Személyes pénzügyek
Pénzügyi szektor Van kiút a családi pénzügyi válságból, nem kell hozzá atomfizikusi végzettség 
Csernátony Csaba | 2023. június 10. 17:32
Mindenkivel előfordul, hogy rossz döntést hoz pénzügyeivel kapcsolatban, elveszheti megtakarításai egy részét, ám a jó hír az, hogy némi odafigyeléssel van kiút az ilyen gödrökből.
Személyes pénzügyek Így spórolj a pékeken! – havonta jó pár ezrest 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 1. 19:18
A magas magyar infláción belül is talán a legfájóbb tétel a kenyér, egy év alatt 70 százalékkal ment fel az ára még a hivatalos statisztika szerint is. A védekezés egyik módja, ha kenyérsütő gépet veszünk – számításunk szerint már fél év alatt megtérülhet az ára. Ráadásul saját receptünk szerint és ismeretlen adalékanyagoktól mentesen készíthetjük el a kenyeret.
Személyes pénzügyek Megvannak az idei Revolut-fejlesztések – az ország ötödik legnagyobb bankja lehetne 
Eidenpenz József | 2022. május 1. 15:01
Az ügyfelek számát tekintve az ország nagybankjai közé tartozhatna a Revolut, főleg a fiatalok és az új technológiákra fogékonyak körében hódít. Alapelvei közé tartozik az állandó újítás, fejlesztés, már ebben az évben is vagy két tucatnyi szolgáltatást vezettek be különböző piacaikon.
Személyes pénzügyek “Apu, biztonságban van a pénzem az OTP-ben?" 
Eidenpenz József | 2022. március 3. 15:19
Az orosz pénzügyi rendszer villámgyorsan kialakuló válságát, a Sberbank sebes megszüntetését látva sokan kérdeznek a héten bennünket, hogy biztonságban van-e a pénzük a bankokban. Megpróbáltuk a lehető leginkább közérthetően összefoglalni, amit tudni kell.
Személyes pénzügyek Jönnek az ünnepek? Ne vásárolj semmit! 
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 18:26
A „Ne vásárolj semmit” mozgalom és más hasonló csoportok egyre népszerűbbek Nyugaton, legalább kétmillió új tagot szereztek az utóbbi időben. Segítenek az áremelkedések egy részének kivédésében és a környezet védelmében, bár a korlátaik miatt hatásuk nehezen kiszámítható. Magyarországon hol lehet ajándékokat szerezni – ingyen? Mutatjuk.
Részvény / Deviza / Áru Zsenik vagy sarlatánok osztják az észt a YouTube-on? Hogyan keresnek vele? 
Privátbankár.hu | 2021. november 7. 06:13
Sok fiatal német kezdett tőzsdézni a karantén idején, és egyik kedvenc információ-forrásuk a videó. Az előadók azonban nem mind szakemberek, sokszor mérnökök vagy korábbi fitneszedzők osztják az észt. Ma már több millió felhasználó követi őket a YouTube-on vagy az Instagramon. De mennyire jó a tanácsaik minősége, és miből élnek tulajdonképpen? Bújtatott reklámokból?
Személyes pénzügyek Folytatódik a készpénz-bankkártya meccs: mi áll nyerésre? 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 10:16
Azonos arányban használják a fiatalok a bankkártyát és a készpénzt vásárlásaik során: a bankkártyás fizetés 51 százalékkal, a készpénzes 49 százalékkal szerepelt a K&H ifjúsági index felmérésében.
Személyes pénzügyek 13. Hogyan kerüljük el a pénzügyi csalásokat? 
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:02
Ahol sok pénz van, ott rendszerint hamar megjelennek a bűncselekmények is, ami fokozottan igaz ez a befektetések világára. Vigyáznunk kell, hogy ne legyünk magunk is áldozatok, ne veszítsük el a keserves munkával összekuporgatott vagy örökölt vagyonunkat. Ehhez azonban bizonyos alapismeretekre szükségünk van.
Személyes pénzügyek Saját ügyintézővel, otthonról is bankolhat 
PR | 2020. november 16. 10:57
Szereti a megkülönböztetett figyelmet a banki ügyintézéskor? A Takarékbank Zrt. prémium és private banki ügyfelei már nem csak személyesen, hanem a VideoBankon keresztül is elsőbbségi kiszolgálásban részesülnek, hogy gyorsan és kényelmesen bankolhassanak. Így már otthonról, a nyaralóból vagy akár a világ bármely részéről tarthatják a kapcsolatot hitelintézetükkel.
Személyes pénzügyek Megint jön a hatalmas pénznyelő – tényleg ennyire drága egy osztálykirándulás? 
Privátbankár.hu | 2018. május 7. 20:20
Itt az osztálykirándulások időszaka, a kisebbek egy, a nagyobbak akár 2-3 napos kirándulásokra indulnak a szélrózsa minden irányába. A gyerekek általában élvezik az önállóságot, mivel a kapott költőpénzt maguk oszthatják be. A szülőknek ekkor érdemes az új, mindennapi pénzügyi élethelyzetekre is felkészíteni a pénzhez jutó gyereket – de mennyit adjunk a gyereknek?
Személyes pénzügyek Hajmeresztően sokba kerül – csoda, hogy alig akar gyereket a magyar? 
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 16:02
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond? Ha megnézzük egy gyerekes család kiadásait, óhatatlanul igazat kell adni az ilyen állításoknak. Összesen akár 20-30 millió forintba is belekerülhet egy gyerek mire eljut az esküvőjéig. Mivel naponta hozunk a gyerekekkel kapcsolatos pénzügyi döntéseket, ezekbe nem árt őket is bevonni. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja ad néhány tippet, hogy hogyan ne adósodjunk el, ha bővül a család.
Személyes pénzügyek Saját lakásról álmodnak a magyar fiatalok - de mit tesznek meg érte? 
Privátbankár.hu | 2017. október 6. 20:22
A magyar fiatalok fontosnak tartják a takarékoskodást, és 51 százalékuk havi rendszerességgel tesz félre. Az Intrum Justitia Európai Fogyasztói Fizetési Jelentésének eredményei alapján elmondható, a magyar fiatalok tudatosak a pénzügyi döntéseiket illetően. Elsősorban saját lakásra gyűjtenek, ezzel pedig teljesen más preferenciáik szerint kezelik a megtakarításaikat, mint kortársaik Európa más országaiban.
Személyes pénzügyek Ilyen bankot még nem láttál eddig Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 11:02
Vadiúj fejlesztéssel rukkolt elő a Takarék Csoport, kíváncsiak vagyunk, meghonosodik-e.
Személyes pénzügyek Nem csak a bankok érdeke: rajtunk is múlik a felelős hitelezés - Szirmák Botond 
Privátbankár.hu | 2017. április 15. 15:45
Nem csak az ügyfelek számára fontos, hogy képben legyenek a saját képességeikkel és korlátaikkal, amikor hitelt vesznek fel. A rossz hitelesek ugyanis a pénzintézetekről is bizonyítványt adnak. Mit tehet az ügyfél? Hogyan vezethetik rá a hitelintézetek az ügyfeleket a pénzügyi tudatosságra? Mennyit ártott a brókerbotrány a szektornak? A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját, Szirmák Botondot kérdeztük.
Személyes pénzügyek Ha fontos a gyerek jövője, a tanárok pénzügyi felkészítése létfontosságú 
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 13:30
Úgy tűnik, hiába mentek tönkre ezrek a brókerbotrányban, vagy nyögtek a devizahitel terhe alatt, a magyarok továbbra is fittyet hánynak a pénzügyi tudatosságra. Erről részben az oktatás és a tanulást segítő eszközök hiánya is tehet, de a Pénziránytű Alapítvány idén is azon dolgozott, hogy megoldást kínáljon ezekre a problémákra. Az eredményekről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója számolt be.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás? 
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG