<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Még csak az egyeztetéseknél járnak, az Igazságügyi Minisztérium azonban még elvághatja az akvizíciót.

Komoly felvásárlás készül Hollywoodban: a Bloomberg cikke szerint a Walt Disney Co. egy jelentős részt kíván bezsebelni a a 21st Century Fox vállalatból, ezzel új tulajdonosi kört kiépítve az amerikai filmgyárban. Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a Fox vezérigazgatója és családja kisebbségi részesedést kapna a Disneyben a tranzakciót követően. A Disney ezzel megszerezné a Fox film- és televíziós stúdióit, beleértve az FX és a National Geographic adókat, de a kivásárlással csaknem 60 százalékra növelné részesedését a filmek és sorozatok streamelését kínáló Hulu-ban is.

Mások is fontolgatták a felvásárlást

Meghackelték a Disneyt: váltságdíjat kérnek az új filmekért - Tovább >>>

A 21st Century Fox megtartaná sportadóját, valamint hírcsatornáját, a Fox News-t is. A cég egyelőre független maradna, a későbbiekben azonban egy összeolvadásra is szóba jöhet a Fox vezér kiadójával, a Fox Corp-al. James Murdoch valószínűleg senior pozícióba helyezkedne el a vállalatban, ezzel pedig versenybe szállhatna a Disney vezérigazgatói székéért.

A két médiamogul két hónapja tart egyeztetéseket, az összeolvadást azonban komoly ellenőrzések kísérik majd. Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium korábban már pert indított két nagy piaci szereplő, az AT&T és a Time Warner egyesülés megakadályozására. Korábbi hírek szerint más amerikai cégek, a Comcast, a Verizon és a Sony is fontolgatott hasonló akvizíciót. A Fox ezzel a Disney-nek adná az X-Men és a Simpsons felhasználási jogait, a két vállalat közötti átjárás pedig várhatóan a gyártási költségeket is csökkentheti. Ha tőzsdei részvénycserére kerülne sor, a Fox részvényesek 25 százalékos bónuszt kapnának a Disneyből.

Ultimátum a médiapiacon – megszűnhet egy népszerű televízió?

Reuters cikke szerint jelenlegi állapotában túl nagy falat lehet a brit hírtévé a Foxnak, a 15,4 milliárd dolláros ügylet ráadásul piaci szempontból is kifogásolható. A brit versenyjogi hivatal ugyanis arra jutott, hogy a két szereplő összeolvadása megborítaná a jelenlegi médiaegyensúlyt, így a Sky News úgy döntött, hogy amennyiben a hírcsatorna működtetése akadályozza a felvásárlást, úgy inkább megszüntetik azt. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
Vállalat A MOL segíti az ukrán energetikai hálózat működését
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 13:00
A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.
Vállalat Új tisztségviselőket választott az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 08:32
Egy új tag lett és megvan az új elnök is.
Vállalat Dubai cégalapítás: vállalkozás az adóparadicsomban
PR | 2022. május 6. 13:42
Dubai. Elsők között alighanem a gazdagság, a luxus és a fényűzés jut az emberek eszébe az országról. Sokat nem is tévednek. Az Egyesült Arab Emírségekben külföldi vállalkozói szemmel is szélesek a lehetőségek. A cégalapítással együtt járó kedvező adózási rendszer szinte egy karnyújtásnyira van. Akár a teljes adómentesség is elérhető.
Vállalat Egyelőre megmenekül több ezer kisvállalkozás
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 10:07
Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály csütörtökön.
Vállalat Nem jött jól az Erstének, hogy be kellett szállnia a Sberbank-ügyfelek kártalanításába
Csabai Károly | 2022. május 4. 11:01
Az osztrák Erste Group 70, az Európai Újjáépítési és Bank, illetve a magyar állam 15-15 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet alapvetően azért zárta közel 1 milliárd forintos veszteséggel az idei első negyedévét, mert a március elején bedőlt orosz bank ügyfeleinek kártalanítása érdekében 7,9 milliárdot kellett befizetnie az Országos Betétbiztosítási Alapba (OBA).
hírlevél
Ingatlantájoló