<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mivel 2020-at döntően meghatározta a koronavírus-járvány, annyira nem meglepő, hogy a szombathelyi stadion veszteségesen működött. 

Miközben a Fradi és a Loki stadionjait még a válság idején is sikerült nyereségesen működtetni, sőt, történetük legnagyobb profitját realizálhatták, addig Szombathelyen nem volt ekkora szerencséje az üzemeltetőcégnek, a Haladás Sportkomplexum Kft.-nek. Jókora veszteséget termelt a létesítmény, amelynek üzemeltetését egyébként egy 2021. januári kormányhatározat alapján az állam fogja átvenni, miután az önkormányzat szabadulni akart az feladattal járó terhektől. 

A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)A szombathelyi stadion (Fotó: MTI)

Visszatérve a 2020-as év gazdálkodására, a bevételek jócskán visszaestek a koronavírus-járvány miatt: 375 millió forint után csak 122,8 millió folyt be a kasszába. Mint a kiegészítő mellékletben írják, 

"ez több tevékenységből adódik, egyrészt a sportkomplexum bérbeadásából, másrészt a bérleti szerződések kapcsán átszámlázott karbantartások bevételéből, illetve a sportkomplexum hasznosításában lévő - labdarúgó mérkőzéseken kívüli - konferenciaterem, VIP Lounge és skybox bérbeadásából. 2020-ban jelentősen visszaesett árbevétel a Covid-19 járványügyi helyzet hatásaként magyarázható."

Ezt némiképp kompenzálta az a 664 millió forint, amit egyéb árbevételként könyveltek el, előző évben e címen ugyanis 614,8 millió forint szerepelt. 

A bevételekkel szemben a kiadások is mérséklődtek, ám jóval kisebb mértékben, ami érthető is, hiszen karbantartási, üzemeltetési, rezsiköltség akkor is van, ha nincs mérkőzés. Anyagjellegűként 192 millió forintot számoltak el a 2019-es 214,8 millió után, személyi jellegűként pedig 61 milliót a korábbi 64 után. Utóbbi tétel csökkenésének legfőbb oka a kormányzat által biztosított járulékkedvezmény. 

Mindezek eredményeként a cég 97 millió forintos veszteséget könyvelt el 2020-ban az előző évi szerény, 185 ezer forintos nyereség után. 

Ennek a mínusznak most következménye is van, a kft. saját tőkéje ezt már nem bírta el, a korábbi 68 millió után most -28,7 millió szerepel ezen a soron. Mint a kiegészítő mellékletben is kitérnek rá: 

"a tőke rendezésére lesz szükség, amely történhet vagy pénzbeli betéttel, apporttal, ázsióval vagy ezek kombinációjával. "

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Vállalat Jócskán visszavetette az extraprofit-adó az Erste nyereségét
Csabai Károly | 2022. augusztus 10. 11:02
Az állam által is 15 százalékban tulajdonolt hitelintézetnek közel 19 milliárd forintot kellett befizetnie a kormány választási költekezése miatt kivetett sarcból, míg az orosz-ukrán háború miatt padlót fogott Sberbank kártalanítására csaknem 8 milliárdot. 
Vállalat Jobban teljesített a Magyar Telekom, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 18:52
Közzétett negyedéves gyorsjelentését a vállalat.
Vállalat Pont azért tudunk adni ezeknek az embereknek, mert mindenünk megvan
Natív tartalom | 2022. augusztus 8. 12:58
A társadalmi vállalkozóként tevékenykedő Bálint Márta egy alkalmazáson keresztül mutatja meg, hogy mások segítése, az adományozás és az összekapcsolódás mennyire pozitív hatást gyakorol az egyénre és a közösségre.  
Vállalat Meglepő, de nem sokat várnak a magyarok a munkáltatójuktól
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 14:33
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit várnak a nagyvállalatoktól a fenntarthatóság területén. A válaszok meglepő eredményt hoztak.
Vállalat Elképesztő eredményeket hozott a Molnak az olcsó orosz olaj
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 08:46
Éves és negyedéves viszonylatban is közel kétszeres eredményt könyvelhetett el a Mol-csoport.
Vállalat Jó hírt kaptak a Richter tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 10:49
Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz
Vállalat Tovább terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:42
Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.
Vállalat Ellentétesen teljesített a Richter a háborúban álló országokban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 06:56
Csaknem annyival nőtt a forgalma a hazai gyógyszercégnek Oroszországban, mint amennyivel csökkent Ukrajnában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG