BUX
34 730.01
+0.94%
+323.00
OTP
10 180.00
-0.20%
-20.00
MOL
1 750.00
+2.52%
+43.00
RICHTER
6 865.00
+1.40%
+95.00
MTELEKOM
373.00
+0.81%
+3.00
 
Kriptodevizák
Részvény / Deviza / Áru Hihetünk-e a részvénypiaci prognózisoknak? Miért van csend a bitcoin körül?
Privátbankár.hu | 2020. január 6. 15:15
A részvénypiacok idei teljesítményét a politikai kockázatok miatt szinte lehetetlen előre jelezni. Bár a laza, kimondatlanul ugyan, de a tőzsdei klímára is ügyelő jegybankok miatt a tartós lejtmenet valószínűsége csekélynek látszik. A bitcoin év végén azzal okozott meglepetést, hogy lényegében nem mozdult semerre. De a háttérben sokféle fejlesztés zajlik – mondta kollégánk a Trend FM Reggeli monitor című adásában.
Részvény / Deviza / Áru Fekete péntek – most már ugye tényleg nulla lesz a bitcoin ára?
Eidenpenz József | 2019. november 22. 16:25
Egy nap alatt tíz százalékot esett a bitcoin ára, ami november elejétől már összesen 23 százalék. A magyarázatot lehet, hogy megint Kínában kell keresni, vagy a bányászoknál. de az is lehet, hogy csak sok befektető elfáradt, és biztonságra törekszik. Egy éve azonban sokkal csúnyább zuhanás volt.
Makro / Külgazdaság Kína támogatja a blokklánc technológiát
Privátbankár.hu | 2019. október 28. 18:17
Tovább drágultak a kriptodevizák, a bitcoin árfolyama egyhavi csúcsának közelében járt hétfőn is, miután a kínai elnök arról beszélt, hogy Kínának fel kell gyorsítania a blokklánc technológia fejlesztését.
Részvény / Deviza / Áru Repedések a Facebook-koalíció falán – új trónkövetelők jöhetnek?
Eidenpenz József | 2019. október 7. 19:06
A tőzsdék óvatosan optimisták az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kezdete előtt. A forint határozottan gyengült ma. Az Elmű és az Émász részvénye nagyot ugrott a felvásárlási ajánlat hatására. A Facebook még számos vizsgálat elé nézhet, lehet, hogy nem lesz Libra. De megcsinálhatják mások.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Nagyot zuhant a bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 25. 17:56
Tegnap este jókora, 13-14 százalékos zuhanást produkált a bitcoin árfolyama. A többi, alternatív kkiptodeviza is követte. Pedig semmi különös nem történt. Lehet, hogy éppen ez volt a baj.
Részvény / Deviza / Áru A nap képe: már lehet a Librával fizetni…
Eidenpenz József | 2019. július 31. 12:15
Legalábbis egy bizonyos országban. Amely nincs is messze tőlünk. De már 2011 óta lehet a Librával fizetéseket bonyolítani…
Részvény / Deviza / Áru Keressük az igazságot a Facebook Libra körüli hype mögött
MTA KRTK Világgazdasági Intézet | 2019. július 21. 13:40
Az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos segédmunkatársa, Kerényi Ádám a Facebook új kriptodevizájának kérdését járta körbe legújabb írásában. Vajon mi az igazság a Libra körüli hype mögött?
Részvény / Deviza / Áru Össztűz a Facebookra – kétmilliárd ember adataiért aggódik a Kongresszus
Eidenpenz József | 2019. július 5. 15:00
Bár még csak 2020-ra tervezik az elindítását, az amerikai politikusok egy csoportja máris legszívesebben betiltaná a Facebook Libra nevű kriptodevizáját, elektronikus fizetőeszközét. Biztonsági és rendszerszintű kockázatokkal riogatnak. Más országok is ellenzik, de támogatói is vannak, nagy csatákra lehet készülni. Nem tudni, megvalósul-e, ha nem, mások léphetnek a helyébe.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat lehetett kaszálni az árupiacon, de a forint alig ment
Eidenpenz József | 2019. július 3. 06:06
Az idei első félév nemcsak a részvényeknél hozott nagy emelkedéseket, egyes árupiaci termékek árfolyama is alaposan elszállt. Bár voltak erősen mozgó devizák, sem a forint, sem kelet-közép-európai kollégái nem tartoztak ezek közé. A kriptodevizák emelkedése pedig egy év alatt már nem is olyan egyértelmű, mint fél év alatt.
Pénzügyi szektor Másfél éve nem volt ilyen erős a bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. június 26. 09:29
12 ezer dollár fölé izmosodott a kriptó árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázz, a Facebook-kriptó komoly – világpénznek készül, nem játékpénznek
Eidenpenz József | 2019. június 20. 17:00
A libra nevű digitális fizetőeszköz sokkal több lehet annál, mint sokan gondolnák. Nem csak egy online vásárlási rendszer vagy egyszerű pénzküldő szolgálat, hanem világszintű globális, univerzális fizetőeszköz lehet belőle. Egész pénzügyi rendszer szerveződhet köré, amely egyszerre javítja ki a bankok és a kriptodevizák fő hibáit. Legalábbis ez a terv.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz a spekulánsok játékszere a Facebook új kriptopénze
Privátbankár.hu | 2019. június 18. 18:10
Kedden mutatták be a Facebook által kibocsátott új kriptopénzt, a Librát. Ez, ellentétben a Bitocoinnal inkább egy átutalásokat segítő eszköz lesz, amellyel Zuckerbergék az emberek milliárdjainak akarnak korszerű pénzügyi szolgáltatásokat biztosítani. A befektetők már megelőlegezték a bizalmat.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a napi zajon túl? A magyar kötvényektől az alternatív befektetésekig
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 10:28
Az USA által generált kereskedelmi háború, a lassuló növekedés és Amerika recessziótól való félelme állhat elsősorban az árupiaci termékek mostani árcsökkenése mögött. Újdonság, hogy számos technológiai cég kísérletezik új kriptovaluta bevezetésével. A tőzsdei árfolyamokról szólva pedig elmondta, hogy ezek jelentős korrekciója könnyen elképzelhető. Eidenpenz Józseffel, a Privátbankár.hu és az MFor.hu szakújságírójával Szűcs Péter beszélgetett a TrendFM Reggeli Monitor című műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Jön a Facebook-kriptó, és jön a kriptó-Facebook
Eidenpenz József | 2019. június 3. 17:33
Miközben egyre több jel mutat arra, hogy a Facebook egyfajta kriptodevizát fejleszt, az egyik nagyobb kriptodeviza fejlesztőgárdája Facebook-szerű közösségimédia-oldalt indít. Közeledik egymáshoz a két világ? A Facebook kriptója azonban állítólag nagyon távol lesz majd a bitcointól és egyéb, labilis árfolyamú társaitól.
Részvény / Deviza / Áru Fél év alatt háromszorozta árát a Bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. május 27. 18:50
Valószínűleg fél évvel ezelőtt már csak a Bitcoin legelvakultabb hívei hittek abban, hogy a 2017-es szárnyaláshoz hasonlót tud ismét bemutatni a kriptovaluta. A sokak által leírt eszköz idén gyakorlatilag töretlenül szárnyal, és aki fél éve vásárolt, az óriásit kaszálhatott.
Részvény / Deviza / Áru Elon Musk legújabb kalandjai a Twitterrel és a kriptodevizákkal
Eidenpenz József | 2019. május 3. 13:00
A kriptodeviza-hívők nemegyszer próbálták már Elon Muskot soraikba toborozni, mind ez idáig sikertelenül. Ő inkább hülyíteni szokta őket, volt, amikor komoly árfolyammozgásokat is sikerült ezzel okoznia. Ettől még nem tiltotta el az amerikai értékpapír-felügyelet…
Pénzügyi szektor Váratlanul feltámadt poraiból a bitcoin
Privátbankár.hu | 2019. április 2. 10:59
Az idei csúcsra lőtt ki az árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru A Facebook és a Telegram fogják sikerre vinni a kriptodevizákat?
Privátbankár.hu | 2019. március 4. 17:15
Több milliárd ember számára nyílhat meg a nemzetközi pénzátutalás lehetősége, ha a Facebook által tervezett kriptodeviza elindul, vélhetően még az első félévben. A Telegram is hasonlót tervez. Lehet, hogy ami a bitcoinnnak nem sikerült, a tömeges elterjedés, azt a nagy internetes óriások valósítják meg?
Részvény / Deviza / Áru Beszorult a forint, már a JP Morgan is kriptót csinál
Eidenpenz József | 2019. február 15. 19:09
Megint a kereskedelmi tárgyalásokról érkező jó hírek vitték fel a tőzsdeindexeket, pedig állítólag még kulcsfontosságú kérdésekben hiányzik a megegyezés. Az amerikai fogyasztói bizalom is segített. Nálunk a BUX vezető papírjai mind emelkedni tudtak, a forint nem változott. Egy amerikai jegybank saját kriptodevizát tesztel JPM Coin néven.
Részvény / Deviza / Áru Este jött a meglepetés Amerikában, a stellar előzte a bitcoin casht
Eidenpenz József | 2018. december 1. 15:21
A tegnap este kellemes meglepetést hozott Amerikában, a részvények mínuszból szép pluszba fordultak. Ma az amerikai és a kínai elnökök találkozója hosszú időre meghatározhatja a tőzsdeindexek irányát. Nagyot erősödött a dollár, éledeznek és átrendeződnek a kriptók.
Részvény / Deviza / Áru Halál a közvetítőkre – ez van a sok kriptodeviza mögött
Eidenpenz József | 2018. november 23. 17:18
Rengetegen próbálják megtörni a Facebook, a Google, az Amazon és más multik hatalmát – kriptodevizákkal. A kriptodevizák olcsó megoldásokat kínálnak eddig nagyon drága, közvetítők útján értékesített szolgáltatásokra, velük kiiktathatók lennének sok iparágból az ügynökök, vagy drasztikusan csökkenthetők a díjaik. Már ha a tervek megvalósulnak, a fejlesztések beérnek.
Részvény / Deviza / Áru Egyszerre három helyről is menekül a pénz
Fellegi Tamás | 2018. november 21. 06:07
Meglehetősen szokatlan, hogy három teljesen eltérő piaci szegmensben törjön ki a pánik, és akarjon egyszerre mindenki kimenni a kapun. Márpedig most ez történik: szabadesésben az olaj, a kriptodevizák és világ legnagyobb technológiai cégeinek részvényei. Akár válságot is gyaníthatnánk, de erről szerencsére szó sincs.
Részvény / Deviza / Áru Már az Opus tartja a BUX-ot, az iPhone húzza le Amerikát
Eidenpenz József | 2018. november 19. 19:15
Ma kimutatható súlya volt a BUX-ban az Opus részvényének, amely megint kilőtt. Az OTP és a Mol viszont szenvedett, a Richter is alig tudott nulla felett maradni. Az Apple és a kereskedelmi háború, az olasz költségvetés húzta le megint az indexeket. Zuhannak tovább a kriptók.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben
Fellegi Tamás | 2018. november 16. 06:07
Hosszas oldalazás után meredek zuhanásba váltott a bitcoin árfolyama, és a többi kriptodeviza is gyors ütemben veszít értékéből, némelyik már századrészét sem éri annak, amit legnagyobb mániában elért. A piacon hosszú távon mindig a fundamentumok számítanak, és ez most úgy tűnik, itt is kezd érvényesülni.
Részvény / Deviza / Áru Tavaly volt a könnyű meggazdagodás ideje, de aki beragadt, megjárta
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 12. 06:07
Egy éve gyorsult fel a kriptodevizák iránti őrület: áruk egyre gyorsabban emelkedett, egyre többen hitték el, hogy ez a jövő fizetési és befektetési eszköze, sokan alig várták, hogy jöjjön egy kis korrekció, ahol beszállhatnak. Nos, ez idén eljött, de aki beszállt, azóta elbukta pénze nagy részét. Itt a kijózanodás.
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal erősödik a török líra!
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 14. 11:18
A török líra 33 százalékos 3 napos zuhanása után most eljött az időszerű korrekció, amit más valuták, köztük a forint, és a tőzsdék is emelkedéssel nyugtáznak. Erősödik a Mol és a Richter, gyengélkedik viszont a Telekom. Romokban a kriptodevizák, a bitcoin még tartja magát a kritikus szinten.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a kriptodevizák, a bitcoin túlélte
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 9. 06:07
Minden arra utal, hogy a józan ész kezd hatni ezen a különös piacon. Óriási mánia volt, pedig nem lehetett eleget hangsúlyozni, hogy a legtöbb kriptodeviza mögött nincs érték. A technológia, amire épül az egész iparág, máshol teremt értéket. Most a nyári napokban mintha elfáradtak volna a csalódott befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Fél óra alatt tíz százalékot ugrott a bitcoin, mi lehet mögötte?
Eidenpenz József | 2018. július 18. 14:54
A bitcoin ára gyakran ugrik meg hirtelen és jól látható ok nélkül, most is ez történt. Mindig reménykednek a kriptodeviza-hívők, hogy ez már a fordulat, de az idén egyelőre csalódniuk kellett. Hírekből van bőven, új ETF indulhat, sok guru nyilatkozott pro és kontra, az amerikai Kongresszus pedig megint kripto-meghallgatást tart.
Részvény / Deviza / Áru Éjjel lecsaptak a hackerek - rengeteg bitcoint loptak el
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 08:37
Meghekkelték az éjjel a Bithumb virtuális kriptodeviza-kereskedési központot, és onnan 35 milliárd vont, mintegy 31,51 millió dollárt loptak el - közölte szerdán reggel a Bithumb.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a világbéke, csak mi gyengélkedünk
Fellegi Tamás | 2018. június 13. 10:48
Talán a Donald Trump és Kim Dzsongun között lezajlott, a vártnál békésebb találkozó hatására olyan mértékben megnyugodtak a világ befektetői, hogy el is hagyták a piacokat. Csak a kriptodevizák esnek szakadatlanul, nálunk pedig a Mol gyengül, meg egy kicsit a Telekom, a forint pedig a mélyben maradt.
Részvény / Deviza / Áru Blokklánc-reakció: valóban a kripto az új világvaluta?
Balkó Rita | 2018. június 1. 14:35
Senki sem szólt nekik, úgyhogy véletlenül megtették a lehetetlent 2009 januárjában, amikor a Bitcoin először megjelent. Azóta lassan tíz év telt el, a penny töredrészét érő kísérletből pedig a világ egyik legveszélyesebb gazdasági kísérlete vált. A blokklánc-technológia alapjaiban változtatta meg a hozzáállásunkat a pénzhez és a fizetési megoldásokhoz. Megéri-e bányászni? Tényleg a Bitcoin a demokratikus fizetés jövője? A BrainBar konferencián jártunk.
Részvény / Deviza / Áru Mentik a török lírát, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. május 24. 10:33
A török jegybank kamatot emelt, hogy megállítsa a líra zuhanását, ezt komoly ugrás követte az árfolyamban, de újra gyengül a török fizetőeszköz. Nagyot estek a kriptodevizák, igaz, volt honnan. A tőzsdék megnyugodtak, Amerika nagyon stabil, nálunk a Mol és az OTP emelkedik a tegnapi nagy esés után.
Részvény / Deviza / Áru Nemsokára már csak turistalátványosságnak maradnak meg a bankfiókok?
Eidenpenz József | 2018. május 24. 06:06
Bár sokan csak rövid távú meggazdagodásra törekszenek, számos vállalkozás komoly hosszú távú üzleteket épít a kriptodeviza-szektorban. A bankok rugalmatlanok, a nemzetközi átutalások lassúak és drágák, alkalmazkodniuk kellene. A kripto-hívők szerint úgy járhatnak, mint a dinoszauruszok, amelyek utódait ma kicsiben, például csirkék formájában ismerjük.
Személyes pénzügyek Hogy bankolnak azok, akik már iPhone-on nézték az esti mesét?
Eidenpenz József | 2018. május 17. 14:40
A fiatalokat nagyon nehéz rávenni arra, hogy bankba menjenek, de a mobilos megoldásokat szeretik – derült ki a Privátbankár Pénzügyi Tudatosság Diákfórumán. A Diákhitelnél kedvezőbb konstrukciót nehéz elképzelni. Meg lehetett tudni, hogyan lehet elkerülni a pénzügyi csalókat. Akik egyre bonyolultabb termékeket kínálnak az ügyfeleknek, mint devizaügyletek, bináris opciók, kriptodeviza-kereskedés.
Részvény / Deviza / Áru Száz százalék egy hónap alatt – ez már a következő kriptodeviza-mánia?
Eidenpenz József | 2018. május 4. 14:16
A nemrég bekövetkezett mélypontról ötven százalékot emelkedett a bitcoin, több más vezető kriptodeviza pedig 110-175 százalékot is, ami még ezen a piacon is soknak számít ennyi idő alatt. Februárban azonban már lezajlott egy ehhez nagyon hasonló folyamat. A prognózisok szokás szerint eltérőek, van, aki még vár egy igazi nagy esést is.
Részvény / Deviza / Áru Megérkezett az új bitcoin-láz? Ma az OTP-t taszították a mélybe
Eidenpenz József | 2018. május 3. 19:21
Rossz a hangulat az óceán mindkét partján, esnek az árak, ez már a májusi végkiárusítás? A BUX is akkorát esett, mint a német DAX, majdnem egy százalékkal, ezúttal az OTP húzta le. A forint viszont kissé visszaerősödött. A kriptodevizák nagyon megindultak, még a legkevésbé a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Lesújtott a pöröly, György bácsi alapítványa nagy dologra készül
Eidenpenz József | 2018. április 6. 19:14
A tegnapi kirobbanó jókedv után ma ismét pocsék hangulatba kerültek a világ nagy tőzsdéi, miután megint mérgesedik a vámvita az USA és Kína között. A Mercedes szépen növelte eladásait, mégis nagyot esett a részvénye, de annak is megvan az oka. Nem fogod kitalálni, ki adott-kapott engedélyt kriptodevizák vásárlására.
Részvény / Deviza / Áru Mi a közös a Mészáros-papírokban és a kriptodevizákban?
Fellegi Tamás | 2018. március 17. 09:25
Első látásra különösnek tűnik a kétféle befektetési eszközosztály összehasonlítása, de mostanában mintha párhuzam mutatkozna viselkedésükben, sőt, mi több, még keletkezésükben is, ugyanakkor lényeges eltérések is vannak. Vajon melyikben mi várható, merre mozdulhatnak az árfolyamok?
Részvény / Deviza / Áru Kripto-hírek és álhírek – bankkártyád helyett használhatsz bitcoint?
Eidenpenz József | 2018. március 5. 06:06
Az árfolyam ugyan mostanában nem remekel, de egy másik jelenség is nagyot lendíthet a bitcoin terjedésén: ismét olcsóvá és gyorssá váltak a tranzakciók. A kriptodeviza-cégek fokozatosan vezetnek be új szoftververziókat, amelyek javítanak a technológián. Németország rendet tesz az adózás terén, avagy kell-e egy kávéivás után tőkejövedelem-adót fizetni?
Részvény / Deviza / Áru Emiatt nem alkalmas pénzküldésre a bitcoin – de a bankok se nagyon
Eidenpenz József | 2018. február 21. 15:02
Alkalmas-e pénzküldésre a bitcoin? Szerintünk nem. Hacsak a címzett nem kifejezetten arra vágyik. Igaz ugyan, hogy a kriptodevizák tranzakciós díjai egy-két nagyságrenddel alacsonyabbak, mint egy banki átutalásé, elköltésük vagy készpénzre váltásuk nehézségei és biztonsági kockázataik miatt így sem biztos, hogy megéri. Majd talán egyszer, pár év múlva.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott Venezuela olajkitermelése, de van csodadeviza az olaj helyett
Fellegi Tamás | 2018. február 19. 15:00
Eljött a napja, amikor az országát gazdaságilag működtetni képtelen venezuelai diktátor, Nicolas Maduro beveti a csodafegyvert: kriptodevizát bocsát ki, és várja, hogy neki is abban a szerencsében legyen része, mint a bitcoin és az ethereum létrehozójának: vegyék, mint a cukrot, jó drágán, és jöjjön a vagyon, hogy országa felvirágozzék.
Részvény / Deviza / Áru Nem ez volt a bitcoin első összeomlása, de lesz-e vajon végső?
Fellegi Tamás | 2018. február 9. 14:51
A két hónappal ezelőtti csúcsáról 70 százalékot esett vissza a bitcoin, mielőtt korrigált, de még most is közel 60 százalék a veszteség a csúcshoz képest. Sokan máris temetik a kriptodevizákat, mások azt mondják, volt már korábban ilyen összeomlás, csak semmi pánik, megy az ár még új csúcsra is. Érvek és ellenérvek.
Részvény / Deviza / Áru Korrekció, vagy a krach kezdete? Fekete hétfő után ideges kedd a tőzsdéken
Eidenpenz József | 2018. február 6. 19:15
A nagy hétfői zuhanások után kedden Ázsia és Európa tovább esett, az amerikai piacon meg megy a csapkodás pluszból mínuszba és újra pluszba. Nem világos, hogy ez csak egy régóta esedékes kis korrekció, vagy valami nagyobb eső trend kezdete. A kriptodevizák is zuhantak, de az amerikai kongresszus előtt figyelemre méltó beszéd hangzott el.
Részvény / Deviza / Áru Félelmetes jövőt jósolnak - nulláig zuhanhat a bitcoin ?
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 16:31
Megszólalt Nouriel Roubini közgazdász a bitcoinnal kapcsolatban, és nem éppen lelkesítően nyilatkozott róla. Kétségkívül Roubini gyakran kiált farkast, nem véletlenül nevezik Mr Doomnak, ugyanakkor érveket is felsorakoztat. Nézzük, mi lehet a piacon, miután a bitcoin értékének 70 százalékát vesztette el szűk 2 hónap alatt?
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a kriptodevizák és a részvénypiacok
Fellegi Tamás | 2018. február 6. 10:52
Eljött a mánia utáni ébredés: a jó ideje már zuhanó bitcoin most teljesen összeroskadt, a januárban pedig vételi pánikot mutató amerikai tőzsdék két nap alatt vissza is adták a teljes januári emelkedést. A BUX sem ússza meg, de az OTP-t tartja a nagy szint. Kiteljesedett a medveforduló.
Részvény / Deviza / Áru Zuhannak a kriptodevizák – egyre több turpisság derül ki
Fellegi Tamás | 2018. február 5. 16:30
Csalások, visszaélések rázzák meg a kriptodevizák világát, és persze egyre több ország szabályozza őket, a bankok is egyre óvatosabbak. Az őrület pedig kijózanodásba fordult, az árak esnek, ereszt a lufi. A bitcoin már 60 százalékot esett a csúcsáról, ami egy részvénynél már sok szokott lenni, de egy kizárólag hitre épülő terméknél nehezen meghatározható, mi a sok.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a piacok – nem is akármilyen alkalomból
Fellegi Tamás | 2018. február 5. 11:05
Megtörtént, aminek óhatatlanul meg kellett: szakadatlan hegymenet után megjött a zuhanás a részvénypiacokon, mégpedig nem is akármikor, a medvefordulón. Ma egy kis megnyugvás mutatkozik, a hazai börzén pedig minden az OTP-n múlik. A bitcoin és a többi kriptodeviza ugyancsak nagyot esett, ott egyelőre nincs korrekció.
Részvény / Deviza / Áru Meddig eshet a bitcoin ára? – ennyire értékelik az értékelhetetlent
Eidenpenz József | 2018. február 5. 06:06
A múlt héten hatalmasat, mintegy 30 százalékot esett a bitcoin és a legtöbb ismertebb kriptodeviza is 20-40 százalékkal zuhant. De hosszabb távon mi befolyásolhatja az árfolyamot? Az, hogy fizetőeszköznek használják? Vagy az, ha befektetési eszköznek, digitális aranynak tekintik? Számítanak-e a bányászási költségek?
Friss
hírlevél