Energia
Makro / Külgazdaság Új céggel tarolnak az önkormányzatoknál az Elios-ügyből ismert villanyszerelők
Vég Márton | 2020. december 11. 11:01
Sorra nyeri el kisebb és nagyobb települések közvilágítási közbeszerzéseit az Elios-botrányban is nevesített cég tulajdonosainak új vállalkozása. Solymáron riválisuk sem akadt.
Makro / Külgazdaság Magyarország 4,2 milliárd köbméter gázt vesz a Gazpromtól
MTI | 2020. június 23. 16:22
Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette Moszkvában, hogy összesen 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol Magyarország a Gazpromtól.
Makro / Külgazdaság Van hová fejlődni: hogy áll most Magyarország megújuló energiában?
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 15:47
A magyar társadalmat egyre inkább elkezdte érdekelni annak kérdésköre, hogy az ország haladjon a karbonsemlegesség és a fenntartható energiaforrások felé. Az ITM klímastratégia kapcsán készített kérdőívét kitöltők 92 százaléka támogatja azt, hogy Magyarország 2050-re karbonsemleges legyen, míg a probléma megoldásának sürgősségét is sokan hangsúlyozták.
Vásárló Kevesebb gázt fogyasztanak a magyarok, mint korábban
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 12:33
A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kiadványából, amely a magyar földgázrendszer 2018-as adatait összegzi.
Pénzügyi szektor Óriási villanyszámla: bitcoin helyett inkább aranyat kellene bányászni?
Gáspár András | 2018. november 8. 16:00
Egy friss kutatás szerint a kriptodevizák "bányászata" jóval több elektromos áramot igényel, mint a valódi fémek felszínre hozása. Ez az első olyan felmérés, ami alapján tényleg meg lehet vizsgálni, hogy valóban érdemes-e ennyi energiát fölösleges matematikai számításokba ölni, ha egyébként aranyat vagy épp platinát is bányászhatnánk vele.
Makro / Külgazdaság Nincs áram a lakásodban? Mostantól pofonegyszerű lesz a bejelentés
Privátbankár.hu | 2018. július 17. 12:50
Gyorsabb lehet a hibaelhárítás az E.On-nál, az új kisfeszültségű hálózatot felügyelő rendszer a teljes szolgáltatási területen 2,5 millió ügyfelet érint.
Vásárló Mindenkit meghallgatnak: kiemelt figyelem a fogyasztóvédelemben
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 15:07
Az energiahivatal évente több ezer megkeresést kap ilyen ügyekben.
Makro / Külgazdaság Szijjártó elárulta, ki az új legjobb barátunk
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 08:37
A két ország megerősíti stratégiai szövetségét a kelet-európai régió védelmében. Szijjártó Péter és Mike Pompeo külügyminiszterek találkozóján kiderült, milyen szerepe lesz Amerikának a magyar gázellátásban és miként erősítik meg a gazdasági együttműködést. A külügyminiszter szerint mindkét országnak fontos a polgárok biztonsága, így a kelet-európai térség védelmét is közös célként tűzték ki.
Vásárló Pazarolják az áramot a magyarok – újabb rekord dőlt meg
Privátbankár.hu | 2018. január 22. 14:05
Iszonyatosan sok villamos energiát használtunk 2017-ben.
Makro / Külgazdaság Energiaháború Washington és Berlin között – hova áll Budapest?
Káncz Csaba | 2017. június 19. 09:51
Rendkívül ingerülten reagált Berlin, Bécs és Moszkva az új amerikai szankciókra, amelyek az Északi Áramlat II. gázvezeték projektet is célba veszik. A vezetéket a Gazprom építi, amely a Kreml kinyújtott karjaként geopolitikai súlyt ad a projektnek és amely átkaroló hadműveletként helyezné fojtásba Ukrajnát. De mit lép Budapest és ki a szálak mozgatója?
Makro / Külgazdaság Nagy lépésre készül Trump - felfordul az energiapiac?
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 11:49
Leépítik Obama hagyatékát. Ennyit a környezetvédelemről?
Részvény / Deviza / Áru Új korszak az energetikában – dinamikusan nő az Alteo
Eidenpenz József | 2017. március 2. 12:15
A közepes és kisebb tőzsdei cégek forgalmának növelését próbálják elérni a Budapesti Értéktőzsdénél, az egyik módszer az lenne, ha a közkézhányadot, tehát a szabadon forgó részvények mennyiségét növelni lehetne. Az Alteo megújuló energiaforrásokat és hagyományos, de környezetbarát módszereket vegyít egymással, az energetikai értéklánc lényegében teljes spektrumára kiterjedő szolgáltatási portfóliót kínál nagyvállalati ügyfeleinek.
KKV Váltson szemléletet! 6+1 tipp, hogy okosan csökkentse a céges rezsit
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 14:57
Rengeteg módja van annak, hogy akár egy nagyobb összeget is lefaraghassunk cégünk energetikai költségeiből, mindössze tudatosabban kell dolgoznunk a mindennapokban. Egy kis odafigyeléssel nincs szükség nagyobb anyagi áldozatra ahhoz, hogy hónapról hónapra jobban mutasson a rezsiszámla. Adunk néhány tippet, hogyan faraghatunk a számla végösszegéből.
Makro / Külgazdaság Nesze neked függőség: sosem vett még ennyi orosz gázt Európa
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 10:05
A Gazprom az idei első 11 és fél hónapban rekordmennyiségű, 170 milliárd köbméter földgázt exportált a Független Államok Közösségén kívüli országokba.
KKV Spóroljon okosan! Hogyan csökkentheti hatékonyan a céges rezsit?
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 11:32
Ha szakértő segítséggel áttekintjük a számláinkat, szerződéseinket, megvizsgáljuk berendezéseinket, épületeinket, a vizsgálatért fizetendő díj sokszorosát spórolhatjuk meg a hiányosságok orvoslásával. Az MVM Partner szolgáltatásaival a törvényi kötelezettséget is teljesíthetik a cégek és a finanszírozáshoz is kaphatnak segítséget: nagyobb eséllyel indulhatunk az energetikai beruházásokhoz elérhető pályázatokon meghirdetett forrásokért.
KKV Hogyan döntsem el, hogy kitől vásároljam az áramot?
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 09:37
A költséghatékonyság, a versenyképesség növelésének fontos tényezője a megfelelő villamosenergia-kereskedő kiválasztása. Ahogy korábbi cikkünkben is körüljártuk, gyakorlatilag minden vállalkozásnak érdemes megválasztania, kivel köt szerződést és persze kinek fizet a villamos energiáért. Ha már tudjuk, hogy érdemes váltanunk, hogyan és mi alapján válasszunk új kereskedőt?
Vállalat Kiszállnak a svájciak: Budapesti erőművet vesz az állam
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 07:52
A Világgazdaság értesülései szerint megállapodott a Csepel II. Erőmű adás-vételéről az állami MVM-csoport és a svájci tulajdonos Alpiq AG, de a szerződést még nem írták alá.
KKV Napelemes rendszert szeretnék – eleget süt ehhez a nap Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2016. október 7. 12:34
A napenergia korunk egyik slágertémája. Egy jól megtervezett és kivitelezett napelemes rendszerrel sokat faraghatunk energiaköltségeinken - de vajon alkalmasak erre a körülmények Magyarországon?
KKV Spóroljon okosan! Hogyan csökkentheti hatékonyan a céges rezsit?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 07:02
Ha szakértő segítséggel áttekintjük a számláinkat, szerződéseinket, megvizsgáljuk berendezéseinket, épületeinket, a vizsgálatért fizetendő díj sokszorosát spórolhatjuk meg a hiányosságok orvoslásával. Az MVM Partner szolgáltatásaival a törvényi kötelezettséget is teljesíthetik a cégek és a finanszírozáshoz is kaphatnak segítséget: nagyobb eséllyel indulhatunk az energetikai beruházásokhoz elérhető pályázatokon meghirdetett forrásokért.
Makro / Külgazdaság Rengeteg halott és óriási gazdasági kár: ezt hozza a magyaroknak a pazarlás
Privátbankár.hu | 2016. július 14. 12:41
A légszennyezés évente 6,5 millió ember korai halálát okozza, az ebből fakadó gazdasági károk csak Európában elérhetik az 1600 milliárd dollárt éves szinten. Magyarországon nagyon komoly energiapazarlás megy, a légszennyezés miatt arányaiban csak Kínában halnak meg többen, miközben a GDP ötödét is elveszítjük.
KKV A villanyszámlától a napelemig: így csökkenthetjük a céges rezsit
Privátbankár.hu | 2016. június 14. 10:20
Ha szakértő segítséggel áttekintjük a számláinkat, szerződéseinket, megvizsgáljuk berendezéseinket, épületeinket, a vizsgálatért fizetendő díj sokszorosát spórolhatjuk meg a hiányosságok orvoslásával. Az MVM Partner szolgáltatásaival a törvényi kötelezettséget is teljesíthetik a cégek és a finanszírozáshoz is kaphatnak segítséget: nagyobb eséllyel indulhatunk az energetikai beruházásokhoz elérhető pályázatokon meghirdetett forrásokért.
Vásárló Így lesz megoldva egymillió háztartás energiaellátása
Privátbankár.hu | 2016. február 4. 11:51
Nagy-Britannia partjainál épül fel a világ legnagyobb szélerőműve.
Vásárló Most akkor hány óra van, és mi értelme az egésznek?
Gáspár András | 2015. október 25. 09:55
A villamosenergia-szakma ragaszkodik hozzá, hogy jobb így nekünk, rengeteget spórolunk, sokak szerint viszont csak borítgatjuk itt az életünket felfele, nincs is semmi értelme az egésznek. Jönnek-mennek az ellenérvek, csak azt nem mondja meg senki sem, hogy akkor most végül is hány óra van?!
Makro / Külgazdaság Történelmi eredmény: egyre zöldebb Kína?
Privátbankár.hu | 2015. június 2. 17:46
A legnagyobb energiafelhasználó országok, a G20 alig fogyasztott többet tavaly, mint az azt megelőző évben.
Vásárló Minden hetedik ember áram nélkül él a Földön
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 08:43
A Világbank jelentése szerint még most is vannak olyan lakott területek a világon, ahol teljesen nélkülözik az elektromosságot.
Makro / Külgazdaság Nagyon akarjuk az energiauniót
Privátbankár.hu | 2015. március 17. 16:49
Magyarország számára az első és legfontosabb szempont az energiaunióval kapcsolatban az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtése - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a tagállamok közösségi kérdésekért felelős minisztereinek tanácskozását követően
Makro / Külgazdaság Veszélyben az energiaellátás: már Paks II sem elég?
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 08:25
Az energiaigény folyamatosan nő az országban, de a korszerűtlen erőműveink nem segítenek. Bencsik János szerint a megújuló erőforrásokra támaszkodhatunk, de szükséges a régi egységek renoválása is.
Vásárló Egyre inkább a külföldieken múlik, hogy fel tudjuk-e kapcsolni a villanyt
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 07:42
Nagyot esett a magyar erőművek kihasználtsága az elmúlt 10 évben - a Napi Gazdaság összesítése szerint idén tovább nőtt a külföldről vásárolt villamos energia aránya.
Vásárló Szeretnél egy bivalyerős porszívót? Igyekezz, mert betiltották
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 30. 17:55
Egy uniós előírás szerint a porszívókat is csak energiacímkével lehet forgalomba hozni szeptembertől, a hűtőgépekhez vagy a mosógépekhez hasonlóan. Hétfőtől csak olyan porszívó hozható újonnan forgalomba, amelynek teljesítménye 1600 watt alatti - de az sem mindegy, milyen hangos és meddig bírja ki a gégecsöve.
Vásárló Érezzük? Európához képest olcsó a budapesti gáz és az áram
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 13. 08:10
23 európai város közül júliusban Budapesten volt a harmadik legolcsóbb a lakossági áramár. A gázár esetében a magyar főváros lakói a második legalacsonyabb tarifát fizették.
KKV Az új fejlesztési miniszter is atomenergia-párti
Privátbankár.hu | 2014. június 3. 17:13
Az egyik legfontosabb feladat a hazai energiaellátás biztonságának erősítése, amire nincs lehetőség atomerőmű nélkül - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága előtti keddi meghallgatásán.
Makro / Külgazdaság Valami készül - kedden Kínába utazik Putyin
Privátbankár.hu | 2014. május 18. 14:53
Az Ukrajna miatt Nyugattól egyre elszigeteltebb Vlagyimir Putyin orosz államfő a jövő héten Kínába utazik, hogy tető alá hozzon egy közel tíz éve halogatott üzletet.
Vásárló Milliókat spórolhatnának meg a kórházak
Privátbankár.hu | 2014. április 3. 07:47
A hazai egészségügyi intézmények energiaköltségeik 10-40 százalékát is megtakaríthatják az üzemeltetés racionalizálásával, illetve megfelelő fejlesztésekkel - derül ki a Dalkia Energia Zrt. magyar kórházi portfóliójának üzemeltetési adataiból.
KKV A szlovákokkal karöltve szabadulhatunk az orosz gázfüggőségtől
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 17:43
Összekapcsolták csütörtökön a magyar és a szlovák földgázhálózatot a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Robert Fico jelenlétében a Pest megyei Szada melletti tranzitállomáson.
Vásárló Az enyhe tél is rásegített a rezsicsökkentésre
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 16:38
Az elmúlt tél enyhe időjárása miatt mintegy 11,6 százalékkal kevesebb gázt használtak a lakossági fogyasztók novemberben, decemberben és januárban, mint az előző fűtési szezon ugyanezen időszakában - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) adataiból.
KKV Dúskálunk az alternatív gáztartalékokban, mégsem használjuk ki
Privátbankár.hu | 2014. március 11. 11:55
Magyarországon a hulladéklerakókban képződő depóniagázt és a termálvíz-kitermelés melléktermékeként felszínre kerülő termálmetánt tekintve is kedvezőek a lehetőségek, mégis nagyrészt kihasználatlanok ezek az energiaforrások - állapítja meg az Alteo Energiaszolgáltató.
Vásárló 24 éve nem fogyasztottunk ilyen kevés energiát
Privátbankár.hu | 2014. február 17. 14:09
1990-től 2006-ig nőtt, az azt követő hat évben lényegében visszaállt az 1990-es szintre az energiafogyasztás az Európai Unió 28 tagállamában - derült ki az EU statisztikai hivatalának, az Eurostat összesítéséből.
Agrár Vidéki rezsicsökkentés: nem csak környezetbarát, jövedelmező is
Privátbankár.hu | 2013. október 25. 14:16
A biomassza ismét jelentős energiaforrása lehet a magyar vidéknek - mondta a vidékfejlesztési miniszter.
Makro / Külgazdaság Napelemre vált a magyar honvédség
Privátbankár.hu | 2013. október 15. 09:51
Tíz darab napelemes rendszert telepít a honvédség az épületeire országszerte. A beruházást az Európai Unió finanszírozza 460 millió forint értékben.
Makro / Külgazdaság A németeknek megtetszett a rezsicsökkentés? Az SPD ezzel kampányol
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 17:29
Egyebek mellett adócsökkentéssel és az árak hatósági szabályozásával mérsékelné a villamos áram lakossági árát az ellenzéki német szociáldemokrata párt (SPD).
Makro / Külgazdaság Csoda történt Japánban? Drágább lett az élet
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 07:57
Több mint egy év után emelkedtek az árak Japánban. Mire lesz ez elég?
KKV Nem tetszik a rezsicsökkentés? Nem könnyű elhagyni az országot
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 07:35
Az energiaszolgáltatók nem adhatják vissza csak úgy lakossági szolgáltatási engedélyeiket.
Ingatlan A kormány tudni akarja, mennyiből lehetne felújítani a lakásunkat
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 13:35
Uniós pénzből 2,4 milliárd forintot költ a kormány arra, hogy megtudja, hogyan lehetne felújítani a lakásokat, középületeket.
Makro / Külgazdaság Nekimegy az Uniónak az orosz elnök
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 17:00
Az orosz államfő az Európai Unió harmadik energiacsomagja elleni közös fellépésre szólította fel az úgynevezett hagyományosan gázexportáló országokat.
KKV Engem az emberek lustasága sért - Úton a sikerhez VII.
Zsiborás Gergő | 2013. június 26. 06:06
Történet egy cégvezetőről, akinek pénze nem, csak víziója volt, ma pedig komoly pénzügyi partnerekkel dolgozik azon, hogy forradalmat hajtson végre felhő alapú szolgáltatásával az energiahatékonyság területén. Interjú.
Vásárló A többségnek fogalma sincs, mennyit költ rezsire
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 17:28
A hazai fogyasztóknak mindössze 38 százaléka vizsgálja meg minden esetben energiaszámláit, 21 százalék viszont soha, a többségnek fogalma nincs, valójában mennyit költ rezsire.
Vásárló Tovább vágná a rezsit Lázár János, nem kicsit, nagyon
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 15:25
Az energiaárak csökkentése nem elég Lázár Jánosnak. Az államtitkár a közüzemi díjakat is csökkentené. A víz- és csatornadíjakat, valamint a szemétszállítás díját is jelentősen lefaragná.
Makro / Külgazdaság Cél alatt: 7 éve nem volt ilyen alacsony az infláció
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 09:09
Februárban a fogyasztói árak 2,8%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Ennél alacsonyabb éves infláció közel hét évvel ezelőtt volt, a kedvező adat elsősorban az elektromos energia, vezetékes gáz és távfűtés körében megvalósított 10%-os árcsökkentésnek köszönhető.
Friss
hírlevél
depositphotos