3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Dolgozói nagy részét elbocsátja a Hír TV, miután egyesült az Echo TV-vel. Ez a harmadik nagy leépítési hullám egy éven belül.
Forrás: Hír TV

Korábbi értesüléseinknek megfelelően újabb leépítés kezdődött a Hír TV-nél: a dolgozók a mai nap kaptak hivatalos értesítést arról, hogy a jövőben nem tartanak igényt a munkájukra. A Média 1 szerint például az összes internetes szerkesztőt elküldték, feladataikat az Echo TV-s szerkesztők vették át.

180 ember kerül utcára

Egybehangzó és eddig nem cáfolt sajtóhírek szerint a Hír TV 198 munkavállalójából 180-nak mondanak fel csoportos létszámleépítés keretében. Az Echo TV-től további 50 embert küldhetnek el.

Minderre azután kerül sor, hogy az Echo TV a mai nappal hivatalosan beolvadt a Hír TV-be. Az egyesült televízió ugyanakkor az Echo TV új, 2017-ben felavatott székhelyén működik tovább, nagyrészt az Echo TV stábjával. A Hír TV Szentendrei úti épületének faláról már múlt héten leszedték a televízió logóját.

Egy éve kezdődött

Ez már a harmadik leépítési hullám a Hír TV-nél egy éven belül. Tavaly áprilisban az akkori vezetés bocsátott el mintegy 40 embert, miután az akkori tulajdonos, Simicska Lajos költségcsökkentést rendelt el a Fidesz választási győzelme miatt.

Tavaly augusztusban, miután a csatorna ismét kormányközeli tulajdonba került, tucatnyi embertől vált meg a régi-új vezetés (voltak, akik maguktól álltak fel), a következő hónapokban pedig további újságírók távoztak a televíziótól. Most pedig a Hír TV csaknem teljes stábját elbocsátják.

Változó szelek

A Hír TV 2003-as indulása óta Fidesz közeli hírtelevízió. 2015 februárjában azonban az akkori tulajdonos, Simicska Lajos végleg összeveszett Orbán Viktor  kormányfővel, ezért a csatorna szembefordult a Fidesszel, és kormánykritikus, kormányellenes médiummá vált. Ezt követően számos munkatársa ment át a kormánypárti Echo TV-hez.

A Fidesz harmadik választási győzelme után három hónappal, tavaly júliusban Simicska Lajos eladta cégbirodalmát, így a csatorna ismét kormányközeli tulajdonba került, és ennek megfelelően ismét kormánybarát lett.

Kettőből egy

2018 végén a Hír TV és az Echo TV is az új, jobboldali médiabirodalom, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tagjává vált. Az alapítvány idén márciusban úgy döntött, hogy "a két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása" érdekében az Echo TV-t beolvasztja a Hír TV-be.

Ez a jelek szerint a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyesített televízió Hír TV néven, de nagyrészt az Echo TV dolgozóival és székhelyén, részben annak műsoraival és arculatával működik tovább.

A szerző 2013. június és 2018. április között a Hír TV külpolitikai szerkesztője volt, jegyzeteit a témában itt olvashatja:

- A nagy Simicska-hadművelet - ez volt a G-nap belülről
- A Hír TV X-aktája: emiatt bűzlik a hazai média.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:11
A villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.
Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
Vállalat A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as éve: közel a 100 milliárdos árbevételi határ
Natív tartalom | 2024. április 22. 16:24
Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport. Tavaly csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte árbevételét, és közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra. Évről évre nő a bevételük, pedig Lévai Bálint vezérigazgató szerint a maratoni futás 42 kilométeréből még csak az 5. kilométernél járnak.
Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG