Gasztronómia
Makro / Külgazdaság
Németország elesett: már nem a kolbász a legnépszerűbb gyorsétel
Privátbankár.hu | 2022. december 28. 15:03
Már semmi sem szent, az új kedvenc már a török vendégmunkásokkal érkezett az országba.
Makro / Külgazdaság
Az Erste vezére mákos derelyét, a Takarékbank exfőnöke harcsapaprikást készít karácsonyra
Kormos Olga - Csabai Károly | 2022. december 24. 05:46
Van, ahol a karácsonyi menü szigorúan hagyományos ételekre épül, máshol, a modern tendenciáknak engedve, évről-évre megújul. Bankok és cégek első számú vezetőit kérdeztünk arról, mi kerül az ünnepi asztalra náluk.
Szubjektív
Reggeli: az utolsó sziget a globalizáció tengerében, avagy miért jó egy hajnali halleves?
Litván Dániel | 2022. december 17. 06:28
Természetesnek vesszük, hogy mi esik jól a gyomrunknak reggel, de ez csak megszokás. A reggelinél nincs jobb alkalom megismerni egy ország gasztronómiáját, és kicsit belelátni az emberek fejébe. Érdemes bevállalósnak lenni, még ha néha túl hamar viszont is látjuk, amit megettünk. Világjáró rovatunkban most a reggelizési szokásokról olvashatnak az édes péksüteményektől a friss vérig.
Vállalat
Klasszis TopDesign 2022 verseny: megvannak az idei győztesek!
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 08:06
A Klasszis lapcsoport kihirdette a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló, a hazai szállodákat, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyeket megszólító Klasszis TopDesign szakmai verseny díjazottjait.
Makro / Külgazdaság
Már a Michelin-ellenőrök sem a régiek - Rácz Jenő sztárséf volt Klasszis Klubunk vendége
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:55
Két hazai topgasztronómiai helyet visz Budapesten a sztárséf, aki Klasszis Klubunk júliusi vendégeként többek közt elárulta, miről ismerhető fel a Michelin-ellenőr, és kiderült, már nemcsak a vendéglátás, hanem a Michelin-ítészek körében is dúl a munkaerőhiány - világszinten. Tőle tudtuk meg azt is, mi a helyzet most, a nyári csúcsidőszak táján a Balatonnál, ki hol és mennyit keres, illetve, hogy lehet, és miért képtelen sokszor a fővárosi vendéglátóipar szcéna Budapestre csalogatni a tó körül dolgozó szakembereket, konyhai kisegítőket, felszolgálókat, azokat, akikre pedig szükség lenne, mert nélkülük nem lesz kiszolgálva a vendég.
Vállalat
Mire készül Rácz Jenő? Kérdezzen Ön is a Michelin-csillagos séftől!
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 14:19
Saját tervei mellett a fine dining és általában véve a gasztronómia, a vendéglátás kilátásairól kérdezzük csütörtökön Rácz Jenő séfet, a Rumour és a Costes éttermek vezetőjét, a Konyhafőnök című műsor sztárját. Kövesse élőben az online beszélgetést, tegye fel kérdését Ön is!
Személyes pénzügyek
Milliárdokat teremtő fakanalak – A világ leggazdagabb séfjei
Elek Lenke | 2022. július 24. 18:11
Természetesen fantasztikusan főznek, hiszen vagyonuk megteremtésénél ez az alap, de a tévés showműsorok, könyvek és éttermek hozzák igazán a pénzt a világhírű sztárséfeknek. A Svenska Dagbladet című svéd napilap rangsorba állította a 2022-es év leggazdagabbjait. Akik között van, akit ismer a magyar bulvárolvasó és ínyenc étterembe járó, és van, akit nem.
Makro / Külgazdaság
Van élet a vendéglátásban a Covid és a kata kinyírása után? Klasszis Klubunk következő vendége Rácz Jenő sztárséf
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 14:26
Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő Klasszis Klubunk következő vendége július 28-ai élő adásunkban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést!
Turizmus
Immigrant Food a Fehér Ház mellett – étterem, és még valami más
Elek Lenke | 2022. június 12. 18:11
Aki látványosan állást szeretne foglalni a bevándorlás mellett, az bizonyára ellátogat a Fehér Ház melletti Immigrant Food-ba. A pár éve nyílt étterem egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a zöldségek és a gabonák élelmi fontosságára, de ez csak a konyhatechnológiai törekvés: a fő politikai szándék az, hogy a menüvel és az enteriőr stílusával a bevándorlást támogató szervezetek mellett álljon ki.
Makro / Külgazdaság
A világ 10 legdrágább étterme – ahová még a milliárdosok se járnak mindennap
Elek Lenke | 2022. május 14. 12:31
A világ mely éttermei igénylik jelenleg a legvastagabb pénztárcát? A kérdés megválaszolásához egyebek között a Michelin Guide információit vették igénybe a lista összeállítói. Az árak a fogásokhoz illő borokat nem tartalmazzák.
Makro / Külgazdaság
Újabb hazai éttermek kaphatnak Michelin-csillagot
Elek Lenke | 2022. április 24. 12:31
A Michelin a közelmúltban bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az év második felére várható az országos Michelin Guide megjelenése, amely összegyűjti és különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket. Vajon melyek lesznek ezek?
Turizmus
Egy korty Magyarország, egy falat Itália – magyar-olasz vendéglátós együttműködés
Elek Lenke | 2022. április 15. 18:11
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Európai Csoport legutóbb a budapesti SIRHA vendéglátóipari és élelmiszerkiállításon mutatta meg, hogyan népszerűsíthetik együtt a magyar mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektor termékeit, és adhatják át tapasztalataikat az olasz szakemberek az itteni kollégáknak.
Makro / Külgazdaság
Volt egyszer egy New York palota, avagy mire elég 800 ezer euró?
Elek Lenke | 2022. március 15. 17:07
A világ legszebb kávéháza, az 1894-ben épült négyemeletes, historizáló stílusú palota. Eredetileg bérlakásokat is magában foglaló biztosítótársasági székháznak épült, 1945 után egy ideig irodaházként működött, majd sportszerboltként, később számos szerkesztőségnek adott otthont. A rendszerváltás előtti évtizedekben Hungáriának hívták a legendás kávéházat.
Makro / Külgazdaság
A séfek séfjei találkoznak márciusban Budapesten
Elek Lenke | 2022. március 6. 18:47
Mennyire fontos a magas szintű konyhaművészet egy ilyen vészterhes korban? Lehet-e felhőtlenül örülni a hazai séfek sikerének akkor, amikor százak halnak meg, közel a magyar határhoz? Kárba vész-e a sok éves munka, hasonlóan a sportolókéhoz, és a művészekéhez? Bízzunk benne, hogy nem és a tehetséges fiatal emberek tudása a nemzetközi seregszemlén még inkább bővül.
Makro / Külgazdaság
Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Makro / Külgazdaság
Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság
Gyurcsány Ferencből karácsonyra előtört a konyhatündér
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 10:44
Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.
Vásárló
Az étel, ami történetet mesél, és kapcsolatot teremt
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 11:01
Hamarosan a standokon a megújult Piac és Profit következő, év végi lapszáma.
Vásárló
Budai éttermek, gatyát felkötni!
Chef | 2019. december 13. 16:01
A budai éttermek nagy részében késik az az elengedhetetlen szemléletváltás, ami Pesten már sikeresen végbement - 12 étterem azonban egyesületbe tömörülve változtatna a helyzeten. Egy cikksorozat keretében megnézzük, hol tart most a budai gasztroforradalom - belekóstolunk a Kés-Villa-Buda mozgalomba.
Kultúra
A nap képe: meglepő kanyart vett Orbán Viktor gasztrokalandja
Privátbankár.hu | 2019. december 3. 13:56
A mai csemegéje szaloncukor, de nem ám az a mindennapi fajta!
Kultúra
Van-e skorpió a tequila alján? Gasztrotippek a nagykövettől
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 12. 10:05
Van hasonlóság a mexikói és a magyar mentalitás között Mexikó magyarországi nagykövete szerint.
Vásárló
Ez lett az év legjobb strandkajája
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 14:51
Bár a fantázianév alapján elég nehéz rájönni, mi is valójában.
Vásárló
Itt a lista: ezek a legjobb magyar éttermek
Privátbankár.hu | 2016. március 1. 15:21
Az élen nincs meglepetés: újra az Onyx nyerte el a Dining Guide Év étterme fődíját.
Vásárló
Budapesten nyit éttermet a sztárszakács
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 29. 09:43
Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit.
KKV
Ettél már nagygöncöt? 11-en készítik - itt a recept
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 12:19
11 ember töltött burgonyagombócot gyárt szeptembertől Érsekvadkerten.
Ingatlan
Egy régi pláza lesz Budapest új bulicsakrája?
Valkai Nikoletta | 2014. július 2. 10:20
Buda Entertainment & Gastro néven új szórakoztató központ nyílik Budán. A harmadik kerületi Új Udvar Bevásárlóközpont helyén tucatnyi étterem, bár, disco, kézműves piac, de még egy ágymozi is lesz. Az első szakasz már ősszel elkészül. Ez lesz az új Gozsdu udvar?
Vásárló
Egy jó rozéfröccs a tűzijátékhoz? Mitől rózsaszín a rozé?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 20. 16:01
Friss, gyümölcsös, üdítő pezsgés, egy forró nyári nap estéjén tökéletes – nagyjából ezekkel szokás jellemezni a rozéborokat. De mit érdemes tudni róluk? Hogy készülnek és hogyan, meddig érdemes őket fogyasztani?
Vásárló
Ilyen lehet a jövő menzája
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 12:08
Elindult a mintamenzaprogram Budapesten, aminek a közétkeztetés teljes megújítása a célja. A reformmenzák az egészséges, magyar alapanyagokat és a modern konyhatechnológiát részesítik előnyben.
KKV
Az eleje vicces volt: kinyitottunk és nem jött senki - Úton a sikerhez II.
Zsiborás Gergő | 2012. november 13. 06:40
Két budapesti fiatal miután világot látott a Kálvin téren 12 négyzetméteren nyitotta meg hiánypótló levesbárját. Horváth Zoltán 24 évesen egy sikeres vállalkozás tulajdonosa, szerinte aki "fejben ott van", annak nincs más lehetősége itthon: vállalkoznia kell. Budapest a lehetőségek városa. Interjú a Leves. egyik tulajdonosával.
Friss
Makro / Külgazdaság
Olaf Scholz elárulta, mi Németország feladata a háborúban
Több évig tarthat még Oroszország Ukrajna elleni háborúja Olaf Scholz német kancellár szerint.
11 órája
Makro / Külgazdaság
Orbán Viktor is levelet írt: ezt kérte Ursula von der Leyentől
Az ukrán gabona kapcsán ragadott tollat több miniszterelnök.
12 órája
Magyar Bankholding elemzés
-
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem teljesül Orbán Viktor ukáza2023. március 28. 17:07
-
A munkaerőpiacot még nem érintette a gazdasági helyzet romlása2023. március 24. 15:20
-
Ha nagyobb településre szeretne költözni, akkor ezeket a szempontokat vegye figyelembe!2023. március 23. 10:27
-
Kapott egy gyomrost az építőipar, fel tud ebből állni?2023. március 14. 13:45
-
A szankciók miatt kiesett export nem vész el, csak máshová megy2023. március 10. 15:35
-
Minek köszönhető, hogy tetőzött az infláció? Mi jöhet az év egészében?2023. március 8. 10:43
-
Újabb hidegzuhany egy fontos területen2023. március 7. 15:31



Munkatársakat keresünk!
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.
Piac&Profit cikkei
-
Elképesztő, mit produkáltak tavaly a családi vállalkozások
05:05
-
Nagyot drágult a kötelező biztosítás és a casco
16:04
-
Európa országai sorra jelentenek csökkenő inflációt, németek, franciák után most az olaszok
14:02
-
Gazdasági gödörbe léptek a csehek
14:02
-
Bevált a tömegközlekedési bérletek gigamértékű támogatása
13:01
Turizmus Online cikkei
A vidék hírei
legolvasottabb
-
Új nagyhatalom van születőben - Kína és Amerika sem lehet nyugodt
2023. március 24. 05:47
-
Olyat tesz az orosz légierő, amire senki nem számított - és ez nagyon rossz hír az ukránoknak
2023. március 23. 16:56
-
68 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt – több ezren vonultak a kormányhivatal elé
2023. március 29. 17:01
-
Kína elképesztő gyomrost vitt be Amerikának
2023. március 13. 05:37
-
Elszólták magukat az ukránok, kiderült mivel lövik az oroszokat
2023. március 5. 13:52
top 24
-
Nem akárkit utasítottak vissza az oroszok
2023. március 31. 16:16
-
Amerika kiakadt: megdöbbentő módszerrel szerezne új fegyvereket Oroszország?
2023. március 31. 16:59
-
Zelenszkij szerint ezért Ukrajna soha nem fog megbocsátani - Joe Biden üzent az oroszoknak
2023. március 31. 20:20
-
Ne siessen lakást venni! Mutatjuk az okokat - A hét videója
2023. március 31. 19:19
-
Most tényleg bajban vannak a csehek?
2023. március 31. 14:22
