Ribeye, spenót, gomba és feketegyökér - az ebédmenü egyik fogása a XII. kerületi Tanti étteremben, a legújabb magyar Michelin-csillagos egységben. MTI Fotó: Mohai Balázs |
Jelentős forgalomnövekedést könyvelhettek el tavaly az előző évihez képest az éttermi vendéglátással foglalkozó magyar vállalkozások - nyilatkozta Hantos Zoltán, az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere a Magyar Nemzet hétfői számában. A szektor összárbevétele 2015-ben az előző évi 387 milliárdról 457-re emelkedett, ami példátlan mértékű növekedés az utóbbi években. Az alkalmazottak száma a 2013. évi 68 761-ról az idei évig 77 845-re nőtt
A ráfizetéses cégek aránya két év alatt 35,9 százalékról 31,6 százalékra mérséklődött, ugyanakkor a piaci szereplők száma a tavalyi 17 899-ről 16 839-re csökkent.
Hasonlóan a magyarországi céges struktúra egészéhez, az éttermi vendéglátás területén is nyomasztó a főváros túlsúlya, a működő cégek 39,6 százaléka Budapesten van.