<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Csaknem annyival nőtt a forgalma a hazai gyógyszercégnek Oroszországban, mint amennyivel csökkent Ukrajnában.

A Richter 192,9 milliárd forint bevételt ért el az idei második negyedévben, 24 százalékkal magasabbat, mint az előző év azonos időszakában - derül ki a hazai gyógyszergyártó cég ma hajnalban közzétett gyorsjelentéséből. 

A számok láttán elégedettek lehetnek a Richter befektetői. Fotó: RichterA számok láttán elégedettek lehetnek a Richter befektetői. Fotó: Richter

A Vraylar royalty árbevétele éves alapon 31 százalékkal lett nagyobb, 57,3 milliárd, míg a cariprazine hatóanyagot tartalmazó másik termék, a Reagila csaknem duplaannyit, 3,5 milliárdot hozott most, mint 2021 áprilisa és júniusa között. A nőgyógyászati termékek árbevétele 28 százalékkal haladta meg az első félévben a bázisidőszakban elért értéket: az Evra (mint a negyedik legnagyobb forgalmú Richter-termék) utáni royalty- és termékértékesítési bevétel duplázódott, és a Bemfola, a Drovelis, és a Ryeqo eladásait is növelni tudta a Richter. A bruttó fedezeti hányad stabilan 57 százalék a Richternél: az értékesítés közvetlen költségei kiszámíthatóan árbevétel-arányosan emelkedtek.

Ellentétesen teljesített a Richter a háborúban álló országokkal. Míg ugyanis Oroszországban az árbevétele éves bázison az első félévben forintban mérve 26 százalékkal gyarapodott, ez adja a teljes árbevétel 17 százalékát, addig a forgalmának 2-3 százalékát kitevő ukrajnai eladásai 30 százalékkal visszaestek.

Az üzleti eredmény 43 százalékkal gyarapodott éves bázison, és a konszenzusnál is 17 százalékkal magasabb lett: az értékesítési és marketing kiadások, a K+F költségek, és az igazgatási és egyéb működési költségek is változatlan árbevétel-arányban emelkedtek 2021 második negyedévéhez képest - hívta fel a figyelmet gyorselemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

Ám a Vraylar-hoz kapcsolódó mérföldkő-bevétel elszámolásának köszönhetően a cég üzleti eredményhányada 27 százalékra javult, 4 százalékponttal magasabb, mint 2021 első felében. Az egyszeri tételek közt összesen 8,6 milliárd forint mérföldkő-bevételt számolt el a Richter az időszakban. Az üzleti eredményt rontotta ugyanakkor, hogy összesen 3,4 milliárd forint úgynevezett claw-back típusú adófizetési kötelezettsége merült fel Portugáliában és az Egyesült Királyságban.

Árfolyamok és grafikonok

A Richter 77,2 millliárd forintos adózott eredménye 169 százalékkal meghaladja a 2021 második negyedévi értéket. A szokatlanul magas eredmény hátterében jelentős mértékben a pénzügyi eredmény áll: összesen 29 milliárd forint nyereséget számolt el a Richter a devizaárfolyam-változások - főként a forint értékvesztése - miatti átértékelődéseken, az adózott eredményhányad így kivételesen magas szinten, 40 százalékon alakult. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 151 forintról 411 forintra nőtt.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
Vállalat Kettéosztódik az Ernst & Young?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:17
Jövő év végére érhet véget a folyamat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG