<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mivel 2020-at döntően meghatározta a koronavírus-járvány, annyira nem meglepő, hogy a szombathelyi stadion veszteségesen működött. 

Miközben a Fradi és a Loki stadionjait még a válság idején is sikerült nyereségesen működtetni, sőt, történetük legnagyobb profitját realizálhatták, addig Szombathelyen nem volt ekkora szerencséje az üzemeltetőcégnek, a Haladás Sportkomplexum Kft.-nek. Jókora veszteséget termelt a létesítmény, amelynek üzemeltetését egyébként egy 2021. januári kormányhatározat alapján az állam fogja átvenni, miután az önkormányzat szabadulni akart az feladattal járó terhektől. 

A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)

Visszatérve a 2020-as év gazdálkodására, a bevételek jócskán visszaestek a koronavírus-járvány miatt: 375 millió forint után csak 122,8 millió folyt be a kasszába. Mint a kiegészítő mellékletben írják, 

"ez több tevékenységből adódik, egyrészt a sportkomplexum bérbeadásából, másrészt a bérleti szerződések kapcsán átszámlázott karbantartások bevételéből, illetve a sportkomplexum hasznosításában lévő - labdarúgó mérkőzéseken kívüli - konferenciaterem, VIP Lounge és skybox bérbeadásából. 2020-ban jelentősen visszaesett árbevétel a Covid-19 járványügyi helyzet hatásaként magyarázható."

Ezt némiképp kompenzálta az a 664 millió forint, amit egyéb árbevételként könyveltek el, előző évben e címen ugyanis 614,8 millió forint szerepelt. 

A bevételekkel szemben a kiadások is mérséklődtek, ám jóval kisebb mértékben, ami érthető is, hiszen karbantartási, üzemeltetési, rezsiköltség akkor is van, ha nincs mérkőzés. Anyagjellegűként 192 millió forintot számoltak el a 2019-es 214,8 millió után, személyi jellegűként pedig 61 milliót a korábbi 64 után. Utóbbi tétel csökkenésének legfőbb oka a kormányzat által biztosított járulékkedvezmény. 

Mindezek eredményeként a cég 97 millió forintos veszteséget könyvelt el 2020-ban az előző évi szerény, 185 ezer forintos nyereség után. 

Ennek a mínusznak most következménye is van, a kft. saját tőkéje ezt már nem bírta el, a korábbi 68 millió után most -28,7 millió szerepel ezen a soron. Mint a kiegészítő mellékletben is kitérnek rá: 

"a tőke rendezésére lesz szükség, amely történhet vagy pénzbeli betéttel, apporttal, ázsióval vagy ezek kombinációjával. "

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Megtámadják a fővárosi villamosbeszerzést
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 25. 16:22
Jogorvoslati eljárást kezdeményez a Közbeszerzési Hatóság a fővárosi villamosbeszerzés kapcsán - közölte a hatóság szombaton az MTI-vel.
Vállalat Elképesztő összegekkel tartozik a bankoknak a bajba került kínai óriás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 24. 18:27
Egyes kínai bankok pénteken nyilvánosságra hozták, hogy mennyivel tartozik nekik az eladósodott China Evergrande Group.
Vállalat Megtorpant az internetes kereskedelem terjedése
MTI | 2021. szeptember 24. 07:19
Az elmúlt években megszokottnál jóval lassabban nőtt az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlási tranzakciók száma és értéke a második negyedévben - írta a Világgazdaság pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzforgalmi statisztikái alapján.
Vállalat Vizsgálat a téglapiacon: mire jutott az építőanyag-kommandó?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 12:47
Lezárult a Gazdasági Versenyhivatalnak az a vizsgálata, amelyet még nyáron indítottak. Ebben többek között arra jutottak, hogy a fuvarozási és logisztikai díjak miatt történhetett drágulás a téglapiacon. 
Vállalat Újabb elismerést kapott a Haris Digital IoT-megoldása
PR | 2021. szeptember 23. 09:43
A Haris Digital magyar startupként a kis- és közepes vállalatok gyártás-digitalizációjával foglalkozik. A közelmúltban több versenyen is megmérették technológiájukat: a harmadik helyet szerezték meg a SelectUSA Investment Summiton, Amerika egyik legrangosabb startuprendezvényén, legutóbb pedig egy magyar seregszemlén, az iPon Novation versenyen győzedelmeskedtek a „végtelenül egyszerű, plug and play machine monitoring megoldásukkal”. De miben segíthet egy innovatív megoldás a kkv-knak növelni a hatékonyságukat, és hogyan áll Magyarország a digitalizáció ilyen tekintetében?
Vállalat Újabb 35 milliárd forintnyi innovációs pénzre pályázhatnak a hazai vállalatok
MTI | 2021. szeptember 22. 13:28
Szerdán kezdődött a PIACI KFI pályázat soros fordulója.
Vállalat Komoly uniós forrásból fejleszthet a Budapest Airport
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 21. 11:19
A Budapest Airport 1,53 millió euró értékben valósíthat meg fejlesztéseket, amelynek 70 százalékát az Európai Unió biztosítja, a fennmaradó összeget pedig a Budapest Airport állja - közölte a repülőtér üzemeltetője.
Vállalat A magyar prodHost szövetségre lépett a Microsofttal
PR | 2021. szeptember 21. 11:10
A Microsoft eddig is folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy támogathassa a magyarországi startup-közösséget, de a Microsoft for Startups Program elindításával még magasabb fokozatba kapcsolt a vállalat itthon és világszerte. A programba a vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó startupok közül elsőként és eddig egyedüliként egy ígéretes magyar vállalkozás, a prodHost is bekerült. A két márka célja nem kevesebb, minthogy együttesen lépjenek be a gyártócégek piacára.
Vállalat Orbán Viktor főtanácsadója is csatlakozott a Diófa Alapkezelőhöz
Csabai Károly | 2021. szeptember 21. 05:51
A Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztjáról tavaly májusban távozott, s 2020 június közepétől miniszterelnöki gazdaságpolitikai főtanácsadó Nagy Márton 2021. augusztus 1-jétől a Diófa Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. E társaság tulajdonosa Magyarország 9. leggazdagabb embere, Jellinek Dániel. Aki nemcsak e személyi változásról számolt be a lapunknak adott interjújában, hanem arról is, hogy a Diófa magántőkealap-kezelési üzletága sikeresen pályázott az MFB által meghirdetett krízisalap-kezelési versenyben.
Vállalat UEFA-pénzből egyeduralom: lesz-e a Fradiból az NB I Sheriffje?
Marosi Gergely | 2021. szeptember 19. 06:09
Szeptember harmadik hetében megkezdődött az európai labdarúgókupák csoportköre, a Ferencváros az Európa-liga főtábláján a német Bayer Leverkusennel, a spanyol Betisszel és a skót Celtickel vív meg a továbbjutásért. A Fradi az első magyar klub, mely egymás után háromszor kvalifikálta magát csoportkörbe európai kupában, ezzel jelentős plusz bevételi forráshoz jutott. Ahogy a környező országokban, Magyarországon is erős dominanciát hozhat ez, az UEFA-tól érkező pénz és a megszerzett presztízs hosszú időre elszakíthatja a zöld-fehéreket riválisaiktól.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos