<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több, mint 1 milliárd forintos közbeszerzést nyert a felcsúti FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., melynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc és három gyermeke. Az Újbudán található, 100 évesnél idősebb K und K épületegyüttesre kaptak megbízást.

Három pályázat is érkezett a XI. kerületi Daróczi úti épületcsoport felújítására kiírt tenderre, amit végül a felcsúti Mészáros-cég, a FEJÉR B.Á.L. Zrt nyert el, a másik két pályázó neve nem ismert.  A projekt értéke ÁFA nélkül 1 270 578 057 forint.

Mészáros Lőrinc cége újítja fel a Daróczi épületegyüttest. Fotó: FacebookMészáros Lőrinc cége újítja fel a Daróczi épületegyüttest. Fotó: Facebook

A Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. kezelésében levő Daróczi-épületegyüttes az 1900-as évek elején az Osztrák-Magyar Monarchia K und K katonai (kaiserlicth und königlich, azaz királyi és császári) létesítményei voltak. A telep kilenc épületből áll, melyek eredetileg raktár, laktanya, iroda és műhely funkciót töltöttek be, de a II. világháborút követően már leginkább csak raktározásra használták.

A közbeszerzés többi között az épületek helyrehozatalára, a felvonók cseréjére, új irodaterek, tárgyalók, vizes blokkok és parkolók kialakítására, teljeskörű áram- és tűzvédelmi munkákra, a hőközpont teljes cseréjére szól. Opcionális munkaként még szóba jöhetnek a homlokzat veszélyelhárítási munkái, később pedig a pincében egy irattár kialakítása is.

A felcsúti nyertes cég tulajdonosa Mészáros Lőrinc és három gyermeke. A 2015-ban alapított, jelenleg 245 főt alkalmazó részvénytársaság jellemzően pályázati kiírásokhoz kapcsolódóan nyeri el munkáit, melyek építési, vagy rekonstrukciós munkák. Nagyobb pályázatok esetén más cégekkel konzorciumot alkotva tud versenyképesen fellépni.

hirdetés

A FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. nettó árbevétele 2016-ban még csak 3,2 millió forint, míg 2020-ban már 44,5 milliárd forint volt. Nyeresége ennek megfelelően hasonlóképpen alakult, 2016-ban 319 millió forintot könyvelhettek el bevételként, 2020-ban pedig már több, mint 4 milliárd forintot.

Az Átlátszó.hu szerint a céghez köthető többi között a Nemzeti Lovarda, a Szombathelyi Püspöki Palota felújítása, a bicskei tanuszoda korszerűsítése, valamint a felcsúti Puskás Akadémia kazánházának és vasúti épületének, de az alcsúti kalandpark megépítése is.

 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Sorra válik meg Csányi Sándor az OTP-részvényeitől
Privátbankár.hu | 2021. december 7. 08:36
A múlt heti, több mint 13 milliárd forint értékű tranzakció után ezúttal "csak" közel 90 millióért adott el az általa irányított hitelintézet papírjaiból.
Vállalat Durván csökken a benzin ára - viszlát hatósági ár!
Király Béla | 2021. december 6. 16:19
Rég nem látott mértékű nagykereskedelmi árcsökkenés jön, ez a töltőállomásokon is látszódik majd. Az átlagár a hatósági szint alá kerül.
Vállalat Őrült pénzt lehet a vakcinával keresni
Király Béla | 2021. december 6. 05:22
A Covid elleni legsikeresebb vakcinák gyártói óriási összegeket kaszáltak a járvány révén. A második vonalba tartozó vállalatok esetében ugyanakkor a növekedés némileg visszafogottabb volt.
Vállalat Óriási összeget kapott Csányi Sándor az OTP-részvényeiért
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 10:15
A tegnap nyélbe ütött megatranzakciót a hitelintézet most tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vállalat Meglepő fordulat - 480 alá kerül sok kútnál a benzin
Király Béla | 2021. december 2. 08:37
Jelentősen csökken pénteken az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, ennek köszönhetően sok kútnál kerülhet a kiskereskedelmi ár is a hatóságilag megszabott 480-as szint alá.
Vállalat Adóspórolási lehetőséget ajánlott a cégeknek az államtitkár
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 06:55
A kisvállalati adó (kiva) választásával a Pénzügyminisztérium számításai szerint legalább 91 ezer cég spórolhatna a fizetendő adón jövőre. Az érintettek ma és holnap kapják meg az erről szóló tájékoztatást – tájékoztatott Izer Norbert.
Vállalat Növekedett a cégalapítási kedv, de sokezer megszűnés is volt idén
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 07:00
Többéves rekord dőlt meg az idén a vállalkozások bejegyzésében, ezzel együtt még több mint 17 ezer cég szűnt meg. 
Vállalat VII. Messi és az Aranylabda: komolyan vehető-e a futballvilág legnagyobb egyéni díja?
Marosi Gergely | 2021. december 1. 05:24
Lionel Messiből hétfő este VII. Messi lett – a Paris Saint-Germain argentin sztárfutballistája pályafutása során hetedszer kapta meg a labdarúgóvilág legnagyobb elismerésének számító Aranylabdát. Díjazása mellett és ellen is hosszan lehetne érvelni, de nem véletlenül csaptak megint magasba a hullámok szurkolói és szakmai körökben. Felvetődik a kérdés: 65 évvel a díj megalapítása után mennyire vehető komolyan az Aranylabda?
Vállalat Jelentősen nőtt a GuideVision ügyfélportfóliója
PR | 2021. november 29. 17:00
A német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés az Infosys és GuideVision elmúlt egy éves történetének legjelentősebb közös projektje. Az együttműködés kezdete óta eltelt egyetlen év alatt összesen 17 projekt indult. A növekvő megbízások miatt a GuideVision magyar irodájában 25%-os létszámbővüléssel terveznek.
Vállalat Egy új projekt segíthet a Covid-sújtotta turizmusnak, vendéglátásnak
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 12:31
A különböző területeken felszabaduló munkaerő és a turizmus-vendéglátás területén meglévő munkaerőhiány „összepárosítását” célozta meg egy 2018-ban elindított program, aminek eredményeit a Covid-sújtotta piacon is lehet hasznosítani.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló