3p

Saját tervei mellett a fine dining és általában véve a gasztronómia, a vendéglátás kilátásairól kérdezzük csütörtökön Rácz Jenő séfet, a Rumour és a Costes éttermek vezetőjét, a Konyhafőnök című műsor sztárját. Kövesse élőben az online beszélgetést, tegye fel kérdését Ön is!

Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő Klasszis Klubunk következő vendége július 28-ai élő adásunkban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést!

A beszélgetés csütörtökön 15:30-kor kezdődik, online, a Zoom-on lehet részt venni rajta. A részvétel ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség - jelentkezzen most! >>

Rácz Jenő, a Sanghajban zsinórban háromszor is Michelin-csillagot szerző Tai’an Table konyháját vezető, majd hazaköltözve saját éttermét, a Rumourt megnyitó és mellette fél éve immár a Ráday utcai, szintén Michelin-csillagos Costest is irányító, és az egyik kereskedelmi csatorna Konyhafőnök című, nagysikerű versenyében több éve szereplő sztárséffel beszélgetünk a fine dining jelenlegi helyzetéről, esetleges irányváltásáról.

Rácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes Gábor
Rácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes Gábor

Valamint arról, véleménye szerint milyen vendégkör szükséges ahhoz, hogy a topgasztronómia megmaradhasson Magyarországon, és kifizetődő legyen annak finanszírozása? Vagy sosem volt az, és erre ne is számítsunk? A sztárséf nevét is viselő éttermének, a Rumour by Rácz Jenőnek, illetve a két év kényszerű szünet után nemrégiben újranyitó Ráday utcai Costes-nek – ahol szintén ő irányítja a konyhai munkát –, azaz két budapesti gasztrotophely tulajdonosa, Gerendai Károly egyszer azt mondta, a fine dining az a gasztronómiai ágazat, ahová az ember évekig talicskával tolja be a pénzt, de alig lát belőle viszont valamit. Vajon ma is igaz ez?

Rácz Jenő szerint pedig a főzés és a gasztronómia olyan, akár az öltözködésben a divat. Legyünk akkor a segítségével képben: mi most a divat, melyek a legtrendibb elkészítési módok, mi ment ki a divatból, és melyek azok az alapanyagok, amelyeket szívesen lát a konyhán az, aki lépést tart a divattal, és a legtrendibb ételeket szeretné elkészíteni akár a saját konyhájában? Arról is beszélgetünk majd a sztárséffel, mi várható a gasztronómia területén év végéig? Megtudakoljuk tőle, vajon a megítélése szerint hány vendéglátóhely húzza le a rolót, ki tud majd talpon maradni, és ők vajon miért?

Ezeket a kérdéseket is körbejárjuk Klasszis Klubunk következő, július 28-ai rendezvényén, ahol a rendezvény egy órája alatt ön is bekapcsolódhat az élő adásba, és felteheti kérdéseit is, amelyet Rácz Jenő saját vendéglátóhelyén, a Rumour-ban élő formában válaszol meg.

A részvétel ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség - jelentkezzen most! >>

A rovat támogatója:
A rovat támogatója az MVM

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Ennek a menő futócipőnek a vámok sem ártanak
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 13. 11:46
32 százalékot nőttek az On bevételei. 
Vállalat Megvásárolnák a Google Chrome-ot, nagy pénzt ígértek a böngészőért
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 13. 11:11
34,5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Google Chrome böngészőjének megvásárlására a Perplexity AI. 
Vállalat Ez húzta le a Graphisoft Park első félévét
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 12. 19:15
A Graphisoft Park SE első félévi pro forma nettó eredménye 3,88 millió euró lett, amely 400 ezer euróval elmarad előző év hasonló időszakának teljesítményétől, az előző évet érintő egyszeri tételek miatt – közölte az ingatlanfejlesztő és -hasznosító társaság kedden a Budapesti Értéktőzsdén közzétett jelentésében.
Vállalat Így tiltakoztak a szegedi BYD építkezés munkásai
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 12. 16:15
Többször is előfordult, hogy külföldi munkások zárták el az utat a BYD Szegeden épülő gyárához
Vállalat Érdekes szegmens húzta fel a Waberer’s árbevételét
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 12. 13:28
A második negyedévben az EBIT 68 százalékot emelkedve 18 millió eurót ért el.
Vállalat Olyan hírek jöttek Horvátországból, hogy még a Molnál is pezsgőzhetnek
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 12. 10:58
A nyereség nőtt, az adósság csökkent.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 11. 19:43
Együttműködési megállapodást írtak alá.
Vállalat Gyűlnek a fellegek a Mercedes feje felett?
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 11. 13:56
A vezérigazgató szavai erre utalnak.
Vállalat Ezt a levelet írta a gigacég igazgatója azoknak, akik nem akarnak visszamenni az irodába
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 9. 14:11
Radikálisan új kultúrát épít az AT&T: lojalitás helyett teljesítmény, hibrid helyett heti 5 nap iroda. De mit szólnak ehhez a munkavállalók? Hogyan kezeli a feszültségeket a vezetőség? 
Vállalat Új emberek tűntek fel az MNB-alapítvány legfőbb cégének élén
Privátbankár.hu | 2025. augusztus 8. 17:14
A Matolcsyékhoz köthető figurák eltűnnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG