2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Which? új adatai szerint a szupermarketek élelmiszerárai az elmúlt két évben több mint 25 százalékkal emelkedtek, és az emelkedés mértéke miatt újból felhívást intézett az árak nagyobb átláthatóságára, hogy a vásárlók megtalálhassák a legjobb ajánlatot.

Az élelmiszerárak két év alatt több mint 25 százalékkal megugrottak - állítja a Which? fogyasztói csoport. Ezért fel is szólították a kormányt, hogy zárja be azokat a kiskapukat, amelyek egyes élelmiszerboltok "zavaros és következetlen" árképzési gyakorlatát okozzák.

A Which? múlt hónapban jelentette fel a Tescót a Versenypiaci Hatóságnál, mert nem közli a vásárlókkal az egységárakat - a 100 g vagy 100 ml árát - a Clubcard árak ajánlatában.

A fogyasztói csoport szerint az egységárak hiánya megnehezíti a Tesco vásárlóinak, hogy összehasonlítsák a különböző méretű csomagolások ár/érték arányát - írja a Retail Gazette.

Nagyon meg kell nézni az árcédulát.
Nagyon meg kell nézni az árcédulát.

A kritikát követően a Tesco UK vezérigazgatója, Jason Tarry egy blogbejegyzésben osztotta meg, hogy a jövő év elejére egységárakat adnak a Clubcard akciókhoz, "hogy vásárlóink számára egyszerűbbé tegyék, hogy súly vagy mennyiség alapján lássák, mennyire versenyképesek ezek az ajánlatok".

Sue Davies, a Which? élelmiszer-politikai vezetője elmondta: "Az élelmiszerárak két éve tartó könyörtelenül magasra szökő árai pusztító hatással voltak a háztartásokra.

Ezen nem segít az egyes szupermarketek által alkalmazott zavaros és következetlen árképzési gyakorlat, amely hihetetlenül megnehezíti a legjobb ár-érték arányú termékek megtalálását.

A mostani felhívások a versenypiaci hatóság (CMA) csütörtökre várt, az egységárakat érintő vizsgálatáról szóló frissített jelentés előtt érkeztek.

Magyarországon az élelmiszerek árai júliusban csaknem 30 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, amikoris 27 százalékkal emelkedtek 2021 júliusához képest – a két évre vetített élelmiszerinfláció így csaknem 56 és fél százalékos.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló Az elképzelhetetlent kínálja a svájci bicska új változata
Buksza blog | 2024. május 9. 15:13
A svájci bicska mögött 140 éves múlt áll, ám a fejlesztése soha nem áll meg egy pillanatra sem. Más kérdés, hogy amire a gyártó most készül, az igencsak meglepő változást hoz a bicska történetében.
Vásárló Hogyan tehetünk szert több bevételre?
Márkázott tartalom | 2024. május 9. 11:04
A nagy kérdés, ami a legtöbb ember foglalkoztatja: hogyan lehetnék gazdagabb, sikeresebb? Mit kellene tennem ahhoz, hogy biztonságos pénzügyi helyzetet teremtsek magamnak?
Vásárló Kitalálja, mennyivel olcsóbb ugyanaz a magyar tészta Romániában, mint nálunk?
Privátbankár.hu | 2024. május 9. 06:35
Bődületes a különbség - miért vásárolna itthon az, aki Romániában is megteheti?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG