<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gasztronómia
Makro / Külgazdaság Németország elesett: már nem a kolbász a legnépszerűbb gyorsétel
Privátbankár.hu | 2022. december 28. 15:03
Már semmi sem szent, az új kedvenc már a török vendégmunkásokkal érkezett az országba.
Makro / Külgazdaság Az Erste vezére mákos derelyét, a Takarékbank exfőnöke harcsapaprikást készít karácsonyra
Kormos Olga - Csabai Károly | 2022. december 24. 05:46
Van, ahol a karácsonyi menü szigorúan hagyományos ételekre épül, máshol, a modern tendenciáknak engedve, évről-évre megújul. Bankok és cégek első számú vezetőit kérdeztünk arról, mi kerül az ünnepi asztalra náluk.
Szubjektív Reggeli: az utolsó sziget a globalizáció tengerében, avagy miért jó egy hajnali halleves?
Litván Dániel | 2022. december 17. 06:28
Természetesnek vesszük, hogy mi esik jól a gyomrunknak reggel, de ez csak megszokás. A reggelinél nincs jobb alkalom megismerni egy ország gasztronómiáját, és kicsit belelátni az emberek fejébe. Érdemes bevállalósnak lenni, még ha néha túl hamar viszont is látjuk, amit megettünk. Világjáró rovatunkban most a reggelizési szokásokról olvashatnak az édes péksüteményektől a friss vérig.
Vállalat Klasszis TopDesign 2022 verseny: megvannak az idei győztesek!
Privátbankár.hu | 2022. december 1. 08:06
A Klasszis lapcsoport kihirdette a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló, a hazai szállodákat, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyeket megszólító Klasszis TopDesign szakmai verseny díjazottjait.
Makro / Külgazdaság Már a Michelin-ellenőrök sem a régiek - Rácz Jenő sztárséf volt Klasszis Klubunk vendége
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:55
Két hazai topgasztronómiai helyet visz Budapesten a sztárséf, aki Klasszis Klubunk júliusi vendégeként többek közt elárulta, miről ismerhető fel a Michelin-ellenőr, és kiderült, már nemcsak a vendéglátás, hanem a Michelin-ítészek körében is dúl a munkaerőhiány - világszinten.  Tőle tudtuk meg azt is, mi a helyzet most, a nyári csúcsidőszak táján a Balatonnál, ki hol és mennyit keres, illetve, hogy lehet, és miért képtelen sokszor a fővárosi vendéglátóipar szcéna Budapestre csalogatni a tó körül dolgozó szakembereket, konyhai kisegítőket, felszolgálókat, azokat, akikre pedig szükség lenne, mert nélkülük nem lesz kiszolgálva a vendég.
Vállalat Mire készül Rácz Jenő? Kérdezzen Ön is a Michelin-csillagos séftől!
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 14:19
Saját tervei mellett a fine dining és általában véve a gasztronómia, a vendéglátás kilátásairól kérdezzük csütörtökön Rácz Jenő séfet, a Rumour és a Costes éttermek vezetőjét, a Konyhafőnök című műsor sztárját. Kövesse élőben az online beszélgetést, tegye fel kérdését Ön is!
Személyes pénzügyek Milliárdokat teremtő fakanalak – A világ leggazdagabb séfjei
Elek Lenke | 2022. július 24. 18:11
Természetesen fantasztikusan főznek, hiszen vagyonuk megteremtésénél ez az alap, de a tévés showműsorok, könyvek és éttermek hozzák igazán a pénzt a világhírű sztárséfeknek.  A Svenska Dagbladet című svéd napilap rangsorba állította a 2022-es év leggazdagabbjait. Akik között van, akit ismer a magyar bulvárolvasó és ínyenc étterembe járó, és van, akit nem.
Makro / Külgazdaság Van élet a vendéglátásban a Covid és a kata kinyírása után? Klasszis Klubunk következő vendége Rácz Jenő sztárséf
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 14:26
Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő Klasszis Klubunk következő vendége július 28-ai élő adásunkban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést! 
Turizmus Immigrant Food a Fehér Ház mellett – étterem, és még valami más
Elek Lenke | 2022. június 12. 18:11
Aki látványosan állást szeretne foglalni a bevándorlás mellett, az bizonyára ellátogat a Fehér Ház melletti Immigrant Food-ba. A pár éve nyílt étterem egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet a zöldségek és a gabonák élelmi fontosságára, de ez csak a konyhatechnológiai törekvés: a fő politikai szándék az, hogy a menüvel és az enteriőr stílusával a bevándorlást támogató szervezetek mellett álljon ki.
Makro / Külgazdaság A világ 10 legdrágább étterme – ahová még a milliárdosok se járnak mindennap
Elek Lenke | 2022. május 14. 12:31
A világ mely éttermei igénylik jelenleg a legvastagabb pénztárcát? A kérdés megválaszolásához egyebek között a Michelin Guide információit vették igénybe a lista összeállítói. Az árak a fogásokhoz illő borokat nem tartalmazzák.
Makro / Külgazdaság Újabb hazai éttermek kaphatnak Michelin-csillagot
Elek Lenke | 2022. április 24. 12:31
A Michelin a közelmúltban bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az év második felére várható az országos Michelin Guide megjelenése, amely összegyűjti és különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket. Vajon melyek lesznek ezek?
Turizmus Egy korty Magyarország, egy falat Itália – magyar-olasz vendéglátós együttműködés
Elek Lenke | 2022. április 15. 18:11
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Európai Csoport legutóbb a budapesti SIRHA vendéglátóipari és élelmiszerkiállításon mutatta meg, hogyan népszerűsíthetik együtt a magyar mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektor termékeit, és adhatják át tapasztalataikat az olasz szakemberek az itteni kollégáknak. 
Makro / Külgazdaság Volt egyszer egy New York palota, avagy mire elég 800 ezer euró?
Elek Lenke | 2022. március 15. 17:07
A világ legszebb kávéháza, az 1894-ben épült négyemeletes, historizáló stílusú palota. Eredetileg bérlakásokat is magában foglaló biztosítótársasági székháznak épült, 1945 után egy ideig irodaházként működött, majd sportszerboltként, később számos szerkesztőségnek adott otthont. A rendszerváltás előtti évtizedekben Hungáriának hívták a legendás kávéházat.
Makro / Külgazdaság A séfek séfjei találkoznak márciusban Budapesten
Elek Lenke | 2022. március 6. 18:47
Mennyire fontos a magas szintű konyhaművészet egy ilyen vészterhes korban? Lehet-e felhőtlenül örülni a hazai séfek sikerének akkor, amikor százak halnak meg, közel a magyar határhoz?  Kárba vész-e a sok éves munka, hasonlóan a sportolókéhoz, és a művészekéhez? Bízzunk benne, hogy nem és a tehetséges fiatal emberek tudása a nemzetközi seregszemlén még inkább bővül.
Makro / Külgazdaság Egy ikonikus hely, ami brutálisan megy, mégis eladó
Kormos Olga | 2021. november 28. 12:46
Új gazdát keres az ikonikus "piros angolbuszos, jó lángosos, sült hekkes, meggysörös Dunaparty Megálló”.
Makro / Külgazdaság Akad, aki a harmadik hullám után nyitott új éttermet
Kormos Olga | 2021. augusztus 28. 11:59
A Káli-medencében bukkantunk rá arra a bisztróra, amely idén pünkösdkor nyitott ki, pontosabban ismét, egy felújítást követően, immár új üzemeltető vezérletével. Bár a korábbi munkahelyein bevált szakácsa tizenöt év után pont a pandémia miatt váltott szakmát, és az idén a tavalyinál kevesebben választották a Balatont az Adriánál, mégis optimista, s úgy érzi, még a negyedik hullám fenyegető árnyékában is lehet igény a minőségi éttermi szolgáltatásokra. Riport.
Makro / Külgazdaság Gyurcsány Ferencből karácsonyra előtört a konyhatündér
Privátbankár.hu | 2019. december 24. 10:44
Máglyarakás-készítő videóval kíván boldog ünnepet a volt miniszterelnök.
Vásárló Az étel, ami történetet mesél, és kapcsolatot teremt
Privátbankár.hu | 2019. december 15. 11:01
Hamarosan a standokon a megújult Piac és Profit következő, év végi lapszáma.
Vásárló Budai éttermek, gatyát felkötni!
Chef | 2019. december 13. 16:01
A budai éttermek nagy részében késik az az elengedhetetlen szemléletváltás, ami Pesten már sikeresen végbement - 12 étterem azonban egyesületbe tömörülve változtatna a helyzeten. Egy cikksorozat keretében megnézzük, hol tart most a budai gasztroforradalom - belekóstolunk a Kés-Villa-Buda mozgalomba.
Kultúra A nap képe: meglepő kanyart vett Orbán Viktor gasztrokalandja
Privátbankár.hu | 2019. december 3. 13:56
A mai csemegéje szaloncukor, de nem ám az a mindennapi fajta!
Kultúra Van-e skorpió a tequila alján? Gasztrotippek a nagykövettől
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 12. 10:05
Van hasonlóság a mexikói és a magyar mentalitás között Mexikó magyarországi nagykövete szerint.
Vásárló Ez lett az év legjobb strandkajája
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 14:51
Bár a fantázianév alapján elég nehéz rájönni, mi is valójában.
Vásárló Itt a lista: ezek a legjobb magyar éttermek
Privátbankár.hu | 2016. március 1. 15:21
Az élen nincs meglepetés: újra az Onyx nyerte el a Dining Guide Év étterme fődíját.
Vásárló Budapesten nyit éttermet a sztárszakács
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 29. 09:43
Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit.
KKV Ettél már nagygöncöt? 11-en készítik - itt a recept
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 12:19
11 ember töltött burgonyagombócot gyárt szeptembertől Érsekvadkerten.
Ingatlan Egy régi pláza lesz Budapest új bulicsakrája?
Valkai Nikoletta | 2014. július 2. 10:20
Buda Entertainment & Gastro néven új szórakoztató központ nyílik Budán. A harmadik kerületi Új Udvar Bevásárlóközpont helyén tucatnyi étterem, bár, disco, kézműves piac, de még egy ágymozi is lesz. Az első szakasz már ősszel elkészül. Ez lesz az új Gozsdu udvar?
Vásárló Egy jó rozéfröccs a tűzijátékhoz? Mitől rózsaszín a rozé?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 20. 16:01
Friss, gyümölcsös, üdítő pezsgés, egy forró nyári nap estéjén tökéletes – nagyjából ezekkel szokás jellemezni a rozéborokat. De mit érdemes tudni róluk? Hogy készülnek és hogyan, meddig érdemes őket fogyasztani?
Vásárló Ilyen lehet a jövő menzája
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 12:08
Elindult a mintamenzaprogram Budapesten, aminek a közétkeztetés teljes megújítása a célja. A reformmenzák az egészséges, magyar alapanyagokat és a modern konyhatechnológiát részesítik előnyben.
KKV Az eleje vicces volt: kinyitottunk és nem jött senki - Úton a sikerhez II.
Zsiborás Gergő | 2012. november 13. 06:40
Két budapesti fiatal miután világot látott a Kálvin téren 12 négyzetméteren nyitotta meg hiánypótló levesbárját. Horváth Zoltán 24 évesen egy sikeres vállalkozás tulajdonosa, szerinte aki "fejben ott van", annak nincs más lehetősége itthon: vállalkoznia kell. Budapest a lehetőségek városa. Interjú a Leves. egyik tulajdonosával.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG