3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Világosabb, csinosabb, kényelmesebb üzleteket szeretnének, a kínálat is bővülhet. Az Aldi Nord német részvényesei végre elfogadták az üzlethálózat felújítására készített tervet, ősztől hetente 30 boltot is felújíthatnak, ami átalakítással is jár. Közben folyik az amerikai és brit terjeszkedés.
Lesz világosság (Fotó: Aldi Süd)

Az Aldi hálózatának egységei spártaian egyszerű berendezésükről ismertek, de ez most megváltozik – írják német lapok. A tulajdonképpen két független, „Dél” (Süd) és „Észak” („Nord”) vállalatból álló csoport tagja, az Aldi Nord a Der Spiegel megfogalmazása szerint „világszerte” 5,2 milliárd eurót költ szupermarketjei felújítására. Ez csak Németországban 2300 egységet jelent.

Ezt a lépést egyébként, ahogy megírtuk, már tavaly év végén megszellőztették, más reformokkal együtt, de mindeddig nem volt egyértelmű a terv sorsa ennél a vállalatnál. Az Aldi Nord-ot ugyanis három családi jellegű alapítvány tulajdonolja, bizonyos stratégiai döntésekhez mindegyik beleegyezése szükséges. Az egyik mindez idáig ellenállt a korábbi spártai hagyományokkal szakító reformnak. Most a német sajtó szerint végre meglett mindhárom beleegyezés.

Nyolc külföldi piacon is

Az átalakítás mintájául már létezik egy modellüzlet, a Handelsblatt szerint a tervet „ANiKo“ névre keresztelték a cégen belül. Thorsten Kinzel üzletvezető szerint ütemesen haladva hetente 30 üzletet alakítanak majd át, és Németországon kívül nyolc külföldi piacukra is vonatkozik a terv (Spanyolország, Portugália, Dánia, Franciaország, Lengyelország, a Beleux-államok).

Aldi Süd, Aldi Nord logók (Wikipedia)

Az Aldi Nord nyomás alatt volt, hogy lépjen, mert konkurensei, mint a Lidl és az Aldi Süd már hasonló beruházásba kezdtek – írja a gazdasági oldal. Ami Magyarországot illeti, az itteni érdekeltség az Aldi Süd-höz tartozik, ahol már korábban elfogadták a felújítási tervet, és megkezdődött az átalakítás.

Minket is? De mikor?

A Handelsblatt úgy tudja, az Aldi Süd Németországban 2016 tavaszán kezdett átalakításokba és 2019 végén tervezi befejezni a projektet. Az 1870 német szupermarket mintegy negyede van kész, a programot ott „Filiale der Zukunft”, a Jövő Üzlethelyisége címmel illetik. Az Aldi Süd július 10-én adott ki közleményt az 500. egység átadásával kapcsolatban, Magyarországot azonban nem említik. (Az új boltok képeiről itt közölnek egy sorozatot.) A programról szóló 2016 májusi közleményben azonban azt írják, „mindegyik” üzletet fel fogják újítani.

Világosság feketekávéval

Az üzletek az ígéretek szerint tágasabbak, világosabbak lesznek, és helyenként kényelmesebbek is. Egyes üzletekben például kávéautomatákat szerelnek be a pénztárak mögé, és le lehet majd ülni, vagy lesznek vásárlói mosdók is. Hozzányúlhatnak a kínálathoz is, főleg a friss gyümölcs, zöldség, hús és hal választéka lehet jobb.

Közben folyik az Aldi Süd terjeszkedése Nagy-Britanniában és az USA-ban is. „Yorkban most nyitja harmadik boltját és személyzetet toboroz”, írja a Yorkpress.co.uk. „Arizona a célkeresztben, 2020-ig megnyithatja boltjait – így az amerikai supermarketnews.com. Szupermarket-háború kezdődött Sevenoaks-ban a Waitrose és az Aldi között – írja a Kentlive.news.

Az Aldi Süd 2022-ig 2500 egységre bővítené az USA-ban meglevő hálózatát, 3,4 milliárd dollár beruházással.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Ne reménykedjünk, hogy hazatérnek az Ausztriában dolgozók
Eidenpenz József | 2024. február 23. 05:44
A számok, a hosszú idősorok alapján nyoma sincs annak, hogy az Ausztriában dolgozó vagy letelepedett magyarok haza akarnának térni. Ehelyett inkább újabb és újabb rekordok dőlnek, de így van ez sok más ország állampolgárai esetében is. A Covid is csak ideiglenesen akasztotta meg ezt a történelmi léptékű folyamatot.
Személyes pénzügyek Rendesen megemberelte magát a forint
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 18:31
Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Újabb banknál jön az inflációs feketeleves, ennyivel emelik a díjakat május 1-jétől
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 12:37
Azt mondják, ennél többet is emelhettek volna.
Személyes pénzügyek Egymás lábát tapossák a bankok, hogy olcsóbb lakáshitelt adhassanak, de ki tudott mindenki alá ígérni?
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 10:38
Februárban tovább vágják a kamatokat a bankok, már közelítik a 6 százalékot, de hol kaphatjuk most a legjobb ajánlatot?
Személyes pénzügyek Na, már ilyen is van: CSOK Plusz mellé banki jóváírás
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 11:45
A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik, a magyarok százbillió forintos vagyona a tét
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 14:22
Új korszak indul a magyarországi lakásbiztosítási piacon - márciusban ugyanis mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából - közölte a Netrisk.
Személyes pénzügyek Besült a kormány családtámogatási csodafegyvere?
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 10:15
Tíz százalékkal kevesebben igényelték ezt a forrást, mint egy évvel korábban.
Személyes pénzügyek Egy különös kormányzati honlap nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 11:07
Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2024 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2024. február 6. 16:22
Regisztráció a március 5-i online találkozóra. 
Személyes pénzügyek Kihívót kaptak a magyar állampapírok
Privátbankár.hu | 2024. február 6. 09:02
Olyat láthatnak szerdától a kisbefektetők, amire időtlen idők óta nem volt példa: a legjobb betéti ajánlatok kamata magasabb lesz, mint a kedvenc állampapíré. Az egy vagy akár két évre 8 százalék feletti éves kamatot kínáló lekötéseknek azonban már csak napjai vannak hátra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG