3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Növekedtek a költések, rengetegen vásárolnak SZÉP kártyával élelmiszert.

Ismét népszerű az élelmiszervásárlás a SZÉP kártya birtokosok körében. Augusztus elsejétől év végéig újból lehet élelmiszervásárlásra használni a juttatást, az első hónap eredményei pedig hasonlóan kedvezőek, mint a tavaly tavaszi időszak volt. A K&H SZÉP kártya költések több mint 24 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest - derül ki a K&H lapunknak küldött elemzéséből.

A SZÉP kártya birtokosok augusztus 1-jétől év végéig ismét felhasználhatják a juttatást hideg élelmiszer vásárlásra, ami a továbbra is csökkenő kiskereskedelmi forgalomnak is segítséget jelenthet visszaerősödni. Idén júniusban ugyanis naptárhatástól megtisztítva újabb 8,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest.

Az eddigi eredmények alapján a módosítás most is kedvező fogadtatásra talált a kártyabirtokosok részéről, ugyanis az elmúlt hónapban 24,4 százalékkal növekedett a K&H SZÉP kártyák forgalma tavaly augusztushoz képest, és ezzel a havi költés megközelítette a 3,3 milliárd forintot. Augusztusban az élelmiszervásárlások a teljes forgalom 23,6 százalékát tették ki. 2022. február-június között, amikor szintén lehetett élelmiszerre fordítani az összeget, a K&H SZÉP kártya költések 26 százalékát tette ki az élelmiszervásárlás.

Fel kellett készülni a módosításra

Az újból életbe lépő hideg élelmiszer vásárláshoz a boltoknak, a SZÉP kártya kibocsátóknak és a kártyaelfogadó (POS) terminálok szolgáltatóinak is fel kellett készülniük. Azoknak a boltoknak, ahol eddig még nem volt vagy tavaly óta már felmondták a szerződést, elfogadói szerződést kellett kötniük a SZÉP kártya kibocsátókkal. Ahol pedig megmaradt a szerződés a tavalyi időszakot követően, ott a terminállisták frissítése és a POS hálózat frissítése lehetett szükséges.

A plusz feladatok ellenére augusztusban rekordmértékben emelkedett a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma: egy hónap alatt 380 új üzlet csatlakozott elfogadóhelyként. A K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma így országosan már megközelíti a 41 ezret. A kártyabirtokosok száma is szemmel láthatóan növekedett. A SZÉP kártya felhasználására vonatkozó módosítások júniusi bejelentését követően két hónap alatt közel 3500 új főkártyabirtokos számára vált elérhetővé a juttatás, ami az idei új belépők 29 százalékát jelenti.

A kártyabirtokosok számának megugrásában a hideg élelmiszervásárlás mellett az is szerepet játszhat, hogy a 450 ezer forintos éves kedvezményes juttatási keret 650 ezer forintra emelkedett. Így a módosítás a munkáltatók számára is segítséget jelenthet a reálbércsökkenés kompenzálásához.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Felértékelődött az öngondoskodás jelentősége
Natív tartalom | 2023. szeptember 22. 13:22
A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára. Különösen most, a suliszezon kezdetén, a gyermekek taníttatása ugyanis sok családra ró terhet. Érdemes áttekinteni, hol lehet faragni a kiadásokon, ha pedig sikerül megtakarítást elérni, azt hol, mibe érdemes körültekintően betenni, befektetni.
Személyes pénzügyek Fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt?
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 17:32
A korábbi gyakorlattal szemben az éves nyugdíjemeléseket a bérnövekedések helyett az inflációhoz kötötték. A probléma ezzel a rendszerrel, hogy a bérek hosszútávon a világ minden országában az inflációnál jobban emelkednek. Ennek következtében a korábban megszerzett inflációkövető nyugdíjak elértéktelenednek az új nyugdíjakhoz képest. A másik problémát a nők 40 év munka utáni nyugdíjlehetősége jelenti. Időközben ugyanis megemelkedett a nők nyugdíjkorhatára, így egyre nagyobb kedvezményt és költségvetési kiadást jelent a 40 év utáni nyugdíjba vonulás. Itt várhatóan az lesz a megoldás, hogy a 40 évet felemelik 43-ra. Jövőre újra választások. A lapcsoportunkhoz, a Klasszis Médiához tartozó Piac és Profit Nyugdíjszerviz című műsorának szakértői biztosak abban, hogy lesz újabb nyugdíjas-kényeztetés, ami újabb terhet jelent majd a költségvetésnek.
Személyes pénzügyek Megint csalók próbálkoznak Matolcsy Györgyék nevében
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 10:53
Nem szabad elhinni csak úgy, amit a telefonban mondanak, újra próbálkoznak az MNB nevében is kicsalni adatainkat.
Személyes pénzügyek Eltáthatja a száját, ha megnézi a pénzváltók friss árfolyamait
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 07:16
Nem sűrűn fordul elő, hogy szinte ugyanannyit ér a forint az euróval szemben most, mint pénteken.
Személyes pénzügyek Elképesztő, milyen telefonszámról próbálják átverni az OTP nevében a gyanútlanokat
Csabai Károly | 2023. szeptember 14. 15:08
A csalók sajátos trükkökhöz folyamodnak.
Személyes pénzügyek Lesz-e választási pénzeső jövőre a nyugdíjasoknak? - Újra itt a Nyugdíjszerviz
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 12. 14:24
Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal, egy kihagyhatatlan műsor, amelynek témája előbb-utóbb mindenkit érint.
Személyes pénzügyek Valamivel jobb kedve lehet, ha most szánja rá magát euróváltásra
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 11. 06:52
Hétfő reggel magasabban nyitott a forint, mint ahol pénteken zárt.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 ősz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 10. 10:52
Regisztráció az október 4-i online találkozóra. 
Személyes pénzügyek Az állam zsebébe vándorolnak a magyar bankbetétek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 8. 09:53
Közel az egyenlítés: sikeresen csatornázta át a kormány a megtakarításokat, de a szocho nem vált be annyira, mint talán remélték.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Sikeres jelentkezés!
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 7. 14:23
A jelentkezésedet sikeresen megerősítetted, regisztrációd sikeres!
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG