3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) 2,2 milliárd forintot takarított meg tavaly és idén hatékonyságnövelő programjának köszönhetően - közölte a társaság.
A hideg idő miatt elfagyott vízórák a Debreceni Vízmű Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén (Kép forrása: MTI Fotó, Czeglédi Zsolt)

A 6 megye 382 településén több mint 800 ezer ember ivóvízellátását, 200 településen mintegy 570 ezer ember szennyvízének elvezetését és tisztítását is biztosító, siófoki központú, állami többségi tulajdonú vállalat közleményében azt írta: a tudatos gazdálkodással 2016-ban 1 milliárd, idén 1,2 milliárd forintot sikerült spórolnia.

Kitértek rá, a H2O elnevezésű program keretében a korábban kiszervezett tevékenységeket teljesen vagy részben visszaszervezték, a hibaelhárítást, a karbantartást és a villanyszerelést is saját eszközökkel és belső erőforrással látják el. Mindez hozzájárul a munkaerő megtartásához is.

Meghúzták a nadrágszíjat

A szervezeti struktúra átalakításával felszámolták a párhuzamosságokat, felülvizsgálták az energetikai rendszert, szennyvíztelepeket korszerűsítettek, optimalizálták az ivóvíz-szivattyúk alkalmazását, csökkentették a gépjárműparkot, a szennyvíziszapot pedig nem szállítják, az az agráriumban hasznosul - közölték.

Jelezték, 2017 elején további költséghatékonyságot növelő programokat indítottak. Havi helyett féléves gyakorisággal olvassák le a nem lakossági fogyasztók vízóráit, a részszámlás ügyfeleknél kéthavi számlázást vezettek be.

A kintlévőségek kezelésére és az illegális csapadékvíz-bevezetések felderítésére 2017-től a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a társaság, amely új vállalati stratégiát készít a belső és külső kihívások, környezeti változások figyelembe vétele mellett - olvasható a közleményben.

Gondok vannak

Az egész ágazat bajban van: a kormány saját tanulmányából az derül ki, hogy 3000  milliárd hiányzik >>

Volencsik Zsolt, a DRV vezérigazgatója tavaly év elején, sajtótájékoztatón jelentette be a társaság H2O programját, amelyet a cég gazdaságtalan működésével, a szervezeti átalakítás szükségességével indokolt.

A problémák között említette a hálózati kapacitás kihasználatlanságát, az elöregedett közműveket, csőhálózatot, a szükséges felújítások elmaradását és a be nem fizetett lakossági díjakból származó, akkor 2 milliárd forint kintlévőséget.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2014-ben a vállalatnak még 843 millió forint millió vesztesége volt, 2015-ben azonban már 107 millió forint adózott eredménnyel zárt, 2016-ban pedig mintegy 334 millió forint volt a nyereség.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Bajban a Google és az Apple? Kiderült egy eddig titkolt részlet a megállapodásukról
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 08:41
Egy első ránézésre apró dologért annyit fizet az Apple a Google-nek, amennyiből szinte az összes magyarországi akkumulátorgyár felépíthető lenne.
Vállalat Nagyon kattogott a pénztárgép a Henkelnél
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 13:59
A Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern növekvő negyedéves árbevételről jelentett pénteken.
Vállalat Újabb cégbe száll be a 4iG
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 17:06
A 4iG Csoport a Remred Technológia Fejlesztő Zrt.-be való beszállással tovább erősítheti globális jelenlétét a műholdas piacon.
Vállalat Bevált recept alapján nyomul Ukrajnában a McDonald’s
Mester Nándor | 2024. május 2. 10:04
Összefog a benzinkút-hálózatokkal, közben több nagyvárosban is új egységeket nyit.
Vállalat Kínában portyázik a világ egyik leggazdagabb embere
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 17:18
Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője, a világ egyik leggazdagabb embere a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel.
Vállalat Irányt vált a Volkswagen
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 16:02
Szerény tervekkel vág neki a következő éveknek a Volkswagen Kínában, de még ezek eléréséhez is alaposan fel kell kötnie a gatyáját és rengeteg erőforrást kell fordítania fejlesztésekre.
Vállalat Hernádi Zsolt elárulta: megvan, mekkora osztalékot fizet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 16:43
Nem volt egyszerű éve a Molnak 2023-ban.
Vállalat Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:11
A villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.
Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG