<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Nem csak a "magyar Zuckerberg", de a körülötte lévő üzletembereknek is a gyengéje lehet a labdarúgás. Most éppen a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként aposztrofált Kertész József vásárolt egy fociklubot, a jogász az egri csapat tulajdonosa lett.

A Mészáros Lőrinc ügyvédjeként megismert Kertész József legutóbb a fideszes médiabirodalmat, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt megalapító Media Fundamentum Zrt. tulajdonjogának megszerzésével került be a hírekbe, most azonban egy egészen más típusú tranzakciót bonyolított le.

A felcsúti milliárdos üzletemberhez hasonlóan ugyanis már ő is klubtulajdonosnak mondhatja magát. Január közepén Kertész József lett a tulajdonosa a Lend-Ball Kft.-nek, amely pedig többségi gazdája az Eger Labdarúgó Sport Kft.-nek.

Az egriek büszke, harcos emberek, akik mindig szembenéztek a nehézséggel és legyőzték őket, klubunk hasonló identitás mellett működik, hiszen az állandó sikerek lebegnek a szemünk előtt. A klub célja, hogy felnőtt csapata minél magasabb osztályban szerepeljen, míg utánpótlása az országban is elismert maradhasson. Célkitűzésünk egyértelműen az, hogy a dinamikus fejlődés mentén Magyarország, a magyar labdarúgás fejlődését szolgáljuk!

- olvasható a Eger SE oldalán.

Az Eger SE patinás focicsapat, története 1907-ben kezdődik, jelenleg viszont csak az NB III. Keleti csoportjának 3. helyén vitézkedik. Az Eger Labdarúgó Sport Kft. 2016 óta létezik, egészen 2018 nyaráig a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa. Akkor az Eger éppen feljutott az NB III-ba, ahol a Diósgyőr második csapata is szerepel. A szabály szerint viszont két csapatnak nem lehet közös tulajdonosa, ezért 2018 nyarától a Lend-Ball Kft. lett az Eger Labdarúgó Sport Kft. többségi gazdája.

A Lend-Ball tulajdonosa pedig Lendvai Erzsébet volt egészen idén január 15-ig, amikor Kertész Józsefnek eladta a céget. Zala László ügyvéd (akinek a lakcíme ugyanaz a Budapest, XI. kerület Somlói úti ház, mint ami Lendvainak) tagja az Eger Labdarúgó Sport Kft. felügyelőbizottságának, korábban harmadrendű vádlott volt a Molnár Gyula (volt MSZP-s polgármester) ellen a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban, de bizonyítottság hiányában őt is felmentették. Maga az Eger Labdarúgó Sport Kft. 2019-ben már nyereséges volt: 93,2 millió forint bevétel mellett 16,4 millió forint profit jött össze.

Sikerült elérnünk Harmati Pétert, az Eger Labdarúgó Sport Kft. operatív vezetőjét, aki lapunknak elmondta: a cégadatbázisokból ő is látja, hogy a Lend-Ball Kft.-nek Kertész József lett az új tulajdonosa, akit nem ismer. Annyi változást tapasztalt, hogy Juhász Gábor személyében új ügyvezetője lett az Eger Labdarúgó Sport Kft.-nek, aki egyúttal a Lend-Ball ügyvezetője is. A hétköznapokban szerinte egyelőre nincs változás, hiszen az Eger Labdarúgó Sport Kft.-nek változatlanul a Lend-Ball a tulajdonosa, mint eddig is.

Különleges szakterülete a klasszikus ügyvédi tevékenységek mellett egyes vállalati összefonódások és befolyásszerzések lefolytatása. Az Irodavezető Ügyvéd Úr magas szinten képviseli ügyfelei érdekeit, és törekszik arra, hogy még ellenérdekű felek szemben állása esetén is tárgyalópartnerei elégedetten álljanak fel a tárgyalóasztaltól

- ez pedig már Kertész József bemutatkozása az általa alapított ügyvédi iroda oldalán. 

Tavaly nyár óta Liszkay Gábor helyett már Kertész József a tulajdonosa a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt megalapító Media Fundamentum Zrt.-nek. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tömöríti a kormányközeli médiavállalatokat a HírTV Zrt.-től a Mediaworks Hungary Zrt.-ig. Az alapító cég jogai közé tartozik az alapítvány kuratóriumi tagjainak a kinevezése. A Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmába tartozott, 2019. június 30-án a cégjegyzékből törölt Konzum Nyrt. alapszabályát a Kertész és Társai ügyvédi iroda készítette. Az iroda pedig az Andrássy út 59. szám alatti palotában található, ahol a Mészáros-birodalom több cége is (például az Opus Global Nyrt.) helyet kapott. Több csatornán is megpróbáltuk elérni Kertész Józsefet, de nem kaptunk választ a kérdéseinkre, amennyiben ez változik, természetesen az ő válaszát is leközöljük.

Új stadionja is lehet Egernek, bár a Szentmarjay Tibor stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást eredménytelennek minősítették a február 22-én megjelent Közbeszerzési Értesítőben. 

A tulajdonos a jelenlegi stadiont szeretné korszerűsíteni, cél az NB II-es színvonalú mérkőzések rendezésének lehetősége. Ennek megfelelően egy új fejépület és a lelátók újjáépítésének, valamint a lefedésének megvalósítását tűzte ki célul

- szól a közbeszerzés ismertetője, de nem érkezett be ajánlat. Az Eger SE oldalán már tavaly nyáron közölték, hogy a stadion a kormány támogatásával újulhat meg. Erre azonban még várni kell.

Ebben a cikkünkben pedig arról írtunk, hogy a Mészáros Lőrinc ügyvédjeként megismert Vörös József lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, szintén január közepén, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek. A salgótarjáni csapat az Egerhez hasonlóan az NB III. Keleti csoportjában játszik. Az SBTC Sport Kft. 2015 óta létezik, egészen 2018 nyaráig a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa.

Diósgyőrben is van már érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, hiszen tavaly decemberben résztulajdonosa lett a Gyógyító Magyarok Kft.-nek, amely pedig a birtokosa a miskolci SDRC Sport Diagnosztikai és Rehabilitációs Centrum Kft.-nek. A centrum pedig DVTK Medical néven fut, és például a diósgyőri focisták egészségügyi vizsgálatait is itt végzik. Magának a DVTK-nak is januárban lett új gazdája: ekkor írták alá a Borsodi Sport Holding Kft. és az Arago Befektetési Holding Zrt. által a klub többségi üzletrészét tulajdonló Borsodsport Invest Kft. 100 százalékának megvásárlására vonatkozó adásvételi szerződést. A Borsodi Sport Holding Kft. pedig Magyar Olivér Mátyáshoz köthető, aki a MOMET Kft.-n keresztül a Mészáros Lőrinc által is tulajdonolt Gyógyitó Magyarok Kft.-ben is érdekelt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
Vállalat Jól hajrázott tavaly a Samsung Electronics
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 08:26
Nagyot nőtt a működési nyeresége az utolsó negyedévben.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló