BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2018. július 9. 12:07

Az új irányelveknek köszönhetően a vállalat percenként csaknem 700 felhasználót töröl az oldalról.

Naponta több mint 1 millió felhasználót törölt oldaláról a Twitter az utóbbi hónapokban, hogy megakadályozza a téves információk terjedését – írja a Washington Post. A közösségi oldalakat az utóbbi időben rengeteg kritika érte az amerikai törvényhozók és nemzetközi szervezetek részéről, amiért nem tesznek eleget a hamis hírek terjedése ellen.

A vállalatok az utóbbi időben ezért számos felhasználót töröltek, de új irányelveket is bevezettek, továbbá aktívabb ellenőrzés alatt tartják az oldalon megjelenő tartalmakat. A Twitter májusban és júniusban több mint 70 millió regisztrált tagot törölt platformjáról, ez az ütem pedig júliusban is hasonló.

Michael Patcher elemző szerint nehéz lenne elképzelni, hogy 70 millió felhasználó érintett lenne az ügyben, amikor az oldalon összesen 336 millió havi szinten aktív felhasználó van. A szakember elmondta, a törölt regisztrációk nagy része már most is inaktív volt, így ez a vállalat működésére nincs különösebb hatással – ha azonban ezek mind aktív felhasználók lettek volna, akkor sokkal élesebb visszhangja lenne az ügynek – tette hozzá.

A Washington Post forrásai alapján azonban a vállalat jelentősen veszíthet új felhasználóinak növekedéséből új, agresszív taktikája miatt. A cég nyilatkozata alapján az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően immár 214 százalékkal több felhasználót törölnek éves szinten. Májusban a Twitter csaknem 10 millió, potenciálisan automatizált regisztrációt törölt hetente, a tavaly decemberben mért 6,4 millióhoz képest.

Most azt cenzúrázta a Facebook, amire senki sem számított

A közösségi oldal azért törölte ideiglenesen egy amerikai újság bejegyzését, mert az egy rasszistának vélt részletet közölt az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatból. További részletek >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Vállalat Tiborcz István birodalma titokzatos hegyvidéki céggel bővült
Vég Márton | 2020. július 5. 12:28
Június végén új céget alapított a miniszterelnök veje, aki minden bizonnyal marad az ingatlanpiacon, de mellékesen sportlétesítményt is működtethet.
Vállalat A fideszes miniszteri biztos átszervezi a cégeit
Székely Sarolta | 2020. július 5. 10:20
Szatmáry Kristóf elsősorban a ma már végelszámolás alatt álló zöldséges cége miatt került be a hírekbe, akad még néhány kevésbé szem előtt lévő érdekeltsége. Ezek közül az egyik láthatóan a bővülést tűzte ki célul.
Vállalat A Duna Aszfalt ismeri a mondást: ki a kicsit nem becsüli...
Székely Sarolta | 2020. július 5. 06:32
A milliárdos útépítő cégnek a legnagyobb projektek mellett sem okoz problémát a legkisebb munkák elvállalása. Főleg, ha a tulajdonos üzlettársa, Mészáros Lőrinc falujáról, Felcsútról van szó.
Vállalat Eggyel csökkent Mészáros Lőrinc vállalatbirodalma
Csabai Károly | 2020. július 4. 18:01
Két, ugyanazon a budapesti címen bejegyzett ingatlanos vállalkozását ugyanis szeptember 30-ával összevonja.
Vállalat A home office örökre velünk marad
Privátbankár.hu | 2020. július 4. 10:21
Ez is kiderül az OTP Bank megbízásából a szeretlekmagyarorszag.hu-val közösen, májusban és júniusban, 777 (zömében nők, budapesti lakosok és szellemi foglalkozásúak körében) elvégzett,  online felmérésből.
Vállalat Mi lesz az utazási irodákkal?
Privátbankár.hu | 2020. július 4. 09:56
„Azt a pénzt nagyon nehéz visszafizetni, ami nincs az utazási irodáknál”, mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. A szakember a Piac & Profitnak adott interjúban arról is beszélt, hogy mi az, ami igazán segíthetne a nehéz helyzetbe került irodákon.
Vállalat Beigazolódott sok kkv rémálma
Privátbankár.hu | 2020. július 4. 09:50
Magyarországon az idén májusig 19,8 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma, de ezen belül a felszámolási eljárások száma 24 százalékkal csökkent, a végelszámolásoké pedig 45 százalékkal nőtt - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb, az európai vállalkozások fizetőképességét vizsgáló elemzéséből.
Vállalat Az oroszok már dolgoznak, a magyarok még csak pislognak - így áll a vasúti gigabizniszünk Egyiptomban
Privátbankár.hu | 2020. július 2. 16:59
A közös gyártókonzorcium orosz fele elkezdte leszállítani az Egyiptom által megrendelt 1300 vasúti kocsi első darabjait. A Dunakeszi Járműjavítóban még nem gyártottak a projektre semmit, de ígérik, hamarosan nekiállnak a munkának.
Vállalat Szlovén tévécsatornát szerezhetett a TV2 Csoport
Privátbankár.hu | 2020. július 2. 11:17
A TV2 Média Csoport, illetve annak tulajdonosa, Vida József sikeres ajánlatot tett a Planet TV megvásárlására, értesült a Media1 egyelőre hivatalosan nem megerősített, szlovén sajtóhírek alapján.
Vállalat Meghátrált a Facebook a gyűlöletbeszéd miatt reklámstopot hirdető cégek elől
MTI | 2020. július 1. 11:08
Beérni látszik a Stop Hate for Profit mozgalom.
hírlevél