Molnár Csaba

Molnár Csaba cikkei

Vásárló Nagyon menő a fast fashion, de irtózatos a környezetpusztító hatása 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 13. 16:34
A bármilyen ok miatt visszaadott/visszavásárolt fast fashion cuccok több mint 10 százalékát nem értékesítik újra az eredeti kiskereskedők, ehelyett a visszaküldött darabok nagy része a hulladéklerakóba kerül vagy megsemmisül.
Részvény / Deviza / Áru Freddie Mercury zongorája a londoni aukció sztárja 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 12. 14:16
A Queen zenekar frontembere, Freddie Mercury tulajdonát képező zongora lehet a londoni Sotheby's szeptemberi aukciójának igazi húzótétele - a hangszer kikiáltási ára várhatóan csaknem 4 millió dollár lesz.
Vásárló Az Aldi csúcsra járatja az árcsökkentést 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 12. 09:51
Az Aldi több tucatnyi háztartási alapanyag árát csökkentette Nagy-Britanniában, hogy árai versenyképesek maradjanak a többi vezető szupermarkettel szemben.
Vállalat Az Adidas olyan cipőt dob piacra, amilyen még nem volt 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 3. 08:56
Az Adidas a cipők alkatrészeinek újrahasznosításával körkörös gazdaságbeli projektbet indít. Már több helyről is támadták a céget a fenntarthatósági problémák miatt.
Vállalat Lejtőre került Valter Attila és Jonas Vingegaard fő szponzora? 
Molnár Csaba | 2023. július 23. 17:11
A holland Jumbo kiskereskedelmi lánc 8,8 százalékos forgalomnövekedésről számolt be a pénzügyi év első felében az előző év azonos időszakához képest, ami saját bevallása szerint elmaradt a 9,4 százalékos piaci átlagtól, ami a piaci részesedés enyhe csökkenését eredményezte.
Vásárló Elszálltak a brit élelmiszerárak, de itthon örülnénk ekkora drágulásnak 
Molnár Csaba | 2023. július 18. 14:05
A Which? új adatai szerint a szupermarketek élelmiszerárai az elmúlt két évben több mint 25 százalékkal emelkedtek, és az emelkedés mértéke miatt újból felhívást intézett az árak nagyobb átláthatóságára, hogy a vásárlók megtalálhassák a legjobb ajánlatot.
Agrár Durvul az olívaháború az EU és az USA között 
Molnár Csaba | 2023. július 18. 09:57
Brüsszel újabb eljárást indít az USA ellen a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) a fekete olajbogyóra 2018 óta kivetett, két tételben összesen 35 százalékos vám miatt. A WTO 2021-es határozata alapján az amerikaiaknak el kellett volna törölniük e sápot, ám ezt a mai napig nem tették meg, a vámok jelenleg is sújtják a spanyol feketeolíva-szállítmányokat. Ha az USA továbbra sem fogadja el a WTO-határozatot, Brüsszel megtorló lépéseket tesz.
Tudomány-technika Sportital vagy energiaital? Nagyon nem mindegy, veszélyes is lehet összekeverni a kettőt, főleg gyerekeknek 
Molnár Csaba | 2023. július 17. 09:47
Szüksége van-e valakinek sportitalokra, és kinek kellene távol maradnia tőlük? Mire figyeljenek a szülők, amikor a sportitalok fogyasztását fontolgatják gyermekeik számára? Mit kell szem előtt tartaniuk az embereknek, beleértve az állóképességi sportolókat is az ilyen italok fogyasztása során? Átlagemberek átlagsportolásához pont megfelelő a víz. 
Makro / Külgazdaság Eltűnt Prigozsin, csődöt mondtak a nyomkövetők, Oroszországban lehetett utoljára 
Molnár Csaba | 2023. július 14. 10:59
A nyugati elemzőket meglepte a hír, hogy Vlagyimir Putyin egyáltalán eltűrte az orosz hadsereg vezetésével szemben lázadást szervező Jevgenyij Prigozsinnak, hogy betegye a lábát Oroszországba.
Makro / Külgazdaság Prigozsin katonái nem tudják kik ők valójában: hazafiak vagy árulók 
Molnár Csaba | 2023. július 12. 14:32
A Wagner magánhadsereg katonái ellentmondásosan ítélik meg főparancsnokuk döntését arról, hogyfegyveres lázadást szervezett az orosz katonai vezetés ellen.
Vállalat Az Aldi továbbra is veri a mezőnyt 
Molnár Csaba | 2023. július 6. 10:06
Az Aldi a 13. egymást követő hónapban letta legolcsóbb szupermarket a briteknél, egy kosár élelmiszer átlagára 75,25 font.
Makro / Külgazdaság Új módszert alkalmaznak az oroszok Ukrajnában a megszállt területek megőrzésére 
Molnár Csaba | 2023. július 6. 08:02
Az orosz kultúra bástyáját akarják felállítani az oroszok az ukrajnai Mariupol városában, de súlyos teher a projekten, hogy az orosz hadsereg taposta ki az utat a kulturális kezdeményezés előtt - jelentős brutalitással.
Pénzügyi szektor Európa amnesztiát adna egy orosz banknak 
Molnár Csaba | 2023. július 4. 13:22
Az Európai Unió azt fontolgatja, hogy egy orosz banknak visszaadja a hozzáférést a globális pénzügyi rendszerhez. A lépésre a gabonaüzlet megmentése miatt van szükség.
Vállalat „Legfeljebb elmegyek bolti pénztárosnak” – de hol fizetnek a legjobban? 
Molnár Csaba | 2023. július 3. 05:53
Nincs könnyű dolga annak, aki valamelyik nagyáruházláncnál tervez karriert csinálni. Szabad munkahely első ránézésre ugyan a legkülönfélébb pozíciókban van, széles szortimentet ölel fel a kínálat, de a különféle pozik részletezésénél az erős fényezés mellett egy csomó esetben hiányzik a döntéshez egy elengedhetetlenül fontos információ, jelesül, hogy mennyi pénzhez lehet hozzájutni az ide vagy oda elszegődéssel. Annyi azért kiderül, hogy jellemzően inkább az ágazati átlagkereset alatti pénzeket kínálnak az új belépőknek.
Turizmus Már a főszezon előtt beindult az őrült európai nyár - amerikai áradat várható 
Molnár Csaba | 2023. július 2. 14:47
Európa számos részén már javában tart az őrület, a kontinensre tartó tengerentúli turisták tömegei folytatják a covid miatti zárlat utáni 2022-es szezonban megtapasztalt utazási tébolyt. Az idén nyáron Európába utazó amerikaiak száma várhatóan 55 százalékkal emelkedik a tavalyi adatokhoz képest - amelyek már így is elképesztő, 600 százalékos növekedést mutatnak 2021-hez képest.
Részvény / Deviza / Áru Gigantikus gázprojektet indítanak a románok a Fekete-tengeren, eurómilliárdokat keresnek rajta 
Molnár Csaba | 2023. június 22. 16:28
„Partnerünkkel, a Romgazzal együtt elkezdjük az első mélytengeri gázkitermelési projektet Romániában” – jelentette be Christina Verchere, az OMV Petrom vezérigazgatója. A két vállalat tíz év leforgása alatt legkevesebb 80 milliárd köbméter földgázt hoz  felszínre.
Makro / Külgazdaság Putyinnak nem csak az ukránokkal, de a Kreml súlyosodó alkoholizálásával is meg kell küzdenie 
Molnár Csaba | 2023. június 22. 09:58
Az orosz politikai elit tagjai az alkoholhoz nyúltak, hogy megbirkózzanak az ukrajnai háború okozta növekvő nyomással. A "legális" fogyasztást is duplájára emelték a Kremlben, sokan azonban fittyet hányva az amúgy is sajátságos szabálynak, eleve tökrészegen kezdik a napot, majd már csak ráisznak.
Agrár Talán mégsem tűnik el a boltokból a világ legnépszerűbb gyümölcse 
Molnár Csaba | 2023. június 10. 14:41
Ausztrál tudósok háríthatják el annak veszélyét, hogy a világ legnépszerűbb gyümölcse eltűnjön az üzletekből. Húsz évnyi kutatás után sikerült előállítani egy hibridet, ami ellenállónak tűnik a banán világszerte pusztító betegsége, a Panama-kór aktuális törzsének. Nem mellesleg megmenekülhet a 20 milliárd dolláros világpiac és elérhető maradhat mintegy 400 millió ember alapélelmiszere.
Agrár Nemcsak Magyarországon alkalmazzák előszeretettel a rejtett áremelést 
Molnár Csaba | 2023. június 7. 13:57
A brit vásárlók a "zsugorodási infláció" áldozatává válnak, azaz egyre kisebb kiszerelésekért kell ugyanannyit fizetniük. Ez nagyon nem tetszik nekik.
Vásárló „Ősi” amerikai kaja lenne a hamburger? Ugyan, a kínaiak már kétezer éve eszik 
Molnár Csaba | 2023. május 28. 18:21
McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Five Guys – a világ legnagyobb hamburgerező étteremláncai mind amerikaiak, így kézenfekvőnek tűnik, hogy Amerika – sok minden más mellett – a basic street food, a hamburger szülőhazája. Pedig nem, nagyon nem. Amellett, hogy a 19. században a nagy kivándorlási hullám előtt Európában már létezett a hamburger (bővebben a keretes írásban), a kínaiak több mint kétezer éve készítik és eszik a zsemlekenyérbe töltött raguszerű húst.
Vállalat Eléggé megtolta a Lidl a dolgozók bérét 
Molnár Csaba | 2023. május 25. 13:42
A Lidl 12 hónapon belül harmadszorra emeli nagy-britanniai dolgozóinak fizetését, az áruházakban és a raktárban akár 13,15 fontot is kereshetnek óránként. Sőt, mintegy 1500 új alkalmazottat is foglalkoztatnak.
Vállalat A Lego egy ’80-as évekbeli játéktermi ikonnal dobna nagyot 
Molnár Csaba | 2023. május 23. 12:46
Nyolcvanas évekbeli gyerekek, eljött a ti időtök! A Lego játékgyártó cég egy 2561 darabos készletet készül kiadni az ikonikus játéktermi játékszekrény, a "Pac-Man" ünneplésére. A készlet egy valódi, 1980-as évekbeli arcade játékszekrényen alapul.
Agrár Az éghajlati katasztrófa az egekbe hajtja a misztikus alapélelmiszer árát 
Molnár Csaba | 2023. május 23. 09:47
A Spanyolországban tavaly óta tartó súlyos aszály nagy tempóban hajtotta felfelé az olívaolaj árát. Jelenleg több mint 45 százalékkal nőttek a jegyzések a tavalyiakhoz képest, de nem lehet kijelenteni, hogy itt a drágulás vége. A piacon már jó ideje érezhetőek a klímaváltozás hatásai, ám a kedvezőtlen folyamatok az elmúlt két évben felgyorsultak és állandósult a bizonytalanság és a hektikus üzletmenet.
Agrár Gyökeres változás a Tesco élelmiszerkínálatában 
Molnár Csaba | 2023. május 22. 12:23
Jelentős változás állt be a britek élelmiszerfogyasztásának szerkezetében, amennyiben immár 34 százalékra tehető a húst részben vagy teljesen elhagyók aránya. A legnagyobb szigetországi kiskereskedelmi lánc ehhez alkalmazkodva kínálatában jelentősen növeli és szélesíti a vegetárius étkezéshez szükséges alapanyagok és (fél)készételek kínálatát.
Vállalat Felkopik az álla a menő márkáknak Európában? 
Molnár Csaba | 2023. május 21. 14:16
A sajátmárkás termékek már a teljes európai FMCG-értékesítés 38 százalékát teszik ki, mivel a vásárlók továbbra is a legjobb – leggazdaságosabb – vásárlási lehetőségeket keresik, és azok bizony nem a menő márkák termékei.
Vásárló Sokat drágult a hús vagy a zöldség? Nézze meg az angoloknál, na, ott kilőttek az árak! 
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:56
A brit szupermarketekben árusított húsok és zöldségek ára csaknem megduplázódott a tavalyi év azonos időszakához képest.
Vásárló Újabb széleskörű árcsökkentés a Tesconál 
Molnár Csaba | 2023. május 17. 09:02
A Tesco további árcsökkentéseket jelentett be 30 saját márkás tészta- és étolajtermékre brit hálózatában.
Vállalat A Tik Tokkal csinált nagy pénzt az egyik legmenőbb divatmárka 
Molnár Csaba | 2023. május 11. 17:31
Az árak emelkedése és a vásárlók fizetőképességének szűkülése miatt a pandémiát követő kereskedelmi környezetben néhány kiskereskedő számára nehéz volt eligazodni, különösen az olyan nem alapvető fontosságú területeken, mint a divat. A finoman szólva is kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére a Pull & Bear eladásai viszont 15 százalékkal emelkedtek a legutóbbi pénzügyi évben.
Makro / Külgazdaság Ipari nagyvállalatnál dolgozik? Tutibiztos a munkahelye 
Molnár Csaba | 2023. május 9. 16:26
Nem kell létszámleépítésektől tartani a hazai nagyvállalatoknál, ugyanis jelentősen, 6 százalékról 2 százalékra mérséklődött az elbocsátásban gondolkodó cégek aránya. Emellett az előző negyedévi rekord alacsony 5 százalék után jelenleg a cégek 8 százaléka készül munkaerőfelvételre. A teljes vállalati szektorban így 0,7 százalékos létszámbővülés várható a következő egy évben.
Személyes pénzügyek Kevés a gazdagnak nevezhető fiatal magyar 
Molnár Csaba | 2023. május 8. 14:51
Negyvenezer forinttal, több mint 28 százalékkal közel 182 ezer forintra nőtt a 19-29 évesek átlagos személyes jövedelme a K&H ifjúsági index felmérés friss adatai szerint. A fiatalok jelentős része továbbra is kénytelen megelégedni kisebb összeggel: 10-ből 4-en kevesebb, mint 100 ezer forint jövedelemre tesznek szert egy hónap során, miközben 11 százaléknak minden hónapban több mint 400 ezer forint a bevétele.
Vállalat Tombolnak az akciók a szupermarketekben - a koronázás csak rátesz egy lapáttal 
Molnár Csaba | 2023. május 6. 11:43
Tarolnak a hűségprogramok a brit szupermarketekben, az ilyen-olyan akciók keretében eladott termékek értékesítése 23 százalékra emelkedett az április 22-én zárult négy hétben, ami 2020 decembere óta a legmagasabb szint. És a koronázási népünnepély - ahol mindenki eszik-iszik nagy erőkkel - még csak ezen a hétvégén következik.
Vállalat Ismét az Aldi a legolcsóbb szupermarket a briteknél 
Molnár Csaba | 2023. május 5. 14:50
Az Aldi lett az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketje márciusban. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.
Agrár Egyre több a hamisított méz a boltokban 
Molnár Csaba | 2023. május 5. 12:26
A kiskereskedelmi láncok által egy évtizede elkezdett árverseny miatt ma már ezeknek az üzleteknek a polcain felerészben külföldről származó, zömében hamisított méz található, ez a folyamat pedig néhány éven belül akár oda is vezethet, hogy hazai mézet egyre inkább csupán a termelőtől lehet majd beszerezni.
Vállalat Újabb háborút indít a Pepsi az üdítőital piacon 
Molnár Csaba | 2023. május 4. 17:55
Jól láthatóan nem tudja megemészteni a Pepsi, hogy nem képes lenyomni a Sprite-ot a citrusos üdítőitalok világpiacán, hiszen sokadik sikertelen kísérlete után most ismét frontot nyit. Ezúttal a Starry lemon-lime márkájával próbálkozik legalább enyhíteni a Sprite nyomasztó fölényét.
Vállalat Minél kevesebbet vásárol, annál drágább a Tesco webshopja 
Molnár Csaba | 2023. május 2. 16:48
A Tesco megemeli azt a minimális összeget, amit a vásárlóknak el kell költeniük ahhoz, hogy online rendeléseiket ingyen házhoz szállítsák. Sőt, emelik azt az összeget is, amit ki kell fizeni azért, hogy kihozzák a kisebb rendeléseket is.
Vállalat Óriáshitellel menekül előre a világ egyik legnagyobb fociklubja 
Molnár Csaba | 2023. május 1. 11:49
Felújítja stadionját, a híres Camp Nou-t az FC Barcelona, az Espai Barca elnevezésű komplex projekt finanszírozására mintegy másfél milliárd euró kölcsönt szerveztek amerikai finanszírozók a katalánok szimbolikus klubja számára. Az amúgy is nagyon nehéz pénzügyi helyzetben lévő futballklub előremenekül: a korábban tervezettnél hamarabb, már 2026-ban megkezdi a törlesztést.
Vállalat Nem lehet feltartóztatni az Aldit 
Molnár Csaba | 2023. április 28. 15:27
A brit háztartások több mint kétharmada (66,4 százalék) már vásárol az Aldinál, a német gyökerű diszkontlánc az idei első negyedévben 1,1 millióval tudta növelni a napi cikkeket náluk beszerző fogyasztók számát. Magyarázhatja a tarolást, hogy ismét az Aldi kosara lett a legolcsóbb.
Vállalat Úgy fest, az Aldi és a Lidl kezeli a leghatékonyabban a súlyos inflációt 
Molnár Csaba | 2023. április 26. 17:30
Az Aldi az elmúlt 12 hétben új rekordot döntött a brit piacon, 10,1 százalékos piaci részesedést ért el, mivel a fogyasztók számára a kétszámjegyű inflációs környezetben továbbra is az egyik legfontosabb beszerzési szempont a kedvező árszínvonal, ebben pedig a német diszkontláncok kifejezetten erősek. Német vetélytársa, a Lidl ugyanis szintén növelni tudta a részesedését.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG