Szupermarket
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk? 
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
Vállalat Szárnyra kapott a Tesco, szerinte enyhülni fog az infláció 
Privátbankár.hu | 2023. június 16. 14:37
Jelentősen nőtt a Tesco forgalma a cég 2023-2024-es pénzügyi évének első negyedében. A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat vezetője szerint már látszanak az infláció enyhülésének első jelei.
Agrár Közelről láttuk a szupermarketek árháborúját Írországban 
Mester Nándor | 2023. június 13. 17:21
Több száz termék árát viszik le ezekben a napokban is a nagy élelmiszerláncok, így a heti bevásárlás átlag 8-10 százalékkal olcsóbb. Ezzel talán sikerül letörni az inflációt. A helyi gazdák azonban egyre hangosabbak, mert a hálózatok kissé csökkentették a felvásárlási árakat, hogy ne veszítsenek sokat a profitjukból. 
Vásárló A Spartól a kisujját kéri kormány, de a karját kapja 
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 13:58
A Spar csoport az akcióköteles időszak első napjától több mint 700 akciós ajánlattal várja vásárlóit, 300 termék árát pedig a május 31-i áron befagyasztja – közölte szupermarket lánc. A kötelező árengemény mértékét jelentősen meghaladóan olcsóbb tételek is szerepelnek a csökkentett árú kínálatban.
Vállalat Ismét az Aldi a legolcsóbb szupermarket a briteknél 
Molnár Csaba | 2023. május 5. 14:50
Az Aldi lett az Egyesült Királyság legolcsóbb szupermarketje márciusban. A német gyökerű diszkontlánc kosara 20 fonttal lett olcsóbb, mint a legdrágábbnak bizonyult Waitrose hálózaté, de csak 65 pennyvel végzett a Lidl előtt.
Ingatlan Olasz plázát és szupermarketeket vett az Indotek 
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 07:59
Ezzel belépett az itáliai piacra is.
Vállalat Mennyit ér a karácsonyi roham a végelszámolásnál? 
Privátbankár.hu | 2020. december 14. 18:19
Még nem tudni, mire lesz elég a korábbi évektől gyökeresen eltérő idei karécsonyi szezon az üzletek bérlőinek, tulajdonosainak. A webshopok és csomagküldők viszont pezsgőt bonthatnak - erről is beszélt munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm hétfő reggeli adásában.  
Vásárló Neten rendelnél? - A Tesco az önkéntes karanténba is szállít 
Privátbankár.hu | 2020. március 13. 15:43
Aki most szeretne bolti élelmiszert online rendelni és házhoz szállíttatni, annak legalább 6-9 napot kell várnia a pénteki állapot szerint. A lakosság, úgy látszik, most kezdett igazán bespájzolni a vírus miatt, vagy távol akarnak maradni a zsúfolt üzletektől.
Személyes pénzügyek Itt az eredmény: ez a legnagyobb problémája az országnak 
Eidenpenz József | 2019. május 31. 15:41
Itt az új körkérdésünk, ezúttal hétköznapi bevásárlásainkról. Jelentős részvétel, több mint hatezer szavazó mellett zárult a Privátbankár.hu előző körkérdése, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy mit tartanak az olvasók az ország legnagyobb problémájának.
Vásárló Még az idén 4 új áruházat nyit az Auchan  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 13:19
Hipermarketek helyett a kisebb üzletekre álltak át.
Karrier Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában 
Privátbankár.hu | 2018. július 12. 16:42
Úgy tűnik, az Aldi-pénztárosok élete valóban olyan stresszes, mint ahogy kívülről látszik, kemény teljesítmény-kényszer alatt dolgoznak. A vevők is macerásak tudnak lenni. Viszont Németországban még a nettó alapfizetésük is eléggé vonzó, és még egyéb pluszpénzek is bőven akadnak számukra. Jelenleg is jó pár száz ilyen dolgozót keresnek.
Vállalat Olyat épít az Auchan, amiből eddig egy van Magyarországon  
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 08:23
Ezúttal nem hipermarketet nyitnak.
Vállalat Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott 
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 19:02
Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.
Vállalat Csavaros húzással intenek be a multik Orbánnak 
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:29
Január elsejétől nem működhetnek üzletek a világörökségi területeken – a Lidl és az Adli talált megoldást.
Vállalat Újdonság: ilyen Auchant még nem láttál Magyarországon!  
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 2. 13:56
Valami olyasmit kaptak a szekszárdiak, ami még nem volt idehaza.
Személyes pénzügyek Jóváhagyták az Aldi gigaberuházását, hetente 30 boltot alakítanának át 
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 13:00
Világosabb, csinosabb, kényelmesebb üzleteket szeretnének, a kínálat is bővülhet. Az Aldi Nord német részvényesei végre elfogadták az üzlethálózat felújítására készített tervet, ősztől hetente 30 boltot is felújíthatnak, ami átalakítással is jár. Közben folyik az amerikai és brit terjeszkedés.
Vállalat Állatvédelem a hipermarketben: Te tudsz nyugodt lelkiismerettel húst vásárolni? 
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 20:20
A német szupermarket-láncok, köztük az Aldi és a Lidl is élen járnak az állatvédelemben, bár valószínűleg nem teljesen önzetlenül. Hanem azért, mert az eladásaikon is érzik a vásárlók felháborodását az állatokkal való bánásmód miatt. A Rewe áruházlánc most a hím naposcsibék milliószám történő leölése ellen lép fel. A probléma nálunk is él.
Vállalat Itt az Auchan újabb nagy dobása 
Privátbankár.hu | 2017. július 7. 13:45
Online áruház után, most szupermarketet nyit az Auchan Magyarországon és az egészséges táplálkozást támogatja a cég.
Személyes pénzügyek Teljesen letaglózza az új piacot, ami az Aldiban megy 
Privátbankár.hu | 2017. június 19. 15:24
Az Aldi az USA-ba megy, sőt agresszívan terjeszkedni fog – a hír sokakat meglepett. Csakhogy eléggé különböző a vásárlói kultúra a tengerentúlon, és így nem tudni, sikeres lesz-e. Egyes engedmények például ott nagyon elterjedtek, itt meg nem igazán. Szerinted?
Vásárló Jön az Aldi-elv halála? Támad a luxus-Lidl? 
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 14:58
Német szakértők szerint radikális átalakulás előtt állnak a diszkont üzletláncok, nemsokára nem olyan lesz az Aldi és a Lidl, ahogy megismertük. Mindkét áruházlánc áttervezte üzlethelyiségeit, és kíméletlen árharcot folytat, már a márkás termékek piacán is. A diszkontok és a hagyományos szupermarketek közötti különbség idővel teljesen eltűnhet.
Vállalatok Aldi-Lidl-effektus: a fogyasztóknak kedvez az elkeseredett árharc 
Privátbankár.hu | 2016. május 25. 06:08
Németország a diszkont üzletláncok paradicsoma, az elkeseredett árharc oda vezetett, hogy relatíve olcsóvá váltak ott az alapvető élelmiszerek. Az Aldi és a Lidl kezdték, de másoknak sem maradt más választásuk, minthogy beszálljanak. Nagy-Britanniában éppen most teljesedik ki ez a folyamat.
Vásárló Itt vannak a leggyakoribb trükkök, hogy többet költs a kelleténél 
Privátbankár.hu | 2015. december 18. 18:10
Igen könnyű az év végén túlvásárolni magunkat, az ajándékok mellett becsúszik még egy-két finomság magunknak, vagy desszertnek az asztalra, fel sem tűnik, ha a kosárba pottyan pár hasznos kiegészítő, vagy lakásdekoráció. A boltok erre szándékosan próbálnak rájátszani, itt vannak a leggyakoribb trükkök.
Vásárló Ha megdöglött a ló, rúgunk rajta még – kinyírják a hipermarketeket? 
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 10:59
Az Országgyűlés ma elfogadta azt a javaslatot, amely alapján 2018-tól a veszteséges, vagy nullszaldós nagyobb üzletek nem árusíthatnak majd napi fogyasztási cikkeket.
Vásárló Ezt a telet még Bagaméri is megérezte volna 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 12:47
Lassan lendül be a jégkrémpiac, hiszen a hosszan elhúzódó tél, a hűvös időjárás nem kedvezett a családi dobozos jégkrémek forgalmának és emiatt némi visszaesés tapasztalható a tavalyi év első feléhez képest. Továbbra is a klasszikus ízeket keresik.
KKV Hol lakik? Megmutatjuk mennyi bolt van a közelben 
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 12:31
Csökkent az üzletek száma Magyarországon, de még mindig sok bolt van, legalábbis a régióhoz képest. Nálunk 10 ezer lakosra tizenkilenc bolt jut, addig Szlovákiában tizenhét, Csehországban tizenöt, Ausztriában pedig hét.
Vásárló Percenként két és fél milliót költöttünk élelmiszerre 
Privátbankár.hu | 2013. május 20. 07:00
December és március között 2 százalékkal nőtt a kiskereskedelem bevétele. Ráadásul úgy, hogy közben kevesebbet vásároltunk, átlagosan két százalékkal. Leginkább pedig azokat az üzleteket részesítettük előnyben, amelyek közel vannak az otthonunkhoz. A legtöbben szupermarketben vásárolnak, de csaknem ugyanannyian járnak a hiperekbe is.
Vásárló Lassan leszokunk a csapvízről? Napi egy liter ásványvíz lecsúszik 
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 18:20
Évente 330, havonta átlagosan 30 liter ásványvizet fogyasztanak a háztartások. Egyre többen vesznek ízesített vizet, sokan térnek vissza régi márkájukhoz is - de még mindig sokan szeretik a jó öreg szódavizet, aminek népszerűsége a rendszerváltozás óta töretlen.
Vásárló Lóhús-botrány: hat német szupermarket is érintett lehet 
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 07:45
Németországot sem kerüli el a lóhúsbotrány - derült ki szerdán, miután a Real szupermarketlánc bejelentette, hogy lóhúst talált hamisan felcímkézett mirelit lasagne-készítményekben.
Vásárló Kinek kell? Egyre kevesebb az ingyenes reklámújság 
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 13:50
Tavaly 10 százalékkal csökkent a kiadott ingyenes reklámújságok száma, legnagyobb mértékben a diszkontok esetében.
Vásárló 15 trükk, amivel a szupermarketben kicsalják a pénzedet 
Privátbankár.hu | 2012. december 30. 16:45
Nem véletlenül mondta az anyukád... Ha a karácsony meg is volt, vannak, akik most indulnak leárazást keresni, élelmiszert meg minden héten veszünk. Nem árt, ha tudjuk, milyen trükkökkel próbálnak rávenni a szupermarketek, hogy minél több pénzt hagyjunk ott. Az áruk elrendezése a trükkök fő tárháza, de a boltok színéig és a zenéig számos más, tudományosan megalapozott módszer létezik.
Vásárló Idén alig zárt be élelmiszerbolt 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 30. 14:59
Majdnem teljesen megállt az általános élelmiszerüzletek számának másfél évtizede tartó csökkenése. Összesen 19544 általános élelmiszerbolt működik Magyarországon a Nielsen piackutató vállalat új felmérése szerint, míg egy évvel korábban számuk 19 569 volt.
Vásárló Kisfiam, hozz a közértből kávét, tejfölt, margarint és vodkát!  
Privátbankár.hu | 2012. június 29. 13:40
Az élelmiszerek kiskereskedelmi eladása értékben 6 százalékkal emelkedett, mennyiségben pedig 1 százalékkal csökkent a 2011 decembere és 2012 májusa közötti hat hónapban az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Nielsen legújabb felméréséből. A piackutató cég által folyamatosan mért 90 élelmiszer termékcsoport hat havi forgalma 665 milliárd forint.
Vásárló Legtöbbször borral csábítanak a reklámújságok a vásárlásra 
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 18:33
A GfK Hungáriának az akciós újságok piacát figyelemmel kísérő Leaflet Monitora szerint a kereskedők egyre több terméket hirdetnek egyre kevesebb, ám némiképp terjedelmesebb saját kiadványokban. A vásárlókat csalogató akciós élelmiszer-kategóriák sorát az italok vezetik, főképpen a bor.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG