<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.

Félmilliónál több, de egymilliónál kevesebb felhasználója van a Revolutnak Magyarországon – ennyit árult el Léder Tamás, a Revolut magyarországi üzletágának vezetője a Startup Safari konferencián. Ezzel a számmal cége az ötödik legnagyobb bank lehetne Magyarországon. Egyben ez a legelterjedtebb “neobank” alkalmazás az országban.

A Revolutot főleg a fiatal, budapesti, új dolgokra fogékony ügyfelek szeretik, ami abból is látszik, hogy az átlagéletkoruk 36 év. A Revolut Junior gyerekverzió elterjedtsége pedig Magyarországon az egyik legnagyobb arányú a piacaik között.

A fő profil még a devizaváltás

Sok minden nem működik jól a mai pénzügyi világban, jöttek rá egykor a Revolut alapítói. Például egyes tranzakciók nagyon drágák. A Revolut fő profilja, csúcsszolgáltatása ma is, hogy nagyon olcsón – lényegében bankközi keresztárfolyamon – lehet különböző devizák között váltani. (Egy bizonyos összeghatárig.)

Nálunk a cég nem elsődleges bankszámlavezető, de van olyan ország, ahol igen, mint Nagy-Britanniában vagy Írországban. Ott egyébként kiugróan nagyon magas a felhasználók száma is a lakossághoz képest.

Revolut-szolgáltatások

 • Olcsó vagy ingyenes devizaváltás
 • Egyszer használatos online bankkártyák
 • Junior: a gyerekek oktatása
 • Biztosítások
 • Befektetések (részvény, árupiac, kriptó)
 • Hitelek (egyelőre személyi kölcsönök Lengyelországban és Litvániában)
 • Hotelfoglalás
 • Vásárlási visszatérítések, árengedmények
 • (Forrás: Revolut)

Kriptó vagy pszeudokriptó?

A magyarországi üzletágvezető kiemelte a kriptodevizákat, mint nagy forgalmú, ígéretes üzletágat. Az alkalmazásban vásárolt kriptókat azután “letéti kezelésben” maga a Revolut őrzi az ügyfélnek. (Ezt azonban a kriptodeviza-szakemberek inkább csak “pszeudo-kriptónak”, “kvázi-kriptónak” tekintik, mivel ebben a szektorban a privát titkos kulcsok birtoklása jelenti a biztonságot – a szerk.)

Revolut-bankkártya és egy bank kártyája. Kiegészítik egymást?Revolut-bankkártya és egy bank kártyája. Kiegészítik egymást?

Az idei Revolut-újítások

A szakember szerint a cég innovatív voltát bizonyítja, hogy már az év eddig eltelt részében is egy sor újdonságot jelentettek be. A fontosabbak:

 • Apple & Google Pay hozzáférést nyújtanak a Junior ügyfeleknek.
 • Amerikai és mexikói 30 perces díjmentes átutalásokat vezettek be.
 • Kisállatbiztosítást indítottak Nagy-Britanniában.
 • Lehetővé vált ausztrál részvények vásárlása.
 • Hitelezési engedély kiváltása Ausztráliában.
 • Újfajta utazási biztosítást indítottak a prémium és metál ügyfeleknek.
 • “Payroll for UK businesses” – a brit üzleti felhasználóknak teljes körű fizetési megoldást nyújtanak.
 • 24 karátos arannyal bevont fém kártyákat bocsátottak ki.

Hogyan működik a Revolut-unikornis?

A magyarországi területen egyébként több mint 30 dolgozójuk van, akik elsősorban fejlesztők. Versenyképes, már-már angol fizetéseket kínálunk, plusz bónuszokat – mondta a menedzser. Ez után arról beszélt, “hogyan működik belülről egy unikornis”, hogyan működik a ma már a milliárd dolláros tartományban levő becsült értékű vállalat belülről.

A Revolut öt alapértékének egyike szerinte a “Never settle”, vagyis soha ne pihenj meg, ne dőlj hátra, soha ne elégedj meg az átlagossal, a jóval, mindig fejlődj tovább. A cég azt állítja, az állandó innovációt, tanulást, fejlődést helyezi előtérbe.

A Revolut ejtőernyősei

Egy másik alapelv a “Get s*it done” – akármi a feladat, meg kell csinálni, nincs kifogás. A harmadik a “Deliver WOW” – kb. csináld meg frankóra. Nem adnak ki kísérleti, félkész termékeket a piac tesztelésére. Nem készül hiányos produktum, csak olyan, ami kezdettől fogva pozitív élményt okoz a felhasználók nagy többsége számára.

A “Dream Team” jegyében csak a megfelelő szakembereket veszik fel, inkább egy kicsi, de briliáns teamet alkalmaznak, mint egy nagyobb, de “csak jó” gárdát. Profi coach-ok képzik a dolgozókat, a léc pedig magasra van téve. Keményen őszinte visszajelzéseket adnak az alkalmazottaknak. A Revolutból kivált erősen vállalkozó szellemű, nagyon jó szakemberek már több mint száz új céget hoztak létre – hangzott el.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Itt a feketeleves: százezreknek jöhet szigorítás a lakáshiteleknél
Mester Nándor | 2022. május 24. 05:25
Újabb európai figyelmeztetés érkezhet az MNB-nek az erősödő kockázatok nyomán. Módosulhat több mutató feltételrendszere a lakáshiteleknél, de a jegybank rövid távon nem érzi ennek szükségességét.
Személyes pénzügyek Kétszer is meggondolják a magyarok, mielőtt valami méregdrágát vásárolnak
Privátbankár.hu | 2022. május 23. 13:18
A 25-54 év közötti lakosság közel fele tervez nagyobb összegű vásárlást a következő fél évben és jelentős többségük úgy gondolja, hogy ezeket a kiadásokat nagyon alaposan megfontolja.
Személyes pénzügyek Még egy rossz hír mára: drágulhatnak a bankszámlák is
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 11:53
A magas infláció az oka mindennek.
Személyes pénzügyek Már csak pár óra maradt bevallani a tavalyi évet
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 10:09
Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni az adóhatóság által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg.
Személyes pénzügyek Így lehet kedvezőbb a lakáshitel törlesztése
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:47
A következő hónapokban számos újszerű banki akció segítheti a lakáshitelt felvenni akaró ügyfeleket abban, hogy az emelkedő kamatok ellenére is megtalálják az optimális finanszírozási lehetőséget. lyen lehet az eddig leginkább a vállalati beruházási hiteleknél ismert türelmi idős konstrukció. 
Személyes pénzügyek Ilyen infláció mellett háztartásonként 450 ezret bukhatunk - valutába és OTP-részvénybe menekül a lakosság
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:55
A 9-10 százalékosra várt infláció ellenére óriásit nőtt a magyarok készpénzállománya - igaz, sokan nem forintot, hanem valutát halmoztak fel a háború kitörésének hírére. Az állampapírok népszerűsége esik, sokan menekülnek OTP-részvénybe.
Személyes pénzügyek Egyre drágábbak a hitelek: megint kamatot emeltek a magyar bankok
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:18
Több bank is kamatemeléssel indította a hetet. Volt, ahol a jelzáloghitelek lettek drágábbak, míg máshol a szabad felhasználású személyi hitelek ügyleti kamata emelkedett. A Bank360.hu összefoglalta a fontosabb változásokat.
Személyes pénzügyek Nagyon pörögnek az online hitelek
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 10:28
A személyi hitelek közel negyedét például már így költjük, de a láthatáron már ott vannak a bonyolultabb tranzakciók is.
Személyes pénzügyek Csalók a fiatalok bankszámláit is célba vehetik
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 08:11
Éppen ezért nagyon fontos, hogy a diákok képben legyenek a legfontosabb biztonsági teendőkkel. 
Személyes pénzügyek Áron alul kelt el a világ legnagyobb fehér gyémántja
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 10:29
Potom 6,8 milliárd forintért kótyavetyélték el, pedig rekorddöntést vártak tőle.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG