országból.
Makro / Külgazdaság Menni vagy nem menni? Ha Merkel interjút vállal, baj szokott lenni
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 17:08
Angela Merkelnek szándékában áll kitöltenie a 2021-ig tartó kormányzási ciklust, sőt ha meghiúsulna az új koalíció, újra megpróbálna ő maga kormányt alakítani. Ugyanakkor az interjúban elmondta, hogy fiatalítás várható a kormányban. Az interjút még a CDU-n belül is vegyesen fogadták.
Karrier Fiatalokkal dolgozol? Ezekre figyelj, hogy ne váltsanak
Privátbankár.hu | 2018. január 21. 16:30
A dolgozó fiatalok majdnem fele, 44 százaléka érzi úgy, megbecsülik a munkahelyén, ez pedig új rekord. 36 százalékuk pedig előrelépési lehetőséget is lát - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A fiatalok 67 százaléka arra számít, hogy a nettó fizetésük emelkedni fog, a külföldi munkavállalást pedig 27 százalékuk venné fontolóra.
Karrier Elcsábítanál egy fiatalt? Nagyon sok pénz kell hozzá
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 14:31
Egy friss felmérés arra kereste a választ, hogy hány fiatal lenne hajlandó elköltözni az országon belül máshova egy új állás miatt. És azon túlra? Ami látszik, egy jó külföldi állásajánlatra a fiatalok ötöde biztosan igent mondana. Ráadásul a diákok nyitottabbak a külföldi munka iránt: elenyésző azoknak a száma, aki elutasítanának egy lehetőséget, szemben a dolgozó fiatalokkal.
Karrier Külföldön élsz? Ma rólad lesz szó a parlamentben
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 07:21
Az Országgyűlés pénteken összesen öt előterjesztést tárgyal, köztük a fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztéséről.
Személyes pénzügyek Üres a malacpersely: nagy bajban van a magyar fiatalok fele
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 13:05
Észrevehetően van még mit fejlődni a pénzügyi tudatosság terén, legfőképp a felnövekvő generációnak. Egy friss felmérés szerint ugyanis a magyar pályakezdők megtakarítási szokásai jóval elmaradnak az optimumtól, még ha 2017 második negyedévében a megtakarítások aránya rekordot is döntött.
Karrier Ezzel jól járnak azok a fiatalok, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni
Privátbankár.hu | 2017. október 13. 09:27
Hol tart a kormány Ifjúsági garancia rendszere?
Személyes pénzügyek Kiderült: erre gyűjtenek ma a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 5. 09:08
Sokkal érettebben gondolkodnak a pénzügyeikről, mint sejtettük.
Karrier Betelt a pohár: ezek a fiatalok inkább itthagynák Magyarországot
Privátbankár.hu | 2017. július 21. 14:50
Az állásban lévő 19-29 évesek 35 százaléka tervez külföldi munkavállalást, utoljára két éve volt ilyen magas a külföldre vágyók aránya.
Karrier Fiatalokkal dolgozol? Erre figyelj és imádni fognak a beosztottjaid
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 10:24
Bár a fiatal álláskeresők körében alapvető elvárás a rugalmas munkaidő, cserébe ők sem utasítják el a túlórát abban az esetben, ha az nem fordul elő rendszeresen.
Karrier Milliókkal támogatja Brüsszel a fiatalokat
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 16:49
Folytatják az Európai Szolidaritási Testület támogatását.
Karrier Elegük van abból, ami itt folyik: ők hagyják el elsőként Magyarországot
Privátbankár.hu | 2017. április 16. 13:06
A fiatalok fele szerint az elmúlt egy évben nehezebbé vált a továbbtanulás - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A felmérés szerint az aktív keresők sem látják pozitívabban a jövőjüket: mindössze 26 százalékuk lát előrelépési lehetőséget jelenlegi munkahelyén, 43 százalékuk szerint azonban ez nem reális forgatókönyv. A külföldi munkavállalásról a diákok és az aktívan dolgozók véleménye jelentősen eltér.
Személyes pénzügyek Nem lehet elég korán kezdeni: hogyan tanítsam pénzügyi tudatosságra a gyerekem?
Privátbankár.hu | 2017. április 14. 16:00
Kitől és milyen módon fogják a magyar fiatalok megtanulni azokat az alapvető pénzügyi és gazdasági ismereteket, amelyekkel életük pénzügyi szempontból sikeres, tudatos, jól tervezett lehet? Milyen elvek alapján fogják a háztartásuk pénzügyeit kézben tartani? Honnan fogják tudni, hogyan kezeljék a befektetéseiket? A Provident Családi Kasszasikerek Program ilyen és ehhez hasonló ismereteket nyújt a fiatalok számára.
Makro / Külgazdaság Miért hagyják el a fiatalok Magyarországot? Most kiderül
Privátbankár.hu | 2017. március 4. 14:39
Pontosan erre kíváncsi a Központi Statisztikai Hivatal YOUMIG névre keresztelt új kutatása is. A most induló 2,5 éves projekt célja, hogy feltárja a fiatalok 15–34 éves korosztály vándorlásának okait, valamint migrációs, családalapítási és munkavállalási trendjeit.
Vásárló Brüsszelben beintettek a fiataloknak: elkaszálták az ingyen bérletet
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 16:49
Túl drága lenne, nem kapnak ingyenes Interrail bérletet a fiatalok.
Személyes pénzügyek Mikor költöznek el végre a magyar fiatalok?
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 11:54
Milyen lakásra vágynak? Mekkora fizetésért költöznének szívesen?
Személyes pénzügyek Mit adsz karácsonyra? Ezt mondják a fiatalok
Privátbankár.hu | 2016. december 24. 17:01
Mennyi pénzt szánnak ajándékokra a 19-29 évesek?
Tippek Akiket nem lehet kilóra megvenni - hogyan tartsuk meg a fiatalokat?
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 06:10
Hatalmas változáson esik át a munkaerőpiac, új generáció veszi át az irányítást a világban: az Y-generáció tagjai (az 1980-1999 között születettek) teljesen más személettel és elvárással fognak munkához, cégvezetőként pedig tudnod kell, mire van szükségük ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsák az üzleted számára ezek a fiatalok.
Vásárló Kevesebbet cigiznek a magyar fiatalok – hol állunk a nemzetközi listán?
Privátbankár.hu | 2016. október 8. 08:29
Egyértelműen csökkenő tendencia jellemzi a fiatalok dohányzási gyakoriságát, a trafiktörvény után csökkent a dohánytermékekhez való hozzáférésük, valamint nőtt a nemdohányzók aránya - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a szocialista Mesterházy Attila írásbeli kérdésére.
Karrier Elijeszti-e a műbébi a tiniket a korai terhességtől?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 26. 13:10
Nyugaton sok iskolában síró, etetést és pelenkázást igénylő babákat adnak a tiniknek az iskolában, arra számítva, hogy ezzel megelőzhetőek a korai, nem kívánt terhességek. Bárki is találta ezt ki, a hatás éppen ellentétes: a kis követelődzők inkább növelték a terhességek arányát.
Vásárló Te tudod, mit néz a gyereked az interneten?
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 17:40
Egy friss kutatás azt vizsgálta, melyek a legnépszerűbb weboldalak a 15-24 évesek körében Magyarországon, Lengyelországban, Törökországban, Romániában, Fehéroroszországban és Ukrajnában. Az említett országokban élő fiataloknak sok mindenben társa az internet: információt gyűjtenek, híreket olvasnak, barátaikkal kommunikálnak, mindamellett vásárolnak is. Íme, ilyen a fiatalok online élete.
Vásárló Akár hiszed, akár nem: drogozik a gyereked
Privátbankár.hu | 2016. június 20. 22:05
Nem nagyon lehet lekövetni a mai kamaszok bulizási szokásait, de egy dolog azonban egyezik családi háttértől, társadalmi rétegtől függetlenül: a drog jelen van a bulikon, és a fiatalok találkoznak is vele. Varga Mónika addiktológust és egy fiatal szerhasználót kérdeztünk, hogyan lehet felkészíteni a gyerekünket a fesztiválszezonra.
Karrier Szakmunkástól a diplomásig: milyen állásért kapkodnak a pályakezdők?
Privátbankár.hu | 2016. május 28. 09:02
A pályakezdők több mint fele érdeklődik az adminisztratív és különösebb szaktudást nem igénylő irodai munkák iránt, de különösen népszerűek az értékesítéshez és a marketinghez kapcsolódó pozíciók is. A legkevésbé a mezőgazdasághoz, az építőiparhoz és joghoz kötődő szakmák iránt nyitottak - derül ki a Profession.hu adataiból.
Vásárló Nyitják a pénzcsapot: ötmilliárd jut a fiatalokra
Privátbankár.hu | 2016. május 5. 17:10
Debrecenben nyílt meg a legújabb közösségi tér, de az ország több pontján hasonló központ nyitását tervezik.
Vásárló Kevesebb alkohol és cigi: kezdenek jó útra térni a magyar fiatalok?
Privátbankár.hu | 2016. március 17. 15:38
Csökkent az alkoholfogyasztás és kevesebbet is dohányoznak a magyar tinédzserek, mint 2010-ben.
Karrier Döbbenetes számok: ennyi fiatalnak nincs munkája
Privátbankár.hu | 2015. október 9. 08:30
Globálisan a fiatal munkaerő közel 43 százaléka vagy munkanélküli, vagy van ugyan munkája, de szegénységben él - szerepel a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Globális foglalkoztatási trendek a fiatalok körében 2015 című kiadványát összefoglaló tájékoztatásban.
Személyes pénzügyek Nem jó ez így: sokáig lógunk a szülők nyakán, és még többet a Facebookon
Eidenpenz József | 2015. augusztus 18. 11:58
Az EU-átlagnál másfél évvel később költöznek el a magyar fiatalok otthonról, de van ennél sokkal rosszabb is. A közösségi médiaoldalakon való részvételük viszont fejlett országokat is megelőz – főleg miután ott éppen kimenni látszik a divatból ez az érintkezési forma. A tinédzserek főleg szöveges üzeneteket küldenek.
Karrier Komoly gondok vannak: lesújtó eredmény a magyar fiatalokról
Privátbankár.hu | 2015. június 18. 11:29
A 15 évesek 60 százaléka digitálisan írástudatlan.
Karrier Már itt tart a kormány hazacsábítási programja
Privátbankár.hu | 2015. június 4. 11:14
Az első fecskéknek már csak a szerződést kell aláírni, hogy munkába álljanak a Gyere haza fiatal program keretein belül.
Karrier Te aggódsz a gyerekeid jövőjéért? Kevés szülő tud segíteni az életkezdésben
Privátbankár.hu | 2015. május 30. 08:02
A szülők többsége nem tesz félre pénzt gyermeke önálló életkezdésének támogatására, és a továbbtanulás költségeit is főként havi jövedelméből finanszírozza. Pedig a fiatalok becsélése szerint több millió forintra van szükség ahhoz, hogy belépjenek a nagybetűs életbe.
Karrier Nem dolgoznak, nem tanulnak: lesújtó jelentés a fiatalokról
Privátbankár.hu | 2015. május 27. 15:08
Egy friss OECD-felmérés 22 országot vizsgált meg: drámainak sokan vannak munka nélkül, de sok az analfabéta még a diplomások között is.
Karrier Te is külföldön dolgozol? Így csábítana vissza a kormány
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 11:15
A külhonba szakadt fiatalokat célzó Gyere haza fiatal programra eddig közel 300-an regisztráltak, most zajlik a kiválasztás.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG