<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aldi
Vállalat Bűnhődött az Aldi, mert megsértette az árstopot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 08:22
Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert a cég egyik pécsi üzletében drágábban adták a kristálycukrot az árstopos árnál.
Vállalat Az Aldi 300 informatikai munkahelyet hoz Magyarországra
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 13:43
Ezzel megduplázza létszámát nálunk a cég informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft.
Makro / Külgazdaság Ha vett ilyet az Aldiban, ne egye meg
Privátbankár.hu | 2022. február 10. 06:47
Óvatosságból visszahívja a 2022.04.30-i minőségmegőrzési idővel rendelkező, ezer milliliteres Grandessa Sorbet citromos jégkrémet az Aldi.
Makro / Külgazdaság Már a turizmusban is hasít az Aldi
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 10:47
Jelentős mértékben bővült az Aldi Utazás forgalma 2021-ben, az év utolsó részében már több foglalás érkezett, mint a pandémia előtti év hasonló időszakában. 
Vásárló Az Aldi és a Lidl mostantól hibridhússal eteti az embereket
Privátbankár.hu | 2022. január 15. 13:06
A németországi Aldi és Lidl diszkontokban a vásárlóknak a napokban új húskészítményeket kínálnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy egészségesebben étkezhessenek és jobban óvják a környezetet. Ezzel azonban nem kell teljesen nélkülözniük a húst sem. Mit is tartalmaznak ezek?
Karrier Béremelés az Aldinál: a kezdő dolgozók is 360 ezer forint felett keresnek
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:34
Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől - közölte a vállalat.
Személyes pénzügyek Kiderült, meddig vannak nyitva a boltok december 24-én
Privátbankár.hu | 2021. december 16. 10:33
A legnagyobb üzletláncok boltjai hamarabb lehúzzák a rolót, mint kellene - aranyvasárnap viszont még azok is kinyitják a boltot, akik a hét utolsó napján nem nagyon szokták.
Vállalat Retteghet az Aldi, a Lidl, a CBA és a többiek – jön az Amazon majdnem robot üzlete
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 14:42
Folyamatos a digitalizáció a kiskereskedelemben is. Az viszont új jelenség, hogy egy online mogul beveti magát a fizikai térbe és szinte már automata szupermarketeket nyit. Az Amazon pont ezt tette, halkan kérdezzük: mikor lép be a magyar piacra ezzel?
Vállalat Megint emelte a béreket az Aldi - ennyi most a kezdőfizetés
MTI | 2021. január 18. 11:13
4-8 százalékkal emelte idén a béreket az Aldi Magyarországon.
Vásárló Mekkora lesz a karácsonyi tolongás a boltokban? Az idei bevásárlás nagyon más lesz
MTI | 2020. december 13. 08:38
A legtöbb élelmiszerlánc a karácsonyi forgalom csökkenését várja tavalyhoz képest, de van, aki mégis bővülésre számít. A koronavírus megváltoztatta bevásárlási szokásainkat - jó lenne, ha az is megváltozna, hogy minden beszerzést az utolsó pillanatra hagyunk. Érdekes megfigyelés, hogy inkább az olcsóbb termékeket veszik az idén az emberek.
Vállalat Hiába erősködik Lázár János, a felvásárlás nem opció a külföldi áruházláncok kiszorítására
Mester Nándor | 2020. december 11. 05:34
Közgazdasági szempontok hosszú sora nehezíti, hogy – külföldi vagy hazai – szakmai befektető felvásárolja vagy kiszorítsa az itt megtelepedett külföldi, főleg élelmiszert áruló üzletláncokat. Lázár János kormánybiztos minapi nyilatkozatának nincs erős gazdasági talapzata, a szabályozás révén való kiszorítás meg nagyon erős uniós ellenállásba ütközhet. Ráadásul a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Összegyűjtöttük a legfontosabb gazdasági megfontolásokat, amelyekkel számolnia kell egy olyan cégnek, amelyik rávetné magát az esetleges koncra. Ebben segítségünkre volt több tanácsadó cég, de egyik sem vállalta névvel a megszólalást.
Vállalat Bővíti itteni logisztikai központjait a Spar
Privátbankár.hu / MTI | 2020. szeptember 8. 12:20
A Spar 4,5 milliárd forint beruházással bővíti bicskei és üllői logisztikai központját. Az építkezést saját forrásból fedezi a vállalat.
Vállalat Több mint 1 milliót fognak keresni a kezdő menedzserek az Aldinál
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 11:19
A fizikai dolgozók is béremelést kapnak. Bérfejlesztés lesz idén a Lidlnél is.
Vállalatok Megint téma lesz a vasárnapi nyitvatartás?
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 13:40
Azt a politikai hibát, amit 2015-ben elkövetett a kormány nem kívánják megismételni, és az üzletekre nem akarják a törvény erejével rákényszeríteni a vasárnapi zárva tartást, de úgy tűnik mégis bosszantja őket.
Makro / Külgazdaság Nincs többé műanyag zacskó az Aldiban
Privátbankár.hu | 2019. október 24. 15:20
Kivezetik a műanyag bevásárlótáskákat a kínálatból.
Vállalat Mindent lenyomott az Aldi-Lidl-Penny hármas
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 30. 11:11
Az arányokat tekintve a hipermarketek - a Tesco, az Auchan és az InterSpar - elvesztették korábbi vezető szerepüket, mert a három diszkont (összesítve) megelőzte őket.
Vállalat Magyarországon bővít az ALDI
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 23. 15:10
8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházást a cég 2020 első félévben kívánja befejezni.
Makro / Külgazdaság A Tesco távozik, az Aldi erősít – nehéz helyzetben vannak az áruházláncok Kínában
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 15:47
Komoly váltásra kényszerülnek a kínai piacon működő nagy nyugati szupermarket láncok. A Walmart és az Aldi bővíti hálózatát és egyedi termékekkel, valamint az e-kereskedelem bővítésével színesíti szolgáltatásait, míg a Carrefour és a Tesco eladja kínai érdekeltségeit.
Vásárló Fordulat: tényleg elindult a zöld forradalom a magyar boltokban
Valkai Nikoletta | 2019. július 16. 06:05
Nyugat-Európához képest kissé döcögve ver gyökeret Magyarországon a környezettudatos viselkedés. A napi bevásárlásaink helyszíneként szolgáló üzletek kiváló terepet jelentenének a gondolkodásmód átformálására: itt mindenki megfordul és mindenki rengeteg (műanyag)szemetet termel. Amikor legutóbb kérdeztük a hazai áruházláncokat, még leginkább csak nagy szavakat és terveket kaptunk - mostanra viszont úgy tűnik, valóban elkezdtek cselekedni a kereskedők, sorra jelennek meg a hétköznapi vásárlásainkat is átalakító-zöldítő megoldások a boltokban. Ami meglepő lehet: a vásárlók körében tömeges igény van az eldobható nejlonzacskók lecserélésére, legalább tízezren már pénzt is adtak azért, hogy ne az ingyenes zacskókat kelljen használni a zöldségosztályon.
Vásárló Baj van az Aldi egyik termékével
Privátbankár.hu | 2019. június 14. 15:24
Ezúttal fa építőjátékokat hívnak vissza.
Vásárló Áruházakat zár be a Tesco, miközben csillagászati fizetést vesz fel a vezér
Privátbankár.hu | 2019. június 9. 11:15
A Tesco rendbe hozta a Lidl és az Aldi által megszorongatott hazai, azaz brit hálózatát, de a második és a harmadik piac, a thaiföldi és lengyel nem megy elég jól, így áruház bezárásokra is sor kerül. A részvényesek egy része kiakadt a vezér gigantikus éves javadalmazásán, a forintban bő másfél milliárdos összeg valóban kissé túlzottnak tűnik.
Vállalat Tesco, Aldi, Lidl, Spar: hol adják a legjobb fizetést?
Privátbankár.hu | 2019. március 12. 11:07
A legfrissebb adatok szerint az Aldi adja a legnagyobb bért dolgozóinak. És a többiek?
Makro / Külgazdaság Most derül ki, hogy sokkal magasabb is lehetne a minimálbér
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 06:08
Egymás után jelentik be a nagyobb cégek idei béremelési terveiket, köztük a nagy élelmiszerkereskedelmi láncok, ahol jellegzetesen sok minimálbéres, vagy ahhoz közeli állás akad. Nos, a számok igencsak elszakadtak a hivatalos kötelező legkisebb bérektől, vagyis azok jócskán le vannak maradva.
Személyes pénzügyek Cafeteriamatek: mit lépett az Aldi és a Lidl?
Privátbankár.hu | 2019. január 3. 16:26
Az Aldi és a Lidl már nem számol vele, kihúzták a javadalmazási listáról, de a többiek sem tehetnek mást. Van, aki egyszerűen nem ad mást, van, aki pótolja mással. A 2019-es béremelések terhére megy a cafetériamatek - írja a Blokkk.com.
Vásárló Egészen új dologra hajtott rá az Aldi
Privátbankár.hu | 2018. december 19. 13:11
123 áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON.
Vállalat Feltornázta a béreket az Aldi – ennyit lehet keresni januártól
Privátbankár.hu | 2018. december 14. 14:24
Közzétették a 2019-es béreket.
Vállalat Orosz konkurenciát kap az Aldi és a Lidl
Privátbankár.hu | 2018. október 8. 17:40
Az Aldi és a Lidl által dominált német diszkontüzletlánc-piacon egy orosz szereplő készül megvetni a lábát, a szibériai székhelyű Torgservis. Mégpedig olyan területeken, ahol az emberek szegényebbek, Keleten és Északon. Még csak az ingatlanvásárlásnál tart, de olyan szuperegyszerű boltokat nyithat, mint az Aldi és a Lidl a diszkontok hőskorában.
Vállalat A Magyarországon is beruházó cég tulaja lett a leggazdagabb német
Privátbankár.hu | 2018. október 4. 16:35
Stefan Quandt és Susanne Klatten, a BMW tulajdonosai legutóbb 1,2 milliárd euró osztalékban részesültek.
Vásárló Befűt a Tesco a Lidlnek és az Aldinak
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 20. 06:07
Pár éve nagyon megviselte a Tescót a két német diszkontlánc megjelenése hazájában, Nagy-Britanniában, de most felocsúdott és felvette a kesztyűt. Diszkontáruház láncot nyit, alákínál a riválisoknak, beveti a jó öreg nacionalizmust és patriotizmust is, és nem mellesleg szellemes nevet ad az üzletláncnak.
Vállalat El sem hinnéd, melyik új piacra tör be a Lidl
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 16:41
A Lidl felvásárolt Németországban egy hulladékfeldolgozó üzemet, és saját szelektív hulladékgyűjtő hálózatot épít. Ez nagy megtakarítást eredményezhet neki. De más, az eredeti kiskereskedelemtől távoli vállalkozásokkal is kísérletezik, mint kerékpárkölcsönző, autókölcsönzés, lakásépítés.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék most Aldit vettek
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 8. 09:02
Olyan ingatlanokat vett meg az Appeninn, amelyekben Aldi áruházak működnek majd - az egyiket az Aldi építi, kettőt pedig az Appeninn épít az Aldinak.
Karrier A Lidlben vagy az Aldiban jobb a fizetés? Ennyit lehet keresni bolti eladóként
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 6. 12:40
Jókora különbségek vannak az áruházláncok által kínált fizetések között.
Vásárló Megrohamozták a magyarok ventilátorokért a boltokat
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 4. 09:44
Megnőtt az üdítők, a sörök és a jégkrémek forgalma a hőség miatt, több fogy a tavalyinál. Ha 5 fokkal nő a hőmérséklet, 5-10 százalékkal több sör fogy a boltokban. Megindult a roham a ventilátorokért is.
Vásárló Vettél ilyet mostanában az Aldiban? Vidd vissza!
Privátbankár.hu | 2018. július 23. 15:02
5 ezer forintos függőszékkel van kisebb baj.
Karrier Az Aldi-pénztáros kipakol – fizetések, műhelytitkok a szakmában
Privátbankár.hu | 2018. július 12. 16:42
Úgy tűnik, az Aldi-pénztárosok élete valóban olyan stresszes, mint ahogy kívülről látszik, kemény teljesítmény-kényszer alatt dolgoznak. A vevők is macerásak tudnak lenni. Viszont Németországban még a nettó alapfizetésük is eléggé vonzó, és még egyéb pluszpénzek is bőven akadnak számukra. Jelenleg is jó pár száz ilyen dolgozót keresnek.
Vásárló Olyasmit tett a Lidl, mint amit még sohasem
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 14:01
A nagy nemzetközi áruházláncoknak is fejlődniük kell, környezetvédelemben, fenntarthatóságban. Van, ahol pedig például az energiaitalokat korlátozzák, mert egészségtelenek és így fiataloknak nem valók. De a fizetési módok fejlesztése is fontos számukra.
Vásárló Az Aldi és a Tesco is visszahívja a veszélyes fagyasztott zöldségeket
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 17:23
Két újabb áruházlánc vonja ki a forgalomból a baktériummal fertőzött termékeket.
Vállalat Egészen meglepő dolgot lépett a magyar Aldi
Privátbankár.hu | 2018. július 3. 10:56
A fejlesztés a soproni üzletben debütált, de hamarosan a többi egység is követi.
Vásárló Ugorj be a közértbe! Ezeken a fesztiválokon lesz Aldi
Privátbankár.hu | 2018. június 25. 09:57
Harmadik éve találkozhatnak a fesztiválozók a diszkontlánc üzleteivel.
Vállalat Olyat vezetett be az Aldi, amilyet még nem láttál
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 09:38
Búcsút inthetünk a megválaszolatlan kérdéseknek – robotokra váltott az üzletlánc.
Vásárló Magyarországon ilyesmit még nem csinált az Aldi
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 15:46
Mostantól az ALDI három magyarországi üzletének parkolójában diszkont automata üzemanyagtöltő állomások állnak a vásárlók rendelkezésére.
Vállalat Tüntetnek az Aldi ellen - komoly vádak
Privátbankár.hu | 2018. május 22. 08:49
Már korábban is kiakadtak a szállítmányozási szakszervezetek a német vállalatra Ausztráliában.
Karrier Elbukták a bérháborút a kisboltok - pontosan tudjuk, mennyivel többet fizetnek a nagyok
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 09:50
A statisztika névre pontosan mutatja a legnagyobb boltos láncok béradatait - és a nagy bérháború eredményeit is, a legkisebbekkel szemben. A kicsik és a nagyok közötti bérolló nyílt az elmúlt időszakban - a blokkk.com összeállítása
Vállalat Nagy dobásra készül az Aldi: több száz embert keresnek
Privátbankár.hu | 2018. április 24. 11:44
Bővít a kiskereskedelmi lánc, rengeteg embert keresnek.
Vállalat Tudod, mit jelent, hogy Aldi, Lidl vagy Spar? Talán rosszul tudod
Eidenpenz József | 2018. április 13. 17:45
Jellemzően német, francia, brit szatócsboltocskákból alakult ki sok itthoni áruházlánc valamikor. Nap mint nap elmegyünk mellettük, mégsem tudjuk a történetüket. Mit jelent az Aldi, a Lidl, a többi áruházlánc neve, és miért? Mikor jöttek létre, kinek a kezében vannak?
Vállalat Nem is hinnéd, hány cégünk van német milliárdosok kezében
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 06:06
Leggyakrabban inkább magyar, világszintű vagy amerikai milliárdosokról esik szó, pedig Németországban is számosan élnek olyanok, akiknek Magyarországra nagy hatásuk van. Tudja, ki áll például a Lidl, az Aldi, a Jacobs vagy a Volkswagen, esetleg a Henkel mosóporok mögött? Mennyi pénzük van a leggazdagabbaknak?
Vásárló Aldi, Lidl és társai: megölik a hagyományos pékségeket?
Privátbankár.hu | 2018. március 28. 06:06
Egy németországi teszt meglepő eredményt hozott: a nagyüzemben, többféle adalékanyaggal gyártott péksütemények íze jobbnak bizonyult, mint a kisüzemben, kézzel gyártott termékeké. Emellett persze az áruk is alacsonyabb. Hogy mindennek mi az oka, arra is van magyarázat.
Vállalat Feltornázták a béreket: ennyit lehet keresni a Lidlben és az Aldiban
Privátbankár.hu | 2018. március 26. 13:19
A béremelésen túl már a megválasztható munkaidővel is csábítgatják a munkavállalókat az áruházak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG