<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz

Mint arról beszámoltunk, a szerdán közzétett gyorsjelentés szerint az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter árbevétele és nyeresége: az árbevétel 23,7 százalékkal 192,9 milliárd forintra, az adózott nyereség több mint duplájára, 77,1 milliárd forintra nőtt április-júniusban az előző év azonos időszakához képest.

Orbán Gábor vezérigazgató a gyógyszeripari vállalat második negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón szerdán Budapesten az idei kilátásokról elmondta: az árfolyamkörnyezet folyamatosan átalakulóban van, ezzel együtt minden piacon az eredeti terveik szerint tudnak haladni. A logisztikai és ellátási láncot érintő kockázatok nőttek, ugyanakkor a helyzet menedzselhető - fogalmazott.

Orbán Gábor szerint a társaság  árbevétele Ukrajnán kívül minden régióban nőtt. Fotó: Bánkuti AndrásOrbán Gábor szerint a társaság árbevétele Ukrajnán kívül minden régióban nőtt. Fotó: Bánkuti András

Az MTI tudósítása szerint a vezérigazgató rámutatott arra, hogy a 360 milliárd forintot (+21,6 százalék) meghaladó hathavi konszolidált árbevétel 81 százalékát a gyógyszergyártási szegmens adta. Ezen alapul a profitabilitás - mondta, jelezve: tovább folytatódott a kiemelt termékek súlyának növekedése az árbevételben, így az jelenleg meghaladja a 60 százalékot.  A társaság  árbevétele Ukrajnán kívül minden régióban nőtt. 

Orbán Gábor ismertette: a kiemelt termékek között a cariprazine árbevétele 33,1 százalékkal 60,77 milliárd forintra nőtt, a csontképződést serkentő teriparatide-é 60 százalékkal 9,23 milliárd forintra. Az Evra fogamzásgátló tapasz megduplázta az árbevételét, 11,8 milliárd forintra. A központi idegrendszerre ható cariprazine az első fél év végére 48 országban volt elérhető világszerte. Kitért arra, hogy a kedvező árfolyamkörnyezet több mint 29 milliárd forinttal segítette a negyedéves bevételt, az egyszeri mérföldkő bevételek 8,6 milliárd forintot tettek ki.

Az orosz-ukrán konfliktusról azt mondta: az orosz piacon továbbra is tartják magukat a küldetésükhöz, a betegek ellátásához, a vényköteles piacon meghatározó a Richter szerepe. Humanitárius segítséget nyújtottak a háborús konfliktus rászorulóinak és a lakosságnak. Áprilisban újraindulhattak az ukrán szállítások, előrefizetéssel dolgoznak a bizonytalan helyzet okán, az eddig eladott gyógyszerek árát a partnereik kifizették, nincsen kintlévőségük - mondta. Az orosz patikai forgalom volumene nőtt, rubelben 30 százalékkal, az áremelések és a rubel felértékelődése is segítette a bevételek növekedését. Az árbevétel fele fedezett, a fennmaradó részre fedezeti ügyleteket kötöttek - jelezte a vezérigazgató.

A kutatás-fejlesztésre az árbevétel 10,3 százalékát fordították, az előző év azonos időszakihoz hasonlóan, a tulajdonosi szerkezet nem változott.

Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke arról számolt be, hogy a kutatás-fejlesztésre és a piachálózat kiépítésére jelentős összeget fordítottak az elmúlt évtizedekben, ezeknek köszönhető a cég profitabilitása. A magyarországi árbevétel kevesebb mint 10 százalékot tesz ki a teljes bevételből, és ennek a nyereségessége is alacsonyabb a többi piacénál.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Az IKEA kivonulása jót tesz az orosz piacnak?
Elek Lenke | 2022. október 1. 18:20
Az Oroszországban több mint 20 éve működő svéd lakberendezési óriás távozását az ottani fogyasztók súlyos veszteségként élik meg, ugyanakkor az orosz bútorpiacnak lehet, hogy ezzel jót tesznek, mert nő a forgalmuk, miközben előbb-utóbb kénytelenek igazodni a svéd áruházlánc szabványaihoz, fogyasztóvédelmi gyakorlatához.
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG