BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 21. 17:59

Mintegy 200 ember kerülhet új munkaadóhoz.

Szűk egy hete került napvilágra a hír, hogy a Spar Magyarország Kft. megvásárolja a Zimbo Magyarország Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemét, tegnap pedig már be is futott a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a bejelentés az összefonódásról.

Látszólag annyi történik, hogy egy áruházlánc szert tesz egy húsfeldolgozóra, ami olyan, mintha egy barkácsbolt venne meg egy cementgyárat. Valójában a Spar - és más nagy láncok - már jó ideje nem kizárólag értékesítéssel foglalkoznak, hanem saját márkás termékeiket is kínálják a vásárlóknak. A mostani üzlet is azt a célt szolgálja, hogy még szélesebb legyen a Spar saját márkás termékportfoliója.

Ezt erősíti meg a GVH-hoz benyújtott bejelentés, mely szerint "olyan termékszortiment előállítását tudják elkezdeni, amelyre a meglévő termelési egységeikben nem volt lehetőség, sem élelmiszertechnológiailag, sem a kapacitás oldaláról".

A Spar azt ígéri, az átvett termelő üzemben - amellyel háromra emelkedik az ilyen egységeik száma - "továbbra is hosszútávú, stabil munkahelyet kínál az ott dolgozó kollégáknak".

A Zimbo közismert márka, főleg a hardcore húsfalók körében. Honlapjuk szerint erősségük a füstölt és főtt termékek, vörösáruk, májasok, felvágottak, szárazáruk. A német hátterű cégben 2008-ban jelent meg a svájci Bell Ag, amelyet az ottani húsipar legjelentősebb cégcsoportjának tartanak. Ők döntöttek úgy, hogy eladják a magyarországi üzemet, egyben megválnak egy franciaországi érdekeltségüktől is, melyet az iszlám vallás követőinek engedélyezett, azaz a halalnak megfelelő élelmiszereiről ismert Isla Délice vesz meg.

A perbáli üzem eladása idén október végén zárul le. A Bell Ag tájékoztatása szerint mintegy 200 ember dolgozik az üzemben, amelynek éves szinten mintegy 20 millió eurós forgalmat bonyolít.

A Trader Magazin felmérése szerint tavaly a nagy láncok között a Spar a harmadik legnagyobb forgalmat érte el, előttük a Tesco és a Lidl végzett. Egy évvel korábban is a dobogó harmadik helyét kapta meg a Spar, de akkor a Coop volt a második legnagyobb.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Égető szüksége van az egészségügynek a mesterséges intelligenciára: a magyar fejlesztésekben nagy a potenciál
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 13:34
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberiség élethossznövekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet, addigra azonban 9,9 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából. Az EIT Health és a McKinsey&Company tanulmánya szerint a mesterséges intelligencia (AI) forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást, segítségével jobb és hatékonyabb ápolási eredmények érhetőek el és javulhat a betegek tapasztalata az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatban is. A magyar startupok ígéretesnek tűnnek ebben a szegmensben.
Vállalat Mészáros Lőrincék kiszálltak az üzletből, amit most jóváhagyott a GVH
Baka F. Zoltán | 2020. augusztus 10. 12:15
Az Audax megveheti az EKER-t.
Vállalat A döccenő után: mi lesz az autóipar sorsa?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 16:29
A magyar járműgyártás az utóbbi években komoly sikertörténet volt. A járvány miatt viszont előbb a gyártósorok álltak le, majd a vevők is eltűntek, így az értékesítés is lenullázódott. Rövid távon ez óriási problémákat okoz, a helyzet viszont talán nem olyan tragikus, mint amilyennek tűnik.
Vállalat Trump már rendeletben szorongatja a TikTokot
MTI | 2020. augusztus 7. 09:31
Megtiltott minden a céggel kapcsolatos ügyletet. A korlátozás szeptember 20-án lép életbe.
Vállalat Nevet vált a Kika, de az Ikea marad a piac királya
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 18:28
Bár a Gazdasági Versenyhivatal már tavaly jóváhagyta a Kika lakberendezési lánc felvásárlását, az új tulajdonos csak most lépett a tettek mezejére. Csütörtökön bejelentették, megkezdődött a hat hazai Kika bútoráruház átalakítása, ősztől már XXXLutz néven várják a vásárlókat.
Vállalat Ezt tette a Magyar Telekom számaival a koronavírus
MTI | 2020. augusztus 6. 08:40
Ötödével csökkent a cég adózott nyeresége a második negyedévben.
Vállalat 12,5 milliárdért adta el az állam és a MÁV a Dunakeszi Járműjavítót
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 08:20
A vevő a TMH Hungary Invest Zrt., melynek résztulajdonosa a botrányosan sikerült budapesti metrófelújításról is ismert orosz Transzmasholding.
Vállalat Tesco: alaptalanok a leépítésről szóló spekulációk
MTI | 2020. augusztus 6. 07:28
Az áruházlánc reagált a Magyar Nemzet értesülésére. Közlésük szerint erős a magyar pozíció, és jók a kilátások.
Vállalat Már 1000 cég mondott nemet a Facebooknak
Király Béla | 2020. augusztus 5. 19:14
Lélektani határhoz érkezett a Facebook hirdetéseket bojkottáló vállalatok száma. A közösségi média egyelőre mégsem tesz hathatós lépéseket.
Vállalat Tatabányán Mészárosék jelentik a spórolós megoldást
Tiszai Balázs | 2020. augusztus 5. 18:01
Földet kell hordani az épülő multifunkciós csarnoknál, a Fejér-B.Á.L. Zrt. ajánlata volt a legkedvezőbb a feladatra.
hírlevél