2p

A regionálissá nőtt hazai energetikai multié lett a funkcionális átalakítás nagydíja az SAP Quality Awards versenyen Közép- és Kelet-Európában.
 

A közép-kelet-európai régió országai számára kiírt SAP Quality Awards nem csupán a német szoftveróriás „háziversenye”, hanem az SAP rendszereket használó ügyfelek számára igazodási pont is jövőbeni fejlesztéseik magabiztos elhatározásához. A verseny ahhoz is hozzásegíti az SAP-ügyfeleket és bevezető partnereiket, hogy megosszák az SAP-megoldások sikeres bevezetési projektjeivel kapcsolatos tapasztalataikat. 

Projektjük fő újításai a kategóriamenedzsment és a beszerzés-tervezés voltak
Projektjük fő újításai a kategóriamenedzsment és a beszerzés-tervezés voltak
Fotó: Mol

Az SAP Quality Awards díjra évről évre mintegy 250 projekt pályázik a világ minden tájáról. A verseny 2009-es kelet-közép-európai indulása óta a projekt-, kockázat- és minőségmenedzsment területén tevékenykedő vezetők szakértői, véleményvezér közösségét építette ki. 

Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett díjátadón két fő kategóriában ismerték el a vállalatokat. Az "Üzleti átalakítás: Funkcionális átalakítás" kategóriában olyan SAP-ügyfelek indultak, akik egy vagy több kulcsfontosságú üzleti folyamatot alakítottak át a vállalaton belül, például a beszerzés, a humán erőforrás vagy az ügyfélélmény területén. Az "Üzleti átalakulás: Vállalati megoldások" kategória pedig a digitális átalakulás átfogó és alapos megközelítését alkalmazó vállalatokat díjazta. A külső és belső szakértőkből álló zsűri két nagydíjast és három helyi győztest választott ki.

Funkcionális átalakulás

A "Funkcionális átalakítás" kategóriában a nagydíjat a vezető nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, a Mol-csoport nyerte el az SAP Ariba Strategic Sourcing Suite bevezetésével, amelyet a BearingPoint GmbH implementációs partnerként támogatott. A beszerzési folyamatokat új alapokra helyező projekt a Mol-csoporton belül 14 ország 46 vállalatát érintette, és négy bevezetési szakaszt foglalt magában.

A funkcionális átalakításhoz agilis módszertant alkalmaztak, amely sprinteket, prototípusok validálását és három tesztelési kört alkalmazott a kiváló eredmények biztosítása érdekében. A projekt fő újításai a kategóriamenedzsment és a beszerzés-tervezés voltak, amelyek lehetővé tették, hogy az SAP Ariba lefedje a teljes „Source-to-Contract” folyamatot, és több mint 4000 felhasználó számára végponttól végpontig tartó együttműködési eszközzé váljon.

Címkék: Vállalat Mol
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Váratlanul csődöt jelentett egy amerikai elektromosautó-gyártó
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 13:24
A Fisker alig egy évvel ezelőtt dobta piacra első modelljét.
Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG