<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mivel 2020-at döntően meghatározta a koronavírus-járvány, annyira nem meglepő, hogy a szombathelyi stadion veszteségesen működött. 

Miközben a Fradi és a Loki stadionjait még a válság idején is sikerült nyereségesen működtetni, sőt, történetük legnagyobb profitját realizálhatták, addig Szombathelyen nem volt ekkora szerencséje az üzemeltetőcégnek, a Haladás Sportkomplexum Kft.-nek. Jókora veszteséget termelt a létesítmény, amelynek üzemeltetését egyébként egy 2021. januári kormányhatározat alapján az állam fogja átvenni, miután az önkormányzat szabadulni akart az feladattal járó terhektől. 

A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)

Visszatérve a 2020-as év gazdálkodására, a bevételek jócskán visszaestek a koronavírus-járvány miatt: 375 millió forint után csak 122,8 millió folyt be a kasszába. Mint a kiegészítő mellékletben írják, 

"ez több tevékenységből adódik, egyrészt a sportkomplexum bérbeadásából, másrészt a bérleti szerződések kapcsán átszámlázott karbantartások bevételéből, illetve a sportkomplexum hasznosításában lévő - labdarúgó mérkőzéseken kívüli - konferenciaterem, VIP Lounge és skybox bérbeadásából. 2020-ban jelentősen visszaesett árbevétel a Covid-19 járványügyi helyzet hatásaként magyarázható."

Ezt némiképp kompenzálta az a 664 millió forint, amit egyéb árbevételként könyveltek el, előző évben e címen ugyanis 614,8 millió forint szerepelt. 

A bevételekkel szemben a kiadások is mérséklődtek, ám jóval kisebb mértékben, ami érthető is, hiszen karbantartási, üzemeltetési, rezsiköltség akkor is van, ha nincs mérkőzés. Anyagjellegűként 192 millió forintot számoltak el a 2019-es 214,8 millió után, személyi jellegűként pedig 61 milliót a korábbi 64 után. Utóbbi tétel csökkenésének legfőbb oka a kormányzat által biztosított járulékkedvezmény. 

Mindezek eredményeként a cég 97 millió forintos veszteséget könyvelt el 2020-ban az előző évi szerény, 185 ezer forintos nyereség után. 

Ennek a mínusznak most következménye is van, a kft. saját tőkéje ezt már nem bírta el, a korábbi 68 millió után most -28,7 millió szerepel ezen a soron. Mint a kiegészítő mellékletben is kitérnek rá: 

"a tőke rendezésére lesz szükség, amely történhet vagy pénzbeli betéttel, apporttal, ázsióval vagy ezek kombinációjával. "

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lassan meglesz a kormány századik barátja
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:51
Ezúttal egy autóipari céggel kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. 
Vállalat Szakmunkások után kapkodnak a cégek
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 16:21
Erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek a vállalatok 2021-ben.
Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló