3p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Aldi lett az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketje márciusban. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.

A Which? fogyasztói csoport ismét az Aldit nevezte meg az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketjének, 65 pennyvel megelőzve diszkont riválisát, a Lidlt egy átlagosnak nevezhető vásárlói kosár alapján.

A diszkontlánc már tizenegyedik hónapja tartja vezető pozícióját, és 17,34 fonttal olcsóbb volt, mint a Waitrose, amely továbbra is a legdrágább szupermarket.

A Which? a havi legolcsóbb szupermarketek árösszehasonlítását egy kosárnyi élelmiszer és háztartási cikk árával végezte el, és megállapította, hogy az Aldi a legolcsóbb, mindössze 69,99 font volt. Szorosan a nyomában a Lidl német élelmiszerbolt következik 70,64 fontért.

A Which? szerint az Aldi 6,86 fonttal olcsóbb volt, mint a Sainsbury's és 7,93 fonttal, mint az Asda. Eközben a Tesco átlagos kosárára 8,10 fonttal, a Morrisonsé pedig 11,47 fonttal volt drágább.

A német gyökerű diszkontlánc nem csak olcsóságával tenné vonzóbbá magát a fogyasztók szemében, hanem azzal is, hogy fontosnak tünteti fel számára a fenntarthatóságot. Ennek jegyében új energiatakarékossági csomagja révén mintegy 1300 tonnával csökkenti szén-dioxid kibocsátását.

Buknak a vásárlók az Aldi áraira Fotó: Depositphotos
Buknak a vásárlók az Aldi áraira Fotó: Depositphotos

Az intézkedések között szerepel többek között hűtőajtók, léghőszivattyúk és hatékonyabb hűtőszekrények és lámpák beszerelése.

"A kisebb energiafogyasztás nem csak az ökológiai lábnyomunkat csökkenti, hanem hozzásegít ahhoz is, hogy a lehető legalacsonyabb árakat tarthassuk vásárlóink számára" - mondta Liz Fox, az Aldi UK vállalati felelősségvállalásért felelős igazgatója a Grocery Gazette-nek.

Minden üzletünkben már 100 százalékban megújuló energiát használunk, valamint hatékony világítást és hűtést, hogy csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat.

Az Aldi szén-dioxid-megtakarítása összesen 1370 tonna az Egyesült Királyságban, ami kiegészíti az egyéb megtakarításokat, amelyeket az élelmiszerbolt már a meglévő, illetve a tavaly megnyitott vagy felújított üzleteknél hajt végre.

A szupermarket vállalta, hogy 2030-ra a villamosenergia, 2035-re a közlekedési üzemanyagok, a gáz és a hűtőközegek felhasználása során, 2040-re pedig a teljes ellátási láncában nullára csökken a szén-dioxid-kibocsátás.

Az Aldi 2019 januárja óta szén-dioxid-semleges, köszönhetően számos fenntarthatósági kezdeményezésnek, többek között a napelemek használatának, a 100 százalékban zöldáramra való átállásnak, valamint a szén-dioxid-csökkentési projekteknek.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Durván jól hasított az easyJet 2023-ban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 13:56
A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc szeptember végével záródott pénzügyi évében elért adózás előtti nyeresége némileg felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a bevételek 42 százalékos növekedésének, valamint az üzleti év második felében elért rekordmagas adózás előtti nyereségnek köszönhetően.
Vállalat Csődben a legnagyobb ukrán légitársaság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 11:55
Nincs már repülőgépe és nem fizeti a pilótákat sem az Ukraine International Airlines.
Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt.
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Vállalat Perre kell mennie a mesterséges intelligenciának
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
A ChatGPT-t készítő OpenAI néhány befektetője jogi lépéseket fontolgat a vállalat igazgatótanácsa ellen - mondták az ügyet ismerő források
Vállalat Akkora pofáraesés várja Elon Muskot, hogy az egész Teslát is bedöntheti
Litván Dániel | 2023. november 20. 19:01
Nagyon nagy szüksége lenne a Teslának egy új modellre és egy sztorira, amivel tovább lehetne építeni a márka imázsát. Ehhez képest nagyon úgy tűnik, a legújabb autójuk megfelelő fékrendszer nélkül száguld a PR-katasztrófa betonfala felé.
Vállalat Újabb fordulat: visszatérhet a kirúgott ChatGPT-vezér?
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 13:09
A befektetőknek nem tetszik az igazgatótanács lépése, visszahoznák Sam Altmant.
Vállalat Nagy váltás van a globális finanszírozási lehetőségekben
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 18:02
Az idei harmadik negyedévben a világjárvány által lefékezett 2020-as második negyedév óta az első alkalommal csökkent éves bázison a frankfurti DAX-indexet alkotó cégek összesített értékesítési árbevétele és működési eredménye az EY vezetési tanácsadó vállalat kimutatása alapján, amit az MTI idézett.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG