3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Világosabb, csinosabb, kényelmesebb üzleteket szeretnének, a kínálat is bővülhet. Az Aldi Nord német részvényesei végre elfogadták az üzlethálózat felújítására készített tervet, ősztől hetente 30 boltot is felújíthatnak, ami átalakítással is jár. Közben folyik az amerikai és brit terjeszkedés.
Lesz világosság (Fotó: Aldi Süd)

Az Aldi hálózatának egységei spártaian egyszerű berendezésükről ismertek, de ez most megváltozik – írják német lapok. A tulajdonképpen két független, „Dél” (Süd) és „Észak” („Nord”) vállalatból álló csoport tagja, az Aldi Nord a Der Spiegel megfogalmazása szerint „világszerte” 5,2 milliárd eurót költ szupermarketjei felújítására. Ez csak Németországban 2300 egységet jelent.

Ezt a lépést egyébként, ahogy megírtuk, már tavaly év végén megszellőztették, más reformokkal együtt, de mindeddig nem volt egyértelmű a terv sorsa ennél a vállalatnál. Az Aldi Nord-ot ugyanis három családi jellegű alapítvány tulajdonolja, bizonyos stratégiai döntésekhez mindegyik beleegyezése szükséges. Az egyik mindez idáig ellenállt a korábbi spártai hagyományokkal szakító reformnak. Most a német sajtó szerint végre meglett mindhárom beleegyezés.

Nyolc külföldi piacon is

Az átalakítás mintájául már létezik egy modellüzlet, a Handelsblatt szerint a tervet „ANiKo“ névre keresztelték a cégen belül. Thorsten Kinzel üzletvezető szerint ütemesen haladva hetente 30 üzletet alakítanak majd át, és Németországon kívül nyolc külföldi piacukra is vonatkozik a terv (Spanyolország, Portugália, Dánia, Franciaország, Lengyelország, a Beleux-államok).

Aldi Süd, Aldi Nord logók (Wikipedia)

Az Aldi Nord nyomás alatt volt, hogy lépjen, mert konkurensei, mint a Lidl és az Aldi Süd már hasonló beruházásba kezdtek – írja a gazdasági oldal. Ami Magyarországot illeti, az itteni érdekeltség az Aldi Süd-höz tartozik, ahol már korábban elfogadták a felújítási tervet, és megkezdődött az átalakítás.

Minket is? De mikor?

A Handelsblatt úgy tudja, az Aldi Süd Németországban 2016 tavaszán kezdett átalakításokba és 2019 végén tervezi befejezni a projektet. Az 1870 német szupermarket mintegy negyede van kész, a programot ott „Filiale der Zukunft”, a Jövő Üzlethelyisége címmel illetik. Az Aldi Süd július 10-én adott ki közleményt az 500. egység átadásával kapcsolatban, Magyarországot azonban nem említik. (Az új boltok képeiről itt közölnek egy sorozatot.) A programról szóló 2016 májusi közleményben azonban azt írják, „mindegyik” üzletet fel fogják újítani.

Világosság feketekávéval

Az üzletek az ígéretek szerint tágasabbak, világosabbak lesznek, és helyenként kényelmesebbek is. Egyes üzletekben például kávéautomatákat szerelnek be a pénztárak mögé, és le lehet majd ülni, vagy lesznek vásárlói mosdók is. Hozzányúlhatnak a kínálathoz is, főleg a friss gyümölcs, zöldség, hús és hal választéka lehet jobb.

Közben folyik az Aldi Süd terjeszkedése Nagy-Britanniában és az USA-ban is. „Yorkban most nyitja harmadik boltját és személyzetet toboroz”, írja a Yorkpress.co.uk. „Arizona a célkeresztben, 2020-ig megnyithatja boltjait – így az amerikai supermarketnews.com. Szupermarket-háború kezdődött Sevenoaks-ban a Waitrose és az Aldi között – írja a Kentlive.news.

Az Aldi Süd 2022-ig 2500 egységre bővítené az USA-ban meglevő hálózatát, 3,4 milliárd dollár beruházással.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Mennyiből jön ki a legnépszerűbb autók cascója?
Privátbankár.hu | 2021. június 19. 11:22
Az év első öt hónapjának értékesítési adatai alapján kezd élénkülni a hazai autópiac, bár a válság előtti keresletről még messze nem beszélhetünk. A Bank360 az eladási adatok alapján megvizsgálta, milyen törlesztőrészlet mellett lehet hitelből megvásárolni a jelenleg legnépszerűbb modelleket, és mennyibe kerül a casco biztosítás rájuk.
Személyes pénzügyek Több fizetési kedvezménnyel is lehet élni az év végéig
Privátbankár.hu | 2021. június 17. 09:48
December 31-ig az általános szabályoktól eltérő fizetési kedvezmények is kérhetők - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
Személyes pénzügyek Nyaralás a harmadik hullám után: ki mer most bevállalós lenni?
Privátbankár.hu | 2021. június 17. 08:51
A játványhelyzet enyhülése ellenére óvatosak a magyarok, ha a nyaralás megtervezéséről van szó. Nő a belföldi utasbiztosítások népszerűsége is, bár sokan még nem hallottak róla, hogy ilyet is lehet kötni.
Személyes pénzügyek Az 5 leggyakoribb tévhit, ami a bizalmi vagyonkezelésnél felmerül
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 17:34
Bár a magyarországi bizalmi vagyonkezelés az utóbbi években kitört a jogászszakmai körökből, és egyre ismertebbé vált az üzleti életben, még hosszú az út odáig, hogy olyan általánosan elterjedt intézménnyé váljon.
Személyes pénzügyek Háromszorosára ugrott a nyereménybetét-állomány a Takarékbanknál
Privátbankár.hu | 2021. június 16. 13:31
Már több mint harmincmilliárd forintot tartanak nyereménybetétben a Takarékbank ügyfelei, háromszor annyit, mint a járvány előtt.
Személyes pénzügyek Tanácsadója számszerűsítette Orbán Viktor adókedvezményes ígéretét
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 07:19
Eszerint amennyiben az átlagjövedelem alatt kereső, gyermeket nevelő szülők mindegyike dolgozik, akkor akár 1,6 millió forintot is visszakaphatnak.
Személyes pénzügyek További három hónapig nem kell fizetni a hiteladósságokat
Privátbankár.hu | 2021. június 10. 06:03
Az eredetileg június 30-án lejáró fizetési könnyítés további három hónapig nemcsak a rászorultaknak, hanem mindenkinek jár majd a 2020. március 18-án éjfélig felvett hitelekre. 
Személyes pénzügyek Nemcsak lakáskárnál segíthet egy lakásbiztosítás
Privátbankár.hu | 2021. június 5. 08:34
A lakásbiztosítás egy váratlan helyzetben nagy anyagi terhet vehet le a biztosítottak válláról, de az otthon és a benne lévő ingóságokon túl, kiegészítő szolgáltatásaival akkor is segítséget jelenthet, ha a biztosítottal történik valami. A biztosítótársaságok különféle formában kínálnak egészség és balesetbiztosítást is a lakásbiztosításuk mellé. A Bank360 elemzői megvizsgálták, hogy melyik biztosító, milyen kiegészítő lehetőségeket kínál a lakásbiztosítása mellé.
Személyes pénzügyek Nem a koronavírus-járvány miatt nem mennek idén nyaralni a magyarok
Privátbankár.hu | 2021. június 4. 15:43
A magyarok többsége, 57 százaléka idén csak maximum négy éjszakás, belföldi kikapcsolódással számol, mindössze 16 százalék tervez hosszabb külföldi nyaralást.
hírlevél
depositphotos