4p
Buda Entertainment & Gastro néven új szórakoztató központ nyílik Budán. A harmadik kerületi Új Udvar Bevásárlóközpont helyén tucatnyi étterem, bár, disco, kézműves piac, de még egy ágymozi is lesz. Az első szakasz már ősszel elkészül. Ez lesz az új Gozsdu udvar?

Lenyomnák a Gozsdut? Dehogy!

A II. és a III. kerület határán, a Szépvölgyi és a Bécsi út találkozásánál található, jelenleg is félig üresen álló Új Udvar Bevásárlóközpont a tervek szerint jövő nyárra fog teljesen megújulni: egy 1 milliárd forint értékű beruházással új gasztronómiai és szórakoztató központ nyílik a helyén.

Arie Yom-Tov, a komplexum társtulajdonosa – aki a Gozsdu udvar alapítója is volt – a projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, nem egy második Gozsdut akar létrehozni, hanem olyan komplexumot, ami beleillik a budai környezetbe, „egyfajta találkozópont lehet az embereknek”.

Nem (csak) a turistáknak épülne

Az új szórakozóhelyen kiemelt helyet kap majd a gasztronómia: 10-12 étterem, valamint 2-3 kávézó és bár is nyílna. Arie Yom-Tov mint megjegyezte, bár a környéken néhány kilométeren belül számos étterem található, de úgy látja, nem működnek sikeresen. A projekt lényege, hogy koncentráltan, egy helyen lehessen létrehozni több, jó minőségű vendéglátóhelyet.

Kép forrása: shikunbinui.hu

Hogy másfajta szórakozóhelyet képzelnek el, mint amilyen a Gozsdu udvar, azt az is bizonyítja, hogy míg a Belváros szívében lévő udvar látogatóinak 70 százaléka turista, az új komplexummal inkább a magyarokat akarják megcélozni, a (tehetősebb) helyieket akarják becsábítani.

Mivel?

A 3 szintes bevásárlóközpont legalsó szintjén jelenleg egy CBA Príma működik. A tervek szerint a szupermarket megmaradna, viszont megemelnék a választék minőségét. Azaz a jelenleg kapható áruk mellett a prémium minőségű élelmiszerek is helyet kapnának az üzletben.

A projekt másik fontos eleme egy 5 termes szórakoztató központ lesz, amellyel nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek és a külföldieknek is kínálnának szórakozási lehetőségeket. A központ érdekessége az úgynevezett Bed Movie lesz. Lényege, hogy a moziba látogatók az ágyban heverve nézhetik a filmet. (Ilyen mozi Európában jelenleg csak Londonban található.)

A magyar folklór teremben néhány eurós belépőjegy fejében azért a külföldiek is kaphatnak majd némi ízelítőt a magyar kultúrából: többek között táncos műsorok és magyar zene várná az érdeklődőket. Ezeken kívül még egy 2 termes diszkó is nyílik külön a 25 év alattiaknak és az e fölöttieknek, valamint egy gyerekszínház, ahol családi programokat szerveznek majd.

Kép forrása: Plazak.hu

Ékszer és tészta egy helyen

A felsőbb szinten lesz az úgynevezett art & craft piac. Itt nemcsak kézműves ételeket árusítanának, hanem helyet kapnának a fiatal divattervezők, képző- és festőművészek is. A művészeknek nem állandó bérleti díjat kellene fizetni, hogy kiállíthassák alkotásaikat, hanem az eladott portékák után meghatározott százalékot kellene fizetniük.

„Egy sokrétű kézműves piacot akarunk létrehozni, ahol nem 6 ékszeres és 3 bőrdíszműves kapna helyet, hanem lennének kézműves ételek, mint amilyen a kézzel készült sajtok, tészták, csokoládék. Ugyan ez van az éttermeknél is, nem akarjuk, hogy egymás konkurenciái legyenek. Ehhez a megfelelő partnereket akarjuk megtalálni. Az a célunk, hogy ne egy kínai büfé kapjon helyet, hanem egy jó kínai étterem nyíljon. Annak ellenére, hogy a legjobb vendéglátóhelyekkel tárgyalunk, nem a megfizethetetlen, hanem a jó ár-érték arányú éttermeknek szeretnénk helyet adni” – mondta a Privátbankár.hu-nak Jankura László, a Buda Entertainment & Gastro igazgatója.

Ezeken kívül a legfelső szintet, a teraszt is átalakítják: a mintegy 150 méter hosszú tetőn bonsai liget, sky bár és étterem szerepel a tervek között.

Három szakaszban nyitják

A bevásárlóközpontban most is működnek az üzletek, ugyanakkor az összes bolt bérleti szerződése az év végén lejár. Jankura László elmondta, a bérlőkkel folynak a tárgyalások, hogy mely üzletek működhetnek majd tovább az új komplexumban is, és mely butikoknak kell majd mennie. De hogy pontosan kiknek kell végleg lehúzni a rolót, azt nem akarta elárulni az igazgató.

Azt viszont megerősítette, a projekt első szakasza már idén ősszel elkészül. Ekkor adják át az ágymozit, a két diszkót, a folklór termet és a kézműves piacot. Jövő tavasszal nyílna az új CBA, majd a harmadik ütemben (várhatóan jövő nyárra) nyitnának ki az éttermek és a kávézók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Közel felére esett vissza a lakásépítési kedv a szomszédunkban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:18
Az első két hónapban, a nyers adatok alapján, 41,2 százalékkal csökkent Romániában a lakásépítés volumene éves összevetésben - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mi az a hatalmas, ami a Duna Plaza mögött épül?
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 07:49
A Futureal Csoport kezd egy óriásberuházást. 
Ingatlan Nagy biznisz a magánkollégium és a közösségi társasház, de nem nálunk
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 13:55
Más régiós országokban érdemesebb kiadásra lakóingatlant építeni, mint Magyarországon. Leginkább az adózás miatt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Nagy dobás a budapesti irodapiacon
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 14:01
Szinte egy teljes épületet kibérelt a Wizz Air a pesti Dunaparton.
Ingatlan Digitális? Nem, figitális - új fogalom született
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 18:11
Mutatjuk, mit is jelent.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben 
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Ingatlan Úgy fest, a kormány ráerőlteti a budapestiekre a betonprojektet
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:59
A parlament elé kerül a budapesti „mini vagy más néven maxi Dubaj” építése, amely a város egyik rozsdaövezetének helyén egy betonkomplexumot képzel el. A főváros vezetősége próbál ellenállni.
Ingatlan Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a belga WLP
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 17:05
Bérlő még nincs, saját kockázatra indították el a beruházást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG