2p

Francia sajtokat, libamájat kóstolgatni, madeleine-t majszolni, pezsgőt kortyolgatni – ráadásul a világ legszebb sugárútján? Ki ne vágyna erre?

A párizsi önkormányzat és a helyi gasztro-pápák elhatározták, hogy a környezettudatossággal egybekötve népszerűsítik a francia konyhaművészetet – nem mintha annak nagyon nagy szüksége volna rá. Vagy az olimpia indokolná a tervezett különleges pikniket?

Nos, egyelőre nem tudni – az olimpia idején egyébként is overtourismtól, azaz túl sok látogatótól tartanak a franciák. Mégis úgy döntött néhány marketing szakember, hogy május 26-án egy óriási pikniket rendeznek a Champs-Élysées-n. A vasárnapi rendezvényre, ingyenesen lehet regisztrálni, azonban a befogadóképeség korlátozott. A kérdés most az, ki lett az a 4000 szerencsés ember, aki részt vehet ezen az egyedülálló kulináris eseményen a világ legszebb sugárútján?

Az eseményt a rue Arsène Houssaye és az V. György sugárút között rendezik, a sok száz méter hosszú terítőrengeteg már kivasalva várja, hogy az asztalokra kerüljön. Az esemény teljesen ingyenes, óriási volt hát az érdeklődés!

4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő
4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő
Fotó: AFP

Minden résztvevőnek lehetősége lesz megkóstolni a helyi vendéglősök által készített piknikcsomagokat, mindezt idilli környezetben, a Diadalívvel a háttérben. A kilenc séf által a helyszínen főzött ételek a francia   gasztronómia kifinomultságát és sokoldalúságát mutatják be.

A rendezvényt a környezettudatosság jegyében rendezik meg: a 4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő 100 százalékban újrahasznosított anyagból készült. A környezeti hatás minimalizálása érdekében lépten-nyomon hulladékgyűjtők állnak majd rendelkezésre. Az Eau de Paris-val együttműködve, szökőkutakból tölthetik fel a résztvevők vizes palackjait.

A kivételes pikniken való részvételhez regisztrálnia kellett a párizsi városháza hivatalos honlapján, ahol további részletek olvashatók. A regisztrációs folyamat lehetővé tette, hogy egész családok vagy baráti társaságok együtt élvezhessék ezt az emlékezetes napot. A jelentkezés mindenki számára nyitott volt, de a kiskorúak csak felnőtt kíséretében vehetnek részt az eseményen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Mit keres Putyin Észak-Koreában? 
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 19:37
Az orosz-ukrán háború 844. napja. Ha lemaradt volna a keddi hírekről, összefoglaló. 
Nemzetközi A Tisza jön, a KDNP távozik az Európai Néppártból
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 19:11
Nemcsak az Európai Néppártból, de annak frakciójából is, miután Magyar Pétert az EPP mégis felvette.
Nemzetközi Beindult a buli Brüsszelben, Magyar Péter is csapatja
Wéber Balázs | 2024. június 18. 18:52
Ma megkezdődtek az Európai Parlament képviselőcsoportjainak alakulóülései. Magyar szempontból a legjelentősebb fejlemény, hogy a Tisza Pártot felvették a néppárti frakcióba. Magyar Péternek tehát ismét van mit ünnepelnie. Nagyító alatt ezúttal az új EP.
Nemzetközi Eldőlt: felvették Magyar Péteréket az Európai Néppárt EP-frakciójába
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 17:34
14 új képviselővel bővül a pártcsalád, köztük Magyar Péterrel és a Tisza Párt tagjaival.
Nemzetközi Donald Trump szlogenjére hajazó jelmondattal vág neki Magyarország az EU soros elnökségének
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 17:22
"Make Europe great again!", vagyis "Újra naggyá tesszük Európát!" lesz az uniós magyar elnökség jelmondata - jelentette be Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnökségének hivatalos megjelenését bemutató sajtótájékoztatón.
Nemzetközi Orbán Viktor tényleg feladta vétóját
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 16:31
Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat - írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Nemzetközi Manfred Weber: támogatom a Tisza Párt csatlakozási kérelmét
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 16:19
Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához.
Nemzetközi Orbán Viktor: Nincs szükségem bocsánatkérésre
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 16:07
A miniszterelnök pár újságírói kérdésre válaszolt az EU-csúcs után.
Nemzetközi Két fontos döntést is hozott menekültügyben az Európai Unió Bírósága
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 14:54
Egy európai uniós tagállam nem köteles automatikusan elismerni a más tagországban biztosított menekültjogállást - olvasható az Európai Unió Bíróságának kedden Luxembourgban közzétett határozatában.
Nemzetközi Nagy győzelmet arattak a thaiföldi szexuális kisebbségek
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 12:48
Kiveszik a jogszabályból a "férfi" és a "nő" kifejezést, lehet szabadon házasodni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG