4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.

Félmilliónál több, de egymilliónál kevesebb felhasználója van a Revolutnak Magyarországon – ennyit árult el Léder Tamás, a Revolut magyarországi üzletágának vezetője a Startup Safari konferencián. Ezzel a számmal cége az ötödik legnagyobb bank lehetne Magyarországon. Egyben ez a legelterjedtebb “neobank” alkalmazás az országban.

A Revolutot főleg a fiatal, budapesti, új dolgokra fogékony ügyfelek szeretik, ami abból is látszik, hogy az átlagéletkoruk 36 év. A Revolut Junior gyerekverzió elterjedtsége pedig Magyarországon az egyik legnagyobb arányú a piacaik között.

A fő profil még a devizaváltás

Sok minden nem működik jól a mai pénzügyi világban, jöttek rá egykor a Revolut alapítói. Például egyes tranzakciók nagyon drágák. A Revolut fő profilja, csúcsszolgáltatása ma is, hogy nagyon olcsón – lényegében bankközi keresztárfolyamon – lehet különböző devizák között váltani. (Egy bizonyos összeghatárig.)

Nálunk a cég nem elsődleges bankszámlavezető, de van olyan ország, ahol igen, mint Nagy-Britanniában vagy Írországban. Ott egyébként kiugróan nagyon magas a felhasználók száma is a lakossághoz képest.

Revolut-szolgáltatások

 • Olcsó vagy ingyenes devizaváltás
 • Egyszer használatos online bankkártyák
 • Junior: a gyerekek oktatása
 • Biztosítások
 • Befektetések (részvény, árupiac, kriptó)
 • Hitelek (egyelőre személyi kölcsönök Lengyelországban és Litvániában)
 • Hotelfoglalás
 • Vásárlási visszatérítések, árengedmények
 • (Forrás: Revolut)

Kriptó vagy pszeudokriptó?

A magyarországi üzletágvezető kiemelte a kriptodevizákat, mint nagy forgalmú, ígéretes üzletágat. Az alkalmazásban vásárolt kriptókat azután “letéti kezelésben” maga a Revolut őrzi az ügyfélnek. (Ezt azonban a kriptodeviza-szakemberek inkább csak “pszeudo-kriptónak”, “kvázi-kriptónak” tekintik, mivel ebben a szektorban a privát titkos kulcsok birtoklása jelenti a biztonságot – a szerk.)

Revolut-bankkártya és egy bank kártyája. Kiegészítik egymást?
Revolut-bankkártya és egy bank kártyája. Kiegészítik egymást?

Az idei Revolut-újítások

A szakember szerint a cég innovatív voltát bizonyítja, hogy már az év eddig eltelt részében is egy sor újdonságot jelentettek be. A fontosabbak:

 • Apple & Google Pay hozzáférést nyújtanak a Junior ügyfeleknek.
 • Amerikai és mexikói 30 perces díjmentes átutalásokat vezettek be.
 • Kisállatbiztosítást indítottak Nagy-Britanniában.
 • Lehetővé vált ausztrál részvények vásárlása.
 • Hitelezési engedély kiváltása Ausztráliában.
 • Újfajta utazási biztosítást indítottak a prémium és metál ügyfeleknek.
 • “Payroll for UK businesses” – a brit üzleti felhasználóknak teljes körű fizetési megoldást nyújtanak.
 • 24 karátos arannyal bevont fém kártyákat bocsátottak ki.

Hogyan működik a Revolut-unikornis?

A magyarországi területen egyébként több mint 30 dolgozójuk van, akik elsősorban fejlesztők. Versenyképes, már-már angol fizetéseket kínálunk, plusz bónuszokat – mondta a menedzser. Ez után arról beszélt, “hogyan működik belülről egy unikornis”, hogyan működik a ma már a milliárd dolláros tartományban levő becsült értékű vállalat belülről.

A Revolut öt alapértékének egyike szerinte a “Never settle”, vagyis soha ne pihenj meg, ne dőlj hátra, soha ne elégedj meg az átlagossal, a jóval, mindig fejlődj tovább. A cég azt állítja, az állandó innovációt, tanulást, fejlődést helyezi előtérbe.

A Revolut ejtőernyősei

Egy másik alapelv a “Get s*it done” – akármi a feladat, meg kell csinálni, nincs kifogás. A harmadik a “Deliver WOW” – kb. csináld meg frankóra. Nem adnak ki kísérleti, félkész termékeket a piac tesztelésére. Nem készül hiányos produktum, csak olyan, ami kezdettől fogva pozitív élményt okoz a felhasználók nagy többsége számára.

A “Dream Team” jegyében csak a megfelelő szakembereket veszik fel, inkább egy kicsi, de briliáns teamet alkalmaznak, mint egy nagyobb, de “csak jó” gárdát. Profi coach-ok képzik a dolgozókat, a léc pedig magasra van téve. Keményen őszinte visszajelzéseket adnak az alkalmazottaknak. A Revolutból kivált erősen vállalkozó szellemű, nagyon jó szakemberek már több mint száz új céget hoztak létre – hangzott el.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Itt a lehetőség, hogy számonkérje Nagy Márton ígéretét!
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:55
Bár az infláció és az irányadó kamat szintje is egy számjegyű, korábbi ígérete ellenére az Orbán-kormány mégsem kívánja csökkenteni a szabad felhasználású diákhitel 7,99 százalékos kamatát. A tervezet most van társadalmi egyeztetés alatt.
Személyes pénzügyek Vigyázzon, így akarják átverni a csalók az OTP ügyfeleit!
Privátbankár.hu | 2024. június 7. 12:57
Az adathalászok a limit beállítással kapcsolatban keresik meg az ügyfeleket, és próbálják rávenni őket a limit megemelésére, illetve a számlájukon található összeg elutalására.
Személyes pénzügyek Legalább 5 millió forintba kerül egy garázs Budapesten
Privátbankár.hu | 2024. június 5. 15:38
Fáziskéséssel követik a garázsárak az ingatlanpiaci trendeket: a gépkocsitárolók ára jelenleg csökkenő tendenciát mutat, noha az utóbbi fél évben igencsak élénkült a kereslet.
Személyes pénzügyek Részesedjen Ön is a régió fejlődéséből!
Natív tartalom | 2024. június 5. 14:03
Az OTP Alapkezelő új alapja egyedülálló befektetési lehetőséget nyújt Közép-Kelet-Európa blue chipjeibe.
Személyes pénzügyek Százötvenmilliós dilemma: egy családi házat vagy egy festményt vegyünk?
Kenessei András | 2024. június 2. 05:41
Három hazai aukciós ház (Virág Judit Galéria, BÁV, Kieselbach Galéria) tavaszi árverésének eredményeiből szemezgettünk.
Személyes pénzügyek Két égető kérdés foglalkoztatja most a privátbanki ügyfeleket - mindkettőre van válasz
PR | 2024. május 30. 10:55
A hozamok kérdése mellett kiemelt fókuszba került a felhalmozott vagyonok generációs átörökítése. Bálint Attila, a Raiffeisen Private Banking igazgatója tud megoldást. És persze elmeséli a legújabb befektetési trendeket is.
Személyes pénzügyek Nem elég, hogy drága az élelmiszer, még ez is!
Privátbankár.hu | 2024. május 29. 10:56
Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, amely a 2023-as éves átlagos infláció utóhatása, de az alatt alakult.
Személyes pénzügyek Veszélyeket rejt, ha nincs nálunk készpénz?
Privátbankár.hu | 2024. május 29. 08:48
Egy-egy kereskedőnél átlagosan napi 450 ezer forintot fizetünk bankkártyával, és már csak az elfogadó kereskedők harmada az, ahol azért küzdenek, hogy napi átlagban legalább 1000 forintos plasztik forgalmat fel tudjanak mutatni.
Személyes pénzügyek Van ilyen? Lesz egy árverés, ami nem az újgazdagokra gyúr
Kenessei András | 2024. május 27. 18:58
Az elmúlt években, néhány évtizedben úgy alakult a hazai árverési gyakorlat, hogy három időpont köré tömörültek a legnagyobb árverőházak aukciói: májusban tartották a tavaszi, szeptember-októberben az őszi, decemberben pedig a karácsonyi árveréseket. Május lévén most a tavaszi árverésekre figyelünk, azokon belül is elsősorban a festményekre és grafikákra. Ezúttal a Nagyházi Galéria árverését vesszük górcső alá.
Személyes pénzügyek A magánnyugdíjpénztárak megszüntetése megrendítette a bizalmat
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 10:39
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke szerint a jelenlegi nyugdíjmegtakarítási lehetőségek nem elég ösztönzőek az emberek számára. A fiatalok nem nagyon használják az öngondoskodás elemeit, az idősebb generációknak pedig csökken a részvételi hajlandósága. Laptársunk, szintén a Klasszis Média csoporthoz tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának legutóbbi adásában Dr. Farkas András a Nyugdíjguru News szerkesztője, alapítója, Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke elemezte a magyar nyugdíjrendszer sajátosságait.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG