<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Csak a nagyobb döntést igénylő helyzetekben választják a személyes ügyintézést. Az e-csatornákat már több mint félmillióan használják, 15 százalékkal többen, mint egy éve. Már másfélszer többen bankolnak mobilon, mint interneten.

A digitális megoldások – a koronavírus-járvány miatt részben kényszerűségből – fokozódó népszerűségét a K&H Banknál is érzékelik. Az elmúlt tizenkét hónapban 15 százalékkal nőtt azok száma, akik rendszeresen használják a belga KBC által tulajdonolt hazai hitelintézet e- vagy mobilbankját, ez több mint félmillió ügyfelet jelent – hangzott el a K&H mai sajtótájékoztatóján.

Mobilon már többen bankolnak, mint internetenMobilon már többen bankolnak, mint interneten

Az elmúlt egy évben e hitelintézet ügyfelei összesen havonta átlagosan 1,4 millió alkalommal léptek be az e-bankjukba, 3,8 milliószor pedig a mobilbankjukba. Idén szeptemberben pedig az e-banki belépések már meghaladták a 2,5 milliót, a mobilbankot pedig 4,3 millió esetben használták a K&H-s kliensek.

A digitalizációs szolgáltatásokra való áttérést az is jól példázza, hogy a korábbi személyes ügyintézés helyett az utóbbi egy évben havonta átlagosan 53 ezer alkalommal fizették be a csekkjeiket a bank ügyfelei az e- és a mobilbankban.

Egy többéves transzformációs program keretében pedig már a K&H közel hétszázezer ügyfele elektronikusan írhatja alá a dokumentumait az ügyfélpontokban, így a személyes ügyintézés 80 százaléka teljesen papírmentes – közölte Rajna Gábor, a K&H Lakossági értékesítés vezetője.

Ugyanakkor e hitelintézet más, a hétköznapi életet megkönnyítő szolgáltatásokat is elérhetővé tett a mobilbankjában. A K&H+ segítségével a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel együttműködő közlekedési cégek járataira lehet mobiljegyet vásárolhatni – jelentette be Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelezések divízió vezetője. Ez az új szolgáltatás díjmentes a bank ügyfelei számára, emellett – mivel az a mobilbankon belül található – rendkívül biztonságos is.

A bank ügyfelei ezentúl a bankkártya kézhezvételekor, rögtön, digitális úton aktiválhatják a kártyájukat és – mint azt a K&H-nál kiemelték – a magyar bankpiacon egyedülálló módon digitálisan kérdezhetik le a pin-kódjukat is. Így a plasztik azonnal használhatóvá válik és arra sincs szükség, hogy a bank az ügyfélnek egy borítékban elküldje a pin-kódját. Ennek az is előnye, hogy a pin-kód később is, bármikor lekérdezhető, így az sem okoz fejfájást, ha azt az ügyfél elfelejti.

A K&H ügyfelei már – a magyar piacon elsőként – utas- és lakásbiztosítást, valamint kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is köthetnek a mobilbankjukban, néhány kattintással. Emellett bármikor nyomon követhetik a telefonjukon a hiteleik és befektetéseik alakulását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
Vállalat A MOL segíti az ukrán energetikai hálózat működését
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 13:00
A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.
Vállalat Új tisztségviselőket választott az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 08:32
Egy új tag lett és megvan az új elnök is.
Vállalat Dubai cégalapítás: vállalkozás az adóparadicsomban
PR | 2022. május 6. 13:42
Dubai. Elsők között alighanem a gazdagság, a luxus és a fényűzés jut az emberek eszébe az országról. Sokat nem is tévednek. Az Egyesült Arab Emírségekben külföldi vállalkozói szemmel is szélesek a lehetőségek. A cégalapítással együtt járó kedvező adózási rendszer szinte egy karnyújtásnyira van. Akár a teljes adómentesség is elérhető.
Vállalat Egyelőre megmenekül több ezer kisvállalkozás
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 10:07
Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály csütörtökön.
Vállalat Nem jött jól az Erstének, hogy be kellett szállnia a Sberbank-ügyfelek kártalanításába
Csabai Károly | 2022. május 4. 11:01
Az osztrák Erste Group 70, az Európai Újjáépítési és Bank, illetve a magyar állam 15-15 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet alapvetően azért zárta közel 1 milliárd forintos veszteséggel az idei első negyedévét, mert a március elején bedőlt orosz bank ügyfeleinek kártalanítása érdekében 7,9 milliárdot kellett befizetnie az Országos Betétbiztosítási Alapba (OBA).
hírlevél
Ingatlantájoló