3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A holland Jumbo kiskereskedelmi lánc 8,8 százalékos forgalomnövekedésről számolt be a pénzügyi év első felében az előző év azonos időszakához képest, ami saját bevallása szerint elmaradt a 9,4 százalékos piaci átlagtól, ami a piaci részesedés enyhe csökkenését eredményezte.

A Jumbo - amely egyebek mellett a Tour de France védője és minden valószínűség szerint idei győztese, a dán Jonas Vingegaard országúti kerékpáros csapatának fő támogatója (egyelőre) az infláció miatti áremelkedésnek is köszönhetően 5,96 milliárd eurós forgalmat bonyolított le a pénzügyi év első hat hónapjában, és a forgalomnövekedést elsősorban az infláció miatti áremelkedés okozta - írja a European Trade Magazin.

Ton van Veen, aki tavaly márciusban vette át a Jumbo vezérigazgatói tisztségét, így nyilatkozott: "Nem ez volt a legjobb időszakunk. Belföldön meg kellett küzdenünk a példátlan ár-, bérleti díj- és energiaár-emelkedésekkel, a kollektív bérmegállapodások erőteljes emelkedésével és a fogyasztói bizalom csökkenésével is"."

A kiskereskedő azt tervezi, hogy az alapvető élelmiszerek és különösen a Jumbo sajátmárkás termékei esetében megelégszik alacsonyabb árréssel, így igyekszik enyhíteni az infláció fogyasztókra gyakorolt kedvezőtlen hatásait.

A kisebb forgalom piacvesztést hozott. Fotó: Depositphotos
A kisebb forgalom piacvesztést hozott. Fotó: Depositphotos

Van Veen hozzátette: "Sok áremelkedésre csak nagyon korlátozottan van befolyásunk. Az A márkás beszállítókkal folytatott ártárgyalások során igyekszünk mérsékelni az áremeléseket, ami néhány nehéz tárgyalást eredményezett.

Szerencsére a túlzott áremelésekkel kapcsolatos helyzet mostanra kezd némileg megnyugodni, de még eltart egy ideig, amíg normalizálódásról beszélhetünk.

A Jumbo vendéglátóipari koncepciója, a La Place 36 százalékkal, 69 millió euróra növelte forgalmát az előző évhez képest, ami annak köszönhető, hogy 2023 első hat hónapjában megnövekedett a költés ebben a csatornában.

A lánc hollandiai online tevékenységekből származó forgalma 8,8 százalékkal nőtt a tavalyi első félévhez képest, mivel egyre több vásárló fedezte fel a "Jumbo Bezorgeloos" előnyeit, amely egy olyan szolgáltatás, amely vonzó áron előfizetéseket kínál házhozszállításra.

Tavaly tavasszal a Jumbo felbontotta partnerségét a Getirrel, a Gorillas gyorskereskedelmi cég tulajdonosával is, mivel a saját online tevékenységeinek további fejlesztésére és növekedésére kívánt összpontosítani.

A holland lánc a jövő év végéig áll szerződésben a Valter Attilát és a Tour győztes Vindegaard-t foglalkoztató kerékpárcsapattal, de már tudatták, hogy amennyiben előbb jelentkezne hasonló fasúlyú támogató, szívesen átengedik a pozíciót.

Belgiumban a Jumbo 68 százalékos, 169 millió eurós forgalomnövekedésről számolt be, ami piaci részesedésének növekedését eredményezte.

A Jumbo egy sor olyan kezdeményezésen dolgozik, amelyek a kihívásokkal teli helyzetben hozzá tudnak járulni a csoport további növekedéséhez.

"Most fontos, hogy továbbra is az egészséges jövőre építsünk és meg tudjuk különböztetni magunkat a többi lánctól továbbra is az árra, a választékra, a szolgáltatásra és a CSR-re összpontosítva" - nyilatkozta van Veen.

"2023 második fele kétségtelenül kihívásokkal teli marad, de bízom abban, hogy minden alkalmazottunkkal, franchise-partnerünkkel és láncpartnereinkkel együtt tovább haladunk a további növekedés útján."

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
Vállalat A választások előtti napokban kapott jó hírt Gattyán György
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 09:59
Cégcsoportja egyik zászlóshajóját sikerült két évig tartó veszteség után nyereségbe kormányoznia.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG