<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mivel 2020-at döntően meghatározta a koronavírus-járvány, annyira nem meglepő, hogy a szombathelyi stadion veszteségesen működött. 

Miközben a Fradi és a Loki stadionjait még a válság idején is sikerült nyereségesen működtetni, sőt, történetük legnagyobb profitját realizálhatták, addig Szombathelyen nem volt ekkora szerencséje az üzemeltetőcégnek, a Haladás Sportkomplexum Kft.-nek. Jókora veszteséget termelt a létesítmény, amelynek üzemeltetését egyébként egy 2021. januári kormányhatározat alapján az állam fogja átvenni, miután az önkormányzat szabadulni akart az feladattal járó terhektől. 

A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)
A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)

Visszatérve a 2020-as év gazdálkodására, a bevételek jócskán visszaestek a koronavírus-járvány miatt: 375 millió forint után csak 122,8 millió folyt be a kasszába. Mint a kiegészítő mellékletben írják, 

"ez több tevékenységből adódik, egyrészt a sportkomplexum bérbeadásából, másrészt a bérleti szerződések kapcsán átszámlázott karbantartások bevételéből, illetve a sportkomplexum hasznosításában lévő - labdarúgó mérkőzéseken kívüli - konferenciaterem, VIP Lounge és skybox bérbeadásából. 2020-ban jelentősen visszaesett árbevétel a Covid-19 járványügyi helyzet hatásaként magyarázható."

Ezt némiképp kompenzálta az a 664 millió forint, amit egyéb árbevételként könyveltek el, előző évben e címen ugyanis 614,8 millió forint szerepelt. 

A bevételekkel szemben a kiadások is mérséklődtek, ám jóval kisebb mértékben, ami érthető is, hiszen karbantartási, üzemeltetési, rezsiköltség akkor is van, ha nincs mérkőzés. Anyagjellegűként 192 millió forintot számoltak el a 2019-es 214,8 millió után, személyi jellegűként pedig 61 milliót a korábbi 64 után. Utóbbi tétel csökkenésének legfőbb oka a kormányzat által biztosított járulékkedvezmény. 

Mindezek eredményeként a cég 97 millió forintos veszteséget könyvelt el 2020-ban az előző évi szerény, 185 ezer forintos nyereség után. 

Ennek a mínusznak most következménye is van, a kft. saját tőkéje ezt már nem bírta el, a korábbi 68 millió után most -28,7 millió szerepel ezen a soron. Mint a kiegészítő mellékletben is kitérnek rá: 

"a tőke rendezésére lesz szükség, amely történhet vagy pénzbeli betéttel, apporttal, ázsióval vagy ezek kombinációjával. "

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
Vállalat Nagy nyertesek, még nagyobb vesztesek: ezek a világ legértékesebb márkái
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 10:52
Az Amazon lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2023-es Global 500 ranglistája alapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG