Forrás: MTI/Mohai Balázs |
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal versenyre hívja a közétkeztető konyhák csapatait a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-18” keretében. A cél, hogy a hagyományos ízek és az ételek modernizálása mellett a kultúra fejlesztése, valamint az évszakokhoz és szokásokhoz kötődő ételek megismerése és népszerűsítése, ezt közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val. A háromfordulós versenyben 2 fős csapatok (egy szakács, egy segítő) vehet részt, akinek egy 3 fogásos, előételből vagy levesből, valamint egy főételből és egy desszertből álló menüt kell elkészíteniük.
A versenymenüben kötelező szerepelnie csirkének vagy afrikai harcsának, friss parajnak és/vagy spárgának, szezonális gyümölcsnek és/vagy zöldségnek, valamint rizsnek vagy tésztának. Az előírt alapanyagokon túl bármilyen további élelmiszer felhasználható, azonban az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 450 Ft-ot. A támogatók listája hosszú, a Földművelésügyi Minisztérium mellett például maga a Magyar Bocuse d’Or Akadémia is szerepel, mint szakmai támogató.
A nevezési határidő április 18., a részletekről és a jelentkezés menetéről a Nébih honlapján olvashatsz többet. >>>